Narsistlerin sürekli hedefi olmam

Ay ne avi ne avcisi ya? Nedense hayatinda sorun yasayan herkesin karsisindaki narsist. gelisiguzel herkes bir teshis koyuyor ve o teshis uzerinden herkes yasadigi ornegi yaziyor ve dertlesiyor. sonuc kafasini kuma gommekle ayni sey.
Evet kesinlikle alnınızdan öpmek istedim şu an. Yahu baskın insanlar, kötü insanlar, pervasız insanlar hep var ve olacak. Her kötülük gördüğünüz insan narsist olmuyor. Ben de sorunlar yaşadım ve yaşatmışımdır da. Kimseyi etiketleyemeyiz böyle.

Ay ne avi ne avcisi ya? Nedense hayatinda sorun yasayan herkesin karsisindaki narsist. gelisiguzel herkes bir teshis koyuyor ve o teshis uzerinden herkes yasadigi ornegi yaziyor ve dertlesiyor. sonuc kafasini kuma gommekle ayni sey.

Aynen katılıyorum. Her şeyin adı narsiszm oldu artık :KK51:Adam saygısız, kaba, karı kızla mesajlaşıyor onu yapıyor bunu yapıyor adı narsizm oluyor. Adam kabaysa kabadır, hödükse hödüktür ne narsiszmi Allah aşkına her kaba ve saygısız insan kendine aşıksa Türk toplumunun %80i Narcissus:olamaz:

Aynen katılıyorum. Her şeyin adı narsiszm oldu artık :KK51:Adam saygısız, kaba, karı kızla mesajlaşıyor onu yapıyor bunu yapıyor adı narsizm oluyor. Adam kabaysa kabadır, hödükse hödüktür ne narsiszmi Allah aşkına her kaba ve saygısız insan kendine aşıksa Türk toplumunun %80i Narcissus:olamaz:
Bu kadar da bilinçsiz cahil biri değilim. Sırf kaba hödük odun aksi suratı sirke satıyor yada eften püften sebep bulup hıh bu narsist o zaman diyecek kadar.

Evet kesinlikle alnınızdan öpmek istedim şu an. Yahu baskın insanlar, kötü insanlar, pervasız insanlar hep var ve olacak. Her kötülük gördüğünüz insan narsist olmuyor. Ben de sorunlar yaşadım ve yaşatmışımdır da. Kimseyi etiketleyemeyiz böyle.
Kötü insanlar bende tanıdım. Lom sözlü küçük düşüren empati yoksunu. Öyle ha deyince narsistik özellikler gösteriyor diyecek değilim. Belki başka bir tanısı da olabilir. Her insanda ayrıca hıysuzluk ve bir çok kötü özellik olabilir ama bunlardaki olay başka. İki uç insan arasında oluyorlar

İlgi için deliren bir adam. Başta sizi çıkarabileceği en yüksek noktaya çıkarıyor abartılı bir hal olduğunu anlıyorsunuz. Ama ister istemezde bir kapılma. Hatta love bombing çok yaparlar diye hep söylenir. Sonra müdehale başlıyor kontroller
Ya Türkiye’deki ilişkilerin yüzde sekseni böyle. İlişki iki kişiliktir. Başta size abartılı övgü ve ilgi geldiğinde sınırları çizmiyorsanız sonuçların böyle olması normal.

Kötü insanlar bende tanıdım. Lom sözlü küçük düşüren empati yoksunu. Öyle ha deyince narsistik özellikler gösteriyor diyecek değilim. Belki başka bir tanısı da olabilir. Her insanda ayrıca hıysuzluk ve bir çok kötü özellik olabilir ama bunlardaki olay başka. İki uç insan arasında oluyorlar
Siz zaten kafadan hastalık uyduramazsınız ki? Her belirtiyi gösteriyor olsam bile bana kanser diyebilir misiniz? İstediğiniz kadar bilgili olun böyle bir şey yapamazsınız.

Siz zaten kafadan hastalık uyduramazsınız ki? Her belirtiyi gösteriyor olsam bile bana kanser diyebilir misiniz? İstediğiniz kadar bilgili olun böyle bir şey yapamazsınız.
Bende hakkında hayati bir rapor düzenlemiyorum bu kişilerin. Ya da hayatımdaki narsist insanla nasıl başederim gibi bir şey değil derdim. Narsistik özellikler gösteren insanlarla hayatım neden çok kesişiyor derdim. Burda bende de sorun var bendeki sorun ne onun için burdayım.

