• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl ayrılıcam

machavelatte

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2025
13
38
3
22
Merhaba iki yıldır sevgiliyiz . Aynı şeylere gülüp eğleniriz. Birbirimizin en zor zamanında hep yan yanaydık, dertlerimizi küçümsemeyiz. İkimiz de sadığız, onun bugüne kadar birine baktığını öyle bir ima yaptığını hiçbir gafını duymadım görmedim. Ben iyi bir okulda tıp okuyorum onunla tanıştığımızda iki yıllık bir bölüm okuyordu ama sonra hazırlıkta kalınca okulu bırakıp tekrar sınava hazırlandı gene olmadı şimdi bir yerde garson olarak çalışıyor. Tekrar hazırlanıcam ama öncelikle biraz param olması lazım diyor. Ama o kadar çalışmasına rağmen geçen sene çok başarısız oldu bunu kabul etmeyip okuyacağım diyor tabi ki ne istiyorsa onu yapmalı onu her zaman desteklerim. Günün sonunda onun entellektüel birikimiyle benimkinin arasında çok fark var. Tüm arkadaşlarımın sevgilileri onunlar gibi doktor ya da onların seviyesinde. İkimizse aynı şeylere ilgi duymuyoruz. Kitap okumaz faklı filmler izlemez sadece arabaları ve oyunları sever. Ona sürekli kendi için bir ilgi alanı yaratmasını söyledim ama hayatından mutlu ve değişmiyor. Bana sonsuz saygısı var benim de ona, ondan değişmesini istememin bir hata olduğunu biliyorum sonuçta bu onun hayatı. Ama artık tekdüzeliklerden bıktım. Ben kendimi her gün ilerletirken o olduğu yerde kalıyor. İletişim kurmakta zorlanıyorum. Ayrılırsam o kendini hemen toparlayabilir bana çok aşık olmasına rağmen ama ben çok korkuyorum tek olmaktan. Beni bir daha kimse böyle sevemez. Yaşlandığımda birbirimize böyle kıymet verdiğimiz bir ilişkimiz vardı keşke ayrılmasaydık önemli olan buydu demekten korkuyorum. Ama aramızdaki uçurum giderek büyüyor ne yapıcam bilmiyorum

Ona böyle giderse aramızdaki farktan dolayı sen zaten bitireceksin bu ilişkiyi dedim. Ama bana biz sevdikten sonra bir şey olmaz dedi. Her şeyin daha da kötüleşmeden bitmesi gerektiğinin farkındayım. Her şeyi netleştirip konuşacak ama onu kırgın görmeye de dayanamıyorum

Ona böyle giderse aramızdaki farktan dolayı sen zaten bitireceksin bu ilişkiyi dedim. Ama bana biz sevdikten sonra bir şey olmaz dedi. Her şeyin daha da kötüleşmeden bitmesi gerektiğinin farkındayım. Her şeyi netleştirip konuşacak ama onu kırgın görmeye de dayanamıyorum
Malesef aşk karın doyurmuyor

