Nasıl alistirirsan öyle gider??

2 yıl önce bir konusunda Kpss'ye hazırlandığını, küçük bebeği olduğunu ve eşinin hiçbir konuda kendisine destek olmadığından dert yanmış.

Eşinde çok fazla para kazanma hırsının olmasından aynı şekilde kendisini dinlemeyerek farklı işler peşinde olmasından, sürekli bunlarla ilgilenmesinden şikayetciymiş.

Ama şimdi yorumlarda esip gürlüyor, 2 yılda herşey çook değişmis hayatlarında demek ki. Ne mutlu size L Leame :KK51:
Yani diyorsunuzki forum yönetimi profil gizliliği olmasına rağmen üyelerle kişilerin konularını paylaşabiliyor bu forumda bi de bu sıkıntı var değil mi benim alnım ak kuzum bu forumda yönetimin üyelerle bu tarz bir işbirliği olduğunu bilerek yazıyorum zaten bi iki konumla beni yerecek kadar onemsemeyin bence beni o sizin hatanız yonetimin hatasi benim alnim ak siz kendi kendinizi ifsa ederek com iyi yaptiniz bravo 😄
Profilimi acayim da diğer konularımı da okuyun isterseniz çok merak uyandırdım desene forum yaniyor

Yani diyorsunuzki forum yönetimi profil gizliliği olmasına rağmen üyelerle kişilerin konularını paylaşabiliyor bu forumda bi de bu sıkıntı var değil mi benim alnım ak kuzum bu forumda yönetimin üyelerle bu tarz bir işbirliği olduğunu bilerek yazıyorum zaten bi iki konumla beni yerecek kadar onemsemeyin bence beni o sizin hatanız yonetimin hatasi benim alnim ak siz kendi kendinizi ifsa ederek com iyi yaptiniz bravo 😄
Profilimi acayim da diğer konularımı da okuyun isterseniz çok merak uyandırdım desene forum yaniyor
Profili kısıtlasak bile açtığımız konular rahatlıkla okunabiliyor, yeni bir bilgi değil ki bu 😂

Böyle uzun uzun kendini, evliliğini, eşini öven, bunu yaparım bunu yapmam diyen kişilerin aslında hiçte öyle olmadığını düşünürüm, yine yanılmadım.

Neyse,size iyi forumlar.

Çok açık aslında mesajım.

Yazdıklarınız ve yaşadıklarıniz birbiriyle pek uyuşmuyor.

Daha fazla birşey yazmama gerek yok.
Aslında açık olan benim kuzum
Aynı addan konular açmışım daha 1 ay önce eşimle sıkıntımdan aynı hesabımdan paylaşım yaptım ben kendimi gizleseydim dediğin doğruydu farklı hesaptan acar kendimi hiç açık etmezdim isteseydim siz o kafan sisisiniz ki kulp takacak yer arıyorsunuz.
2 yıl önceki konu değil o iyi bakın ay olmamıştır burda aha da seni ifsaladim mantığıyla gelmeyin bana profilimi acarım isteyen istediğine girer bakar çıkar konu basligim altına buyrun gelin orada actigim konular üzerinden konuşalım o zaman neden burdan yazıyosunuz benim gözlediğim bir şey varmış gibi lanse etmeye çalışmayın benim beynim bu kadar kirli düşünceleri almıyor.

Profili kısıtlasak bile açtığımız konular rahatlıkla okunabiliyor, yeni bir bilgi değil ki bu 😂

Böyle uzun uzun kendini, evliliğini, eşini öven, bunu yaparım bunu yapmam diyen kişilerin aslında hiçte öyle olmadığını düşünürüm, yine yanılmadım.

Neyse,size iyi forumlar.
Eşimi hiç övmüş muyum ?
Yoksa kendi kriterlerimden mi bahsetmişim.
Konu dışına çıkmak bu forumda adet zaten.
Benim eşimle olan herhangi bir problemimle eşimle anlaşmazlık yaşadığım konuları ortak noktada buluşturup bana polemik açan sizsiniz.

