napcam ben ..... yardım

bana komık geldı ama yazar 'mış arkadaş

biliyorum yazdığğımı ben bile beğenmedim şuan fena haldeyim yoksa buraya yazmazdım zor durumdayım duygularım bile çorba oldu baksana... ya bayanlarla bile yazışma dedi. ama derdimi tanıdık kmseye anlatmak istemiyorum...

elhamdülillah bende müslümanım nasıl kendinizi ayrıyorsunuz , bunu anlamadım
madem bu şartlarda idiniz cocuklarınızı geride bırakarak dogru oldugundan bile şüphe ettiğiniz bir takım vaadlerle neden evlendiniz , cocuklara sahıp cıkacagım dedı ama eve almadınız dogum yaptıgınızda cocuklar meyve suyu ıctı dıye kızmıs esınız bogazından sokamadınızmı o meyve suyunu gunahmı yoksa?
asıl derdiniz nedir yardımcı olalım , eşinizden memnun değilsiniz sizi kandırdı o zaman boşanın

benımde cok yakın bır arkadasım yazar senaryo fılan yazıyor bazı ısmalıyete yakın kanallarda yayınlanır projelerıde onunla konusurken bıle şiir dinliyor gibi oluyorum gerek kelime kullanışları gerek ifade bicimi
neyse benimde eşim buraya yazma girme diyor

Sigara ne alayımmış.
Dalga mı geçiyorsunuz siz.
Yoksa o evde şuurunuzu mu kaybettiniz..

dul kadınların evlenme zorunluluğumu var bir anne önce evlatlarının hayatını düşünecek kendısınınkini değil ben butun sorunlarınızın kaynağı olarak sizi görüyorum yarın öbür gün sigara kesmezse alkole uyuşturucuya kadar gidermi bu iş

birkac ay önce bir arkadaş yazmıştı kendisi hocaymış ismaliyeti derin yaşıyormuş cocuklar babanın hakkıdır kadına bilmem nedir demişti
herkezin bir bahanesi var arkadaş sonra hepimiz aynı kefedeyiz sonra ben acıgım namazıda kılamıyorum(bilmiyorum) ben cok günahkarım , öte yandan namaz kılan oruc tutabılen(mıde sorunum var tutamıyorum) cocuklarını babada bırakmıs bır kadın dahamı sevapkar ben gercekten bazen anlamıyorum
bu tip kadınların cocuklarına daha cok sarılmaları gerekmıyormu

madem anne evinde rahat değildiniz gidip çalışmaya baslasaydınız bi iş bulmak ne kadar zor olabilir? çocuklarnız bu kadar umrunuzdaysa alın yanınıza çocuklarıda siz çalışın çocuklarınıza bakın neden evlendiniz? he bunları söylemek için çok geç artık bundan sonrasına bakın. ama zihniyet çok yanlış islami şartları bende en az sizin kadar biliyorum ve şu kadarını söyleyeyim hiç bi kitapta çocuklarınızı bırakın evlenin yazmıyo. eski eşinizden olan çocuklar büyükse eğer yine boşanıp kendi memleketinize gidin çalışın derim. küçük çocugada anneniz bakabilir bi süre. ki bende hamile olupta sigara içmek umrumda değil gibi bi düşünceye saygılı olamıyorum kusura bakmayın. o çocuk sakat doğarsa o zaman Rabbinize ne hesap vereceksiniz? herşeyi yüzeysel ve adet gelenek görenek hesabıyla yürüyo sizde.

Nasıl sinirlendim şimdi.
Sütüm azalırmış umurumda mı diyen anne.
İçin sigara çoğaltır belki de...
Deseydiniz tutamıyorum kendimi içeceğim ama sonra emzirmeyeceğim belki anlaşılır da.
Yok yok..
Siz hiç iyi değilsiniz.

enteresan çatışmalar içerisindesiniz ...
ailesine neden bu denli düşmansınız çözemedim ...

kocanız kac yasında ?

zaten o şartlarla evlendim ama nerdeee. eşim parasızlıktan göndermiyor. ya senede 2 bile gidemiyorum. 1. eşim zatn istemiyor ya gel ya tamamn git diyor. evlndiğimi bile bilmiyor. duydumu bilmiyorm artkkızımn telini bile kapatmış... çok zor durumdaydım aşk değil çaresizlkden evlendm..eşim çok iyi ama ailesi kullanıyor. yoksa hiç bi sıkıntm olmazdı her ay gder görürdüm. bir de askere gitcek sneneye nsanda bn napcam parasız pulsuz. aileme yük olmamalıyım seneye tatlde çockları almalıyım çnki.eşimn ailesi biz sana bakarız diyor asla dedim benim eşimin durumu bize yeter ocakdan itibaren biriktirirz dedm anlamazlar ama ...

cute sapla samanı karıştırmamak gerek dıye düşünüyorum sıtede zaten islamı konular yasak ama şukadarını söyleyebılırım farz ibadetlerini dostoğru yapan sevabını alır diğer günahlarını bağlamaz

bir çocuğun hayatında olması gereken en önemli şey anne kucağıdır,anne sevgisidir. çocuk bununla beslenir. onu başka hiç bir şey hiçbir sevgi anne sevgisini veremez o çocuğa. annenin kokusunu.
diyecek çok şey varda. neyse.

