• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsistle baş edebilme

mimozamnerde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
42
Puanlar
48
Kızlar merhaba çevrenizde hiç narsist biri oldu mu ?
Nasıl baş edebiliyorsunuz bunlarla ?
Çok merak ediyorum.

Bir dönem öyle bir erkek arkadaşım vardı ve inanılmaz manipüle ediyordu beni. Çareyi ayrılmakla bulmuştum ben 🫠 çünkü beni hasta etmişti djfjf

Teşhis almış kimse yok ama bu tarz özellikler gösteren bir babam var. Yapacak bir şey yok, zaten çok görüşmüyoruz. Kabullendim gibi bir şey.

narsistle baş edemezsiniz.
narsist olduğunu düşünüyorsanız, artık bunun farkına varabildiyseniz yapılacak tek şey yolları ayırmak olacaktır. size ulaşabileceği her yerden engelleyin.

aile üyeniz ise de yapacak tek şey kaçmak. minimum görüşme yapmak.

bir senesini narsistle geçirmiş, sonrasındaki iki senesini çöp eden biri olarak konuşuyorum.

önerebileceğim kitap; “ikili ilişkilerde duygusal manipülasyon”

Sürekli mücadele halinde olmak çok yorucu.. uzak durmak ferahlatıcı . Sevgili falansa ayrıl gitsin ,insanı deli edip "aa deliye bak diye alay ederler.."

Çok merak ediyorum.
valla akrabam vs değilse def ederim ama yok mecburen görmem gereken biriyse ben onu delirtiyorum,manipüle etmeye bayılıyorlar en belirgin özellikleri huzursuzluk çıkartarak insanlara istediklerini yaptırmak kendilerini çok akıllı sanıyorlar,atıyorum perdeyi açmanı sevmiyor diyelim her açtığında kavga çıkartıyor ki bidahakine ya dur açmim şimdi kavga çıkar huzurumuz kaçar psikolojisine sokuyorlar insanı, her istediklerini bu şekilde elde ediyorlar bir süre sonra siz başkasının keyfine göre yaşayan hasta sinirli sindirilmiş bir insan olarak yaşıyorsunuz,burada ben devreye giriyorum anladığım dakika ben daha çok kavga edip daha çok bastırıyorum susup yerlerine oturuyorlar babam bu şekilde annemi,abimi muma çevirdi ama bende işlemiyor.

Çok merak ediyorum.

Benim olmadı ama arkadaşımın annesi narsist
Kız perişan oldu hala da devam ediyor olmaya.. eş, dost narsist olsa atarsın da anne olunca çok zor
Hep üzülürüm aklıma geldikçe ona

Benim eski eş narsist + mitomaniydi. Yani gitse alacağı teşhis bu olurdu. Off öyle bir manipüle edilmiştim ki geri dönüp baktığımda ben mi bunları yaşadım o dakika o kapıyı çarpmam gerekirdi. Hiç ben değilim onun yanındaki kişi demiştim.

Kendiniz farkettiyseniz şanslısınız. Mecbur iletişimse minimum iletişim, mecbur değilseniz tüm kapıları kilitleyin.

Benim eski eş narsist + mitomaniydi. Yani gitse alacağı teşhis bu olurdu. Off öyle bir manipüle edilmiştim ki geri dönüp baktığımda ben mi bunları yaşadım o dakika o kapıyı çarpmam gerekirdi. Hiç ben değilim onun yanındaki kişi demiştim.

Kendiniz farkettiyseniz şanslısınız. Mecbur iletişimse minimum iletişim, mecbur değilseniz yüm kapıları kilitleyin.
Aynı şekilde malesef, geçmiş aklıma geldikçe bunları yaşayan ben miyim, nasıl izin verdim diye sorgulayıp duruyorum.

Ayrıldıktan sonra bir süre kendimi affetmeye çalışarak geçti, kendime bunların yapılmasına nasıl izin verdim diye.

Demem o ki konu sahibi, eş veya sevgili ise bahsedilen narsist kişi koşarak uzaklaşın, arkanıza bile bakmayın.

valla akrabam vs değilse def ederim ama yok mecburen görmem gereken biriyse ben onu delirtiyorum,manipüle etmeye bayılıyorlar en belirgin özellikleri huzursuzluk çıkartarak insanlara istediklerini yaptırmak kendilerini çok akıllı sanıyorlar,atıyorum perdeyi açmanı sevmiyor diyelim her açtığında kavga çıkartıyor ki bidahakine ya dur açmim şimdi kavga çıkar huzurumuz kaçar psikolojisine sokuyorlar insanı, her istediklerini bu şekilde elde ediyorlar bir süre sonra siz başkasının keyfine göre yaşayan hasta sinirli sindirilmiş bir insan olarak yaşıyorsunuz,burada ben devreye giriyorum anladığım dakika ben daha çok kavga edip daha çok bastırıyorum susup yerlerine oturuyorlar babam bu şekilde annemi,abimi muma çevirdi ama bende işlemiyor.
Aferin sana yaa hep yapmak istediğim şey ,ama bir iyilik hali geliyor ve ortamı bozamiyacak kadar iyi oluyorum.. gerçekten tam anlattığıniz gibi onca kötülük yapıp gicbirsey olmamis gibi seni alıngan ilan etmeleri tam delirmelik

Çok merak ediyorum.
Babam bir narsist.Malesef ki hepimizin hayatını mahvetti.Annem öyle birine 55 yıldır sabrediyor.Şimdi yaşlandı tabi.Gençliğindeki gibi kök söktürmeye çalışıyor ama artık biz de tükendik ve artık görmemeye takmamaya çalışıyoruz.Ben evlendim ama aklım annemde kardeşlerimde hep.

Kendiniz farkettiyseniz şanslısınız. Mecbur iletişimse minimum iletişim, mecbur değilseniz tüm kapıları kilitleyin.
Hmm kaynanamda var sanırım uzaklaşacağım

Babam narsist miydi bilemiyorum iyi bir manipülasyon ustasıydı ama biz çareyi kaçmakta bulduk. Görüşmek zorunda olduğum insanlar varsa da sık görüşmüyorum yada görmezden geliyorum. Babamdan sonra tahammül eşiğini aştım bence.

Back
X