Narsist babanne.

bağımı koparamamizin bir diğer nedeni halalarım var onların abartılı tepkilerinden korkuyoruz sanırım.

sen tavrını koy görüşme ailende kendi bilir diyorum.yalniz benim tavır koyup görüşmememde büyük olay olucak nasıl işin içinden çıkacağım bilmiyorum.

Ne olabilirki büyük olay? Kendi kendilerine konuşup dururlar

Ne olabilirki büyük olay? Kendi kendilerine konuşup dururlar
Aynen büyük olay o,sürekli tantana ederler..laf oraya gider bana gelir falan.arkamdan kötü konuşmalarından mi korkuyorum acaba? Yani nekadar koyun gibi yetiştiysem artık bu konuşmalara bile takat gosteremiyorum.buyuk olaymış gibi görüyorum.yani düşmanlık hisleri beslerler,kötü enerji olur bende mutsuz olurum gibi şeyler yoksa bundan fazlası ne olcak haklısınız.

Aynen büyük olay o,sürekli tantana ederler..laf oraya gider bana gelir falan.arkamdan kötü konuşmalarından mi korkuyorum acaba? Yani nekadar koyun gibi yetiştiysem artık bu konuşmalara bile takat gosteremiyorum.buyuk olaymış gibi görüyorum.yani düşmanlık hisleri beslerler,kötü enerji olur bende mutsuz olurum gibi şeyler yoksa bundan fazlası ne olcak haklısınız.
Konuşsunlar, takmayın. Şurada kaç yıllık ömrümüz var ki? Hayatımızı o ne der bu ne dere göre mi şekillendireceğiz?
O kadının hayatınızda olması daha çok kötü enerji değil mi?

benimki de öyle, yani bu kadar zalim degil de klasik gelin kaynana muhabbeti ama anneme cok cektirmis gencligi boyunca anneme cok uzuldum yani. ben konusmuyorum babannemle de amcamla da. babama ayıp oluyor belki ama umrumda degil gıcık oluyorum o kadına. bayramdan bayrama arıyorum sadece. o kadar.

Yardım istemeyene zorla yardım edemezsin.
Ne annen ne baban bu düzeni değiştirmez.
Sen onlara ne olacak korkusuyla kendinden vazgeçersen asıl bu zincir böyle devam eder.
Deli deliyi görünce değneğini saklar diye bir söz var. Bence bu tarz kişiler için söylenmiş. Yaşı büyük diye insana saygı duyulmaz.
O kişilere daha baskın çıkmak gerek.
Lakin anne babanızın yakarışlarına kulağınızı tıkamak zorundasınız.
Acaba dememelisiniz.
Dik duramayıp tavrınızdan ödün verecekseniz sakın o işe girişmeyin.
Kendiniz görüşmeyin olsun bitsin.

Siz babaannenizle.gorusmeyin
Anneniz de sikayet ettiğinde güzelce anne eger sikayetciysen sesini cikartacaksin bak benim bir lafima sus pus oldular cekiniyorlarlar diye örneklendirerek anlatacaksiniz
Babaanne narsist mi bilemeyiz (eğilimleri olsa da bu tip teşhisi uzmanlar koyabilir o yüzden net narsist diyemeyiz diye düşünüyorum) ama anneniz olumsuz etkileniyor yine de sesini çıkartamıyor, sınır cizemiyorsa ona "anne şikayet etme" diyebilmelisiniz. Bence annenizi bir psikoloğa götürün icini döksün rahatlasin.