Neredeyse herkes saldırmış arkadaşa, ne oluyoruz böyle ?

Arkadaşım yapacağın şey eşini karşına alıp bir bir bunları onunla konuşmak,
bana söz vermiştin ama yerine getirmiyorsun, getirmemen bende hayal kırıklığı yarattı.
Çocuklarımı çok özlediğim için biraz daha duygusalım, benimle daha fazla ilgilenmeni istiyorum, seninle daha çok vakit geçirmek istiyorum. Ailene destek olabilirsin anlarım ama bizde bir aileyiz ve geleceğimiz için yatırım yapmalıyız, bu yüzden desteğini en azından yarıya indirip kalanını da bizim geleceğimiz için kullanabiliriz. vs vs bu şekilde yormadan, kırmadan, onu anladığını hissettirerek konuşmaya çalışmanı tavsiye ederim.

Aşkın mantığı yok, olan olmuş ve evlenmişsin, evliliğini kurtarmaya çalış, emek göstermelisin, karşılığınıda alırsın umarım.
Bir de oyalanacak bir şeyler yapmak istemişsin, bu kesinlikle sigara olmasın, yazar mışsın?, kitap yazmaya başlayabilirsin.

Son düzenleme:
konu sahibi din vurguyu çok yapıyorsun seni de üzmek istemem ama 3 aylık bebeğin var emziriyorsun çok bunaldım sigara içicem ne marka olsun diyorsun bu onun hakkına girmek değil mi?

iki tane çocuk da öbür tarafta var yılda iki kez görüyosun 8 ay olmuş görmemişsin bu saydığın kötü özelliklere sahip kocan git diyor para vereyim gör diyor olmaz sensiz gidemem diyorsun,bu o çocukların hakkına girmek değil mi?

yani şurada din vurgsu yaparken eşini dinini yaşamıyor diye suçlarken birazda kendine bakmalı insan..amacım seni üzmek değil ama objektif olmaya çalışıyorum.asıl sorunların bunlar olmalı maddi şeyler sigara falan değil.

eğer çok rahatsızsan alacaksın eşini karşına kavgasz gürültüsüz anlatacaksın anlamıyor mu o zaman tavrnı koyacaksın.

Son düzenleme:

sen eski eşinden olan çocuklarla sağlıklı bı ilişki yaşamıyorken neden bıtane daha doğuruyorsun böyle durumlarda doğurmak yasaklanmalı bu durumda çok katıyım kımse annesı yada babası hayattayken eksıklıklerını çekmemeli yazık o çocuklara

kendimi ayırmıyorm yani ev hanımı değildm ama eşim eve hapsetti.. kardeşlerm vs m.suyu içerkn kaynvaldem anneme kızmış .. asıl derdim ailesi eşime çok yükleniyor eşim vicdanı yüzünden beni bile görmüyor . nasıl göstereceğim. artı çocuklarmn hasreti.

her koyun kendi bacağından asılır..
eşini elbette teşvik etmelisin namaz kılmaya, oruç tutmaya.... bundan daha normal hiç bişey olamaz..
ama herkesin günahı da sevabı da kendine ait.. Sen inandığın gibi yaşa, Allahım eşime de hidayet ver die dua et....
Bu arada hiç kimse çocuklarından değerli olmamalı..
gelmezse gelmesin, sen annesin yahu, bas git gör çocuklarını..yazık değil mi onlara..
bilmiorum ya, gerçekten görmek isteyen dağları deler, bunlar bahane

eski eşinize 1.eşim demenize ve evli olduğunuzu bilmesinden bu kadar çekinmenize , en önemli konu çocuklarınızzken sigaradır tv oyundur bunlara takılmanıza anlam veremedim :100::100:

Son düzenleyen: Moderatör:
eşin senden küçükmü _? nasıl askere gidecek?
2 tane gerıde bır tanede burda onunde cocugun var sen kac yasındasın butun bunlardan oturu ? calısmıssın etmıssın nasıl bu kadar yobaz bırıyle evlenebılmıssın ne munasebet gıdemezsın demek yılda 2 kere bıle gıdemıyorsun
cocuklar evlendıgını bılıyor cunku dogumda geldıler ama babalarına soylemıyorlar senın ıcın :S cok eskı bır konuyu hatırlattı bu bana bır bayan yenı dogum yapmıstı ve cocuklarının babasından bunu saklıyorlardı cocuklarda onunla saklıyordu bılmıyorum tam olarak sorun nedır bunları bıze degıl ona anlattıgınızda sızı anlamıyorsa ne ıcın evlenırsenız evlenın yahu adam yobaz ıste vıcdansızın tekı bırakın dıger marıfetsızlıgını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…