Beklemeyeceğim artık yani sinir de oluyorum çokta üzülüyorm yaşananları haketmedim ama işteVerilmiş sadakanız varmış ki kurtuluyorsunuz çocuğunuz da yokmuş hayatınızdan sonsuza dek çıkıyor ne mutlu size
Davayı nasıl geciktirir ki siz açın hızlandırınonun eline bırakırsanız daha çok beklersiniz..
Ayrıca artık sizi aldatmış bu gereksizle kafanızı yormayın ne de olsa daha işiniz yok artık o adamla.. Narsistse artık sizi bağlamıyor düşünüp de kendinizi üzmeyin..
Anladımmm. Hiçbir şey için geç değil enazından bir ömür boyu bu adamla kalmaktan kurtulma yolunuzdasınız olaya böyle bakın. Boşanma için de onun sözlerini dinlemenin yanında kendi araştırmanızı kendiniz yapın imkanınız varsa bir avukat ile görüşün derim o tamamen olayı kendi lehine çevirmenin peşindeKesinlikle belli etmedi kendini yani nişanlıyken üzüyorduda anlamamıştım evlenince tam gösterdi gerçek yüzünü
Davaya gelmeme nedeni olarak ne söyledi ?Ama eğer öyle olmuş olsa anlaşmalı boşanıcaz yani dava bile açtı. Karşı dava açmayı araştırıcam çünkü onu beklemek istemiyorum.
Kim böyle birşeyi hakeder kiBeklemeyeceğim artık yani sinir de oluyorum çokta üzülüyorm yaşananları haketmedim ama işte
Ohoo,narsist ebeveyn,arkadaş,ilişki. Bunları deneyimledim. Narsistlerle kavga ederken haklı olsan da haksız olan sen olursun. Narsistler senin duygularından beslenir. Amaçları şunlardır.Merhaba arkadaşlar, narşist kocam tarafından aldatıldım. Hiç suçum yokken hatta o suçluyken ailemin yanına eşyalarımla yollandım ve benden boşanmak istedi. Kabul ettim. Boşanıcaz. Fakat bu süreçte araştırmalarım onun narşist olduğu gerçeğini bana öğretti. O kadar egolu kendini sıradan insan değilim diyerek büyük gören, hatasını asla kabul etmeyen, özür dilemeyen, beni değersizleştiren, aşağılayan, sevgisini ilgisini göstermeyen bir insandı. Ben araştırdığımda narşistlerde zaten sevmek diye bişey olmadığını öğrendim. Hayal kırıklığına uğradım. Şu süreçte bile ihanet eden kendisi olduğu halde ben yokmuşum gibi davranıyor ne pişmanlık var ne de başka bişey. Ayrıcada sırf nafaka vermemek için boşanmayı geciktiriyor. Parayı evliliğinden önde tutuyor siz düşünün gerisini. Evliliğimiz bitiyor ama o hâlâ vereceği para derdinde. Daha biz 2 buçuk yıllık evliyiz çocuğumuz yok. Ama bana yaşattığı şeyler çok ağır şeylerdi. Sizinde hayatınızda narşist bir insan var mı veya oldu mu? Bu insanlar nasıl, yani bilginiz varsa yardımcı olur musunuz? Çok sağolun hanımlar.
Ayy kardeeşş bir an kendim yazmışım gibi okudum. Bende aldatma yoktu ama şiddet vardı ekstradan. Ailesini bırak ailesinin evlerinde ki bir eşyayla ilgili yorumumu bile hakaret olarak algılardı. Kardeşleri annesi babasını yere göğe sığdıramadı. Aramız çok iyiydi ailesiyle ama bunun sebebinin ailesinin anlayışı ailesinin iyiliğindenmiş. Yani ben kötüyüm ama onlar sayesinde aram iyiymiş. Ailesini savunurken de hep onların bende emeği çok, onlar 32 yıldır hayatımdalar sen daha yenisin kendini onlarla bir tutamazsın filan derdi.Ya inanır mısınız daha 2 buçuk yıllık evliyim. Hasta olunca bile ki kırk yılda bir hasta olurdum yine mi hastasın felan derdi mesela yorulsam yine mi yoruldun ne yaptın da yoruldun felan diyordu. Yani sanki ben onun düşmanıyım gibiydim. Evlenmeden önce hiç öyle değildi hele ki nişanlanmadan önce gayet överdi beni savdiğini felan söylerdi. Nişanlandık yavaş yavaş değişmeler başladı. Evlendik tamamen değişti. Ve hep bana sen çok değiştin vs derdi hep kendimi hatalı gördüm o memnun olsun diye ne derse tamam dedim asla tatmin olmadı. Hep ben eksiktim hep yetersizmişim hissi verdi bana bende hep ona iyi olmak için herşeyi yaptım. Boşanma kararı alınıncada ne yaptın ki sanki bana dedi. Yani şu 2 buçuk yılda varya. Ailesine kötü birşey demediğim halde en ufak bişeyde kötü niyetli ben oldum onlar mükemmeldi ben hep kötüydüm ki yaptığım hiç bişey yoktu. Annesine aşık bir insandı ben annesine kötü bişey demediğim halde hep kötüye yordu. Yani kendime hep allah allah ne yaptım ki ben dedim. Böyle bir hayatım vardı ve bir anda aldatıldığımı öğrendim daha yeni evli sayılırım ve dünyam başıma yıkıldı ben ona böyle iyi bir eşken neden bunu yaptı diye kendimi yedim bitirdim. Boşanıcam sırf nafaka vermemek için geciktiriyor. Allah büyük.
