Narsistlerin sürekli hedefi olmam

Başkasıyla ne konuştuğuna bağlı canım .mesela karşıdaki kişi kocasından dert yaniyorsa sende ona karşılık AA benim kocam hayatta yapmaz falan diyorsan o biraz sıkıntı ve beni çok ayar eden birşey açıkçasi ☺️konuşma bu şekil olmuyor degilmi
Hayır asko yaa ben o an empati yaparım eşiyle sıkıntısini paylaşan birine böyle bi cümle kullanmak küfür bence

Aynen bu yoruma aşırı güldüm ya 😀 gerçekten öyle yorumlar görünce o kadar gülüyorum ki 😀 can eşim , hayatımın anlamı vs….. sonra bi bakıyorsun zerre kadar değer görmeyen bi insan evladı … bence bu tarz hareketlerin altında çok büyük bi değersizlik duygusu yatıyor ki, kendisine aslında gösterilmeyen değer duygusunu ispat ederek varmış gibi inanmaya çalışıyor , abi evine aldığı sebzeyi meyveyi de övmezsin ya klinik bi durum 😀😀
Bend hiç sevmem yaa bı tanidigim var eşini tanimasam evet derim de wp insta paylaşımları devamlı canım eşimin hediye canım kocam bana hediye almış vsvs vıcık vıcık ilişki sevmiyorum yaaa

Bence bu durum araştirilmadiysa arastirilmali. 😬

Şey var "canim cekersee kocam bey de alır" diyip evdeki sebze, meyveyi nebilim cikolatayi filan gosterenler. 😁
Durduk yere "Allahimmm cokk sukur can eşimmm" diye baslayip alakasiz bir konuda övme merasimine başlamak. Bir tane adam gormedim boyle hareketler yapan. 😳 Kadinlara bir seyler oluyor son yillarda.
Bazı şeyler özel kalmalı beraber film izleyecegin zaman onu hemen orda canım kocamla film keyfisi diyip paylaşmak yerine o anın keyfini yaşamak onemli her yerde yapılan paylaşımlar bana samimi gelmiyor çok mutluysan niye kanıtlama çabasına giriyorlar ki

Siz narsistleri buluyor olabilir misiniz? Bence bir şeyleri düzeltmek istiyorsanız ilk önce bu kurban psikolojisinden bir çıkın. Onlar beni buldu, ben bir şey yapmadım gibi üzerinizden sorumluluğu kaldıran fikirlerden uzak durun. Başınıza gelen her şey sizin tercihlerinizin sonucu. Bunun sorumluluğunu almak zorundasınız. Yoksa gelişme göstermeniz mümkün değil. Ayrıca artık şu her önüne gelene narsist yaftası yapıştırma modası azalarak bitsin artık lütfen.

Bu da narsistliğe çok benziyor bakın
⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Gaslighting

yaşanan ikili ilişkilerde baskın olan birey idealleştirme, değersizleştirme ve gözden çıkarma şeklindeki üç aşamayı izler. Baskın olma ve manipüle etme amacındaki birey ilk olarak birlikteliklerinin harika olduğu algısı yaratıp hayran olma safhasına geçer. Bir sonraki ve en zor olan evre, yani değersizleştirme evresinde hayranlık duyulan birey sorunlu, ideal olmayan ve hiçbir şeyi beceremeyen bir kişiye evriltilir. Gözden çıkarma safhasında ise mağdur terk edilerek yeni arayışlar içine girilir Bu dikteye maruz kalan kurbanlar sık sık kendilerini özür dilerken bulabilirler