2 yıl önce bir konusunda Kpss'ye hazırlandığını, küçük bebeği olduğunu ve eşinin hiçbir konuda kendisine destek olmadığından dert yanmış.

Eşinde çok fazla para kazanma hırsının olmasından aynı şekilde kendisini dinlemeyerek farklı işler peşinde olmasından, sürekli bunlarla ilgilenmesinden şikayetciymiş.

Ama şimdi yorumlarda esip gürlüyor, 2 yılda herşey çook değişmis hayatlarında demek ki. Ne mutlu size L Leame :KK51:

bana da konu evlilik üzerine olduğu halde neden evlilik diyip duruyorsun minvalinde birşeyler yazmış demin :)
herhalde çok yoğun, karıştırdı diye düşünüyorum.

tutarlı olmak önemli yada değişim varsa evet değişti demek :) sana da alakasız bir yerden cevap vermiş mesela. herkesin hayatına kimse karışamaz diyelim, ne diyelim :)

bana da konu evlilik üzerine olduğu halde neden evlilik diyip duruyorsun minvalinde birşeyler yazmış demin :)
herhalde çok yoğun, karıştırdı diye düşünüyorum.

tutarlı olmak önemli yada değişim varsa evet değişti demek :) sana da alakasız bir yerden cevap vermiş mesela. herkesin hayatına kimse karışamaz diyelim, ne diyelim :)
Kuzum gel profilime gir bak bu kadar ugrasma bence şahsın lanse ettiği şeyle benim paylastigim konu aynı mi gir bak önce size az önce de dedim çok Onyargilisiniz ve söylenen şeylere bu kadar inanmayın buyrun gelin profilime girin bakın

Az önce bir konuda gördüm . Evli bir çift, kadın kocası için herşeyi yapıyor. Adam evde hiçbir şey yapmıyor. Bir yorum gelmiş nasıl alistirirsan öyle gider diye. Ben de sormak istiyorum nasıl alistirmaliyiz. Neler erkeklerin neler kadınların görevi olmalı?

Mesela ben çalışmıyorum iş arıyorum ev kadınıyım şuan için yani. Sosyal çevremde yok bu şehirde tanıdığım kimse yok hem zaten coronadan dolayı da hic evden çıkmıyorum. Evdeki iş bölümü nasıl olmalı.? Ben kendimden çok sizlerin hayatından örnekler merak ediyorum ki karşılaştırma yapabileyim. Bizim evde annem çalışan kadındı. O yüzden kendi evliliğimle aileminkini pek kiyaslayamiyorum çok farklı.

Evlenecek yaşa gelmiş insanın eğitileceğine inanmıyorum. Evlilik ortak yaşamdır birbirini düşünmek, özenmek, kalp güzelliği ister. Ev işi benim için dert edilecek bir şey olmadı hiç bir zaman. Ama eşim ince düşünür, bu evde bende yaşıyorum der ve ortak yaparız. Şu senin görevin bu benim görevim hiç konuşmadık. Yemek yapmayı bilmez ama mutfaktaki her işe de destek olur. Temizliği, alışverişi vs. Hep birlikte yaparız. Yılda bir ay kulağımdan ötürü zor geçer o ara mesela yemek bile yapmam, beni de yıkamak dahil her işi eşim yapar. Bazen o kaçar arkadaşlarıyla dışarı ben evde iş yaparım, orası benim evim, seviyorum, bazen of bitmiyor desem de bana zul gelmiyor. Çalıştığım için programlıdır her işimiz, bir plan yapar ona uyarız

Kuzum gel profilime gir bak bu kadar ugrasma bence şahsın lanse ettiği şeyle benim paylastigim konu aynı mi gir bak önce size az önce de dedim çok Onyargilisiniz ve söylenen şeylere bu kadar inanmayın buyrun gelin profilime girin bakın

size değil, Yabanelma Yabanelma ya yorum yaptım. geçmiş konularınıza merakım yok. arkadaş tutarsız şeyler yazdığınızı düşünmüş, olamaz mı ? bence olabilir.
önyargı başka şey birinin fikirlerini onaylamamak, beğenmemek başka şey. ben bu konuda bahsettiğiniz yaklaşımınızı doğru bulmadım.
belki forumda size cevap verecek insanlar için de belirlediğiniz kriterler vardır, demek ki ben uymuyorum :)
tekrar yazayım, uzatmaya gerek yok. anlamak ve anlaşmak zorunda da değiliz zaten.

