Napabilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan bazen ekmek alacak para bulamıyor... Yokluk öyle bir şey 10 lirası olsa kadının bu kadar dert edinirde içlenir mi...
Devlet anaokulundaymis ki zaten. Okula para vermiyor. Cam sakizi coban armagini, kendi basina bir bardak bile almak istese, -ki cocugu ogretmenini sevdigi icin hediye almak isteyecektir-, 10 lira eder zaten.
Fazladan 10 lirasi olmasa da, bi seylerden feragat edebilecegi bir 10 lirasi vardir her annenin. Bu benim dusuncem, bayilmak zorunda degilsiniz zaten.
Ayrica sorun 10 lirasinin olmayisi degil, baya sinif annesiyle olan cekismesinin sonucu vermek istemiyor

hediye de alacaklardir Belkı. yoksa gercekten fazla. utanmaniz gerekmez. emin olun pek cogu sizin gibi dusunmustur sadece dile getirmemistir. paraniz olsa da olmasa da katilmak zorunda degilsiniz. su an sikinti cektiginiz icin alinganlik yapmissiniz.

maddi sıkıntı çektiğim bir donem kitap alamamistim. indirim isteyince halimden mi anladilar nedir ucretsiz vermeyi teklif ettiler de oracikta aglayivermistim. kabul etmemistim tekliflerini.

sınıf değişine gerek yok. utanmayin da asla. toplu karar da alınmamıştır buyuk ihtimal. isguzar sınıf anneleri oluyor. seker hamurlu falan bisi yaptiracak buyuk ihtimal. bunu onaylamak zorunda degilsiniz.

Devlet anaokulundaymis ki zaten. Okula para vermiyor. Cam sakizi coban armagini, kendi basina bir bardak bile almak istese, -ki cocugu ogretmenini sevdigi icin hediye almak isteyecektir-, 10 lira eder zaten.
Fazladan 10 lirasi olmasa da, bi seylerden feragat edebilecegi bir 10 lirasi vardir her annenin. Bu benim dusuncem, bayilmak zorunda degilsiniz zaten.
Ayrica sorun 10 lirasinin olmayisi degil, baya sinif annesiyle olan cekismesinin sonucu vermek istemiyor
Okula para veriyorum nasıl vermem anasınıfı bu araştırıp bakın

hediye de alacaklardir Belkı. yoksa gercekten fazla. utanmaniz gerekmez. emin olun pek cogu sizin gibi dusunmustur sadece dile getirmemistir. paraniz olsa da olmasa da katilmak zorunda degilsiniz. su an sikinti cektiginiz icin alinganlik yapmissiniz.

maddi sıkıntı çektiğim bir donem kitap alamamistim. indirim isteyince halimden mi anladilar nedir ucretsiz vermeyi teklif ettiler de oracikta aglayivermistim. kabul etmemistim tekliflerini.

sınıf değişine gerek yok. utanmayin da asla. toplu karar da alınmamıştır buyuk ihtimal. isguzar sınıf anneleri oluyor. seker hamurlu falan bisi yaptiracak buyuk ihtimal. bunu onaylamak zorunda degilsiniz.
Sizce napmam lazm peki sanırım beni bi siz anladınız daha belli değil para verip vermedikleri ama yarın götürüp versem kırıldığımı da söylesem mi

Yok hediyeyi herkes kendi alacak

yokge
Ben onun gibi her lafı öğretmen e taşımam
Bu lafı öğretmene taşımak değil ki bir daha böyle şeyler yaşanmasın diye tedbirli olmak öğretmenin durumunuzu bilmesinde fayda var gerçi bilmiyorum böyle söylemekte kolay insan öğretmenede bunu söylemeye çekinebilir. İnsanlar her şeyi kolay sanıyorlar benim kardeşimin göbek bağı düşmemişti tentürdiyot alacak para yoktu komşu süt parası yollamıştı doğum için de annem beni eczaneye yollamıştı o parayla ben bilirim yokluğu ve ne yazakki herkes bilmez ve anlamaz anlamak istemez...

Sınıf anneliği yapıyor da taş mı taşıyor hayır laf taşıyor. Kenarda 20 liram var veririm onu havalı ve sevimsiz olduğu için sevmem zaten
Ya verme ne veriyorsun durumun yoksa. Bu sınıf anneleri de böyle milleti katılmaya mecbur bıraktıkları parti organize ederek kendilerini tatmin ediyorlar. Instagramdan fotoğraf paylaşacak onun amacı o.

Kadını sevimsiz bulduğunuz için "zıtlaşayım, sonra da çocuğumun sınıfını değiştirip düzenini bozayım" mı dediniz?
Kendi ego meselenize çocuğunuzu da karıştırıyorsunuz. Mantıklı mı bu?
Haklısınız herşey üst üste geldi sabrım taştı

Herkes 5 lira getirsin dese 100 lira kesin az olurr. 7,5 getirin diyip onunla mi uğraşsın? Bir de o zaman tatmin olur muydunuz? 2,5 TL mi sıkıntı?
Siz bir kadınla muhatapsiniz, o 19 Veli ile. Bu kadar büyütmeyin. Onun da sinirleri yıpranmış olabilir.

