Narsistlerin sürekli hedefi olmam

Hayır tabi kii. Bir adam düşünün sürekli kendi yakışıklılığından işinin ne kadae muhteşem olduğu ve yürüdüğünden sürekli bahsetmenizi isteyen, hayatındaki başarıları siz sormadan orataya atan, hergün mutlaka kendisine resmine bakıp bakmadığımı soran…
Peki diğer 2 kişi?

Hayır tabi kii. Bir adam düşünün sürekli kendi yakışıklılığından işinin ne kadae muhteşem olduğu ve yürüdüğünden sürekli bahsetmenizi isteyen, hayatındaki başarıları siz sormadan orataya atan, hergün mutlaka kendisine resmine bakıp bakmadığımı soran…
Kendini beğenmiş, başarılarıyla övünen bir adam diyoruz buna. İdeal sevgili mi, bence değil. Narsist mi, yine değil.

Peki diğer 2 kişi?
Birisi de vücudunun çok güzel olduğunu çok söylerrdi. Kendisini profesörkerden bile bilgili gördüğü cümlesine rastlamıştım. İşleri beğenmezdi kendisi için vasat görür. Potansiyeli heğ çok üst sınırdı onun için

Kendini beğenmiş, ukala ya da kibirli değil de neden Narsist? Psikolog musunuz teşhis koydunuz adama şaaaaakkk diye

Narsist kelimesini sorguluyorum artık burda o kadar çok görüyorum ki kelime anlamini yanlış mı biliyorum diye her seferinde açıp açıp okuyorum
Bu bana şey gibi geliyor hani yeni bir kelime duyar da hoşuna gider her yerde kullanmak ister. Tam da öyle :D

Ben de muhteşem biriyim mesela ama narsist değilim. Değilim dimi? yoksa narsist miyim :skandal:
Aşırı yüceltme davranışına maruz kalıyorum. Öyle böyle değil. Yani sistemetik olarak aşamalarına maruz kalmak. Manipülasyonları daha sonra başlıyor. Sadece kendini beğenmesi övmesi

Aşırı yüceltme davranışına maruz kalıyorum. Öyle böyle değil. Yani sistemetik olarak aşamalarına maruz kalmak. Manipülasyonları daha sonra başlıyor. Sadece kendini beğenmesi övmesi
Ben kendimi anlatsam bana da teşhis koyabilir misiniz?

Bu bana şey gibi geliyor hani yeni bir kelime duyar da hoşuna gider her yerde kullanmak ister. Tam da öyle :KK70:
İlgi için deliren bir adam. Başta sizi çıkarabileceği en yüksek noktaya çıkarıyor abartılı bir hal olduğunu anlıyorsunuz. Ama ister istemezde bir kapılma. Hatta love bombing çok yaparlar diye hep söylenir. Sonra müdehale başlıyor kontroller

Sevilmediğiniz, değer görmediğiniz, ipleri çat diye kaptırdığınız problem yumağı ilişkileri sürdürüp karşı tarafa narsist demeyin lütfen.

Mesela demişsiniz her sorunu muhteşem olmasına bağlıyor, e ilk seferinde "salak mısın sen? Ben salak olmana bağlıyorum bu konuyu" diye şutlasan adamın sana ne zararı dokunabilir? Evet çok ağır bir şey söyledim ama muhteşem olduğum için sorun yaşıyorum diyen birine salak derim açıkçası.

Toplumun 2/3'ü narsist değil. Yani yolda gördüğümüz herkes manyak değil, genel olarak kendi sınırlarımızı korumamız gerek.

Bu arada ilişkilerde kendimizde olmayanı arıyor olmamız da çok muhtemel.
İçten içe narsist diyebileceğimiz(tanısız) kişilere ilgi duyuyorsundur. Öyle olmak istiyor olabilirsin.

Av avcı muhabbeti abartılı. Sonuçta karşılıklı hoşlanıp başlanıyor ilişkiye.