iyi forumlar :)

size değil, Yabanelma Yabanelma ya yorum yaptım. geçmiş konularınıza merakım yok. arkadaş tutarsız şeyler yazdığınızı düşünmüş, olamaz mı ? bence olabilir.
önyargı başka şey birinin fikirlerini onaylamamak, beğenmemek başka şey. ben bu konuda bahsettiğiniz yaklaşımınızı doğru bulmadım.
belki forumda size cevap verecek insanlar için de belirlediğiniz kriterler vardır, demek ki ben uymuyorum :)
tekrar yazayım, uzatmaya gerek yok. anlamak ve anlaşmak zorunda da değiliz zaten.

Gözardı butuno var orda bakın .
Ha bi de linç olduğunda nasıl hoşunuza gitti herkesin beslendiği şey farklı tabi
Sakin:)

Kendine güvenen başı kadinlar gördüğünüzde ışık görmüş tavşana dönüyorsunuz bence 😂 sizin özetiniz bu

Evde çalışmayan kadınlar kendileri kadar evde erkeğe iş yaptırabiliyorlarsa valla helal olsun tebrik ediyorum
Benim annem ev hanimiydi babam memurdu
Dış işler çocugun okulu hastane vs hep babamdaydi ama ev işleri de annemdeydi.
Babam evde birşey yapmazdi.
O yüzden bunu değiştirmiş demek bizim nesil.Supersiniz valla.
Eşiniz eğer işten gelip siz evde durmanıza rağmen yemekleri yapiyorsa evi temizliyorsa helal olsun.

Şu yoruma kırıldım, yönetimdeki tüm arkadaşlarım adına üzüldüm şahsen.
Kurallar gereği biz (fake, erkek üyelik, reklam üyeliği, çoklu üyelikleri kötüye kullanım, trolleme vb olmadıkça) hepinizin gizliliğine saygı duyuyor, gizliliğinizi korumak adına elimizden geleni yapıyoruz, zaten bilgilerinizi paylaşmamız kesinlikle yasak, yasak olmasaydı bile üyeler hakkında laf taşıyan karakterde insanlar değiliz.
Dedikodu serbest ama sitedeki herkese sorun bakalım, yöneticiler alenen veya gizli bir kişinin bile dedikodusunu yapmış mı ya da yalnızca yöneticiye anlattığı bir sıkıntısı 3. şahıslara anlatılmış mı?

Bizleri çok yanlış tanımışsınız.

