Napmalıyım?

Nefes45

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2020
6
2
1
28
6 aylık evliyiim eşimle evlenmeden 3 sene önce sevgili olup ayrılık 1 buçuk sene sonra tekrar başladık ve evlendik yaptığım hataydıı bir kere yaşadığım şeyi ikinciye tekrar denemek. Evliliğimize giden yolda defalarca kavgalar ettik anneler babalar herşey. Balayında intihar etmeye kalkıştı sebebide onu sevmiyormuşum ki hiç böyle birşey hissettirmedim ona evleneli 3 gün olmuş herşey yolunda ben nasıl sevmiyomuş gibi hissetirebilirim kii kendi kendine kuruyor bazı şeyleri. Bu yaşanan olaydan bir süre sonra tekrar büyük bir kavgamız oldu annemlerin evine geldimm onlar sonuna kadar arkamda. Onuda atlattık şimdi ise gecenin 3lerine kadar telefonla oynuyor internet üzerinden bi iş yapıyor ama bütün hayatı o gibi davranıyor benimle beraber yatmıyor gecenin 3ünde 4ünde yatmaya geliyor üstüne birde hamileyim hiç yaşatmıyor hamileliğimii ilgi göstermiyor çocuğumuzu görmeye doktora bile sabah uyanamadığı için gelmedi geçen gün. Sürekli kavga halindeyiz artık şaşırdım hem çalışıyorum hem hamileyim zaten bazı şeyler ağır geliyor birde duygusal olarak istediğim ilgiyi hiç bir şekilde göremiyorum. Ne aileme saygısı sevgisi var ne bana ilgisi var. Baktığınızda basit seyler olarak görebilirsiniz ama artık o kadar soğuk bir evlilik kii napıcam bilmiyorum mutlu değilim

Çocuğumun olmasından kesinlikle mutluluk duyuyorum. Ama isteyerek olmadı desem yerii tam evliliği anlayamadan hamile olduğumu öğrendim

Bebek olmasaydı daha farklı olurdu yorumum.
Ancak artık ortada süşünmeniz gereken bir bebek de var.
Evliliğiniz çok yeni.
Kaç senedir birlikte olursanız olun evlilikte insan birbirini yeniden tanıyor.

Öz eleştirinizi yaparak önce eşinizin neden sevilmediğini düşünüyor olabileceğini bulun.
Birbirinize karşı şeffaf olun. Bu evlilikten beklentilerinizi dile getirin.
Eğer kendi başınıza işin içinden çıkamıyorsanız uzman desteği alın.
Aile terapisine değer diye düşünüyorum.

Esinle kavga etmeden konustunuz mu hic?
Baba evine gidip her seferinde geri gelirsen bir sure sonra nasilsa yine gelir der. O is bir kez yapilip bir daha da donulmemeliydi.
Sorunlarinizi konusabiliyor musunuz? Problem iletisimsizlik sanirim.

Konuşmayı deniyorum fakat hep o haklı
Esinle kavga etmeden konustunuz mu hic?
Baba evine gidip her seferinde geri gelirsen bir sure sonra nasilsa yine gelir der. O is bir kez yapilip bir daha da donulmemeliydi.
Sorunlarinizi konusabiliyor musunuz? Problem iletisimsizlik sanirim.

Konuşmayı deniyorum fakat hep o haklı
Beni sevmiyorsun deyip ayrilmak yerine intihar tesebbusune girismesi zaten dengesizligini gosteriyor. Onun dengesizligi senin de ruh dengeni bozar. Cocuk olmasaydi bosanin derdim. Ancak aile terapistine gitmeyi deneyin. Aslinda esin tedavi olmali ama gitmez muhtemelen. O yuzden aile terapistine gidelim evliligimiz ve sicak aile ortaminda cocugumuzu buyutmek icin diye ikna edin.

Bal ayında net sekilde sıze delı oldugunu göstermiş.
Orda yolun basındayken dönseydiniz keske.

Neyse cocuk olunca duzelır. Duzelmezse ikinciyi yaparsın.
Çocuğu düzelsin diye yapmadım. Bal ayından dönüp boşanmamı mı bekliyordunuz ozamanda burada şöyle bir yorum olurdu ne kadar çabuk yuva yıkıyorsunuz bunun için mi evlendiniz.

Beni sevmiyorsun deyip ayrilmak yerine intihar tesebbusune girismesi zaten dengesizligini gosteriyor. Onun dengesizligi senin de ruh dengeni bozar. Cocuk olmasaydi bosanin derdim. Ancak aile terapistine gitmeyi deneyin. Aslinda esin tedavi olmali ama gitmez muhtemelen. O yuzden aile terapistine gidelim evliligimiz ve sicak aile ortaminda cocugumuzu buyutmek icin diye ikna edin.
Evet tedavi olması için ikna etmeye çalıştım en azından bir terapist ile konuşması için ama faydasız

Çocuğu düzelsin diye yapmadım. Bal ayından dönüp boşanmamı mı bekliyordunuz ozamanda burada şöyle bir yorum olurdu ne kadar çabuk yuva yıkıyorsunuz bunun için mi evlendiniz.