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Gaslighting
yaşanan ikili ilişkilerde baskın olan birey idealleştirme, değersizleştirme ve gözden çıkarma şeklindeki üç aşamayı izler. Baskın olma ve manipüle etme amacındaki birey ilk olarak birlikteliklerinin harika olduğu algısı yaratıp hayran olma safhasına geçer. Bir sonraki ve en zor olan evre, yani değersizleştirme evresinde hayranlık duyulan birey sorunlu, ideal olmayan ve hiçbir şeyi beceremeyen bir kişiye evriltilir. Gözden çıkarma safhasında ise mağdur terk edilerek yeni arayışlar içine girilir Bu dikteye maruz kalan kurbanlar sık sık kendilerini özür dilerken bulabilirler
Evet burada yazılanlar birebir benziyor. Ama ben özür dilemiyorum ve kalmak için de çok çabalayan biri olmuyorum. Yani karşı taraf yalvar yakar ikna ediyor. Beni bırakma ne olur bitmesin gibi sözlerden sonra birinin kalsa da bir değeri olmaz diye düşünüyorum çünkü küçük düşmüş oluyor insan. Özürlerle yalvar yakar dolaşmıyorum. Belki de gurur benimkisi. Bir sorun varsa öncelikle bende var, bunu biliyorum. Karşımdakinde ne olursa olsun ben neden tahammül ediyorum bunu bulmak istiyorum aslında.

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Gaslighting

geçen filmini seyrettim.
ama biraz anormal geldi
ama hiç böyle bir tiple karşılaşmadım
demek ki gerçekten buradaki 5 10 üye hepsini çekmiş bizi kurtarmışlar :D

⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Gaslighting
Özür haricinde diğerleri yaşadığım aşamalar

Evet burada yazılanlar birebir benziyor. Ama ben özür dilemiyorum ve kalmak için de çok çabalayan biri olmuyorum. Yani karşı taraf yalvar yakar ikna ediyor. Beni bırakma ne olur bitmesin gibi sözlerden sonra birinin kalsa da bir değeri olmaz diye düşünüyorum çünkü küçük düşmüş oluyor insan. Özürlerle yalvar yakar dolaşmıyorum. Belki de gurur benimkisi. Bir sorun varsa öncelikle bende var, bunu biliyorum. Karşımdakinde ne olursa olsun ben neden tahammül ediyorum bunu bulmak istiyorum aslında.
Narsist biri özür dilemez , özür diletir.

Siz narsistleri buluyor olabilir misiniz? Bence bir şeyleri düzeltmek istiyorsanız ilk önce bu kurban psikolojisinden bir çıkın. Onlar beni buldu, ben bir şey yapmadım gibi üzerinizden sorumluluğu kaldıran fikirlerden uzak durun. Başınıza gelen her şey sizin tercihlerinizin sonucu. Bunun sorumluluğunu almak zorundasınız. Yoksa gelişme göstermeniz mümkün değil. Ayrıca artık şu her önüne gelene narsist yaftası yapıştırma modası azalarak bitsin artık lütfen.
Öncelikle bir sorun varsa bu bende, bunu kabul ediyorum. Kendimce sorunlu gördüğüm bu tiplerde bana çekici gelen ne sorularının cevabını arıyorum. Benim neden onlar dikkatimi çekiyor. Sorunlu olarak yaftaladıktan sonra neden çekip gidemiyorum bütün soruların cevabı benden geçiyor farkındayım

Küçük şeylerle ilgilenmediğinizde.
Hayatta hepimiz doğruyu yanlışı az da olsa tecrübe ediniyoruz sosyalleşerek, çalışarak, bir akraba veya ailemizi kaybederek.
Hayata atıldıkça böyle insanları asıl siz takmazsınız bile. Kendinizi daha önemli şeylere veriniz. Bu olay başınıza birkaç kere geldiyse hayattan bir tecrübe daha edindim deyip devam.
Bazı kadınlarda masoşistik tavırlar görüyorum burada. Niye kendinize bunu yapıyorsunuz?
Hata insanlara mahsustur. Hatayı da buldunuz. Irdelemeyin. Öğrendiniz tecrübeye bakın ve devam edin. Hayat çok kısa.

Son yaşadığım görüşme tecrübemden sonra anladım ki ben narsist, histerik insanları çekiyorum. Hayatımda bir dönem olmuş insanlara bir bakış attığımda ney olarak 3 tane kişi olmuş böyle. İlk narsist ayrılığında kendimi çok zor toparlamıştım. Hatta bir çok kez ayrıl barışlarımız oldu. Ben zannediyordum ki benim İlişki yürütme kapasitemde bir sorun var. Ama için işine girdikçe kendimde kaygılı bağlanma stili ve terk şemamın olduğunu farkettim. Narsist egoist insanların da avlarını çok iyi analiz edip seçtiği gerçeğine ulaştım. Yani ben onlar için sürekli av olarak gözüküyorum. Bu döngüyü nasıl kıracağım. Onların bende buldukları ne. Bir de böyle insanlar var hepsinin teker teker beni bulması nasıl oluyor. Karşıma sistematik olarak çıkması neden. Ne yapabilirim
Şema terapi hakkinda bilginiz olduguna göre olayi cozmussunuz. Siz güçlü olup degistikce o insanlari cekmezsiniz. Nerden mi biliyorum gecmiste ben de oyleydim. Nerde arizali adamlar var. Onlari miknatis gibi cekiyordum. Psikoterapiyle çözdüm bunu.