Biz çocukken öğretmenimiz öncesinden uyarirdi hediye almayın diye. Siz dersimize çalışın bana en büyük hediye o derdi. Ve çok da doğru yapıyormuş.

Öğretmenler günü diye 200 liralık yiyecek alınmak zorunda mı 10 lira önemli değil de ben bu şekilde insanların mecbur bırakılmasını doğru bulmuyorum. Haklısınız bence. Belki sınıfta birçok çocuğun annesi bunu istemiyor ama cikintilik yapmış olmamak için sesini çıkaramadı.

cok abartiliyor gercekten siniflarda. ben tek hediye olsun ogretmenin isine yarar olsun diye katiliyorum ama veliler o kadar abartiyor ki. bizim gecen yil mesela altin kolye pasta cicek bir de herkes ogrencinin eline ekstra karanfil alsin dediler. karanfil yada baska bisiydi yani. bazen o kadar abartiliyor ki.
simdi de 20 tl toplanacak. ceyrek alalim diyen var altin kolye alalim diyen var. pasta ve cicek tabi ki alinacak. gerci bizim sinif annemiz cok seker sadece vermek isteyenler versin dedi . biz zaten hediye alsak o bedelden fazla tutar illaki. ama herkes hediye almak zorunda degil. kimi belki evden el emeği birsey gönderecek.
cocukken biz de hediye alamazdik nasil utanirdim. ama muhtesem bir hocamiz vardi gozlerini kapar masaya koyun derdi. öncesinde almayin dedigi halde alanları geri cevirmemek icin o da bize etipuf gibi bisiler alirdi. hatta ben almadim hediye diye almak istemezdim nasil utanirdim.

10 tl kimine gore yoksa yoktur. pasta vs fuzuli de buluyor olabilir. boyle şeylerin baski altinda olmasi hic hos degil.

Pasta ve içecek alınacak ve ikramlık zaten hazırlayacam dedim
bana hala fazla gelmedi pastalar orta halli bir yerden alınsa diyelim zaten paranın yarısı ona gider.içeceklerde çok ucuz sayılmaz.10 tl bir seferlik alınıyorsa yılda kişi başı çok değil.10 tl için çocuğumun ve kendi huzurumu bozmazdım.siz bence 10tlyi verin bu konuyuda uzatmayın.öğretmen ve arkadaşları tavır alsa olan çocuğa olacak.sınıf değiştirmeniz zaten hiç adil olmaz.

Sizce napmam lazm peki sanırım beni bi siz anladınız daha belli değil para verip vermedikleri ama yarın götürüp versem kırıldığımı da söylesem mi

ben olsam vermek istemiyorsam vermezdim. ama ezilmeyin de dik durun.

cok abartiliyor gercekten siniflarda. ben tek hediye olsun ogretmenin isine yarar olsun diye katiliyorum ama veliler o kadar abartiyor ki. bizim gecen yil mesela altin kolye pasta cicek bir herkes ogrencinin eline ekstra karanfil alsin dediler. karanfil yada baska bisiydi yani. bazen o kadar abartiliyor ki.
simdi de 20 tl toplanacak. ceyrek alalim diyen var altin kolye alalim diyen var. pasta ve cicek tabi ki alinacak. gerci bizim sinif annemiz cok seker sadece vermek isteyenler versin dedi . biz zaten hediye alsak o bedelden fazla tutar illaki. ama herkes hediye almak zorunda degil. kimi belki evden el emeği birsey gönderecek.
cocukken biz de hediye alamazdik nasil utanirdim. ama muhtesem bir hocamiz vardi gozlerini kapar masaya koyun derdi. öncesinde almayin dedigi halde alanları geri cevirmemek icin o da bize etipuf gibi bisiler alirdi. hatta ben almadim hediye diye almak istemezdim nasil utanirdim.

10 tl kimine gore yoksa yoktur. pasta vs fuzuli de buluyor olabilir. boyle şeylerin baski altinda olmasi hic hos degil.
Ya geçen gün İstanbul'da 4 kişi intihar etti ve muhtemelen intihar sebepleri yoksulluk. O haberin etkisinden çikamadim. Kimsenin kimseden haberi yok. o yüzden kimi için 10 lira para değildir ama kimisi için de önemlidir işte. Gerçekten üzülüyorum veliler de çocuğum mahzun olmasın diye bütün etkinliklere katılmak zorunda kalıyor işte ama sonu gelmiyor ki. Bunun önüne öğretmenin geçmesi gerekiyor. Kolye ne, çeyrek ne yani saçmalık.