Narsist ne ya? Doktor musunuz siz?
Kesin narsist diye düşünüyorum..mesela çevresini etkisi altına almaya çalışması,çevresindeki kişilerin ona bağımlılık geliştirmesi.hic empati yapmaması ama kendini mükemmel görmesi.surekli otoriter tavrı,hiç utanma duygusu yada yaptıklarından pişmanlık duymaması..hep karşı tarafı suçlayıcı tavrı ve büyüklük taslayıp kendini çevrenin onure etmesini istemesi..asla düzelmiyor oluşu.cevreye çok iyi görünmesi ama yanında yaşayanların çok çekmesi gibi birçok tavır.yinede tabiki işin uzmanları ne der bilmiyorum.

benimki de öyle, yani bu kadar zalim degil de klasik gelin kaynana muhabbeti ama anneme cok cektirmis gencligi boyunca anneme cok uzuldum yani. ben konusmuyorum babannemle de amcamla da. babama ayıp oluyor belki ama umrumda degil gıcık oluyorum o kadına. bayramdan bayrama arıyorum sadece. o kadar.
Ne güzel siz dik durabilmişsiniz

Ne güzel siz dik durabilmişsiniz
güzel ama bu yuzden de babamla aramız bu konu acıldıgında geriliyor hep aramıyorsun babanneni diye bana sitem ediyor inanın anneler gününde bayramda aramamın bile tek sebebi babam uzulmesin diye o kadar

M Minel_ask ,babanneni bilmem ama annen /baban bağımlı kişilik yapısındaysa ..Aslında "hiçbirşeyleri olmayan " bir kadın için hala itilip kakılıyor , ezilip büzülüyorlarsa senin yapabileceğin hiçbirşey yok.Görüşmek istemiyorsan sen görüşmezsin olur biter. Ama annen /baban yerine böyle bir karar alman çok sağlıklı değil...böyle yaparak güçsüzün gücü olmuş olmuyorsun , sadece kendini ilgilendirmeyen meselelere kafayı takan ,kimsenin hatırlamadığı olayların kinini güden kişi oluyorsun! Babannenin (ki değilmiş de ) hayır duasını almak isteyen de alsın evine sabahtan akşama kadar eleştirisine ,didiklemesine katlansın kimse de senin üstünden evlatçılık oynamasın

Bizim orda bir laf vardir "Aradaki essek ölmüs, haberi yok" diye. Bence babaanne de habersiz. Sahsen görüsmem..benim bir yengem var. Aile icinde bir cok huzusuzluga ve haksizliga sebeb olan. Görüsmüyorum. Hayatima da sokmam. Olay cikacak sa hodir meydan. Haddini bilene kapi zaten sonuna kadar acik. Bilmeyende de duvar.

Buyuk olay ne demek yani ne yapacaklar kapiniza gelip sizi dövecek degiller ya en fazla konusurlar, siz de farkinda olmasaniz da anneniz gibi anlamsiz bir korku icindesiniz. Bu insanlardan maddi yardim filan mi goruyorsunuz da bubkadar korkuyorsunuz? Geciminizi mi sagliyorlardi???

Ama annen /baban yerine böyle bir karar alman çok sağlıklı değil...böyle yaparak güçsüzün gücü olmuş olmuyorsun , sadece kendini ilgilendirmeyen meselelere kafayı takan ,kimsenin hatırlamadığı olayların kinini güden kişi oluyorsun!
Anamnez yazınız için çok teşekkür ederim..burayı tam anlayamadım biraz daha acarmisin ? Yani sağlıklı karar ne olmalı.ne yapmamı tavsiye edersiniz.bu dediklerinizde de çok haklısınız.güçsüzün gücü değil,hatta yakın akrabam minelde geçmişi ne çok hatırlıyor geçti gitti demiş.ama benim için asla geçip gitmedi,evlendikten sonra kin duygum açığa çıkıp alevlendi.affedemiyorum

