- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.175
- 798
- Konu Sahibi fiyonkbayan
Eşiniz bu düşüncede olduğu sürece (sizin insan yerine konmamanız, o evin sadece onun değil de "sizin" eviniz olduğunu düşünmemesi, sizin fikirlerinizin dikkate alınmaması, olayın sadece doğalgaz ve para anlamına düşürülmesi) siz 10 tane konu açsanız huzur bulamazsınız.
Eşinizi karşınıza alıp konuşacaksınız. Burası benim değil, senin de değil, BİZİM evimiz. Kimin geleceğine, kimin kalacağına beraber karar vermeliyiz demelisiniz.
Haaa sonra neler oalbilir?
1. ihtimal: Eşiniz içinde gene lak lak ediyor bu kadın der, eski sistem devam eder, siz de burada konu açarak kendinizi rahatlatmaya çalışırsınız.
2. ihtimal: Siz bu durumun böyle giderse boşanma ile sonuçlanacağını, evlilik terapisine gitmek istediğini söylersiniz.
3. ihtimal: Boşanmak aklınızın ucundan bile geçmiyorsa, o zaman bu durumu kendi lehinize nasıl çevirebilirsiniz onu düşünürsünüz. Mesela kayınvalideye sabah sen .... yemeğini, bir de salatayı yap akşama, ben de gelince çorba yaparım dersiniz. Sonraki sabah, anne bütün gün evdesin, bugün eve bir süpürge tutsana, ev leş gibi oldu dersiniz.
4. ihtimal: Boşanmaktan korkmuyorsanız eşinizi ailesi ile konuşup bakın yatılı misafirlik bu kadar uzun olmaz, 3-5 gün gelin, başımın üstünde yeriniz var ama abartmayın, benim huzurumu kaçırmayın, ben de sizin huzurunuzu kaçırırım, yoksa oğlunuzu boşarım diyeceksiniz.
3-5 gün az geldi ya, uzun yoldan geliyorlarsa eğer, benim yakın akraba misafir sınırım 15 gündür, 15 günden sonra kendi tarafımdan biri de olsa gönderirim bir şekilde :)
bir de gelen misafir yemek vs yapmıyorsa ne kadar ayıp ya (çok yaşlı, hasta olmadıklarını varsayıyorum), çalışan kadının evinde. böyle bir durumda ben de bir süre sonra yapmam ve dışarıdan yeme moduna geçeriz. erkek ailesi genelde oğuluşlarının parasına kıyamayacakları için (sadece onlar kazanıyor ya) genelde çark ederler ve en azından yemek yaparlar diye düşünüyorum.