Peki eşi arkadaşınızın onunla ailesi zoruyla evlendiğini biliyomu buna rağmenmi evlendi
Ailesine olan öfkeyle fevri bir evlilik kararı vermiş; hem kendinin hem eşinin hayatına yazık etmiş.
Kendi tercihi olduğu için burada en çok adamın hakkına girmiş arkadaşınız.
Öfkeyle, sevgisiz yaklaşırsa eşine eşi elbetteki kötüleşebilir zamanla.
En iyi insanın bile bir sabrı vardır.
Sevmiyorsa tabiki ayrılacak. Eşiyle açık açık konuşup ayrılmalı.
Birini sevmeden yaşamak çok zor fakat sevgisiz biriyle yaşamak daha zulum olsa gerek.
Bunun çocuklu zamanları olacak, hastalık olacak, yaşlılık olacak; bir ömür birliktelik düşünmüyorsa ayrılmalı vesselam.
arkadaşlar çocuk falan diyorsunuz ya biraz özel olacak ama acaba cinsel yaşamları varmı bu çiftin bana öyle geliyorki bu bayan arkadaşınız bu derece sevmediği bir ile birlikte de olmak istemiyordur yanılıyo muyum
evlilik karşılıklı ilgi ve alakayla yürür. adam dal uzatsa bile kadın kırıyorsa birkaç kez daha uzatır sonra hiç adım atar mı sen olsan yapar mısın. madem ailesi için evlendi şimdi de kendisi için boşansın neden kendini kandırıyor. başı kötü başlamış aradan 7 ay geçmiş hala çok kötüyse o adama da yazık yarın birgün aldatacak bu kez ondan da dert yanacak en iyisi yol yakınken dönmek.
böyle devam ederse dayakta yer, bunalıma girip intihar da eder Allah korusun o yüzden en mantıklısı ayrılmak.
Arkadaşınız sanırım belli bir olgunluğa henüz erişememiz eğer erişmiş olsaydı ailesi bile olsa sırf onlara vicdan azabı çektirmek için böyle bir evlilik yapmazdı. Olan olmuş bu saatten sonra oturup düşünmesi gerekiyor ya eşinin iyi yanlarını görüp sevmeye çalışacak ya da daha fazla uzatmadan bitirecek evliliğini aksi halde hem kendine hem de eşine yazık etmiş olur. Bir de ailesine vicdan azabı çektirmek için evlendi diyorsunuz ama bir yandan da her fırsatta ailesinin yanına kaçıyor diyorsunuz burası da garip geldi bana.
arkadaşınız amacına ulaşmış gibi, ailesi vicdan azabı çekiyor mu bari?
bizden nasıl bir yardım beklediğinizi anlamadım.
ben olsam, arkadaşım evlenmesin diye elimden gelen tüm çabayı gösterirdim. evlendikten sonra, tercihini yaptığı için kendi haline bırakırdım açıkçası. bile bile lades demiş
çünkü.
bundan sonra vereceğiniz öneri, mümkünse bir danışmana gitsinler. birazcık bile umut varsa, o zaman çıkar ortaya. yoksa bu evliliğin başlaması gibi devam etmesi de hata olur.
ailesi niye zorla evlendirmiş kız niye evlenmem diye diretmemiş anlamadım :26:ailede kızda çok tuhaf ve mantıksız davranmışlar
bence en doğrusu bu çiftin ayrılması.senin anlattıklarına göre bu insanların birbirine ısınması alışması çok zor zaten bir elektriklenme olsa nişanlıyken olurdu şimdi olması çok uzak bir ihtimal
bence çocuk olmadan bitmesi ikisi için de en hayırlısı olur
bırakın da amacına ulaşsın rahat rahat, elleşmeyin..
Tek arkadaşınız suçlu değil, direten baskı yapan vaz geçmesini nişandan sonra söyleyen ailesi de suçludur. O zamana kadar akılları nerdeymiş? Keşke arkadaşınız da uzatmadan istemiyorsa bıraksaymış, çünkü evlilik oyunlarla, cezalarla sürebilecek bir şey değil! Babasına vaz geçmiyorum deyince baba anladı mı ki sanki? A kızım istemiyor da beni, bizi cezalandırıyor mu? dedi. Zaten onlar istiyordu bu evliliğin olmasını, öyle de olmuş işte, şimdi de bu aile kesin, biz sana istemiyorsan vaz geç dedik derler.