Anamnez yazınız için çok teşekkür ederim..burayı tam anlayamadım biraz daha acarmisin ? Yani sağlıklı karar ne olmalı.ne yapmamı tavsiye edersiniz.bu dediklerinizde de çok haklısınız.güçsüzün gücü değil,hatta yakın akrabam minelde geçmişi ne çok hatırlıyor geçti gitti demiş.ama benim için asla geçip gitmedi,evlendikten sonra kin duygum açığa çıkıp alevlendi.affedemiyorum
Annene yapılan muamele senin canını sıkabilir..üzebilir ..annene şu an yapılana tahammül edemeyebilirsin..belki annen sessiz kalırken cevap veren sen de olabilirsin ama bunlar şu an senin yanında annene yapılan için geçerli olabilir.Oysa henüz sen dünyaya bile gelmeden önce olanlar için tepkide bulunman ,bunun muhasebesini yapman ve yapılmasını istemen sence doğru mu? Sağlıklı olan annene "annecim babaannemin yaptıklarından rahatsızlık duyuyorsan daha az ona giderek rahatsızlığını gösterebilirsin...ama hem sürekli ona gidip sonra da şikayet etmen bana çok garip geliyor " demen ve kendi sorunlarına odaklanman. Samimiyetine sığınarak söylüyorum kişisel tecrübem kendi kontrolünde olmayan olayları/ sorunları/kişileri dert edinen enerjisini bunlara harcayan kişilerin asıl kendi problemlerini düşünmemek ,buna odaklanmamak için bilinçsizce bunu yaptıkları yönünde

Arkadaşlar annem küçük yaşta gelin olmuş ve ailesinden yeterli destek görememiş ve narsist bir kayinvalideye düşmüş.babannem annemi yeri gelmiş küfürler etmiş yeri gelmiş hep psikolojik baskı ve güya çok seviyor gibide davranmış.temelde hep itaat ediceksin,ben ne dersem onu yapacaksın tavrını sergilemiş.bu kadın babamıda hiç sevmemiş aslında,babamı annemin yanında fiziksel şiddet bile göstermiş,onada aynı baskı ve hakaretle ömürlerini yemiş.sorun ne biliyormusunuz sorun,annem 5 yıl bu zorba ile birarada yaşamış ama bu kadından nefret etmemiş,bağını koparmamiş,resmen bu narsiste karşı bağımlılık geliştirmis.ben bu babannenin hiç sevgisini görmedim hep zarar verici ve bizide çok kıskanıyor.düğünümde olsun,doğumumda olsun hiç iyi niyetli tavırlar sergilemedi beni rezil etti.ben genç kızken bu kadını aynı annemin ogretileri ile kufurde etse alttan alırdım,küsmesin isterdim çok garip degilmi.evlendikten sonra anladimki annem kendini ezdirdigi gibi bizleride kurban etmiş.hep sanki ona muhtaç gibi peşinde dönmüşüz.anneme mesafe koy desemde mesafe koymak nedir anlamıyor.korona zamanı ziyaretine gittiğinde,babannem ne o elimi opmeyecekmisin demiş,annemde,korona var anne sende biliyorsunya dediğinde,öp çabuk elimi,çabuk öp diye elini uzatmış, öyle eli havada öpmesini beklemiş.annemde gitmiş saf saf elini öpmüş,sırf cirkeflik cikarmasın diye.bunu yapan annem 55 yaşında bir kadın.ortamda başka 3-4 kişi daha varmış ve kişilerden birisi bana olayı anlattı,annene çok üzüldüm ben olsam öpmezdim dedi.ya anneme karşı soğukluk bile hissettim bu kadın neden kendini hala koruyamiyor,neden zamanında bu pislik insandan zarar görmemiş gibi kapısına gidip misafir oluyor? Ben birkaç yıl evvel kendisi(babanne)ile tarstiştim sınırını aştığı için ama bağımı koparmak istiyorum ama annem görüştüğü içi bağımı koparıp isyanda cikaramıyorum.bu arada babannem öz değil buda enteresan bir ayrıntı.sadece onunla bağımız olan babamın üvey kardeşleri var okadar.dedemde rahmetli oldu.hayati bu kadının aşağılamalariyla geçti gitti.bağımı koparamamizin bir diğer nedeni halalarım var onların abartılı tepkilerinden korkuyoruz sanırım.halalarımdan hiç zarar görmedik.bu narsist kendi kızlarını bile sevmedi harcadı.fakat sizlerden akıl istiyorum bu düzeni bozabilirmiyim sizce? Bunca yıldan sonra ailemi o kadından uzaklaştırabilir miyim? Bazende diyorum yapacağını yapmış her türlü,gelmiş 70 yaşına bundan sonra ne uğraşcaksin sen tavrını koy görüşme ailende kendi bilir diyorum.yalniz benim tavır koyup görüşmememde büyük olay olucak nasıl işin içinden çıkacağım bilmiyorum.yani politik takılmak daha kolay ama artık içim almıyor bu insanla birarada oturup kalkıp,telefonlasmayi.ruhum kaldırmıyor:KK43:
Canim öncelikle sen annenin ilişkilerinden sorumlu değilsin, tavsiye verebilirsin sadece. Gerisi ona kalmış, önce kendinle ilgilen. Annen bi yaştan sonra tavrını değiştiremez ama eğer çok yara almışsa annene internetten terapi bulmanı tavsiye ederim