Hayır tabi kii. Bir adam düşünün sürekli kendi yakışıklılığından işinin ne kadae muhteşem olduğu ve yürüdüğünden sürekli bahsetmenizi isteyen, hayatındaki başarıları siz sormadan orataya atan, hergün mutlaka kendisine resmine bakıp bakmadığımı soran…
Dümdüz kendini beğenmiş, sonradan görme, çiğ bir keko. Bişey var sanıp kapılıyorsunuz, adamlar da bunu sonuna kadar kullanıyor. Sonra vay efendim narsist.

Uzun süreli bir ilişkim vardı hatta ilk ilişkim diyebilirim. Yaşattıklarını bir ben bilirim. Kol kangren olmuştu ama kesip atamıyordum çünkü bana kesip atamayacağımı dibine kadar hissettiriyordu. Ne atması hatta öyle bir şeyi dahi düşünemezdim. Özgüvenimi yerle bir etmişti. Ama ben bile şu an ona narsist teşhisi koyamıyorum. Toydum o da bunu kullandı. Büyüdüm kendimi tanıdım önceliklerimi belirledim. Sorunlu kişileri hayatıma almadım. Aman düzelir demedim. Ve her şeyden önce kendime saygı duydum bana saygı duyacak kişilere hayatımda yer verdim.

Onlar narsist mi gercekten bilmiyorum ama oyleyse onlar ceker siz de cekilirsiniz. Tek tarafli bir sey degil bu yani. Sizin semalariniz da oyle birine cekiyor demekki sizi bu nedenle onlardan korunma yolunda onlari degil kendinizi degistirmeniz gerek. Ve evet gerçekten kurbanlarini iyi secer onlar. Ama siz kendinizden baslayin.

sebep şu: adamların tüm falsolarına anlayışla kabul etmen, fazla mütevazi olman, kabul edilmeyecek şeyleri bile kabul etmen, kendini 2.plana atıp onun hayatıyla ilgilenmen
Ben böyleydim ve o dönem hep narsist çekiyordum..
Şunu nasıl yapıyorsunuz yav? Nasıl bu kadar anlayışlı olabiliyorsunuz, kendinizi nasıl 2.plana atıp bi tane herif için canınızı dişinize takıyorsunuz? Nasıl abi? Ben erkeksizlikten de ölsem, ya da sırılsıklam aşık da olsam yapamam ki. Üşenirim bi kere zaten.

Şunu nasıl yapıyorsunuz yav? Nasıl bu kadar anlayışlı olabiliyorsunuz, kendinizi nasıl 2.plana atıp bi tane herif için canınızı dişinize takıyorsunuz? Nasıl abi? Ben erkeksizlikten de ölsem, ya da sırılsıklam aşık da olsam yapamam ki. Üşenirim bi kere zaten.

Oluyor işte ..Bisürü sebebi olabiliyor, ders alıyorsun sonra..narsist kurbanları genelde boyle kişiler oluyor

Birisi de vücudunun çok güzel olduğunu çok söylerrdi. Kendisini profesörkerden bile bilgili gördüğü cümlesine rastlamıştım. İşleri beğenmezdi kendisi için vasat görür. Potansiyeli heğ çok üst sınırdı onun için
Yok be dümdüz cahil bu. Narsistler kendileriyle eş statude ya da daha ust statudeki insanlarla bir arada olmak isterler. Sizi kendinden kucuk goruyorsa zaten sevgili olmazdi. Kucuk gormeye baslamasi icin de sure gecmesi lazim. Hemen kendini belli etmez.

Peki ne yapabilirm döngüyü kırmak adına
Farkindalik. Bol bol psikoloji kitabi okumalisin. Dikkat cekiyorum bak iliski kocundan falan olmayacak psikolog psikiyatr kitaplari. Kendini tanimak. Sonra liste; Ben kimim, neyim, ne istiyorum, hedeflerim ne, neler beni mutsuz ediyor. Zayif yonlerim ne? Hi bunlari iliski icin falan yapma, onceligin iliski erkek falan olursa amacindan sapar. Onceligin kendini tanimak olsun. Kendinin daha iyi versiyonunu hayal et ve o konuda neler degistirebilecegine bak. Kendinde degistiremedigin seylerden de mutsuz olma. Onlari kabullen. Bu son yillarin mottosu var ya. Kendini sev kendini sev. Alt metni budur aslinda. Durduk yere kendine sarilip mincirman degil😅kendinde olmayan seyleri de kabullenip yoluna bakman. Bunlari yaptiginda buyuk ihtimalle zaten hayatinin onceligi iliski vs.. Olmaz. Ha tabiki hayat devam ediyor. Kendini gelistirmeye basladiktan sonra karsindaki kisiyi daha net ve sakin analiz etme sansin olur. Kimin sana neden o sekilde davrandigini anlarsin. Ozguvenin yukselir. Secen sen olursun.

