Nasıl akıl vereyim ?

Peki eşi arkadaşınızın onunla ailesi zoruyla evlendiğini biliyomu buna rağmenmi evlendi

tabiki biliyor.eşinin aileside biliyor.geçenlerde bi tartışma yaşamışlar ve adamın halası ordaymış yapmayın etmeyin falan demiş.bu da ben size zevmiyorum olmaz demedimmi.ailemle bbir oldunuz alışırsın zamanla dediniz bakın işte alışamıyorum demiş.hala da yazık etmiş büyükleriniz demiş..

eşidnide suşlu görüyorum o daa sevmediki arkadaşımı belki sonradan hoşlanmışsa bilemem ama tamamen ailelerin zorlamasıydı.arkadaşım çoook direndi ama çocuk hiç karşı çıkmadı.belki o da aynı şelikde davransaydı durum bu noktaya gelmezdi.

düğün gecesi sabaha kadar uyuyamadım inanınki hiç abartmıyorum.sevdiğiyle evlenince bili o durumda sıkıntı yaşar bazı bayanlar.onun ne kadar üzüleceğini düşünemiyorum bile.inanın bu konuyu hiç sormadım.hoş karşılamıyorum bu tür konuların konuşulmasını.bu sadece benim fikrim..

aslında adamda pek iyi değil yani.ben başlarda umutluydum ama evlendikten bikaç gün sonra balayına gittiler.arkadaşımın güneşe alerjisi var diye pek çıkmıyordu.bikaç defa konuştuk ben oteldeyim eşim dışarda,denize gitti falan dedi olablir dedim.ama kızı bıraktı sonrasında arkadaşlarıyla tekrar tatile gitti daha bir buçuk aylık evliyken..

arkadaşım ailesine çok direndi.bakın ende evlenirken annemle çok sürtüştüm annem eşimi kesinlikle istemiyordu ve bende asla vazgeçemezdim.annemin karşısına geçip defalarca tartıştım.düğününe gelmem dedi evine gelmem dedi seni red ederim dedi ben ne yaparsan yap dedim(çok özür dilerim canım annem)ama arkadaşımın ailesinde yok böyle şeyler biraz daha kapalılar.çok direndi aileyi ikna edemedi.nişandan sonra babası eğer istemiyorsan vazgeçelim falan deyince vazgeçmiyorum dedi bu da.kime ceza verdiğinin farkında değildi..

siziden fikir istedim yanlış mı yaptım !!
arkadaşımı zaten çok uyardım dayanıklı ol ailene diren dedim ama.bi yanlışa itildi diye onu yalnız mı bırakayım ?

canım başta anlatmadım kız çook direndi ağladı sızladı ama pes etti.ben ona dayanıklı olması ç-konusunda çok uyarı yaptım gerekirse geç ayrı bi ev tut bi süre sonra ailen gerçeği kabullenir dedim ama yapamadı..bende her seferinde onu uyarıyorum sakın çocuk yapma diye..

Tek arkadaşınız suçlu değil, direten baskı yapan vaz geçmesini nişandan sonra söyleyen ailesi de suçludur. O zamana kadar akılları nerdeymiş? Keşke arkadaşınız da uzatmadan istemiyorsa bıraksaymış, çünkü evlilik oyunlarla, cezalarla sürebilecek bir şey değil! Babasına vaz geçmiyorum deyince baba anladı mı ki sanki? A kızım istemiyor da beni, bizi cezalandırıyor mu? dedi. Zaten onlar istiyordu bu evliliğin olmasını, öyle de olmuş işte, şimdi de bu aile kesin, biz sana istemiyorsan vaz geç dedik derler.

ya ailelerin bu hatayı halen yapabilmelerine şaşıpkalıyorum evlilik bu bir günlük bir aylık..değilki bir ömür bu.23 yaşında bi kız.küçük bi ilçede yaşıyor evlendiği insan uzaktanda olsa akrabası.yav bunun boşanması bile çok meşakatli olur.ki eminim öyle bi surumda yine birileri girer araya belli bi zaman geçisn herşey oturur falan der.halbuki bişeyin oturduğu yok.bu bir vazgeçiştir benceikabulleniştir..