Son düzenleme:
Evde yaşayan herkes yaşam alanının temiz tutulmasından , yenecek yemekten, yapılacak alışverişten sorumludur. Ben "yardım etmek" ifadesini doğru bulmuyorum, "bana yardım et" dersek ev işleri benim sorumluluğumda demiş oluruz onun yerine adaletli bir iş bölümü olmalı. Çalışan taraf işlerin minimum %30'unu 40'ını üstlenir örneğin.. Çalışmayansa %60'ını gibi.. Nasıl olsa evdesin tüm gün diyip yediği tabağı kaldırmaya üşenen erkekler var, sanki tüm gün dışarda taş taşıdı.. Evdeki işler de az değil ki hele hele çocuk varsa. Kadının perti çıkıyor akşama kadar, akşam evin beyi geliyor hizmet bekliyor, böyle olmaz. Bizde ben ev işlerini hallederim eşim yemekten ve alışverişten sorumlu. Büyük temizliği birlikte yaparız, cam kapı dolap silme işi onda olur. Malesef çoğu kadın bu düzeni oturtmak için yıllarca mücadele etmek zorunda kalıyor. Kendiliğinden kalkıp yapan erkek çok az. Toplumsal kodları kırmak çok zor oluyor. Dili de değiştirmek lazım gerçekten şu yardım etmek lafını kaldırmalıyız, erkek ev işine yardım etmemeli ev işine ortak olmalı, yaşam alanından sorumlu olmalı. Ben çok mücadele ettim vallahi, yeri geldi ufak çaplı sinir krizleri geçirdim, adamın hamurunda yoktu çünkü. Şimdi bile zihinsel yük neredeyse tamamen bende malesef. Temizlik ne zaman yapılmalı hangi yemek pişmeli ben karar vermek zorundayım. Ona kalsa ev hep tertemiz! Daha geçen gün yaptık! Geçen gün dediği 1 hafta öncesidir. Ona bıraksam bokumuzda boğuluruz. Ama sabahtan programımızı hazırlıyorum.. Bir Fransız karikaturist bu zihinsel yük olayını çok güzel görselleştirmiş link bırakıyorum.. Kadın ve erkeklerin ev işleri savaşı
Yorumlara bakınca dışarıda çalışan kadınlar evde çalışanları (ki bana göre çalışmak) yapıversin nolcak? Erkek dışarıda çalışıyor gibisinden negatif ayrımcılığa itiyor.

Kadınların evde yaptığı plan programı sayılı erkek yapabilir. Evde duranlar evde durmuyor. Çocukla çocuğun okuluyla her türlü alışveriş, planlamayla ilgileniyor. Temizlik,yemek çocuğa yazlık kıyafet alınacak. Hikaye kitabı alınacak içerik araştır. Takviye alınacak araştır. Eşim yardımcı olmaya çalışır ama aman erim sen yapma desem keyfine de bakar. İşten gelir çocuğunu da uyutur. Oyununu da oynar. Gelsin yemek yapsın gibi de bir beklentim yok. Şu şartlarda benim için gereksiz olur ama kendini de geri çekmesin.

Eş olmak baba olmak demek salt dışarıda çalışıp para kazanmak değil. Aileye ortak bir değer katmak bence kısacası emek vermek.

Yorumlara bakınca dışarıda çalışan kadınlar evde çalışanları (ki bana göre çalışmak) yapıversin nolcak? Erkek dışarıda çalışıyor gibisinden negatif ayrımcılığa itiyor.Kadınların evde yaptığı plan programı sayılı erkek yapabilir. Evde duranlar evde durmuyor. Çocukla çocuğun okuluyla her türlü alışveriş, planlamayla ilgileniyor. Temizlik,yemek çocuğa yazlık kıyafet alınacak. Hikaye kitabı alınacak içerik araştır. Takviye alınacak araştır. Eşim yardımcı olmaya çalışır ama aman erim sen yapma desem keyfine de bakar. İşten gelir çocuğunu da uyutur. Oyununu da oynar. Gelsin yemek yapsın gibi de bir beklentim yok. Şu şartlarda benim için gereksiz olur ama kendini de geri çekmesin. Eş olmak baba olmak demek salt dışarıda çalışıp para kazanmak değil. Aileye ortak bir değer katmak bence kısacası emek vermek.

Evet hemen her şeyi biz kadınlar düşünmek zorunda kalıyoruz işte.. Hele çocuk olunca... Ben öğretmenim, yüzlerce öğrenciyle haliyle yüzlerce veli ile karşılaştım, inanın 100 öğrencimde en fazla 2 tanesinin babası ilgileniyordur ödevleriyle devamsızlığıyla sorunlarıyla.. Hep anneler uğraşıyor koşturuyor. Toplantılara anneler geliyor. Ödev yapmıyor mesela ben ısrarla babayı arıyorum baba "hocahanım annesiyle görüşün" diyor. Ne de olsa kadın ev hanımı! Çalışmıyor! Bilemiyorum, ağır işlerde çalışanları tenzih ediyorum ama klimalı ofisinde masa başında çalışıp eve gelip hizmet bekleyen, çocuğuyla ilgilenmeden yemeğini yiyip yatan, sofradan bi çatal bile taşımaktan aciz erkekler bana vicdansız geliyor..