Yok bence sormayin sordugunuz seye cevap geliyor hayatta😅soyle ki. Kafada bozuk bir kod var. O kod durmayip kendini surekli guncelliyor da. Oyle buyumussunuz. Cevre oyle. Bilincalti ustu heryeri oyle. İnsan kendi farkina varip asmak istemedikce yol alamiyor. Hani burada kiziyoruz soruyosun cevap veriyoruz ama adama geri donuyosun diye. Aslinda anlamiyor. Onun algisi orada degil. Ne sanslisiniz ozguvenli buyumussunuz.

Son yaşadığım görüşme tecrübemden sonra anladım ki ben narsist, histerik insanları çekiyorum. Hayatımda bir dönem olmuş insanlara bir bakış attığımda ney olarak 3 tane kişi olmuş böyle. İlk narsist ayrılığında kendimi çok zor toparlamıştım. Hatta bir çok kez ayrıl barışlarımız oldu. Ben zannediyordum ki benim İlişki yürütme kapasitemde bir sorun var. Ama için işine girdikçe kendimde kaygılı bağlanma stili ve terk şemamın olduğunu farkettim. Narsist egoist insanların da avlarını çok iyi analiz edip seçtiği gerçeğine ulaştım. Yani ben onlar için sürekli av olarak gözüküyorum. Bu döngüyü nasıl kıracağım. Onların bende buldukları ne. Bir de böyle insanlar var hepsinin teker teker beni bulması nasıl oluyor. Karşıma sistematik olarak çıkması neden. Ne yapabilirim
Ben de sizin gibiyim narsist demeyelim de üzerindeki stresi atmak isteyen hep bana vurur özellikle üstlerim. box torbası mıyım ya ben diye isyan edeceğim bi gün

Yok bence sormayin sordugunuz seye cevap geliyor hayatta😅soyle ki. Kafada bozuk bir kod var. O kod durmayip kendini surekli guncelliyor da. Oyle buyumussunuz. Cevre oyle. Bilincalti ustu heryeri oyle. İnsan kendi farkina varip asmak istemedikce yol alamiyor. Hani burada kiziyoruz soruyosun cevap veriyoruz ama adama geri donuyosun diye. Aslinda anlamiyor. Onun algisi orada degil. Ne sanslisiniz ozguvenli buyumussunuz.
Yok, benim de özgüven ile ilgili sorunlarım oldu zamanında. Ben direkt üşeniyorum, kimsenin nazını çekememe gibi bir huyum var. 😀

Yok be dümdüz cahil bu. Narsistler kendileriyle eş statude ya da daha ust statudeki insanlarla bir arada olmak isterler. Sizi kendinden kucuk goruyorsa zaten sevgili olmazdi. Kucuk gormeye baslamasi icin de sure gecmesi lazim. Hemen kendini belli etmez.

Narsistler evet eşit ve üstün ister ama zamanla o kişiyi sözde küçümsemeye başlarlar yani bağlanmasını sağladıktan sonra yıpratma evresi

Bir de su surekli kendi tani vs soylemleri bana cok sıkıcı gelmeye basladi tamam bunlarin psikolojide mutlaka gecerli nedenleri vardir ama insan her yasta degisir, istekleri, beklentileri, yapmak istekleri, meslegi ne bileyim hersey degisebilir.

Bu dongu nasil kirilir ben de bilmiyorum, kisiden kisiye degisiyor. Bir baskasina gore iliskilerde boyle tip davranislar kabul gorurken diger insanlarda kabul gormuyor. Kimisinin beklentisi kibar, duzgun biriyken digeri daha farkli karakteri begeniyor mesela. Bu bence insanlarin davranislarinin kopyalanmasiyla alakali. Bi ortama girince herkes birbirinin aynisi gibi davraniyor sonra bi bakiyorsun kaba, egolu biri gibi gosteriyor kendini hatta bunu yapmaktan zevk aliyor. Sonra haliyle kibarlik eziklik olarak ozguvensizlik olarak algilaniyor.

Son düzenleme:
Back
X