Napmam lazım?

Dis cikardigi icin x2 huysuz olmasi normal. Yiyecekleri birbirine karistirmadan verin boylece hangisini sevip sevmedigini anlarsiniz yani mesela elmayla armut püresini karistirip degil de tek tek verin
Şu dönemde ne meyve ne bişey istemiyor yoğurt dışında.

Anneler toplaşın size mucizeyi anlatacağım :) benşm oğlum da diş çıkarma zamanında çok zorlandı. Düzen falan kalmamıştı tükenmiştik. Ne diş jelleri kulandık. Yurtdışından bile ilaç getirttik bana mısın demedi. Sonra çocuk doktorumuz küçük bir kavanoza doğal sızma zeytinyağı doldurun içine de karanfil taneleri atın bi gece bekletin. Diş ağrısı oldukça etlerine sürün dedi. Şıp diye kesti ağrıları. Gece uykusundan uyandıpında sürerdim uyumaya devam ederdi
Ya ben bunu okudum bir yerde yapmaya fıesat bulamadım. Bugün yapıcam ama.
Faydası varsa ne güzel.

Evet ,ağzından buram buram bir koku geliyordu. Dişi çürüdü sandım,korkarak kontrol ettiğimde köfteyle karşılaştım.
Bak şimdi 6 yaşında okulda alıştı yiyor herşeyden az da olsa. Zorlama ne seviyorsa onu ver bu ara,illaki yiyecek sıkıntısı geçince,arada degisik tatlar denersin yine belki seveceği birşey olur.
Ay inşallah şu dönemi atlatalım da her türlü zorluğu yaşadım valla :) ama yemek yememesi en zoruymuş.
İnşallah diş ağrısı geçtiğinde yemeye başlar bişeyler.

Anneler toplaşın size mucizeyi anlatacağım :) benşm oğlum da diş çıkarma zamanında çok zorlandı. Düzen falan kalmamıştı tükenmiştik. Ne diş jelleri kulandık. Yurtdışından bile ilaç getirttik bana mısın demedi. Sonra çocuk doktorumuz küçük bir kavanoza doğal sızma zeytinyağı doldurun içine de karanfil taneleri atın bi gece bekletin. Diş ağrısı oldukça etlerine sürün dedi. Şıp diye kesti ağrıları. Gece uykusundan uyandıpında sürerdim uyumaya devam ederdi
Zeytinyagini mi suruyosunuz yoksa karanfil tanelerini mi ?

Zeytinyagini mi suruyosunuz yoksa karanfil tanelerini mi ?
Zeytinyağı sürülüyor. Ama 1 gece bekletmeniz lazım ki karanfilin aromasını alsın diye. Normalde diş ağrısını da rahatlaır karanfil biliyorsunuzdur.

10 gunden fazla suren problem ve sıkıntılar dıse yorulamaz dıyor cocuk doktorları. Siz ek gıdaya gecıs te hata yapmıs siniz hıc agzını acımıyorsa sebebi dıs degıldır 1 aydır ayrıca o karanfil yag dolapta bekletılecek eksik olmasın bılgı

10 gunden fazla suren problem ve sıkıntılar dıse yorulamaz dıyor cocuk doktorları. Siz ek gıdaya gecıs te hata yapmıs siniz hıc agzını acımıyorsa sebebi dıs degıldır 1 aydır ayrıca o karanfil yag dolapta bekletılecek eksik olmasın bılgı
Doktorlar öyle çok şey diyor ki üstelik hpdi de ayrı ayrı şeyler söylüyor. Kimisi ihsal dişle alakalı değil diyor kimisi diş döneminde ihsal olur diyor. Kimisi diş uykusunu etkilemez der kimisi uyku bozuklukları yapar der. Ek gıda reddi 1 hafta yaptı sonra ben ara verdim. Bu akşam tarhana yedi biraz.

Karanfili bende tahmin etmiştim buzlukta bekletilmesi gerektiğini ama emin değildim koyarım şimdi yaptım zaten :) inşallah o iyi gelir

Ya ben bunu okudum bir yerde yapmaya fıesat bulamadım. Bugün yapıcam ama.
Faydası varsa ne güzel.
Karanfil koyup bekletmek yerine zeytinyağına karanfil yağı da damlatıp verebilirsiniz. Dili ağzı biraz uyuşturuyor vermeden önce kendinizde deneyin çok yakıyorsa zeytinyağını arttırabilirsiniz.

Yeme konusuna gelince herşeyi buharda pişirin ya da haşlayın, soğutup bebeğinizin eline verin kendi kemirsin. Köfte patates vs de direk eline verin. Ilk başlarda sadece oynar ucundan azıcık kemirir ama zamanla daha fazlasını yemeye başlar. Bu yöntemin adı Rapley method, YouTube da arayıp bulabilirsiniz bunu uygulayınca bebeğin her ay nasıl ilerlediğini gösteren videolar var. Ve bebeğin daha 7 aylık! Hiiiiç dert etme daha! (Ilk bebeğin sanirin? ;)) Daha yememesi çok çok normal hele anne sütü emiyorsa inan ihtiyacı yok daha ek gıdaya. Bu 6 aydan sonra bebek yiyecek kuralını kim çıkardı anlamıyorum. Her bebek aynı ayda emekler mi? Aynı ayda yürür mü? Aynı gün mü çıkarır hepsi diş? Yoo. Ee neden hepsi aynı anda ek gıdaya hazır olacakmış o zaman? Böyle düşün.

Tarhana mı? Siz daha ek gıdaya baslamamıssınız ne tarhanası

Lutfen uzulmeyin hepimiz bu yollardan gectik stres yapmayin.yemiyosa zorlamayin demekki istemiyor kilosu iyi oldugu surece sikinti yok.illaki her cocuk ayni donemde ek gidaya gececek diye bisey yok.benim kizim sutten kesilinceye kadar adam akilli yemek yemedi hep sutumden icti.cok sukur yetiyodu ama yetmesede yapacak bisey yok.

