Nasıl alistirirsan öyle gider??

Ya aynen , aşırı katıldım.
Zaten yediğini içtiğini toplamak hayvan değilse yapması gereken bir davranış kadın erkek fark etmeden, çalışma çalışmama fark etmeden. Fiziksel güç farketmeksizin insan beyni yoruluyor işten geldim adam tüm gün yayılıp süpürme silme için beni beklemişse çok net boşanırım.
Ben çalışıyorum işim de fiziksel olarak yorucu, işten döndüğüm gün asla yemek temizlik yapmam. Evi b*k götürüyorsa bile elimi sürmem ki eşim temizlik bile diyemez 🤣 ne kadar kinlenmişsem temizliğe neyse sjdkfkfk :KK70: He ama boşluklarımın güzel denk geldiği zamanlar olur, o günlerde de eşimi beklemem evi güzelce temizlerim yemeği yapar masayı hazırlar beklerim sonraki zamanda koltuğa yayılmak için bize kalır.
Bunlar normal bence ne demek istediğimi gerçekten anlamışsın:rapci: Eşşek değil zaten ben yemek yaparken sofra kursun bir salata yapsın muhabbet etsin toparlamaya yardım etsin ne bilim televizyon vs izlerken bir kahve yapıp getirsin bunda kadın erkek farketmiyor ben kadın erkek gözüyle bu işlere bakmıyorum. Ama tüm işleride beni bekleyip işten geldiğimde yorgunluktan ölüp biterken üstüme yıkmasın.

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Ev hanımıyım. 3 yıldır evliyiz. 12 yıldır beraberiz. Aramızda öyle bi iş bölümü yok ama temizlik bendedir. Arada eşim yemek yapar çocukla ilgilenir. Pazarları kahvaltıyı o hazırlar. Ama annesinin evinde suyu bile ayağına ister annesinden. Çünkü anne öyle alıştırdı. Kardeşide öyle babasıda.

Bunlar normal bence ne demek istediğimi gerçekten anlamışsın:rapci: Eşşek değil zaten ben yemek yaparken sofra kursun bir salata yapsın muhabbet etsin toparlamaya yardım etsin ne bilim televizyon vs izlerken bir kahve yapıp getirsin bunda kadın erkek farketmiyor ben kadın erkek gözüyle bu işlere bakmıyorum. Ama tüm işleride beni bekleyip işten geldiğimde yorgunluktan ölüp biterken üstüme yıkmasın.
Bide kadın kadının düşmanı çalışanlar laf söylüyor falan demişler🤦🏻‍♀️
Yahu ev işi madem nankör sabahtan bir sil süpür akşam tekrar temizleyin yani tuhaf geliyor bana evde olduğum gün tüm gün yayılıp akşam hadi süpürge hadi yemek diye adamı darlamak. Değil ki çalıştığım için böyle konuşuyorum dediğim gibi işe gitmediğim 3-4 gün boşluklarımın oldugu zamanlar oluyor, ilk gün camış gibi uyur dinlenir sonraki günler temizler herifimi bekler ayaklarını yıkarımfmfgkgkg

Bide kadın kadının düşmanı çalışanlar laf söylüyor falan demişler🤦🏻‍♀️
Yahu ev işi madem nankör sabahtan bir sil süpür akşam tekrar temizleyin yani tuhaf geliyor bana evde olduğum gün tüm gün yayılıp akşam hadi süpürge hadi yemek diye adamı darlamak. Değil ki çalıştığım için böyle konuşuyorum dediğim gibi işe gitmediğim 3-4 gün boşluklarımın oldugu zamanlar oluyor, ilk gün camış gibi uyur dinlenir sonraki günler temizler herifimi bekler ayaklarını yıkarımfmfgkgkg

ya zaten iki insanın kafa yapısı denkse böyle mevzular bence çok detay. insan olan halden anlar zaten. söylemeye gerek olmadan herkesin yaşadığı alanı temiz tutmaya özenmesi lazım. biri çok yorgun olur diğeri daha çok yapar vs bu tabi zaman zaman değişir. ama liste verir gibi sen şunu ben bunu yaparım demek saçma.
ev hali, insanlık hali günü gününe uymaz :)

Neden öyle geldi onu da belirtseydiniz ya .

Evlilik diyosunuz bi de konu başlığı evlilikte nasıl baslanmali diye soruluyor siz okuduğunuzu bütün evliliğim böyleymiş gibi algılıyorsunuz bu forumun genel sıkıntısı bu ya okuduğunu başlıktan çok koparmak oluyor. Bense başlık dışına çıkmadan yazmaya özen gosteriyorum .