Balayindan sonra bosanmadin fakat bir iki ay sonra yine annenlere gitmissin. O zaman bosanabilirdin. Zaten hep ite kaka gidiyormus. Sevgililik dönemi bile.

Yuva hiç yapilmadi ki yikilsin. Bebe ilede yuva yapilmiyor. Öyle bir yanlis algi var. Sanki bebek olunca birseyler düzelir. Yada sirf kadin annelik tatsin diye, bebek yapmanin normal oldugu.

Ki degil. Hersey simdi dahada zor olacak. Sana ilgi vermeyen adam, bebegede vermez. Sen sabah saat 3te 4te kaçinci defa uyandiginda bebek için, beyefendi daha yeni yatmaya gider.

Bu tür yorumlar sanki saldiri gibi gelebilir. Ancak bunlari üzüldügümüz için yaziyoruz. Burda anne olan üyeler biliyor, bir çoçugun büyütmenin ne kadar zor oldugu, hele kötü giden bir evlilikte. Hem çoçuk, hem anne çok yipraniyor. Keske seni bu kadar degersiz his ettiren biri ile hiç cinsel iliski yasamasaydin.

6 aylık evliyiim eşimle evlenmeden 3 sene önce sevgili olup ayrılık 1 buçuk sene sonra tekrar başladık ve evlendik yaptığım hataydıı bir kere yaşadığım şeyi ikinciye tekrar denemek. Evliliğimize giden yolda defalarca kavgalar ettik anneler babalar herşey. Balayında intihar etmeye kalkıştı sebebide onu sevmiyormuşum ki hiç böyle birşey hissettirmedim ona evleneli 3 gün olmuş herşey yolunda ben nasıl sevmiyomuş gibi hissetirebilirim kii kendi kendine kuruyor bazı şeyleri. Bu yaşanan olaydan bir süre sonra tekrar büyük bir kavgamız oldu annemlerin evine geldimm onlar sonuna kadar arkamda. Onuda atlattık şimdi ise gecenin 3lerine kadar telefonla oynuyor internet üzerinden bi iş yapıyor ama bütün hayatı o gibi davranıyor benimle beraber yatmıyor gecenin 3ünde 4ünde yatmaya geliyor üstüne birde hamileyim hiç yaşatmıyor hamileliğimii ilgi göstermiyor çocuğumuzu görmeye doktora bile sabah uyanamadığı için gelmedi geçen gün. Sürekli kavga halindeyiz artık şaşırdım hem çalışıyorum hem hamileyim zaten bazı şeyler ağır geliyor birde duygusal olarak istediğim ilgiyi hiç bir şekilde göremiyorum. Ne aileme saygısı sevgisi var ne bana ilgisi var. Baktığınızda basit seyler olarak görebilirsiniz ama artık o kadar soğuk bir evlilik kii napıcam bilmiyorum mutlu değilim
Keske boyle bir adamdan cocuk yapmasaydınız ama olmus artık. Ne guzel aileniz arkanızdaymıs keske benimde oyle bir sansım olsa. Cok dert etmeyin en kotu boyle devam ederse ayrılırsınız ailenizle yasarsınız. Zaten su intihar meselesi biraz tuhaf psikolojik hastalığı var mı bunu arastırdınuz mı.

Evet tedavi olması için ikna etmeye çalıştım en azından bir terapist ile konuşması için ama faydasız
O zaman ya aile buyukleri bu duruma mudahale edecek ya da yol yakinken bosanmaniz gerekecek. Bosanmayi en son care gibi dusunun. Ancak bu evliligin yurumesi icin cabayi iki tarafin da gostermesi gerekiyor. Tek tarafli olmaz. Eger onda bir caba olmazsa ayrilmaktan baska secenek yok gozukuyor.

Keske boyle bir adamdan cocuk yapmasaydınız ama olmus artık. Ne guzel aileniz arkanızdaymıs keske benimde oyle bir sansım olsa. Cok dert etmeyin en kotu boyle devam ederse ayrılırsınız ailenizle yasarsınız. Zaten su intihar meselesi biraz tuhaf psikolojik hastalığı var mı bunu arastırdınuz mı.
Bilmiyorum doktora gitmeye ikna edemiyorum. Ama çok takıntılı biri bunu biliyorum

Eşinizde farklı takıntılar, tekrarlayan davranışlar yani obsesyon belirtileri var mı?
Bana ruh sağlığı yerinde değilmiş gibi geldi.

Back
X