Ya geçen gün İstanbul'da 4 kişi intihar etti ve muhtemelen intihar sebepleri yoksulluk. O haberin etkisinden çikamadim. Kimsenin kimseden haberi yok. o yüzden kimi için 10 lira para değildir ama kimisi için de önemlidir işte. Gerçekten üzülüyorum veliler de çocuğum mahzun olmasın diye bütün etkinliklere katılmak zorunda kalıyor işte ama sonu gelmiyor ki. Bunun önüne öğretmenin geçmesi gerekiyor. Kolye ne, çeyrek ne yani saçmalık.

evet biz yaşadık o yuzden biliyorum. annem o kadar caresiz kalmis ki gitmis son parasıyla un almis..un ve su ile hamur yapip yedirmis bize. daha da caresiz kalınca bizi birbirimize birakip ise gitmis. kucucuktuk kucuk kardesimize bakardik dönüşümlu. su anda oturdugum muhitte iyi bir ilce degil. dar gelirli ailelerin oldugu bir yer. belki issiz kaldi esi belki kadin calismiyor belki hasta var. ogretmenler para toplayacagi zaman vermeyelerin sebebini ogrenip tolere ediyorlar. ama velilerin baskisi daha bir baska. bir de isguzar tipler var ki sormayin gitsin. en son geçen yil onu da yapalim ekstra sunu da ekleyelim vs dediklerinde ben yeter dedim artik. valla parasinda degilim. ogretmen bununla mutlu mu olacak saniyorlar anlamadim ki. yok cocuklarin elleri bos kalirmis. ya karanfil ya igne oyasi bir tülbent falan da cocuklarin ellerinde olsunmus. ogretmene sarilirken ekstra onu da versinlermis falan . dur demesem daha da bisi cikarirlardi kesin. tepeden de gul yaprağı faln yagdirmak isterlerdi.

👏👏👏
Benim sinir olduğum şey de bu zaten. Birkaç veli yaptım olduya getiriyor. Kimsenin fikrini sormuyor.
Abartdıkça abartıp suyunu çıkarıyor.

Kim ne istiyorsa çam sakızı çoban armağanı hediyesini alır, öğretmene verir.
Okulları altın gününe çevirmek de yeni çıktı.

Konu sahibi siz de haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz, hiç kusura bakmayın.
Baştan size hak vermiştim ama mesajları okuduktan sonra yaptığınız hoş değilmiş onu anladım.

Katılıyorum size anne icin o 10 lira belkide cocuğun bir sonraki beslenmesi icin ayırdıgı para belkide...bir anne okul günleri icin 10 lira ayırsa zaten 50 lıra eder haftada 10 lıra eksik yapamazsın cocuk bu,herkesinde tek cocugu yok , bir buker cicek alınır butun sınıfca,birde siir ezberletilir hep beraber okutulur daha anlamlı ...

evet biz yaşadık o yuzden biliyorum. annem o kadar caresiz kalmis ki gitmis son parasıyla un almis..un ve su ile hamur yapip yedirmis bize. daha da caresiz kalınca bizi birbirimize birakip ise gitmis. kucucuktuk kucuk kardesimize bakardik dönüşümlu. su anda oturdugum muhitte iyi bir ilce degil. dar gelirli ailelerin oldugu bir yer. belki issiz kaldi esi belki kadin calismiyor belki hasta var. ogretmenler para toplayacagi zaman vermeyelerin sebebini ogrenip tolere ediyorlar. ama velilerin baskisi daha bir baska. bir de isguzar tipler var ki sormayin gitsin. en son geçen yil onu da yapalim ekstra sunu da ekleyelim vs dediklerinde ben yeter dedim artik. valla parasinda degilim. ogretmen bununla mutlu mu olacak saniyorlar anlamadim ki. yok cocuklarin elleri bos kalirmis. ya karanfil ya igne oyasi bir tülbent falan da cocuklarin ellerinde olsunmus. ogretmene sarilirken ekstra onu da versinlermis falan . dur demesem daha da bisi cikarirlardi kesin. tepeden de gul yaprağı faln yagdirmak isterlerdi.
Benim de çocukluğum yoklukla geçti.
Beş altı yaşındaydım okula bile gitmiyordum.Kardeşim beş yaşındaydı.Annem bizi evde bırakıp mecburen işe giderdi.
Ah ahh o kadar zor ki yokluk.

Bende şuan bu durumu yaşıyorum kızım bir devlet okulun anaokulun da bende sınıf annesi sayılırım. Diğer sınıflar söyleyince bu tarz şeyleri bizim sınıfta heveslendin bende önerileri alıp herkesin gönlü olsun dye fiyat araştırması yaptım önce daha sonra gruptan herşeyi çekip fiyatlarıyla attım kişi başı 10 ar tl toplamaya karar verdik durumu olup vermek istemeyen de oldu mesela asla verin demedim aşağılamadım bu herkesin başına gelebilir bugün bir veli, beni çekip eşim cezaevinde dedi mesela sonra vericem hemen olmaz dedi sorun yok dedim bu tarz şeyler tolere edilebilir hem hediye hem çocuklara içecek tabak bardak alıcam parayla toplayacağım parada 180 civarı olacak herkes evinden durumu neye müsaitse ikramlık yapsın dedik yapamayanda olursa sorun yok kimsenin çocugunu ayırıp senin annen yapmadı diyecek değiliz her çocuk gibi oda yiyecek oda katılacak ters duruşunuz sanırım kişisel problemlerinizle ilgili banada böyle yaklaşanlar oldu tersleyenler bile oldu ama cevap vermedim şimdi sanırım hepsi pişman ki onlar selam vermeye başladı görünce artık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X