Merhaba iki yıldır sevgiliyiz . Aynı şeylere gülüp eğleniriz. Birbirimizin en zor zamanında hep yan yanaydık, dertlerimizi küçümsemeyiz. İkimiz de sadığız, onun bugüne kadar birine baktığını öyle bir ima yaptığını hiçbir gafını duymadım görmedim. Ben iyi bir okulda tıp okuyorum onunla tanıştığımızda iki yıllık bir bölüm okuyordu ama sonra hazırlıkta kalınca okulu bırakıp tekrar sınava hazırlandı gene olmadı şimdi bir yerde garson olarak çalışıyor. Tekrar hazırlanıcam ama öncelikle biraz param olması lazım diyor. Ama o kadar çalışmasına rağmen geçen sene çok başarısız oldu bunu kabul etmeyip okuyacağım diyor tabi ki ne istiyorsa onu yapmalı onu her zaman desteklerim. Günün sonunda onun entellektüel birikimiyle benimkinin arasında çok fark var. Tüm arkadaşlarımın sevgilileri onunlar gibi doktor ya da onların seviyesinde. İkimizse aynı şeylere ilgi duymuyoruz. Kitap okumaz faklı filmler izlemez sadece arabaları ve oyunları sever. Ona sürekli kendi için bir ilgi alanı yaratmasını söyledim ama hayatından mutlu ve değişmiyor. Bana sonsuz saygısı var benim de ona, ondan değişmesini istememin bir hata olduğunu biliyorum sonuçta bu onun hayatı. Ama artık tekdüzeliklerden bıktım. Ben kendimi her gün ilerletirken o olduğu yerde kalıyor. İletişim kurmakta zorlanıyorum. Ayrılırsam o kendini hemen toparlayabilir bana çok aşık olmasına rağmen ama ben çok korkuyorum tek olmaktan. Beni bir daha kimse böyle sevemez. Yaşlandığımda birbirimize böyle kıymet verdiğimiz bir ilişkimiz vardı keşke ayrılmasaydık önemli olan buydu demekten korkuyorum. Ama aramızdaki uçurum giderek büyüyor ne yapıcam bilmiyorum
BEn kendimi geliştirirken o olduğu yerde kaliyordan kastın nedir yani acaba sen çevrenden etkilenmiş olabilir misin benim çevrem hep doktor dediğin de ve onun para birimiki ve benim para birikimim arasında çok fark var dediğin için bu düşünceye vardım bu durum bir zaman sonra aranızda büyük sorunlar a yol açar evlendiginiz de sen doktor masi alırsın o askeri ücret sana yetmediğini düşünür senin onu kendinden üstün gördüğünü düşünür çünki hiç Bir erkek kendinden büyük işler yapan kadının kendisine muhtaç olmayacağını bilir bunları düşünüp öyle karar ver sende diyorsun saten Ayrılsak çabuk toparlar die sende kendine kendin gibi birini bulursun aşkım 🥰🥰

Bu daha kötü bir cevap değil mi? Sizin yaşadığınız farklılığı görmüyor, fark etmiyor bile… emin olun pişmanlık yaşamazsınız zira böyle de bir süre sonra tek bir ilişki götüreceksiniz

İşi gücü yok okuyacağım diye milleti oyalıyor, evlen istersen, çalışır okutursun, çalışmaz da, bahanesi var daha okuyacak. Ölme eşeğim ölme. Oyundan fırsat bulursa da ders çalışıverir, her işi de sen yaparsin. İstersen dene, gelip demistin dersin.

Gelişim odaklı bir insanla, olduğu yerden hep memnun ve "ben böyle mutluyum" diyen, bir adım öteye gitme derdi olmayan insanın bence mutlu olma ihtimali çok az. Zaman geçtikce birçok açıdan makas daha da açılacak. Ve siz zaten onu gözden çıkarmışsınız gibi. Sevmeyi değil sevilmeyi önemsiyorsunuz sanki. Bu ona da haksızlık değil mi? Denklik çok önemli.

Sizi neden bir başkası bu kadar sevmesin ki? Sevgiliniz sizi manipüle mi etti yoksa sizde mi yetersizlik duygusu var onu düşünmek gerekir bence. Uzatmadan dümdüz ayrılmak en doğrusu olur diye düşünüyorum

Sizin için bitmiş zaten,verdiğiniz kararı sindirme aşamasındasınız.Kendinize birkaç gün zaman verin,sonra söyleyin gitsin.Uzadıkça daha çok canınız yanar.

Kültür farkı içinde zaten er yada geç bitecek bir ilişki. Beni kimse onun gibi sevemez diye de bir şey yok. Niye sevemesin? Ayrıca illa birinin sevgisine mi ihtiyaç var? Böyle devam ederse zaten süreç içinde sizin etiketiniz altında ezilip sorun çıkaracak,birbirinizi tüketeceksiniz.

Kendinize yakıştırdığınız kişi bu mu? Evet ilişkilerde denklik önemli.İşseiz güçsüz kafası çalışmayan bi insanla ne konuşabilirsiniz ne paylaşınız olabilir?Lütfen kendinize bunu yapmayın.Yolunıza bakın.Kimse vazgeçilmez değildir.2 yıl öncesine kadar o mu vardı? Korkmayın ayrılmaktan .Toparlanırsınız.Hayat devam edecek .Sizi gayet seven birileri olacak elbette siz de yeniden seveceksiniz.

Olmaz bu iş. Kitap film kültürümüz denk deseydiniz belki derdim ama yine olmaz ilerde mesleğe geçince sizin maaş onunkini katlayacak siz sorun etmeseniz o kompleks yapacak. Onun gibi seven bulunur hiç öyle kendinizi şartlamayın niye sizi sevecek tek kişi o olsun?