Bazi arkadaslar karanfil falan demis sakin sakin yapmayin.gecen haberlerde cikti karanfilin dise iyi geldigi falan yokmus hatta zarar veriyomus

Her besini tek, ısrar etmeden, mümkünse parmak gıda şeklinde ver. Yine yemek istemezse sorun değil. 1 yaşına kadar bu “ek” besin. Olmazsa olmaz değil. Bu süreç çocuğun besinleri tatması, dokunması, tanıması için var. Püreden en kısa zamanda kurtul ve lütfen ısrar etme. Zaten canı yanıyor, mutsuz, diş etleri acıyor ve kaşınıyor. Birde üstüne kimse ağzına bir şey tıksın istemeyecek. Özgürlük arayacak.

Zeytinyağı sürülüyor. Ama 1 gece bekletmeniz lazım ki karanfilin aromasını alsın diye. Normalde diş ağrısını da rahatlaır karanfil biliyorsunuzdur.
Evet disim agrirken cok kullandim :)
Ama zeytinyagiyla yapilmasini ilk kez duydum

Karanfil koyup bekletmek yerine zeytinyağına karanfil yağı da damlatıp verebilirsiniz. Dili ağzı biraz uyuşturuyor vermeden önce kendinizde deneyin çok yakıyorsa zeytinyağını arttırabilirsiniz.

Yeme konusuna gelince herşeyi buharda pişirin ya da haşlayın, soğutup bebeğinizin eline verin kendi kemirsin. Köfte patates vs de direk eline verin. Ilk başlarda sadece oynar ucundan azıcık kemirir ama zamanla daha fazlasını yemeye başlar. Bu yöntemin adı Rapley method, YouTube da arayıp bulabilirsiniz bunu uygulayınca bebeğin her ay nasıl ilerlediğini gösteren videolar var. Ve bebeğin daha 7 aylık! Hiiiiç dert etme daha! (Ilk bebeğin sanirin? :KK66:) Daha yememesi çok çok normal hele anne sütü emiyorsa inan ihtiyacı yok daha ek gıdaya. Bu 6 aydan sonra bebek yiyecek kuralını kim çıkardı anlamıyorum. Her bebek aynı ayda emekler mi? Aynı ayda yürür mü? Aynı gün mü çıkarır hepsi diş? Yoo. Ee neden hepsi aynı anda ek gıdaya hazır olacakmış o zaman? Böyle düşün.
Evet ya haklısınız geçicek tabi ki. Belki ben acele ettim bilemiyorum. Yavaş yavaş yemeye başladı :)
Bende çok üstelemiyorum azar azar veriyoruö. Yemiyorsa da bırakıyorum.
Karanfil yaptım,iyi geliyordu sanırım.
Şimdi geçti galiba herhangi bir huysuzluğu kalmadı.

Tarhana mı? Siz daha ek gıdaya baslamamıssınız ne tarhanası
Ben ek gıdaya 5 bucuk aylıkken başlamıştım. Azar azar verdim sebzelerden ve gayet iyi gidiyordu. Ayrıca sağlık ocağındaki hemşire bile önerdi tarhana.bebek tarhanası bu arada ev yapımı

Lutfen uzulmeyin hepimiz bu yollardan gectik stres yapmayin.yemiyosa zorlamayin demekki istemiyor kilosu iyi oldugu surece sikinti yok.illaki her cocuk ayni donemde ek gidaya gececek diye bisey yok.benim kizim sutten kesilinceye kadar adam akilli yemek yemedi hep sutumden icti.cok sukur yetiyodu ama yetmesede yapacak bisey yok.
Evet üstelemiyorum artık. Üsteledikçe ve ağzına bişey sürmeyince stres yapıyordum şimdi ne istiyorsa onu veriyorum.
Yavaş yavaş yemeye başladı zaten :) eskisinden daha iştahlı gibi. Azar azar yiyor her verdiğimden.

Her besini tek, ısrar etmeden, mümkünse parmak gıda şeklinde ver. Yine yemek istemezse sorun değil. 1 yaşına kadar bu “ek” besin. Olmazsa olmaz değil. Bu süreç çocuğun besinleri tatması, dokunması, tanıması için var. Püreden en kısa zamanda kurtul ve lütfen ısrar etme. Zaten canı yanıyor, mutsuz, diş etleri acıyor ve kaşınıyor. Birde üstüne kimse ağzına bir şey tıksın istemeyecek. Özgürlük arayacak.
Evet baya ağrısı vardı o yüzden ağzını açmıyordu :) şimdilerde geçti gibi. Kaşığı uzattığımda ağzını açıyor ama beğenmediği şeyi de istemiyor. O zaman da ısrarcı davranmıyorum. Yoğurt çok güzel yiyor en azından :)

Kizlar bise sorucam
Ben de ek gidaya gectim
Havuc patetes haslayip pure yaptim azicik da zeytinyagi koydum
Ama oglum yemedi ya tadini begenmedi
Tatlandirmak icin biseyler yapiyim mi ?
Nasil yediricem boyle seyleri :(

Kizlar bise sorucam
Ben de ek gidaya gectim
Havuc patetes haslayip pure yaptim azicik da zeytinyagi koydum
Ama oglum yemedi ya tadini begenmedi
Tatlandirmak icin biseyler yapiyim mi ?
Nasil yediricem boyle seyleri :KK43:
Yapma sonra gun yine dene ama katı oluyor biraz anne sutu sık ıcıne veya haslama suyundan ac bıraz

Back
X