• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsisist eski sevgili...

kakaokafa

battı fishing, yan going. ♐
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
1.234
1.732
133
Merhabalar,

İki yıl önce, beni benden alan bir ilişkiyi bitirmiştim. İlişki demeye de bin şahit ister gerçi. Varlığımda beni günlerce, hatta haftalarca aramayan, kendisi başka kadınlarla internette konuştuğu için benim de kendisini aldatacağımı düşünen ve bana asla güvenmeyen, ailesinin ilgisiz ve sevgisizliğinin intikamını benden almayı tercih eden, ne sevincimi ne de üzüntümü doğru düzgün paylaşabildiğim biriydi kendisi. Ben ne zaman ondan kendimi serbest bırakmaya karar verdim, bana ara ara mesajlar atmaya başladı. Numarasını engelledim, bu kez instagramdan rahatsız etmeye başladı beni. Önce iki kere mesaj attı aylar önce, yanıt vermedim. Bugün de takip isteği atmış. Bunu neden yapıyor? Bir yıldan fazladır ayrıyız, hayatımda tortulara ve kendime olan güvensizliğime sebep olan bu şahıs neden hâlâ peşimde? Düşüncelerinizi almak isterim.
Not : Yeni başlık : "Eski sevgili". Sıfat bile hak etmiyor o soysuz.

Son düzenleme:
Narsisizm de artık grip gibi, nezle gibi bir şey oldu sanırım. Forumda her gün en az 3 konu var. Ciddi bir psikiyatrik hastalık olarak değil, sıfat olarak kullanılıyor sanırım.

Burada mı okudum, başka bir yerde mi okudum hatırlamıyorum. Kadın adamı ona ulaşabileceği her yerden engellemişti. Adam minimum tutarlarla eft yapıp açıklama bölümüne mesajını yazarak kadına ulaşıyordu.

Yani insanın sınırı yok. Kafayı güçlü tutacaksın, engelleyebildiğin kadar engelleyeceksin.

Ay bu masumiyet dizisinden sonra da bütün eski sevgililer narsisist oldu. Böyle bi şey değil narsistlik sizin ki klasik ne istediğini bilmeyen erkek. Sebebi de yok yani adamın olayı bu engelleyin iletişim kurmayın bitti gitti. Niye bunu dert ediniyorsunuz anlamadım

Ay bu masumiyet dizisinden sonra da bütün eski sevgililer narsisist oldu. Böyle bi şey değil narsistlik sizin ki klasik ne istediğini bilmeyen erkek. Sebebi de yok yani adamın olayı bu engelleyin iletişim kurmayın bitti gitti. Niye bunu dert ediniyorsunuz anlamadım
Yalnız ben dizi izlemiyorum. 🙃
Sizin de karşınıza, bir zamanlar sizi kendinizden nefret ettirmiş biri çıksa umursamayacağınızı düşünüyor musunuz? Dürüst olun lütfen.

Narsisizm de artık grip gibi, nezle gibi bir şey oldu sanırım. Forumda her gün en az 3 konu var. Ciddi bir psikiyatrik hastalık olarak değil, sıfat olarak kullanılıyor sanırım.

Burada mı okudum, başka bir yerde mi okudum hatırlamıyorum. Kadın adamı ona ulaşabileceği her yerden engellemişti. Adam minimum tutarlarla eft yapıp açıklama bölümüne mesajını yazarak kadına ulaşıyordu.

Yani insanın sınırı yok. Kafayı güçlü tutacaksın, engelleyebildiğin kadar engelleyeceksin.
Yemin ederim psikolojik yazılardan sonra narsisist olduğuna emin oldum.
- Beni, ikimizle ilgili her konuda hatalı görüyordu.
- Konuşmalarımızın çoğu onun akademik başarısı üzerineydi (yüksek onur öğrencisi olduğunu durmadan söylüyordu).
- Hatasını kabul etmediğinde ve ben onu her düzeltmeye çalıştığımda beni sessizlikle cezalandırıyordu.
- İlk bir ay çok sevecen davranıyordu, beni aşk bombardımanına tutuyordu. Daha sonraki zamanlarda internetteki erkek arkadaşlarımı sorgulamaya başladı. Benim kendisini onlarla aldattığımı düşünüyordu. Hatta basit bir örnek, soğuk havada elimi tutmasını istediğimde "git pekmez ye" diyordu.

Daha sayayım mı?

Yanılıyorsam bunu daha düzgün bir üslupla ifade edebilirdiniz.
Lütfen makaleleri açıp narsizmin toplumda görülme sıklığına bakın bir de bdv’yi açıp bir ayda kaç narsist konusu açıldığına bakın.
Sonuç: dizi/film izleyip çevremizdekilere tanı koymayı acilen bırakmalıyız.

- Konuşmalarımızın çoğu onun akademik başarısı üzerineydi (yüksek onur öğrencisi olduğunu durmadan söylüyordu).
- Hatasını kabul etmediğinde ve ben onu her düzeltmeye çalıştığımda beni sessizlikle cezalandırıyordu.
- İlk bir ay çok sevecen davranıyordu, beni aşk bombardımanına tutuyordu. Daha sonraki zamanlarda internetteki erkek arkadaşlarımı sorgulamaya başladı. Benim kendisini onlarla aldattığımı düşünüyordu. Hatta basit bir örnek, soğuk havada elimi tutmasını istediğimde "git pekmez ye" diyordu.

Daha sayayım mı?
Bunlar tek basina narsisizm değil
Narsist teshisi almasi için alaninda uzman bir psikiyatrist/psikolog tarafından belli testlere tabi tutulmasi lazim.
Narsistik eğilimler ya da davranislar gösteriyor olmasi onu tek basina narsistik kisilik bozukluguna sahip biri yapmaz.

Daha sayayım mı?

Keşke şimdi bunları bana sayacağınıza ilişki zamanında kendinize sayıp daha fazla yıpranmadan bitirseydiniz.

Bu bir hastalık olduğu için siz teşhis koyamazsınız. Hekim koyar. Adam gerçekten narsistik kişilik bozukluğuna da sahip olabilir. Veya düşüncesiz, kaba, benmerkezci bir adam da olabilir. Sizinle olan ilişkisinde size böyle davranır, yarın başka biriyle olan ilişkisinde farklı davranır.

Back
X