napcam ben?

Eşiniz bu düşüncede olduğu sürece (sizin insan yerine konmamanız, o evin sadece onun değil de "sizin" eviniz olduğunu düşünmemesi, sizin fikirlerinizin dikkate alınmaması, olayın sadece doğalgaz ve para anlamına düşürülmesi) siz 10 tane konu açsanız huzur bulamazsınız.

Eşinizi karşınıza alıp konuşacaksınız. Burası benim değil, senin de değil, BİZİM evimiz. Kimin geleceğine, kimin kalacağına beraber karar vermeliyiz demelisiniz.

Haaa sonra neler oalbilir?
1. ihtimal: Eşiniz içinde gene lak lak ediyor bu kadın der, eski sistem devam eder, siz de burada konu açarak kendinizi rahatlatmaya çalışırsınız.

2. ihtimal: Siz bu durumun böyle giderse boşanma ile sonuçlanacağını, evlilik terapisine gitmek istediğini söylersiniz.

3. ihtimal: Boşanmak aklınızın ucundan bile geçmiyorsa, o zaman bu durumu kendi lehinize nasıl çevirebilirsiniz onu düşünürsünüz. Mesela kayınvalideye sabah sen .... yemeğini, bir de salatayı yap akşama, ben de gelince çorba yaparım dersiniz. Sonraki sabah, anne bütün gün evdesin, bugün eve bir süpürge tutsana, ev leş gibi oldu dersiniz.

4. ihtimal: Boşanmaktan korkmuyorsanız eşinizi ailesi ile konuşup bakın yatılı misafirlik bu kadar uzun olmaz, 3-5 gün gelin, başımın üstünde yeriniz var ama abartmayın, benim huzurumu kaçırmayın, ben de sizin huzurunuzu kaçırırım, yoksa oğlunuzu boşarım diyeceksiniz.

3-5 gün az geldi ya, uzun yoldan geliyorlarsa eğer, benim yakın akraba misafir sınırım 15 gündür, 15 günden sonra kendi tarafımdan biri de olsa gönderirim bir şekilde :)

bir de gelen misafir yemek vs yapmıyorsa ne kadar ayıp ya (çok yaşlı, hasta olmadıklarını varsayıyorum), çalışan kadının evinde. böyle bir durumda ben de bir süre sonra yapmam ve dışarıdan yeme moduna geçeriz. erkek ailesi genelde oğuluşlarının parasına kıyamayacakları için (sadece onlar kazanıyor ya) genelde çark ederler ve en azından yemek yaparlar diye düşünüyorum.

Allahım ne anlayışsız insanlar var ya..Tamam eşinin ailesi gelirler kalırlar ama bir süre yada mecburiyet olur maddi durumları olmaz ne biliyim hastalık falan olur tamam ama onun dışında ne bu rahatlık...Doğurduğun çocuk senin değildir o sana verilen bir emanettir bunu özellikle de şu erkek anaları bi anlayamadılar..Allah yardımcın olsun bu konuda sana verecek bir fikrim yok sinir olduğum için yazmak istedim sadece...

Bizde de durum böyle
Oğlunun yanında ne yemek yapayım vs.
Ama geliyorum. Bardak bile lavoba içinde.
Sabrediyorum..

Sanki padişahlık dönemi. Erkek annesi diye Kasım Kasım kasiliyorlar.
Paralarını evlerini sahipleniyorlar. Nasıl bir mantık anlamıyorum.
Bu gelin de insan bütün gün çalışıyor demek yok.