Aynı benim kocam, 12 yıllık evlilik. Yapayalnız hissediyorum bazen, konuşacak ortak bir nokta kalmıyor, olmuyor. Ben onun ilgi alanlarina girmeye de çalıştım. Gece gündüz araba ilanları baktık hatta arabalari seviyor diye. Yok yani hep bir yalnızlık hissi. Beni çok seviyor biliyorum, yapalim edelim gidelim desem iki etmez ama benim gördüğüm gibi göremiyor. Ne diyeyim ki, yapma boşlukta sallanirsin.

Beni başkası böyle sevmez düşüncesine katılmıyorum. Şuan ilişki içinde olduğunuz için böyle düşünmeniz çok normal. Ayrılırsanız eğer bir zaman sonra aslında etrafınızda çok insan olduğunu ve belki daha çok sevileceğinizi görebilirsiniz. En azından ben böyle düşünüyorum. Nedense siz ona çok aşık gibi değilsiniz. Öyle olsa bunları düşünmezdiniz. Bence bitirmeniz ikiniz içinde daha iyi olur. Ama bir süre daha denemek istiyorsanız deneyin.

Şaka bir yana hala saygın varken bitir çünkü ileride kalmayacak. Seni böyle seveni de bulursun daha çok seveni de bulursun hakedeni de bulursun. asla pişman da olmayacaksın.

Üniversiteden yeni mezun olduğumda buna benzer bi sevgilim vardı. Ben üniversite sınavında ilk 5bine girip en iyi psikoloji bölümlerinden birinde okumuş ve ordan da dereceyle mezun olmuştum. Hemen iş bulamadım özel eğitimlerde asgari ücretle afedersin köpek gibi çalıştım bi yandan kpss kovaladım bi yandan kurslar sertifikalar yüksek lisanslar vs. Kpss +90 alıp 24 yaşımda atandım. Bu eski sevgilim iyi bir üniversitenin sıradan bir bölümünden mezundu ve benden büyük olmasına rağmen hiç çalışma tecrübesi yoktu, hiç kovalamamış bir şeyleri. Bütün gün evde yatar, arada pcde oyun oynar sabaha kadar alkol falan alır içer s*çar anasının emekli maaşına çöker mis gibi yaşar giderdi. Sorunca da hep ağlanırdı; iş arıyorum ama yok, kimse vermiyor, benim orda burda dayım yok, ben kendi kapasitemin altında işe girmem kendime saygım var cart curt. Toy ve salaktım ve bir potansiyeli olduğuna ve cidden denediğine inanmıştım. Bir de senin sevgilinden farklı olarak beni manipule etmeye çalışırdı sen beni beğenmiyorsun ben sana yeterli gelmiyorum beni küçümsüyorsun diye dkksksks.

O zamanlar burda başka bir nickle eski bir üyeliğim vardı bu sevgilime dair konu açmıştım herkes beni linçledi salak mısın Cemile, bu adamdan bir şey olmaz diye🥹

Baktım kendi başına bir halt yapamıyor bildiğin ben bir şeyler kovalayıp 26-27 yaşında adamı hayatında ilk defa işe soktum. Bi süre akıllanır gibi oldu ama benim ne sevgim ne saygım ne de bir beklentim kalmamıştı. Saygın bitmeden bitir derken kastettiğim bu. Gerçi beni şaşırtmadı, çabası kısa sürdü, işyerinde profesyonel olmayan malca şeyler yapmaya başladı, işe alkollü gitmek gibi. Bıktım ve ayrıldım. İnan biz ayrıldıktan 1 ay sonra depresyondayım diye işe gitmeyi bırakmış sonra da istifa etmiş mal deyneği. 2 yıl önce bana bi şekilde ulaştı mesaj falan attı 35 yaşından eşşek kadar herif hala anasının kira geliri ve emekli maaşıyla yaşıyordu inan ki. Ve hala bana kimse şans vermedi bu hayat bana gülmedi kimse arkamda durmadı falan mal mal konuşuyordu, engelledim hemen. Seninki bunun farklı versiyonu tabi ama düzelmeyecek ve değişmeyecek olmaları ortak noktaları🤓😅

Eklentiler

• IMG_4819.webp
    IMG_4819.webp
    7 KB · Görüntüleme: 14
statü olarak daha aşağıda olup bunu sorun etmemesi ve gocunmaması güzel aslında. normalde en ufak aşağıda kalışta köpürüyorlar ya da sorun ediyorlar ama çevresel olarak siz sorun edecekseniz ayrılın. ilişkide önemli değil ama evlilik zor olabilir

Back
X