Arkadaşınızın yaşı küçük henüz, iyice düşünememiş ailem baskı yaptı ben istemediğim halde şimdi bunca şeyden sonra ne oldu da vaz geç diyebiliyorlar, bana onca şey yaşattılar diye bir şey düşünüp böyle bir hatayı yapmış olabilir..
Ama ne olursa olsun evlilik gibi bir karar vicdan azabı için, kendini veya bir başkasını cezalandırmak için yapılabilecek bir iş değildir. Oyuncak değil ki bu iş, evlilik. Sevmediğin halde biriyle aynı evi, aynı yatağı paylaşmayı, bir ömür geçirebilmeyi nasıl göze alıyorsun?

Arkadaşında ufak bir his, duyguya dair bir şey yoksa, keza eşinde de öyle bence bu işi sürdürmesinler.

canım benim buda benim fikrim yani yanlış anlama sadece düşündüğümü yazdım tabiki burda senin evet oluyor yada olmuoyorlar demeni bekleyerek yazmadım anlıyormusun yani fikir yürüttüm diyelim ve bu şekilde yani durum daha kötüdür demek istedim. hoş değil bende hoşlanmam başkasının özeline girmekten hayatta neler oluyor insanız başımıza neler gelebiliyor rabbim yardımcısı olsun ama arkadaşların da benimde demek istediğimiz birinin başkasına yapabileceği şeyler sınırlıdır bu arkadaş ne yapıyorsa kendine yapıyor aslında ne eşine ne ailesine değil bence bi doktordan yardım almasını sağlayabilirsiniz mantıklı düşünemiyor gibi yani hırs ve nefretle davranıyor. boşanma meselesine gelince bu bayan boşansa bile o herşeye aşırı derece karışıp insanın geleceğini ve hayatını hiç düşünmeyen ailesi yine karışır yine yapar yapacaklarını kendine güvenmeli ve ayakları üzerinde durmalı bence sadece bu konuda yardım edebilirsiniz ona destek olarak

Nefret ettiği veya gıcık olduğu biri değilse,biraz çaba göstermeli.
Evlilikti,evdi,çeyizdi,her kızın heves ettiği şeylerdir.Hiç mi evcilik havasına kapılmamış ?
Bence ailesine tepkisi yüzünden tavır yapıyor ve işleri daha berbat ediyor.
Evli kalacaksa,durumu kabullenip mutlu olmaya çalışsın.
Aman doğum kontrolüne ekstra dikkat etsin.

walla iğne ucu kadar bişey yok...bende biliyorum bunun böyle sürmeyeceğini.severek evlenenler bile hiç anlaşamazken.böyle kötü başlamak..çok zor.

canım ben niye sordun demedim yanlış anlama.sadece bu konuları konuşmayı sevmediğim için hiç konuşmadık dedim.bende senin gibi düşünüyorum bi kere dimdik kalabilmeli.ama boşanmak zor bi olay yaaa.evlenirken çok kararlı evlendim ama boşanmayı çok istememe rağmen boşanamadım.belki benim için hayırlı olan buydu ama..neyse umarım onun içinde hayırlı olan olur..

ya evinden eşyasından bahsederken biraz heveslenmiş gibiydi.bide sormaya korkuyordum alıştın mı için ısındı mı diye.sesi çıkamayınca tamamdır dedim bi süre ama..geçenlerde patlak verdi.hiç ısınamıyorum dedi..ya ilk zamanlarda onu alma bunu al yok bu burda dursun falan filan ..evi kurarken yaşanan sorunlar sandım normaldir dedim ama içim ısınmıyor.falan diyor..üzlülüyorum

bencede katılıyorum.

her nikahta keramet olsaymış şimdiye kadar çoktan düzelirdi.

ayrılmasından başka seçenek yok ki!

senin yapabileceğin hiç bişey yok zaten. kız sevmiyor yok bunun ötesi. adamda bir süre sonra yeter der zaten

adamda aptal!32-33 yaşında bari o ailesine karşı gelseymiş.millet uzaya gidiyor.bizimkiler halen kızı oğlanı zorla evlendiriyor..
sanırım adamda bitsin istiyor.ya da arkadaşım fevri olduğu içinmi soğuk davranıyor.anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…