Ben de bir narsistle bosaniyorum.Onceden hep derdi ki biri bana bosanalim dese hemen ok derim anlamıyorum boşanmak istemeyenlerii..Beni hayattan bezdirdigi halde boşanma noktasına getirdiği halde sırf ben davayı açtım diye boşanmak istemedigini dile getiriyor mahkemede.Oysaki dava sürecinde anladım ki o da beni evi terk etmekle itham edip dava açmak için hazırlık yapıyormuş ama ben açınca olay oldu. Hakikaten bir hazımsızlık var ve gerçekten çok cirkinlesiyorlarBenim eski eşim de narsistti. Sonunda daha fazla dayanamadım ve boşanma davası açtım. Keşke o da boşanalım deseydi, 1,5 yıldır çekişmeli boşanıp bu pislikten kurtulmaya çalışıyorum. Bu arada asla kaybetmeyi kendilerine hak görmedikleri için boşanırken de aşırı çirkinleşiyorlar! Aklınız almaz yaşadıklarımı anlatsam o derece
Bu tipler savaşırken zevk alıyor dingin sakin bir hayat onlara göre değil. O yüzden çekişmeli boşanmanıza şaşırmıyorum :/Ben de bir narsistle bosaniyorum.Onceden hep derdi ki biri bana bosanalim dese hemen ok derim anlamıyorum boşanmak istemeyenlerii..Beni hayattan bezdirdigi halde boşanma noktasına getirdiği halde sırf ben davayı açtım diye boşanmak istemedigini dile getiriyor mahkemede.Oysaki dava sürecinde anladım ki o da beni evi terk etmekle itham edip dava açmak için hazırlık yapıyormuş ama ben açınca olay oldu. Hakikaten bir hazımsızlık var ve gerçekten çok cirkinlesiyorlar
Memur olmamı beklicekmişiz o da vereceği nafaka için. Delil maalesef yok. Şok olduğumdan delil alamadım ya. Düşünün adam nafakayı evliliğinden çok düşünüyor böyle insanı 6 yıldır tanıyorum emek verip sevdim bi de ne derse yaptım ben şimdi neye yanayım valla hiç oldu herşey adam suçlu olduğu halde benu engelledi beni yok sayıyorDavaya gelmeme nedeni olarak ne söyledi ?
Aldatmaya delil yok değil mi hiç ?
ya düşünün o suçlu olduğu halde engelledi beni ve yokmuşum gibi davranıyor adamın umrunda değilim ve enkazdan çıkmış gibiyim. Yani bir hiç kaldı sadece elimde. Adamı 6 yıldır tanıyorum ve emeklerum sevgim fedakarlıklarım çöp oldu.Ohoo,narsist ebeveyn,arkadaş,ilişki. Bunları deneyimledim. Narsistlerle kavga ederken haklı olsan da haksız olan sen olursun. Narsistler senin duygularından beslenir. Amaçları şunlardır.
1-seni çaresiz kılmak/hissettirmek
2-aklınla oynamak,düşüncelerini saptırmak
3-kötü hissettirmek
4-çaresiz hissettirmek
Bu kişiler kavga ederken karşılarında yakını olduğunu görmezler,o yüzden çok kırıcı ve saldırgan olabilirler. Burada yapmamız gereken şey ona besleneceği duygu vermemek. Kavgayı kapatıp yoluna devam etmek seni daha az yıpratır. Zamanla bu narsist yavru köpek gibi pişman olmuş olur. Ama sakın inanma bu da bir manipülatif harekettir. Duygulardan beslenirler
Kaynak: psikolog Tuğba Kök (youtubeda çok detaylı anlatımları var. Oraya bakmanı tavsiye ederim)
Valla teşhisi evet uzman koymalıda tüm uzmanları da dinledim hatta sordumda yani onlarda narsist olabilir evet dediler. Çünkü özellikleri bire bir uyuyor. Bu saatten sonra ne olduğu umrumda değilde sadece beni huç sevmeyi bilmiyomuş adam meğersem onun için sadece nesneymişimnarsist değil de adamın yapısı direk bu da olabilir. teşhisi sadece alanında uzman biri koyabilir.