Evliliğim burdaki satır aralığına sığacak kadar samimiyetsiz değil emin olabilirsiniz.
Şimdi yazdigimi bu notla baştan okuyun ve bir daha düşünün konu başlıgi ne benim yorum ne soruya denk gelen cevap budur benim görüş çerçevemde budur sizin görüşünüz farklı olabilir.
Herkes aynı mantık görüş altında toplanacak aynı şeyleri yazacaksa bu forumun ne anlamı var o zaman basın medya bi anket yapsın ona göre yasayalım hepimiz .
tek doğru tek düşünce diyelim.
seninki yanlış benimki doğru diyelim
senin kaka benimki cici diye de saygi duymayalım birbirimize bu olur mu .

Farklı görüşlere acın farklı karakterlere açın kendinizi bu kadar koyunvari gidilmez kendinize saygınız kriterleriniz olsun
Yarın obur gün bi pürüz çıktığında ilk olarak gizlilik ihlal ediliyor boşanma konularını acın okuyun birbirinin özeline saygı duymayan eşlerle dolu .

Şimdi konu sahibi ev hanımıyım, evde iş bölümü nasıl olmalı diyor, önünde de annesi örnek ama çalışan biri olduğu için kendine örnek alamıyor. Bu nedenle, ben de çalışan biri olarak kendi iş bölümüm ona yardımcı olmayacağını düşündüğüm için konuya yorum yapmadım. Zaten konuya yorum yapacak olsam, sizi değil konuyu alıntılarım.

Alıntı yaptığım sizin cevabınızda da iş bölümü olarak tabağını mutfağa götürüp, ayağına takılan oyuncağı kaldırmayı belirtmişsiniz. Geri kalanı fasa fiso. Yani siz de konuya çok odaklanmamışsınız.

Evet sizin evliliğiniz aynı profesyonel iş hayatındaki gibi. Bu görüşümde ısrarcıyım. Ki bunu tercih eden de olabilir. Kendi çevremde de var ve bunu tercih etmeleri beni hiç ilgilendirmiyor. Ayrıca tek doğruyu savunduğumu nerden çıkardığınızı hele hiç anlamadım. Kendi evliliğimi anlatıp, böyle mi olmalı dedim.

Ama şimdi diyim. Mesela siz mesafe önemli diyorsunuz. Önemli olan mesafe değil kişisel alanlara saygıdır. Bu eşinden şifreni saklamak değil, eşinin o şifreyi bilmesine rağmen telefonuna bakmamasıdır. Kendisi ile dertleşmene rağmen, kendi arkadaşların ve ailenle ilişkilerine karışmamasıdır. Ayrı ama birlikte bir hayat kurabilmektir.

Evde yapılan her işin kendi sorumluluğunda da olduğunu bilmesidir. Mesela çamaşır sepeti dolu ise onu yıkamayı kendi işi olarak görmesi gibi. Yoksa lütfedip tabağını mutfağa götürmesi değil.

Maddi/manevi konulara girmiyorum. Uzadıkça uzayacak. Burada da birlikte yapılabilecek şeyler var, yapılmayacak şeyler var. Önemli olan bilip, saygı göstermek. İlla yapacağım her yatırımı eşimle karar vermeme gerek yok. Haberi olur. Kendisini etkileyen birşey yoksa sen bilirsin der geçer.

Böyle planlı programlı, kurallı şartlı evliliği ben kendim için tercih etmem. Gerek yok. Zaten iş yerinde herşeye dikkat ediyorum. Bir de evde aynen devam mı edeceğim. Güzel, keyifli bir evlilik için seçimi en başta yapmak gerekir. Kendinize göre birini bulup, evleneceksiniz. Nasılsa evlenince bazı kötü huylandı törpülenir diye evlilik olmaz. O huylar törpülenmezse her geçen gün batmaya başlar.

Konu sahibi de kusura bakmasın. Konusundan çok alakasız oldu.

ya zaten iki insanın kafa yapısı denkse böyle mevzular bence çok detay. insan olan halden anlar zaten. söylemeye gerek olmadan herkesin yaşadığı alanı temiz tutmaya özenmesi lazım. biri çok yorgun olur diğeri daha çok yapar vs bu tabi zaman zaman değişir. ama liste verir gibi sen şunu ben bunu yaparım demek saçma.
ev hali, insanlık hali günü gününe uymaz :)
Kesinlikle. Tuttuğu takımın maçı olunca asla birşey demem mesela, kendi kalkar masayı toplar sen geç izle der oturturum onun için önemlidir bilirim. Benim dizim olunca da o toplar yerleştirir vs bunlar minik örnek ama gidip alışmasın maçını seyretme işini yap diyecek kadın yorumları gördüm. Tuhaf geldi 😆

Karsinizda ev islerini ve cocuklari babanizin evinden getirmediginizin farkinda olan bir adam varsa aslinda hic sorun yok.