Evet hemen her şeyi biz kadınlar düşünmek zorunda kalıyoruz işte.. Hele çocuk olunca... Ben öğretmenim, yüzlerce öğrenciyle haliyle yüzlerce veli ile karşılaştım, inanın 100 öğrencimde en fazla 2 tanesinin babası ilgileniyordur ödevleriyle devamsızlığıyla sorunlarıyla.. Hep anneler uğraşıyor koşturuyor. Toplantılara anneler geliyor. Ödev yapmıyor mesela ben ısrarla babayı arıyorum baba "hocahanım annesiyle görüşün" diyor. Ne de olsa kadın ev hanımı! Çalışmıyor! Bilemiyorum, ağır işlerde çalışanları tenzih ediyorum ama klimalı ofisinde masa başında çalışıp eve gelip hizmet bekleyen, çocuğuyla ilgilenmeden yemeğini yiyip yatan, sofradan bi çatal bile taşımaktan aciz erkekler bana vicdansız geliyor..
Doğru. Öyle sonra da çocuk hatalı bir davranış sergileyince oklar hemen anneye yöneliyor. 🤦🏻 Çocuk ortak ama onu sağlıklı bir yetişkin haline getirme sorumluluğu tek tarafta. Bu başlı başına bir emek iş kadar. Ama tabi hakkıyla idame etmeye çalışılırsa. 🤷🏻‍♀️ Bazı kadınlar kendini paralamayı seviyor, yardım alana da dil uzatıyor. Bari ortak bir yol izleyenleri eleştirmeyin bırakın. 🤓

Bende aynı fikirdeyim. Bir taraf çalışmıyorsa çocuk yoksa ev işinide çalışandan beklenesi saçma geliyor. Bu demek değil ki yediğini kaldırmasın ve ya hiçbir şeye elini sürmesin. Çalışma saatleri belli düşünüyorumda çalıştığımda eve kendimi zor atıyordum kafam kalkmıyordu. Birde gelip ev işlerine yardım etmek çok fazla gelir. Çocuksuz iken tabiki ve yine diyorum hiçbir işin ucundan tutmamayı demiyorum ama gelip evi süpür sil vs beklenmesin. Zaten evde iki kişi iken bir ev ne kadar pislenebilir ki evi temizlesen bir kaç gün rahatsın izinli günde de eşinle dip köşe gir tamamdır. Günlük temizlik akşama kadar sürmüyor sonuçta iki üç saatlik bir şey sonra akşama kadar boştasın yemek hariç ama çalışan adam 10 saat hem bedenen hem zihnen yoruluyor birde gelip evdeki işlerin yarısını yapsam ohooo o zaman hayat müşterek pek olmuyor
Ya aynen , aşırı katıldım.
Zaten yediğini içtiğini toplamak hayvan değilse yapması gereken bir davranış kadın erkek fark etmeden, çalışma çalışmama fark etmeden. Fiziksel güç farketmeksizin insan beyni yoruluyor işten geldim adam tüm gün yayılıp süpürme silme için beni beklemişse çok net boşanırım.
Ben çalışıyorum işim de fiziksel olarak yorucu, işten döndüğüm gün asla yemek temizlik yapmam. Evi b*k götürüyorsa bile elimi sürmem ki eşim temizlik bile diyemez 🤣 ne kadar kinlenmişsem temizliğe neyse sjdkfkfk :D He ama boşluklarımın güzel denk geldiği zamanlar olur, o günlerde de eşimi beklemem evi güzelce temizlerim yemeği yapar masayı hazırlar beklerim sonraki zamanda koltuğa yayılmak için bize kalır.

Bence en başta şu erkeğin görevidir, bu kadının görevidir diye ayırmamak gerektiğini düşünüyorum.
Yeri gelir sen oturursun o çay getirir, yeri gelir sen çay getirirsin.
Yeri gelir o bulaşıkları makineye koyar, sen yemek yaparsın.
Böyle olduğu sürece herşey çok güzel olur.

Back
X