Buyuk olay ne demek yani ne yapacaklar kapiniza gelip sizi dövecek degiller ya en fazla konusurlar, siz de farkinda olmasaniz da anneniz gibi anlamsiz bir korku icindesiniz. Bu insanlardan maddi yardim filan mi goruyorsunuz da bubkadar korkuyorsunuz? Geciminizi mi sagliyorlardi???
Yok tam tersi maddi yardımı gösteren benim ailem.babannem şunum eksik bunum eksik diye arıyor babam kuzu gibi ne isterse alıp götürüyor.fakat toplum içinde hoşuna gitmeyen birşey olsun babama eşek gibi çirkin sözler söyleyebiliyor.babamda gülüyor alttan alıyor.benim içimde bunlar birikiyor.korku ve ona karşı zafiyet var sanırım bırakmıyorlar.bende anlayamıyorum inanın.sadece benim endişem halalarımı seviyorum ve o kadın yüzünden onlardan kopmak istemiyorum

Yok tam tersi maddi yardımı gösteren benim ailem.babannem şunum eksik bunum eksik diye arıyor babam kuzu gibi ne isterse alıp götürüyor.fakat toplum içinde hoşuna gitmeyen birşey olsun babama eşek gibi çirkin sözler söyleyebiliyor.babamda gülüyor alttan alıyor.benim içimde bunlar birikiyor.korku ve ona karşı zafiyet var sanırım bırakmıyorlar.bende anlayamıyorum inanın.sadece benim endişem halalarımı seviyorum ve o kadın yüzünden onlardan kopmak istemiyorum

Senin onlari sevdigin kadar onlar da seni seviyorsa kopmazsiniz.
Biriyle gorusmuyorsun diye topluca gorusmemeye gerek yok. Ben de gorumcemin bir tanesiyle gorusmuyorum ama diger kardeslerle gorusuyorum. Elalem bile "kardesimizle gorusmuyorsun bizimle de gorusme" demedi.
Halalariniz da bir zahmet kişisel algilamasin. Gorusmeyeceklerse de birakin gorusmesinler.

Senin onlari sevdigin kadar onlar da seni seviyorsa kopmazsiniz.
Biriyle gorusmuyorsun diye topluca gorusmemeye gerek yok. Ben de gorumcemin bir tanesiyle gorusmuyorum ama diger kardeslerle gorusuyorum. Elalem bile "kardesimizle gorusmuyorsun bizimle de gorusme" demedi.
Halalariniz da bir zahmet kişisel algilamasin. Gorusmeyeceklerse de birakin gorusmesinler.
İşte aslında duymak istediğim cevap bu heralde.halalarım kişisel algılayıp annelerini savunurlarsa ve susmazlarsa diye endişe ediyorum.ozamnda diyorumki hep ezilen endişe eden taraf biziz.haklisiniz.babannem manipüle etmeyi çok iyi bilir onları dolduruyor.

