Napmam lazım?

ilk dişlerde böyle şeyler olur anne sütü ve yoğurt bu dönem için yeterlidir
birşeyi tatması için zorlamayın yoksa tamamen tiksinir

oğlum ilk diş döneminde 8 aylıktı aşırı sulu kaka yapıyordu muz verdim biraz yardımcı olsun diye
ilk yutması ile istifra etti, 2 yaşına kadar ağzına muz değdirmedi , sonradan başladı yemeğe

Blwyi biliyor musunuz? Ben yeterince beslenemeyecegini dusundugum icin tam olarak uygulamiyorum ama kizim dis cikariyor ve istahsiz. Eline parmak seklinde kesilmis haslanmis ya da buharda pismis sebzeler veriyorum.o sekilde yiyor. Hatta sogutupverirseniz disine de iyi gelir.
Bide onu denemeyi düşündüm.
Blw ye geçicem de önce bi tatsa :)

Her yaptığımı tadıyorum inanın kendimize yaptığım şeylerden daha lezzetli oluyor :)
Üstüne gitmicem ara ara tekrar denerim o zaman. İleride bişey yemeyecek diye korkuyorum.
Bu diş sıkıntısından kurtulunca kendi istediğini ifade eder siz de yaparsınız bi güzel yer endişe etmeyin:) Allah bagislasin:)

ilk dişlerde böyle şeyler olur anne sütü ve yoğurt bu dönem için yeterlidir
birşeyi tatması için zorlamayın yoksa tamamen tiksinir

oğlum ilk diş döneminde 8 aylıktı aşırı sulu kaka yapıyordu muz verdim biraz yardımcı olsun diye
ilk yutması ile istifra etti, 2 yaşına kadar ağzına muz değdirmedi , sonradan başladı yemeğe
İlk zamanlar biraz zorladım sanırım sonra ara verdim zaten 2 hafta.

Diş acısı geçince elbette düzelecek. Kızım da yoğurt delisiydi. Sade yoğurt vermek yerine meyveli yoğurt denediniz mi? Hem serin serin yemek de dişleri rahatlatıyor.

Calgel bile sürdürmüyor hatta kustuğunda ağzını silmeye çalıştığım zaman ağlamaya başlıyor. Demek ki çok acıyor canı.

Oy yazık ya kuzucuğa. Çok zor zaten diş çıkarmak.. boşver yoğurt yesin o zaman sadece. Oğlum neredeyse 16 aylık, hala bazen yemek istemez. Ben de meyveli yoğurt yaparım onu yer, gün içerisinde yoğurt ağırlıklı gittiğimiz de oluyor yani. Hem yoğurt da faydalı zaten. :)

1 yaşa kadar ana gıda anne sütü yokluğunda formül mama.
Yemiyor olmasını problem etmeyin.
Bugün yemez yarın yer. Çocukların ilk zamanları böyle geçiyor. Diş çıkarır, atak dönemi gelir, hasta olur ve önce yemeyi bırakır.
Normaldir yaşadığınız.
Blw deneyin. Belki kendi kendini beslemek hoşuma gider. Sebzeleri parmak boyutunda buharda haşlayın, en azından tadına bakmış olur

canim benim kizim da şuan 15 aylık ve bende senin gibi gunde 10 çeşit ona özel şeyler hazırlardım hep reddetti ve moralini bozmak istemem ama halende birşey yemek istemez artik tabak kaşık havada uçuyor sadece emiyor cok zor bi durum insallah senin bebeğin boyle olmaz çünkü yemedikce uykusunda düzene giremiyor
Benim ki de 17 aylık valla aynen böyle. Tek içtiği 2-3 tatlı kaşığı yogurt çorbası başkada hiçbişey yemez emiyor sadece . Hamileyim bide. Valla cabalamıyorum hazırlamıyorum artık :(( Bende napıcam bilemiyorum cok zayıfladı ama yediremiyorum ...

Oy yazık ya kuzucuğa. Çok zor zaten diş çıkarmak.. boşver yoğurt yesin o zaman sadece. Oğlum neredeyse 16 aylık, hala bazen yemek istemez. Ben de meyveli yoğurt yaparım onu yer, gün içerisinde yoğurt ağırlıklı gittiğimiz de oluyor yani. Hem yoğurt da faydalı zaten. :)
O zaman o şekilde yapayım bir süre madem. Dişlerini sıkıp birbirine değdiriyor :)
Şuan üst yan kesiciler çıktı.
Orta kesiciler çıkmadan.
Altta da iki dişi var. İlk dişleri anlamamıştım nasıl çıktığını üstler baya zorluyor .

