Napmam lazım?

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.968
298
Arkadaşlar ben artık ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım.
Kızım diş çıkardı huzursuzluğu uykusuzluğu filan beni zaten bitirdi bide ek gıda reddi var. Delirmek üzereyim ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim artık. Günde 10 kez filan bişeyler hazırlıyorum farklı farklı. 2 hafta ara verdim şimdi yoğurt dışında başka birşey yemiyor. Bu daha ne kadar devam edecek böyle?
Biraz önce balkabağı armut püresi yaptım,damakları hassas diye de blender ile ezdim iyice ama istemiyor. Artık öyle bir duruma geliyorum ki tatsın diye zorla veriyorum.
Çok sinir bozucu bir durum.
İlk vermeye başladığım zaman,diş çıkarmadan önce hiçbişey red etmemişti. Havuç püresi patates püresi,meyve püreleri pirinç maması bile yedi ilk günler.
Bana akıl verin artık delirmek üzereyim bu ek gıda yüzünden

Damağına uygun kaşık aldınız mı? Dişetleri acıyodur annesi.
Aldım evet silikon kaşık ile veriyorum. Yumuşak da gayet
Acıyor evet farkındayım dün eline kereviz sapı verdim ağzına soktuğunda ağlamaya başladı. Peki düzelecek mı acısı geçtiğinde?

Diş çıkarma döneminde böyle şeyler olur sıkmayın canınızı anne sütü alıyorsa yeter ona

En önemli şeyi, bebeğinizin kaç aylık olduğunu yazmamışsınız.
6aylık ise zaten bir çay kaşığı kadar yemesi normal. Siz bakmayın öyle bir su bardağı yoğurt yedi diyenlere. 1 yaşındaki çocuk yemiyor bir su bardağı yoğurdu.
8aylık olduktan sonra düzene girecek. Damaklarını kullanma konusunda iyi hale gelecek.

canim benim kizim da şuan 15 aylık ve bende senin gibi gunde 10 çeşit ona özel şeyler hazırlardım hep reddetti ve moralini bozmak istemem ama halende birşey yemek istemez artik tabak kaşık havada uçuyor sadece emiyor cok zor bi durum insallah senin bebeğin boyle olmaz çünkü yemedikce uykusunda düzene giremiyor

jameya merhaba kac aylik kuzucuk dis cikarma evresi her bebek icin farkli oluyor kizimda hiç hissetmedim ama oglum kök sokturdu iflahimi kesti desem yeridir kizim 6 yaşında her aksam sabah yememek icin bahanesi var cok zorlar oglumsa tam tersi dis donemleri bitince masallah ne versem yer yani israrci olma bekle bakalim dişi cikana kadar çünkü ne kadar zorlarsan ters etki ediyor birde yogurt yada corba iciyormu yoksa sadece anne sutumu alıyor

Balkabagiyla armutu karistirdiniz mi?
Tek tek verin.
Once bir tek tadina alissin, sonra karistirirsiniz.

Dis cikarma donemi zorlu bir donem.

Kac aylık, ona göre yazacagım

Aldım evet silikon kaşık ile veriyorum. Yumuşak da gayet
Acıyor evet farkındayım dün eline kereviz sapı verdim ağzına soktuğunda ağlamaya başladı. Peki düzelecek mı acısı geçtiğinde?
Tabi düzelecek. Buzluğa giren diş kaşıyıcılar var. Ondan alsanız rahatlatır soğuk soğuk.

ha birde şunu yaziyim aklimdayken simdi biz annelerde su var 6 ay oldummu ek gida yemezse çocuğu hemen istahsiz ilan etmeye haziriz ama oyle degilmis oglum 20 aylik olana kadar emdi ama en son haftalarda bana artik sinirden atak geliyordu oyleki agzina birsey almiyor sirf beni emmek istiyordu bir karar verdim 3 gun icinde gunduzu 10 gunde geceyi biraktirdim ama simdi cok sukur herseyi yiyor senin kuzuda emmeye duskunse ek gıdayı sevmiyor taki sutten ayirana kadar endiselenme insallah gecicidir

Blwyi biliyor musunuz? Ben yeterince beslenemeyecegini dusundugum icin tam olarak uygulamiyorum ama kizim dis cikariyor ve istahsiz. Eline parmak seklinde kesilmis haslanmis ya da buharda pismis sebzeler veriyorum.o sekilde yiyor. Hatta sogutupverirseniz disine de iyi gelir.

Hazırladığınız püreleri biraz dolapda soğutup vermeyi deneyin.damaklar yanıyordur şimdi yoğurtda azıcık soğuk geliyor diye yiyor olabilir

Öncelikle yaptığınız şeyleri önce siz tadın, karışımın tadı kötüyse vermeyin. Sizin yiyemediginizi o da yemez. İkinci olarak diş çıkarma dönemi uzun bir sürectir ve bu dönem hem iştahsız hem huysuz olurlar dert etmeyin acsa yer muhakkak. Damağı aciyordur, dis etleri sismistir yiyemiyordur vs. Üstüne gittikçe daha çok yemeyecek. Rahat olun yoğurtla mutluysa öyle devam edin. Ara ara yeni tatlar denersiniz severse yer.

Arada calgel sür de rahatlasın, madem o kadar kötü. Calgel baya rahatlatıyor. Bir de hatırladığım kadarıyla 6-7 aylık senin bebeğin. Zaten o aylarda amaç tattırmak, yedirmek değil. Yani tatsın baksın deneyimlesin. Ne kadar yediği önemli değil ki çok yiyemez zaten. Ben oğluma bir ya da iki çay kaşığı veriyordum başlarda, sonra sonra arttırdım. İnternetten tahmini ne kadar yemesi gerektiğine bakabilirsin. Ama orada yazanlardan da az yemesi normal. :) bazı listeler çok abartılı oluyor yani.

9 gün sonra 7 aylık olucak bebeğim

Ya tatmıyor bile. Tadımlarda havuç patates kabak dışına çıkamadık zaten. Şimdi yoğurt dışında bişey istemiyor allahtan yoğurdu güzel yiyor.
İlk verdiğimde iki çay kaşığı ile başladım zaten sonra yavaş yavaş arttı. Çok da güzel yiyordu nerdeyse 1 çorba kaşığı kadar püre yemişti.

Her yaptığımı tadıyorum inanın kendimize yaptığım şeylerden daha lezzetli oluyor :)
Üstüne gitmicem ara ara tekrar denerim o zaman. İleride bişey yemeyecek diye korkuyorum.

Tabi düzelecek. Buzluğa giren diş kaşıyıcılar var. Ondan alsanız rahatlatır soğuk soğuk.
Ağzına sürmüyor.
Diş kaşıyıcısını bile iki kez alıyor atıyor.
Havuç veriyorum bikez ısırıp atıyor dün soğan verdim eline onu biraz ısırdı.

Calgel bile sürdürmüyor hatta kustuğunda ağzını silmeye çalıştığım zaman ağlamaya başlıyor. Demek ki çok acıyor canı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…