Kendini beğenmiş, ukala ya da kibirli değil de neden Narsist? Psikolog musunuz teşhis koydunuz adama şaaaaakkk diye
Ben de ilk sizin gibi düşünmüştüm ama teşhis koyma yeterliliğine sahip birisi olarak, konu sahibi abartmıyorsa, adam gerçekten narsisitik olarak görünüyor.

Ve konu sahibi narsisistik kişilik bozukluğu var dememiş, narsisizim toplumda sık rastlanabilen bir tutum ama kişilik bozukluğu düzeyinde mi bilemeyiz buradan tabii.

Ben de ilk sizin gibi düşünmüştüm ama teşhis koyma yeterliliğine sahip birisi olarak, konu sahibi abartmıyorsa, adam gerçekten narsisitik olarak görünüyor.

Ve konu sahibi narsisistik kişilik bozukluğu var dememiş, narsisizim toplumda sık rastlanabilen bir tutum ama kişilik bozukluğu düzeyinde mi bilemeyiz buradan tabii.
Bir durum daha paylaştım o tanıma daha çok uyuyor. Her önüne gelen egoist ve kendini beğenmiş erkeğe narsist diyor ama doğru bir tabir değil. Bunlar uzman psikologların tanı koyabileceği şeyler

bence bakış açınızı değiştirmekle işe başlayın. yani kendinizi devamlı mağdur olarak görür ve nitelendirirseniz bu döngü böylece devam eder...

Anlattıklarım sadece bir kısmı ve en yalın haliyle anlatılmış şekli. Çok daha fazla söylenebilecek şey var. Ters giden bir şeylerin olduğunu gidişatta farkediyorum süreçte. Resmime zoom yapıp baktın mı hadi söyle bakalım diyen bir adam bu. Aşırı da bir idealleştirme evresine maruz kaldım. Love bombing dedikleri olayın birebir aynısıydı. Bu aşamalardan sonra ufak ıfak talepler ve red yiyince pasif agresif tavırlar. Bana bağlandınmı alıştın mı sorusu belki 10 kez sorulmuştur. Bir gün ayrılırsak yalvarır mısın bile soru olarak geldi karşıma.

Bir durum daha paylaştım o tanıma daha çok uyuyor. Her önüne gelen egoist ve kendini beğenmiş erkeğe narsist diyor ama doğru bir tabir değil. Bunlar uzman psikologların tanı koyabileceği şeyler
Maruz kaldığım bir manipülasyon var anladığım tek şey bu. Narsistik özellikler gösteren yada sizin dediğiniz gibi ghosting yapan bireyler olabilirler. Benim istediğim olmadı yada ayrıldık dur bir kötüleyim kafasında değilim. Geçmişimden gelen bir terk şemam var ve beni bu adamlara maruz bırakan katlandıran da belki bu. Ayrılıklarda yalvarma davranışına girmiyorum ama zor toparlanıyorum. Aklımın almadığı adamları kalbim neden razı geliyor anlamıyorum

Öncelikle bir sorun varsa bu bende, bunu kabul ediyorum. Kendimce sorunlu gördüğüm bu tiplerde bana çekici gelen ne sorularının cevabını arıyorum. Benim neden onlar dikkatimi çekiyor. Sorunlu olarak yaftaladıktan sonra neden çekip gidemiyorum bütün soruların cevabı benden geçiyor farkındayım
Bu soruların cevaplarını iyi değerlendirirseniz ilişkilerinizde düzelme olacaktır mutlaka. Umarım sizin için güzel sonuçları olur.

Back
X