İlgi için deliren bir adam. Başta sizi çıkarabileceği en yüksek noktaya çıkarıyor abartılı bir hal olduğunu anlıyorsunuz. Ama ister istemezde bir kapılma. Hatta love bombing çok yaparlar diye hep söylenir. Sonra müdehale başlıyor kontroller

“Abartılı şekilde kendine hayran olma, kendini beğenme, tüm güçlülük ve büyüklenmecilik” olarak tanımlanan narsistik kişilik bozukluğuna sahip kişiler kendilerini yüceltirken, diğerlerini küçümseme ve aşağılama eğiliminde olurlar.

'Üstünlük duygusu, beğenilme gereksinimi, hayranlık beklentisi ve empati yapamama, narsisistik kişilik bozukluğunun temel özelliklerindendir. Narsisistler, genellikle insanların takdirini, onayını, sevgisini, beğenisini ve hayranlığını kazanmanın peşinde koşarlar, yürekten ve derinden sevemezler ya da üzüntü duyamazlar. Dışarıdan soğuk, mesafeli, kibirli, kendini beğenmiş ve çekici görünen narsist kişinin bu görüntüsünün altında, aslında incinmeye karşı aşırı derecede duyarlı, kırılgan, kendine güveninde ve kendine verdiği değerde eksiklikler bulunan bir yapı vardır.

NARSİSİZM BELİRTİLERİ NELER?

Narsist kişiliğe sahip kişilerin çoğunlukla şu karakter özellikleri vardır:

Narsist insanlar karşılarındaki insanları dinlemeyi sevmezler.

İlgi odağının daima kendileri olmasından hoşlanırlar.

Kurallara uymaktan hoşlanmaz, üstünlük tavrını kabul edemezler.

Eleştiri kaldıramazlar.

Yeni fikirlere açık değillerdir, daima haklı olduklarını düşünürler.

Kolay sinirlenip bu durumdan karşı tarafı sorumlu tutarlar.

Pek aynısı gibi gelmedi bana 🤷‍♀️

“Abartılı şekilde kendine hayran olma, kendini beğenme, tüm güçlülük ve büyüklenmecilik” olarak tanımlanan narsistik kişilik bozukluğuna sahip kişiler kendilerini yüceltirken, diğerlerini küçümseme ve aşağılama eğiliminde olurlar.

'Üstünlük duygusu, beğenilme gereksinimi, hayranlık beklentisi ve empati yapamama, narsisistik kişilik bozukluğunun temel özelliklerindendir. Narsisistler, genellikle insanların takdirini, onayını, sevgisini, beğenisini ve hayranlığını kazanmanın peşinde koşarlar, yürekten ve derinden sevemezler ya da üzüntü duyamazlar. Dışarıdan soğuk, mesafeli, kibirli, kendini beğenmiş ve çekici görünen narsist kişinin bu görüntüsünün altında, aslında incinmeye karşı aşırı derecede duyarlı, kırılgan, kendine güveninde ve kendine verdiği değerde eksiklikler bulunan bir yapı vardır.

NARSİSİZM BELİRTİLERİ NELER?

Narsist kişiliğe sahip kişilerin çoğunlukla şu karakter özellikleri vardır:

Narsist insanlar karşılarındaki insanları dinlemeyi sevmezler.

İlgi odağının daima kendileri olmasından hoşlanırlar.

Kurallara uymaktan hoşlanmaz, üstünlük tavrını kabul edemezler.

Eleştiri kaldıramazlar.

Yeni fikirlere açık değillerdir, daima haklı olduklarını düşünürler.

Kolay sinirlenip bu durumdan karşı tarafı sorumlu tutarlar.

Pek aynısı gibi gelmedi bana 🤷‍♀️
Ben de ekleme yapmak istiyorum
Toplumda görülme sıklığı klinik ortamda yüzde 2-16 arasıymış
80 milyonda yüzde 16ya denk gelen insan sayısının 3 tanesinin hep konu sahibiyle karşılaşma ihtimalini sayısalı iyi olanlar hesaplasın valla
Bana pek olası gelmiyor

Back
X