Napabilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

esen21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
74
17
38
31
Arkadaşlar iyi akşamlar herkese direk konuya girecem. Benim oglum devlet anasınıfına gidiyor. E malum öğretmenler günü yaklaşıyor. Sınıfta 20 kişiler. Sınıf annesi de pasta ve içecek için herkesten 10 lira istedi. Bende zaten 20 kişiler, 10 liradan 200 lira fazla dedim pasta ve içecek için {ikramlık zaten biz yazırlayacaktık} benim durumum yok zaten kira fatura derken ay sonunu zor yetiştiriyorum. Sınıf annesi ile biraz zıtlık oldu aramızda ve bana 10 lira vermek istemiyorum demiyorsunuz da falan filan dedi. Tavrınız çok sevimsiz yazdım. Bilmiyorum ama WhatsApp grubunda herkes gördü. Çok utandım.çıktım gruptan. Zoruma da gitti.ben sanki çocugu yarın okula bile götürmek istemiyorum. Sınıfını değiştirmek bile istiyorum. Parası olan var, olmayan var. Sınıf değişikliği oluyor mu, yapayım mı sizce

10 tl icinnn mi bütün bu olaylar neden bunun sonucunu cocugunuza cektiriyorsunuz sinifini degistirmek gibi olayi büyütüyorsunuz.. Evet durumunuzu bilemem haklida olabilirsiniz belki ama
10 tl yi gerekirse komsudan alir cocugumu eylenceden ve arkadaslariyla gecirecegi bir özel günden mahrum etmezdim..

Grupta tartışmak yerine keşke özelden yazsaydınız. Ama olan olmuş da gruptan çıkmanız hoş olmamış. Ama bunu çocuğa yansıtmayın. Hadi diğer sın6f anneleri 20 tl topluyorsa ne yapacaksınız?

Ana sinifinda da sinif annesi mi var?
Kadinin tepkisi hos degil. Ana sinifinda da whatsapp grubu mu olurmus ya?
Ben de o gruptan cikmistim orta okuldayken oglum. Her cuma cumayi kutlayan mesajlar, kandillerde bayramlarda... sinifla ilgisi olmayan mesajlar yuzunden ben de cikmistim. Ancak ben bir sinif annesi yuzunden cocugumun duzenini degistirmezdim. Arkadaslarina, ogretmenine alismisken.
Bu arada utanmayin lutfen. Boyle durumlarda gruptan degil de ozel mesajdan gonderin.

10 tl icinnn mi bütün bu olaylar neden bunun sonucunu cocugunuza cektiriyorsunuz sinifini degistirmek gibi olayi büyütüyorsunuz.. Evet durumunuzu bilemem haklida olabilirsiniz belki ama
10 tl yi gerekirse komsudan alir cocugumu eylenceden ve arkadaslariyla gecirecegi bir özel günden mahrum etmezdim..
Aslında
Ana sinifinda da sinif annesi mi var?
Her ogretmenler gununde ilkokul ve orta okulda sinif anneleri para toplardi. Bir de sene sonunda. Vermek zorunda degilsiniz. Ille de ogretmene hediye alinacaksa ben kendim hediye alirim ama bu uygulama zorunlu hale getiriliyor sinif anneleri tarafindan. Kadinin tepkisi hos degil. Ana sinifinda da whatsapp grubu mu olurmus ya?
Ben de o gruptan cikmistim. Her cuma cumayi kutlayan mesajlar, kandillerde bayramlarda... sinifla ilgisi olmayan mesajlar yuzunden ben de cikmistim. Ancak ben bir sinif annesi yuzunden cocugumun duzenini degistirmezdim. Arkadaslarina, ogretmenine alismisken.
Bu arada utanmayin lutfen. Siz utanilacak birsdy yapmamissiniz. Sadece boyle durumlarda gruptan degil de ozel mesajdan gonderin. O parayi da vermek zorunda degilsiniz.
Aslında yemek sırası, sinema tiyatro, hediye ve bu abartılan parti için para istenince napacagımı bilemedim o kelime zoruma gitti. Çok utanıyorum

Böyle konularda aşırı bonkör olsam da 200 tl gerçekten pasta ve içecek için fazla değil mi?
Böyle cevap verdiğinizde düzgün bir insan olsaydı, kasada kalır, artanı diğer özel günlerde daha az toplayarak halledebiliriz derdi.
Keza özel yazışarak bir sorun olup olmadığını da mutlaka sorardı.
Ben sizi haklı buldum, sınıf anneliği görevini üstleniyorda orta yol ve herkesin onayladığı bir şey bulmak zorunda.

Ne toplanan para dogru, nede sızın grup İcinde zıtlasır gibi yazmanız.
Kimse kimseye 10 TL vermek istemiyorum veya 10tlm yok demek zorunda degıl.
Bende olmayanı sınıf annesi bilmek zorunda degil.
Keske su hediye mevzuları yasaklansa.
Gruptan cikmanız ve cocugu okula göndermek istemiyorum demenız de anlamsız. Cocugu elbette ortamından ayırmayın.

Yani 10 lira icin bu duruma dusmenize gerek var miydi gercekten bilemedim acikcasi. Sizin yerinizde olsaydim, pazar alisverisimden 10 lira kismayi yeglerdim saniyorum. Yeter ki cocugumun da ogretmeninin gununu kutlarken tatsizlik cikmasin, cocugumun da icine sinsin isterdim.
Parasi olan var olmayan var'lik bi para konusu yok ortada, siz buyutmussunuz.
Emin olun baska sinifta, 10 liradan fazla para isteyeceklerdir.
Sirf sizin olayi buyutmeniz yuzunden cocugu sinif arkadaslarindan ayirmaya hakkiniz yok. Kendi psikolojiniz kadar cocugunuzunkini de dusunseydiniz keske.
Ayrica o ogretmen bu yaptiginizi isitince, elbet uzulecektir zaten
Sinif degistirseniz de, diger siniflarin ogretmenlerine o tartistiginiz veliler yeni ogretmene de anlatacaktir durumu ve haliyle size ve cocugunuza onyargi olusacaktir.

Neyseki, cebinizde kaldi 10 lira...

Son düzenleme:
Maddi durumunuzu bilemem saygısızlık algılamayın ama 10tl çok makul.
Bulabilirdiniz.
Lafını yapmaya değmezdi, hele olayları sınıf değiştirmeyi düşünmeye kadar vardırmaya hiç gerek yokmuş.
Zıtlaşma oldu biraz aslında zaten okul başladığından beri anlaşamıyoruz. Ne yazsam hemen öğretmene anlatırdı ve bende partiye gelmem dedim

10 tl fazla değil ki.hediye işi gereksiz ama pasta,çiçek zaten o kadar fiyat olması normal geldi.

Pastanın kilosu 40 50 lira zaten ki normal postanelerde 50 kişilik doğum günü yaptım 200 lira verdim 5 kiloluk pastaya 1 ay once bence normal 10 lira

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X