Sonuçta misafirliğe gelmişler.Biraz yanınızda kalıp gitmek o kadar sorun olmamalı.Sonuçta devamlı beraber oturan gelinler de var,Onların ki can değil mi?
değilmiş canım o devir geçeli çok oluyo. ben istememezlik etmedim zaten on yıldır benimle birlikteler ben sadece biraz anlayışlı olsunlar edepli gelip gitsinler istedim. insan her şeyi kendine hak başkasına haram görünce savaş çıkar. ayrıca tek gelin değilim ki ben. diğerleri izin vermeden yanına giden yok benim kocam sırf sesini çıkarmıyo diye aylarca benim üstüme biniyolar. işte bu komplike bir durum :KK20::KK20:

Dertlenmekte çok haklısınız. Başka birinin evinde kendi düzenini evini bırakıp nasıl kalabiliyorlar anlamıyorum oğlu da olsa. Sizin eviniz var kalın yani ne işiniz var insanları bunaltıyorsunuz. Eşinizle konuşun bakılacak edilecek durumları yok artık böyle alışkanlık haline getirmesinler.

Oglan anasi olunca gelinin evine post mu sermek gerekiyor acaba? Hayir yani benim de oglum var da korkuyorum artik kendimden Allah gostermesin ya bu ne rezillik

merhaba canlar sadece çok bunaldığım için yazıyorum. ben bu eşimin ailesini napıcam. hayır akrabam da aynı zamanda. her kış gelip kalırlar sonra bi kavga çıkar küser giderler. insan korkuyo bi zaman sonra. bi de artı kafam kaldırmıyo bu kadar uzun kalmaları. önceden 3 ay 5 ay kalırlardı. şimdi biraz daha aza indirdik çok şükür 10 gündür burdalar ama sıkıldım artık. gitsinler evlerine ya. burda da yaptıkları bi ye yok. arkadaş yok, akraba yok, gezilecek yer desen zaten yok. 10 gündür evin içinde oturuyoruz beraber. hayır ben de çalışıyorum kendileri yanlış kalıyo insan sıkılmazmı ya. benim ev sıcak yemek de pişiyo nasıl olsa diye hem kendilerini sıkıyolar hem beni. yan gitsinler artık ben de evimde rahat rahat oturiyim. insanlar niye bu kadar anlayışsız oluyo adam desen ayır dert kadın desen ayrı dert. yeter ya yoruldum valla. şeytan diyo boşa kocanı hepsinden kurtul temelli. :KK61::KK61::KK61::KK61::KK61:
Okurken daral geldi.Allah yardımcın olsun.

Ben de bunu anlamıyorum sen oğlunu doğurdun anasın ya gelin? Niye bunu düşünmüyorlar :KK43:
Herke s de gezecek kapi ariyor acaba kime gitsek diye
Ben sana geleyim sen bana gel yemege geleyim yatiya geleyim caya geleyim offff biktik artik herkes evinde otursun bir zahmet ya

Herke s de gezecek kapi ariyor acaba kime gitsek diye
Ben sana geleyim sen bana gel yemege geleyim yatiya geleyim caya geleyim offff biktik artik herkes evinde otursun bir zahmet ya
1 ay nasıl kalınır başkasının evinde. Allah muhtaç etmesin. Kayınvalıdem ler bizde şimdi. . 1 hafta olcak hiç gitcez gidelim vs lafı yok. Ben bütün gün isteyim eve gel yemek yap vs. Bütün gün evde napio bilmiyorum ki :(

valla ben de geniş ailede büyüdüm. evde büyüğün olması berekettir, evde duanın hiç olmamasıdır. benim annem 30 sene yaşadı kayınvalidesiyle ama başka kimsesi olmadığı için. bizimkinin 3 oğlu var. diğerleri koymadığı için onların hıncı da benden çıkıyo. huysuz olmasa ya da gerçekten gerekli olsa insandan allahtan korkar yine yanına alır ama bunlar keyif alabilmek için eziyet vermeye çalışıyolar. tabi o arada da benim beyin yanıyo zaten. :rolleyes:(aynen böyle) kadın ol, güçlü ol, her şeyi yap ama mükemmel ol. bunların hepsi hikaye inanmayın bayanlar. kadın ne zaman güçlü olur biliyomusunuz elinde parası varsa. çünkü sen de karşındaki kadar acizsen güçlü olan zayıfı ezerek kendini mutlu etmeye çalışıyo. :cry:

Back
X