Arkadaşlar annem küçük yaşta gelin olmuş ve ailesinden yeterli destek görememiş ve narsist bir kayinvalideye düşmüş.babannem annemi yeri gelmiş küfürler etmiş yeri gelmiş hep psikolojik baskı ve güya çok seviyor gibide davranmış.temelde hep itaat ediceksin,ben ne dersem onu yapacaksın tavrını sergilemiş.bu kadın babamıda hiç sevmemiş aslında,babamı annemin yanında fiziksel şiddet bile göstermiş,onada aynı baskı ve hakaretle ömürlerini yemiş.sorun ne biliyormusunuz sorun,annem 5 yıl bu zorba ile birarada yaşamış ama bu kadından nefret etmemiş,bağını koparmamiş,resmen bu narsiste karşı bağımlılık geliştirmis.ben bu babannenin hiç sevgisini görmedim hep zarar verici ve bizide çok kıskanıyor.düğünümde olsun,doğumumda olsun hiç iyi niyetli tavırlar sergilemedi beni rezil etti.ben genç kızken bu kadını aynı annemin ogretileri ile kufurde etse alttan alırdım,küsmesin isterdim çok garip degilmi.evlendikten sonra anladimki annem kendini ezdirdigi gibi bizleride kurban etmiş.hep sanki ona muhtaç gibi peşinde dönmüşüz.anneme mesafe koy desemde mesafe koymak nedir anlamıyor.korona zamanı ziyaretine gittiğinde,babannem ne o elimi opmeyecekmisin demiş,annemde,korona var anne sende biliyorsunya dediğinde,öp çabuk elimi,çabuk öp diye elini uzatmış, öyle eli havada öpmesini beklemiş.annemde gitmiş saf saf elini öpmüş,sırf cirkeflik cikarmasın diye.bunu yapan annem 55 yaşında bir kadın.ortamda başka 3-4 kişi daha varmış ve kişilerden birisi bana olayı anlattı,annene çok üzüldüm ben olsam öpmezdim dedi.ya anneme karşı soğukluk bile hissettim bu kadın neden kendini hala koruyamiyor,neden zamanında bu pislik insandan zarar görmemiş gibi kapısına gidip misafir oluyor? Ben birkaç yıl evvel kendisi(babanne)ile tarstiştim sınırını aştığı için ama bağımı koparmak istiyorum ama annem görüştüğü içi bağımı koparıp isyanda cikaramıyorum.bu arada babannem öz değil buda enteresan bir ayrıntı.sadece onunla bağımız olan babamın üvey kardeşleri var okadar.dedemde rahmetli oldu.hayati bu kadının aşağılamalariyla geçti gitti.bağımı koparamamizin bir diğer nedeni halalarım var onların abartılı tepkilerinden korkuyoruz sanırım.halalarımdan hiç zarar görmedik.bu narsist kendi kızlarını bile sevmedi harcadı.fakat sizlerden akıl istiyorum bu düzeni bozabilirmiyim sizce? Bunca yıldan sonra ailemi o kadından uzaklaştırabilir miyim? Bazende diyorum yapacağını yapmış her türlü,gelmiş 70 yaşına bundan sonra ne uğraşcaksin sen tavrını koy görüşme ailende kendi bilir diyorum.yalniz benim tavır koyup görüşmememde büyük olay olucak nasıl işin içinden çıkacağım bilmiyorum.yani politik takılmak daha kolay ama artık içim almıyor bu insanla birarada oturup kalkıp,telefonlasmayi.ruhum kaldırmıyor:KK43:
Aileyi boşverin siz görüşmeyin. Ben görüşmüyorum 10 aydır. Aileme de bana adını zikretmeyin o kadının dedim. Resmen hayatımda ki kara sis bulutları kalktı. Hafifledim, sırtımdaki bir kan emici den kurtuldum. Benimki artık eşime kbabama falan musallat olmuştu. Bedduaları, sitemleri ohhh hepsi gitti. Böyle akraba kan bağı olmaz olsun. Sus sus sus ta bir yere kadar

Back
X