fakat adam zaten size psikolojik şiddet uygulamış, üstüne de aldatmış ve boşanıyorsunuz. teşhisinin ne olduğunun bu saatten sonra çok önemli olduğunu sanmıyorum. yalnız 2 buçuk yıl evli kalmışsınız, para konusundan davaya gelmiyor ve erteleniyorsa ben böyle bir adamın tek kuruş nafakasını dahi istemeden boşanırdım.
Tüm yaşadıklarınızı fazlasıyla yaşadım ya çok üzücü enkazdan çıkmış gibiyim elde var sıfır yani herşey bir hiçmişBir narsistle evliymisim ben de (boşanma yolundayım)..İki gündür narsist kişilik bozukluğu konusunu okuyorum videolar izliyorum.Evet ya tam olarak o tarife uyuyor.Cerden çöpten kavga çıkarır üste çıkar beni suçlar,delirtir sonra da senin sorunların var der,hep bir şeyleri eksik ya da yanlış yaptığımı söyler, evliliğim kötuye gitmesinde tamamen ben sucluyumdur,benim yüzümden olmuştur,beni ailemi arkadaşlarımı beğenmez hepimixu eleştirir dışlar, kendini sürekli över,hasta olsam büyük kabahat olur bu,vs vs uzat gider bu liste..
Boşanma aşamasında hep durdum düşündüm, gerçekten ben mi neden oldum,yeterince özverili değil mıydım, profesyonel davransam nasıl olurdu,sevgi dolu davransam yine aynı noktada olur nuyduk diye...sevgi vermedi olan sevgimi de aldı üstüne aldatmış nesini seveyim..Ne yaparsan yap olmuyormuş,kavgadan tatsizliktan besleniyorlar.Bunu farketmek beni narsistle uğraşmaya değmez sal gitsin
Çekişmeli açın siz de direkt nafaka başlar öyle..Biri de varsa hayatında çekişmeli dava işine gelmez yine onun istediği olmasınMemur olmamı beklicekmişiz o da vereceği nafaka için. Delil maalesef yok. Şok olduğumdan delil alamadım ya. Düşünün adam nafakayı evliliğinden çok düşünüyor böyle insanı 6 yıldır tanıyorum emek verip sevdim bi de ne derse yaptım ben şimdi neye yanayım valla hiç oldu herşey adam suçlu olduğu halde benu engelledi beni yok sayıyor
O kadar aynısını yaşadım ki ailesini de putlaştırmış kendinide. Adamın gözünde onlar kusirsuzdu hiçbişey yapmasam bile ben suçluydum onlarla ilgili bişey olunca. Ya annesi bizde düştü beni suçladı düşünün. Kaç kez suçsuz olduğum halde onlar yüzünden ağladım sayamam yani. Ben şeytandım gözünde onlar melekti. Onlar iyi olduğundan bana iyi davranıyolardı ben hiç bişey yapmıyodum onun gözünde. Yani anlattıklarınız bire bir aynı. Çok yıprattı o ailesina de hakkımı helal etmiyorum. Hâlâ oğullarının beni aldattığını bildikleri halde bak 6 aydır ben annemde yaşadığım halde hâlâ onu pohpohluyorlar hele annesi resmen tapıyor ona. Valla çok yazıkAyy kardeeşş bir an kendim yazmışım gibi okudum. Bende aldatma yoktu ama şiddet vardı ekstradan. Ailesini bırak ailesinin evlerinde ki bir eşyayla ilgili yorumumu bile hakaret olarak algılardı. Kardeşleri annesi babasını yere göğe sığdıramadı. Aramız çok iyiydi ailesiyle ama bunun sebebinin ailesinin anlayışı ailesinin iyiliğindenmiş. Yani ben kötüyüm ama onlar sayesinde aram iyiymiş. Ailesini savunurken de hep onların bende emeği çok, onlar 32 yıldır hayatımdalar sen daha yenisin kendini onlarla bir tutamazsın filan derdi.
Ya çekişmeli geç biter onla uğraşmaya halim bile yok inanın ki. Hayatında biri varsa 6 aydır annemdeyum ben aptal niye boşanmıyosa. Hayatımdan defolup gitmiyor ya nafaka için. İmanı para varya.Çekişmeli açın siz de direkt nafaka başlar öyle..Biri de varsa hayatında çekişmeli dava işine gelmez yine onun istediği olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?