1 aydir calismiyorum ve farkettigim sey su, temizlemek 1 marifetse dagitmamak ve kirletmemek 3 marifet.
Aldigi seyi yerine birakmak
Kirlileri sepete atmak
Coplerini cope atmak
Kahve ictigin fincani kaldirmak gibi basit seylerle ev isi cok kolaylasiyor.

Biri calisan bir calismayan ciftlerde bence calisan kisi bu kadarini yapiyorsa yeterli. Zaten derli toplu evi supurmek de toz almak da duzenli bir mutfakta yemek yapmak da cok cok zor seyler degil.

Eslerin ikisi de calisiyorsa bir cok erkek bir cok kadindan fiziksel olarak guclu oldugu icin agir isleri erkekler ustlenmeli.

Kişisel alan saygısı, çok önemli mevzu.
Evlilik konusunda ahkam kesecek bir insan değilim ama sanırım bu yukarıdaki ilkeler olmasaydı yaşayamazdım.

Eş de olsa ben ayrı bir bireyim bu evde ve hayatımın her alanını açmak zorunda değilim, bana kalan şeyler olmalı.
Bu bazen bir kaçış olarak işe de yarıyor çoğu zaman ise yitirilmek üzere olan saygıyı ‘dur bir dakika ya, daha birbirimizin bireysel alanına bile girmeye çalışmadık kendini frenle’ diye otokontrol mekanizması uygulatıyor.

Geçen bir konuda bahsedildi, lavabo kullanırken bile giren eşler varmış, asla bana göre değil mesela hakaret sayarım.
Bir kapı kapalıysa, ben açana kadar ya da tıklatıp iznim alınmadan girilmemeli.
Ve evet, o evde beraber yaşasak dahi böyle olmalı.

Lavabo kullanirken giren eş benim. Linclemesin kimse cunku girecegim. 😁

Yukaridaki lavabo olayi oldukca gereksiz birsey buarada. Onun disinda yorumuma devam ediyorum sifre saklamak, hesabindan sormadan para cekememek
filann bana hayati zorlaştirmaktan başka biseye yaramiyor gibi geliyor acikcasi.

Eşimin sifrelerini bilirim, banka hesabina ulaşirim. Para lazim diyelim ve cekmem gerekiyor once eşimi arayip "şuan şu miktarda para cekecegim bu işlemi onayliyor musun?" Diye her seferinde sormak bana gore kişisel alan saygisi degil hayati zorlaştirmak oluyor.

6 bucuk yillik evliyim bazen daha dogrusu "YENİ" evliyken çok sacma sapan, olmamasi gereken cocukca şekilde kavgalar ettik ama o tartismalar da bir elin parmaklarini geçmemiştir ki daha 21-22 yasimdaydim o zamanlar.

Suan 28 yaşimdayim uzun yillardir evde ses bile yukselmez, anlaşamadigimiz noktalar olsa da hararetli kavgaya tutuşmayiz. Lavaboya girip girmemek degil mevzu aslida da...

Lavabo kullanirken giren eş benim. Linclemesin kimse cunku girecegim. 😁

Yukaridaki lavabo olayi oldukca gereksiz birsey buarada. Onun disinda yorumuma devam ediyorum sifre saklamak, hesabindan sormadan para cekememek
filann bana hayati zorlaştirmaktan başka biseye yaramiyor gibi geliyor acikcasi.

Eşimin sifrelerini bilirim, banka hesabina ulaşirim. Para lazim diyelim ve cekmem gerekiyor once eşimi arayip "şuan şu miktarda para cekecegim bu işlemi onayliyor musun?" Diye her seferinde sormak bana gore kişisel alan saygisi degil hayati zorlaştirmak oluyor.

6 bucuk yillik evliyim bazen daha dogrusu "YENİ" evliyken çok sacma sapan, olmamasi gereken cocukca şekilde kavgalar ettik ama o tartismalar da bir elin parmaklarini geçmemiştir ki daha 21-22 yasimdaydim o zamanlar.

Suan 28 yaşimdayim uzun yillardir evde ses bile yukselmez, anlaşamadigimiz noktalar olsa da hararetli kavgaya tutuşmayiz. Lavaboya girip girmemek degil mevzu aslida da...
Siz çift olarak her şeyi paylaşma taraftarı olabilirsiniz, ne güzel ki karşınızdaki de aynı kafa yapısında.
Biriniz farklı olsaydı, o denge kurulamazdı.

Benim çantamı, benden habersiz açan bir kocam olamaz benim, bir kere yaptı dünyanın olayını çıkardım.
Keza ne telefon, ne kartını, ne cüzdan ya da hesabını bilmem, ilgilenmem de.
Aynı şekilde kendime beklerim bunu.

Dolayısıyla çanta açılmasına bile deliren biri olarak lavabo olayında cinnet geçirmem normal olur😅
Karakter olarak kişisel alanı seven, yalnızlığı korumaya çalışan ve izniniz dışında bu türlü müdaheleleri tecavüz adleden biriyseniz, aksi türlü yaşamak inanın cehennem.

