o sizi kokunuzdan bulmuştur.
tercihi ona bırakın. kalmak isterse kalsın, gitmek istediği zaman gitsin. kediler kalıcakları evi kendileri seçer.
benimde on yıldır beraber yaşadığım bir kızım var. yani öyle minnoş falan değil, bildiğin puma hala vahşi. eve gelene gidene sarar, sataşır. kedi dediğin eve misafir gelince gider yerine yatar. bu sataşır, aralarında dolanır, gözünü diker tehditvari bakar. bugün yine yaptı aynını. eve gelene dikti gözünü, baktım poposu oynamaya başladı. hemen çevir gözünü atlıycak dedim.
ve ben bu kızla koynuş koynuş yatıyorum. bana bir pamuk, geceleri mırıl mırıl mırıldıyarak uyuyor.
şimdi bunları niye anlattım. o sizi kokunuzdan buldu ama kendi alanına değil sizin alanınıza geldi. evde haliyle oğlunuz var başka kokular da var. alışırsa durur daha doğrusu kısırsa durur. kısır değilse büyük kediyi evde tutamazsınız. sokağa dönmek ister.
benim de eve sokakta baktığım yavrular gelir geçer. soğuk akşamlarda eve alıyorum. sabahları çıkmak istiyorlar. öyle gidip gelirler.
benim kızla hikayemi bir duysanız. ne gelgitler olmuştu aramızda ama şimdi öyle bir aşkla bağlıyız ki, şu an kafası kafamda yazıyorum.