O zaman o şekilde yapayım bir süre madem. Dişlerini sıkıp birbirine değdiriyor :)
Şuan üst yan kesiciler çıktı.
Orta kesiciler çıkmadan.
Altta da iki dişi var. İlk dişleri anlamamıştım nasıl çıktığını üstler baya zorluyor .

Haha ay benim dananın da öyleydi :)) vampir gibi duruyordu :) yan dişler orta dişlere göre daha sancılı çıkıyor zaten. Allah kolaylık versin valla, hep diş zor derlerdi de ne demek istediklerini anlamazdım. Ama hepsi geçip gidiyor :) inci gibi dişleri olsun da o zaman hatırla bunları, için bi hoş olur mutlu olursun :)

7 aylık olacakmıs bır kac gun sonra 2 hafta ara vermıssınız daha baslamıssınız ek gıdaya demek oluyor bu

Oncelıkle 3 gun patates hasla veya buharda pısır.
1. gun 1 kasık
2. gun 1.5 kasık
3. gun 2 kasık

Daha sonra ,kabak aynı devam

Daha sonra havuc

Daha sonra sogan
4. cesıde gectıgınızde soganı sabah tattırıyorsunuz ac ıken. Aksam ustu veya ogleden sonra patates havuc kabak pure yapıyorsunuz ve onu yedırıyorsunuz 1-2 kasık ne yerse.

Soganın 3. gunu doldugunda soganı eklersın, ıcıne yenı bır sebze ıle devam edersınız.

Cok hızlı gıtmeye calısıyorsunuz bu sekılde olmaz.

Ben ılk verdıgım seylerı yazayım bız hazıranda ek gıdaya gectık suanda 10 aylık. Patates, kabak , havuc, soğan, sarımsak , bal kabagı . Yumurta , anne peynırı, anne yogurdu, anne labnesi, anne tereyagı meyve daha sonra baslanabılır ve her sekılde meyve zaten yer. Buarada bal kabagı bence zor bır yıyecek . Onu daha sonra ama daha sonra dıyorum princ ununa bır dılım haslanmıs veya buharda pısmıs bal kabagını ekleyerek devam edersınız.

Sabırlı ol ve asla zorlama derim.
Inanki zorla yedirmek faydadan çok zarar sağlıyor ki daha 7 aylıkmış,az yer zaten
Ben kızımda o zorla oyunla tabak bitirme olayını yaptım ve hala iştahsız. Bir gun öğlen verdiğim köfteyi akşam ağzında buldum düşün. Yutmamış saklamış ağzında. Sonra kendi haline bıraktım. 2 yaş civarı kustu bir gün,midesini üşütmüş ve ilk istediği şey muz oldu,daha önce yemediği patates püresini oturdu güzelce yedi,yani anlayacağın onlar gayet güzel biliyorlar neye ihtiyaçları olduğunu.
Sabret diş çıkarınca yine yemeye başlar yeter ki zorlama ki soğumasın olaydan.
Blw deneyebilirsin döke saça tadar ufak ufak alişır.
Ha birde hasta olduklarında da yemiyor bebekler ama iyileşince acığı gayet güzel kapatıyorlar.
Sağlikla büyüt

7 aylık bebeğin yememesini dert etmek için çok çok erken.
Tadına baksa yeter, hiç tadına bakmasa bile normal.
Anne sütü veya formül süt alıyordur zaten, endişelenmeyin.

Haha ay benim dananın da öyleydi :)) vampir gibi duruyordu :) yan dişler orta dişlere göre daha sancılı çıkıyor zaten. Allah kolaylık versin valla, hep diş zor derlerdi de ne demek istediklerini anlamazdım. Ama hepsi geçip gidiyor :) inci gibi dişleri olsun da o zaman hatırla bunları, için bi hoş olur mutlu olursun :)
Amin inşallah :)
Evet çok zormuş diş dönemi. Ama geçiyor hepsi dediğin gibi.
Güzel dişleri olsun inşallah ❤️

