- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.303
- 528
- Konu Sahibi Nazendeyuregim
-
Peki diğer 2 kişi?Hayır tabi kii. Bir adam düşünün sürekli kendi yakışıklılığından işinin ne kadae muhteşem olduğu ve yürüdüğünden sürekli bahsetmenizi isteyen, hayatındaki başarıları siz sormadan orataya atan, hergün mutlaka kendisine resmine bakıp bakmadığımı soran…
Kendini beğenmiş, başarılarıyla övünen bir adam diyoruz buna. İdeal sevgili mi, bence değil. Narsist mi, yine değil.Hayır tabi kii. Bir adam düşünün sürekli kendi yakışıklılığından işinin ne kadae muhteşem olduğu ve yürüdüğünden sürekli bahsetmenizi isteyen, hayatındaki başarıları siz sormadan orataya atan, hergün mutlaka kendisine resmine bakıp bakmadığımı soran…
Bir adam düşünün bütün konuların sonunu kendi muhteşemliğine bağlamaya çalışanNarsist olduklarının siz mi düşünüyorsunuz ? Teşhisi kendiniz mi koydunuz? Çünkü kadınlar %80 %90 erkelere narsist demeye başladılar.
Birisi de vücudunun çok güzel olduğunu çok söylerrdi. Kendisini profesörkerden bile bilgili gördüğü cümlesine rastlamıştım. İşleri beğenmezdi kendisi için vasat görür. Potansiyeli heğ çok üst sınırdı onun içinPeki diğer 2 kişi?
Desene bacım adama mokun kimya desen hazine sanıp üstünü örtecekBir adam düşünün bütün konuların sonunu kendi muhteşemliğine bağlamaya çalışan
Aşırı yüceltiliyorum başta hemde inanılmaz derecede. Sonra yavaş yavaş hayatıma müdehaleKendini beğenmiş, başarılarıyla övünen bir adam diyoruz buna. İdeal sevgili mi, bence değil. Narsist mi, yine değil.
Kendini beğenmiş, ukala ya da kibirli değil de neden Narsist? Psikolog musunuz teşhis koydunuz adama şaaaaakkk diyeHayır tabi kii. Bir adam düşünün sürekli kendi yakışıklılığından işinin ne kadae muhteşem olduğu ve yürüdüğünden sürekli bahsetmenizi isteyen, hayatındaki başarıları siz sormadan orataya atan, hergün mutlaka kendisine resmine bakıp bakmadığımı soran…
Ben de muhteşem biriyim mesela ama narsist değilim. Değilim dimi? yoksa narsist miyimBir adam düşünün bütün konuların sonunu kendi muhteşemliğine bağlamaya çalışan
İnsan o kadar kendini övmeye utanır dediğim noktalarını gördümDesene bacım adama mokun kimya desen hazine sanıp üstünü örtecek
Bu bana şey gibi geliyor hani yeni bir kelime duyar da hoşuna gider her yerde kullanmak ister. Tam da öyleNarsist kelimesini sorguluyorum artık burda o kadar çok görüyorum ki kelime anlamini yanlış mı biliyorum diye her seferinde açıp açıp okuyorum
Aşırı yüceltme davranışına maruz kalıyorum. Öyle böyle değil. Yani sistemetik olarak aşamalarına maruz kalmak. Manipülasyonları daha sonra başlıyor. Sadece kendini beğenmesi övmesiBen de muhteşem biriyim mesela ama narsist değilim. Değilim dimi? yoksa narsist miyim
Ben kendimi anlatsam bana da teşhis koyabilir misiniz?Aşırı yüceltme davranışına maruz kalıyorum. Öyle böyle değil. Yani sistemetik olarak aşamalarına maruz kalmak. Manipülasyonları daha sonra başlıyor. Sadece kendini beğenmesi övmesi
İlgi için deliren bir adam. Başta sizi çıkarabileceği en yüksek noktaya çıkarıyor abartılı bir hal olduğunu anlıyorsunuz. Ama ister istemezde bir kapılma. Hatta love bombing çok yaparlar diye hep söylenir. Sonra müdehale başlıyor kontrollerBu bana şey gibi geliyor hani yeni bir kelime duyar da hoşuna gider her yerde kullanmak ister. Tam da öyle
Ayol bana da öyle geliyor ne yalan soyliyimBu bana şey gibi geliyor hani yeni bir kelime duyar da hoşuna gider her yerde kullanmak ister. Tam da öyle
Ben kendimi anlatsam bana da teşhis koyabilir misiniz?
İlgi için deliren bir adam. Başta sizi çıkarabileceği en yüksek noktaya çıkarıyor abartılı bir hal olduğunu anlıyorsunuz. Ama ister istemezde bir kapılma. Hatta love bombing çok yaparlar diye hep söylenir. Sonra müdehale başlıyor kontroller
Ben de ekleme yapmak istiyorum“Abartılı şekilde kendine hayran olma, kendini beğenme, tüm güçlülük ve büyüklenmecilik” olarak tanımlanan narsistik kişilik bozukluğuna sahip kişiler kendilerini yüceltirken, diğerlerini küçümseme ve aşağılama eğiliminde olurlar.
'Üstünlük duygusu, beğenilme gereksinimi, hayranlık beklentisi ve empati yapamama, narsisistik kişilik bozukluğunun temel özelliklerindendir. Narsisistler, genellikle insanların takdirini, onayını, sevgisini, beğenisini ve hayranlığını kazanmanın peşinde koşarlar, yürekten ve derinden sevemezler ya da üzüntü duyamazlar. Dışarıdan soğuk, mesafeli, kibirli, kendini beğenmiş ve çekici görünen narsist kişinin bu görüntüsünün altında, aslında incinmeye karşı aşırı derecede duyarlı, kırılgan, kendine güveninde ve kendine verdiği değerde eksiklikler bulunan bir yapı vardır.
NARSİSİZM BELİRTİLERİ NELER?
Narsist kişiliğe sahip kişilerin çoğunlukla şu karakter özellikleri vardır:
Narsist insanlar karşılarındaki insanları dinlemeyi sevmezler.
İlgi odağının daima kendileri olmasından hoşlanırlar.
Kurallara uymaktan hoşlanmaz, üstünlük tavrını kabul edemezler.
Eleştiri kaldıramazlar.
Yeni fikirlere açık değillerdir, daima haklı olduklarını düşünürler.
Kolay sinirlenip bu durumdan karşı tarafı sorumlu tutarlar.
Pek aynısı gibi gelmedi bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?