ya ailelerin bu hatayı halen yapabilmelerine şaşıpkalıyorum evlilik bu bir günlük bir aylık..değilki bir ömür bu.23 yaşında bi kız.küçük bi ilçede yaşıyor evlendiği insan uzaktanda olsa akrabası.yav bunun boşanması bile çok meşakatli olur.ki eminim öyle bi surumda yine birileri girer araya belli bi zaman geçisn herşey oturur falan der.halbuki bişeyin oturduğu yok.bu bir vazgeçiştir benceikabulleniştir..
düğün gecesi sabaha kadar uyuyamadım inanınki hiç abartmıyorum.sevdiğiyle evlenince bili o durumda sıkıntı yaşar bazı bayanlar.onun ne kadar üzüleceğini düşünemiyorum bile.inanın bu konuyu hiç sormadım.hoş karşılamıyorum bu tür konuların konuşulmasını.bu sadece benim fikrim..
Arkadaşınızın yaşı küçük henüz, iyice düşünememiş ailem baskı yaptı ben istemediğim halde şimdi bunca şeyden sonra ne oldu da vaz geç diyebiliyorlar, bana onca şey yaşattılar diye bir şey düşünüp böyle bir hatayı yapmış olabilir..
Ama ne olursa olsun evlilik gibi bir karar vicdan azabı için, kendini veya bir başkasını cezalandırmak için yapılabilecek bir iş değildir. Oyuncak değil ki bu iş, evlilik. Sevmediğin halde biriyle aynı evi, aynı yatağı paylaşmayı, bir ömür geçirebilmeyi nasıl göze alıyorsun?
Arkadaşında ufak bir his, duyguya dair bir şey yoksa, keza eşinde de öyle bence bu işi sürdürmesinler.
canım benim buda benim fikrim yani yanlış anlama sadece düşündüğümü yazdım tabiki burda senin evet oluyor yada olmuoyorlar demeni bekleyerek yazmadım anlıyormusun yani fikir yürüttüm diyelim ve bu şekilde yani durum daha kötüdür demek istedim. hoş değil bende hoşlanmam başkasının özeline girmekten hayatta neler oluyor insanız başımıza neler gelebiliyor rabbim yardımcısı olsun ama arkadaşların da benimde demek istediğimiz birinin başkasına yapabileceği şeyler sınırlıdır bu arkadaş ne yapıyorsa kendine yapıyor aslında ne eşine ne ailesine değil bence bi doktordan yardım almasını sağlayabilirsiniz mantıklı düşünemiyor gibi yani hırs ve nefretle davranıyor. boşanma meselesine gelince bu bayan boşansa bile o herşeye aşırı derece karışıp insanın geleceğini ve hayatını hiç düşünmeyen ailesi yine karışır yine yapar yapacaklarını kendine güvenmeli ve ayakları üzerinde durmalı bence sadece bu konuda yardım edebilirsiniz ona destek olarak
Nefret ettiği veya gıcık olduğu biri değilse,biraz çaba göstermeli.
Evlilikti,evdi,çeyizdi,her kızın heves ettiği şeylerdir.Hiç mi evcilik havasına kapılmamış ?
Bence ailesine tepkisi yüzünden tavır yapıyor ve işleri daha berbat ediyor.
Evli kalacaksa,durumu kabullenip mutlu olmaya çalışsın.
Aman doğum kontrolüne ekstra dikkat etsin.
offffffffffff
çok üzüldüm yaa
Ailesine olan öfkeyle fevri bir evlilik kararı vermiş; hem kendinin hem eşinin hayatına yazık etmiş.
Kendi tercihi olduğu için burada en çok adamın hakkına girmiş arkadaşınız.
Öfkeyle, sevgisiz yaklaşırsa eşine eşi elbetteki kötüleşebilir zamanla.
En iyi insanın bile bir sabrı vardır.
Sevmiyorsa tabiki ayrılacak. Eşiyle açık açık konuşup ayrılmalı.
Birini sevmeden yaşamak çok zor fakat sevgisiz biriyle yaşamak daha zulum olsa gerek.
Bunun çocuklu zamanları olacak, hastalık olacak, yaşlılık olacak; bir ömür birliktelik düşünmüyorsa ayrılmalı vesselam.
bencede katılıyorum.
her nikahta keramet olsaymış şimdiye kadar çoktan düzelirdi.
ayrılmasından başka seçenek yok ki!
senin yapabileceğin hiç bişey yok zaten. kız sevmiyor yok bunun ötesi. adamda bir süre sonra yeter der zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?