Bizde ben evden serbest çalışıyorum sevgilim tam zamanlı çalışıyo ben iş aldığım günlerde yemek bile yapmam sevgilim de niye yapmadın demez, onun dışında markete gitmek, sofra hazırlanırken masayı silmek ve sofrayı kaldırmak sevgilimin gorevidir hafta sonları kahvaltı ve yemek beraber hazırlanır iki kişi zaten kolay oluyo. Onun dışında supurmeydi silmeydi ondan beklemem ama ben tam zamanlı çalışırken onları da berabr yapardık. Olay dengeyi bulmak bence atıyorum bizde sofraya biri kalkıp tuzu getirdiyse su lazım olduğunda oburumuz kalkar aramızda sessiz bi sıra durumu var yani. Siz de kendinizi paralamayin mesela evet evdesiniz yemek yapabilirsiniz ama yok ben kocama her gün 4 farklı çeşit hazırlayayım demeyin her zaman, gardrobu, temiz çamaşırlarinin yerleştirilmesi, sabunun düzeni vs onun kişisel alanlarına girmeyin siz eşinizin annesi değilsiniz. Burda bi üye vardı eşi iç çamaşırını degistirmiyomus diye laf sokmuştu da eşi "sen kadın olsan kocana temiz don getirirsin" falan demişti öyle olmayın mesela 😂

Market alışverişi ve yemegi genel de eşim yapar. Diger isleri de yetisemedigim yer de o boştaysa yapar. Duruma gore birlikte bitiriz yada o tamamlar. birlikte cok guzel keyif yapariz Bebekten önce de yapardı. Yardım olarak algilamiyorum öyle bir algi asla yaratmadim kafasinda ve tesekkur de etmiyorum neden edeyim ki Ayni evde yaşıyoruz evinin işini ve babalıgini hayat arkadasligini yapıyor. Eve geldigin de ise bogmuyorum eline surekli cocukta tutusturmuyorum. Ona da alan birakiyorum! kafasini dinleyecegi dizisini flmni izleyecegi bakimini yapabilecgi dinlenecegi! Ayni seyi oda benim icin yapiyor tatli ttli yasayip gidiyoruz..

Sorumluluğun tek bir tarafa yıkılmamasından yanayım .10 yıllık evliyim.Evlendigimizden beri herşey ortak yapıyoruz.İkimiz de çalışıyoruz .Hoş ev hanımı da olsam fikrim yine ortak sorumluluktan yana.

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.
Nasıl alıştırırsan öyle gider de neyin nesi yaaa😂 evcil hayvan mı bu ? İnsanın içinde olur . Meselâ yemek yedikten sonra tabağını kaldırıp mutfağa götürebilir eşler . Evimize misafir geleceği zaman telaşa kapılıyorum eşime diyorum ki benim mutfakta işim var sende şurayı topla veya şunları kaldır etrafı süpür tamam diyor yapıyor görüyor çünkü o an ki halimi kahvaltı da hazırlar . Eşimin arkadaşına misafirliğe gittik, arkadaşı karısı hamile diye bize hizmet etti mutfağı topladı temizlikte yapıyormuş yemekte bulaşıkta yıkıyormuş benim hoşuma gidiyor böyle şeyler . Sonuçta erkekliğine zeval gelmez ya :)

Değistirmeye kalkarsak zararli çikariz huy edinmiş kişiliğini,düşünce yapisini değiştirmek lazım ve çok zor şimdi bir eş vakti varsa elbette eşine destek olmali.Ama gel yemek yap diyince erkek yapamaz cani isterse yapar bence kültür ve anne büyük rol oynuyor.Anne oğlunu nasil yetistirirse çocuk öyle oluyor malesef benim eşim yardim etmeyi bilmez bunu bir görev olarak bana birakir bu alistirma kismi kucuklukten buyukluge dogru giderkenedir bu hayvanlardada öyle huy edinme malesef bu yaştan sonra değistirmeyecegimize göre yanlis bir soru sordun.Bir noktasi var sana bir noktaya kadar yardim eder dahasi gelemez dengeyi bilmezler.Ev sadece kadina aitmis gibi yemek temizlik cocuk bakimi bizde onlarda sadece is var gezme var ailesiyle ilgilenme var.Aslinda bir nevide esin is durumuna bagli bir asci hergun saatlerce yaptigi yemegi gelip evdede yapamaz yada cok yorucu bir isi varsa bence onlarda evi toparlama biraz onu beklesek bazen de yemek yapsa yardim etsek biraz yeterli bence cok beceriksizler geneldede karismasinlar isimize ama kesinlikle evi toparlama ortak olsum

Back
X