Sabırlı ol ve asla zorlama derim.
Inanki zorla yedirmek faydadan çok zarar sağlıyor ki daha 7 aylıkmış,az yer zaten
Ben kızımda o zorla oyunla tabak bitirme olayını yaptım ve hala iştahsız. Bir gun öğlen verdiğim köfteyi akşam ağzında buldum düşün. Yutmamış saklamış ağzında. Sonra kendi haline bıraktım. 2 yaş civarı kustu bir gün,midesini üşütmüş ve ilk istediği şey muz oldu,daha önce yemediği patates püresini oturdu güzelce yedi,yani anlayacağın onlar gayet güzel biliyorlar neye ihtiyaçları olduğunu.
Sabret diş çıkarınca yine yemeye başlar yeter ki zorlama ki soğumasın olaydan.
Blw deneyebilirsin döke saça tadar ufak ufak alişır.
Ha birde hasta olduklarında da yemiyor bebekler ama iyileşince acığı gayet güzel kapatıyorlar.
Sağlikla büyüt
Hadi ya akşam buldun he :)) pes artık bu bebekler çok fena :))
Hiç zorlamicam yoğurt seviyor yediği kadar yoğurt vericem. Sakinleşip ağrısı geçtiğinde de yemeklere başlarım tekrardan.
Amin inşallah ❤️

7 aylık bebeğin yememesini dert etmek için çok çok erken.
Tadına baksa yeter, hiç tadına bakmasa bile normal.
Anne sütü veya formül süt alıyordur zaten, endişelenmeyin.
Tadına bakmıyor zaten :) ondan stres yaptım.hiç ağzını açmıyor bile. Ama olsun geçer elbette.
Tadımlar için demek istedim yemiyor diye.
Anne sütü ile besleniyor en azından

Arkadaşlar ben artık ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım.
Kızım diş çıkardı huzursuzluğu uykusuzluğu filan beni zaten bitirdi bide ek gıda reddi var. Delirmek üzereyim ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim artık. Günde 10 kez filan bişeyler hazırlıyorum farklı farklı. 2 hafta ara verdim şimdi yoğurt dışında başka birşey yemiyor. Bu daha ne kadar devam edecek böyle?
Biraz önce balkabağı armut püresi yaptım,damakları hassas diye de blender ile ezdim iyice ama istemiyor. Artık öyle bir duruma geliyorum ki tatsın diye zorla veriyorum.
Çok sinir bozucu bir durum.
İlk vermeye başladığım zaman,diş çıkarmadan önce hiçbişey red etmemişti. Havuç püresi patates püresi,meyve püreleri pirinç maması bile yedi ilk günler.
Bana akıl verin artık delirmek üzereyim bu ek gıda yüzünden :KK43:
Dis cikardigi icin x2 huysuz olmasi normal. Yiyecekleri birbirine karistirmadan verin boylece hangisini sevip sevmedigini anlarsiniz yani mesela elmayla armut püresini karistirip degil de tek tek verin

Eline oyalanacagi bir oyuncak verip yedirmeyi deneseniz uzmanlar oneriyormu bi sakincasi varmi bilmiyorum ama bi arastirip o sekilde yedirmeye calisabilirsiniz

Hadi ya akşam buldun he :)) pes artık bu bebekler çok fena :))
Hiç zorlamicam yoğurt seviyor yediği kadar yoğurt vericem. Sakinleşip ağrısı geçtiğinde de yemeklere başlarım tekrardan.
Amin inşallah ❤️
Evet ,ağzından buram buram bir koku geliyordu. Dişi çürüdü sandım,korkarak kontrol ettiğimde köfteyle karşılaştım.
Bak şimdi 6 yaşında okulda alıştı yiyor herşeyden az da olsa. Zorlama ne seviyorsa onu ver bu ara,illaki yiyecek sıkıntısı geçince,arada degisik tatlar denersin yine belki seveceği birşey olur.

Anneler toplaşın size mucizeyi anlatacağım :) benşm oğlum da diş çıkarma zamanında çok zorlandı. Düzen falan kalmamıştı tükenmiştik. Ne diş jelleri kulandık. Yurtdışından bile ilaç getirttik bana mısın demedi. Sonra çocuk doktorumuz küçük bir kavanoza doğal sızma zeytinyağı doldurun içine de karanfil taneleri atın bi gece bekletin. Diş ağrısı oldukça etlerine sürün dedi. Şıp diye kesti ağrıları. Gece uykusundan uyandıpında sürerdim uyumaya devam ederdi

Back
X