Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Nasıl Bir Bakıcı Bulmalı?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
bazı yerlerıne katılıyorum..
ama anna ve babane herdaım yanında olamaz..
hem olsalar bıle ben bakarımd erler tahmınımce ..
ve asla cocuguma annemın yada kayınvalıdemın bakmasını ıstemem..

neden annenizin ya da kayınvalidenizin bakmasını istemiyorsunuz? çok şaşrdım.
bi de asla demişsiniz?

Annem emekli ve 56 yaşında. Komşumuzun anlaştığı bakıcı hamile kalınca vazgeçmiş ve çok zor durumda olduğu için annem 8 aylık bebeğe bakmayı kabul etti. Annem de sinirli bir yapıdadır yani ben pek güvenemedim nasıl bakar acaba diye. Kadın bebeği bizim eve getirdi, genelde haftanın 5 günü yarım gün olarak bakıyordu. Aradan biraz zaman geçince çok memnun kaldılar çünkü annem eski usül zorla da olsa yediriyor ve besleyici yiyecekler hazırlıyordu hatta kadının yaptığı bazı şeyleri beğenmiyor yedirmiyordu:) Çocuk güzelce kilo aldı, boyu uzadı, evimizde 5 kişi onunla ilgilenince dillendi falan (zaten zamanı da gelmişti tabi).
Çocuk bize gelirken gülerek ve neşeyle geliyordu, annesi de çok memnun kalmış çocuk burayı ve sizi çok seviyor biz başka bakıcı bulmak istemiyoruz diyordu. Şimdi başka bir mahalleye taşınacaklar ama sabahları biz arabayla getiririz diye ısrarla annemi istiyorlar. Biz de alıştık zaten kucaktan kucağa geziyor, tatil ama arada alıp seviyoruz :)
Fiyat olarak anneme 300 lira veriyor ayda, arada da sürekli hediyeler alıp getiriyor. Anneler gününde inci set almıştı kızımın hediyesi diye :)

Bakıcı - oyun ablası gibi hizmetlerde binlerce annenin tercihi olan www.unisbul.com güvenliği üst seviyede tutmaktadır.

1. Sadece üniversite öğrencisi ve yeni mezun adayları üye yapmaktadır.

2. Öğrenci ve mezunlardan öğrenci belgesi, mezuniyet diploması isteyerek, adayların öğrenci / mezun olduğunu doğrulamaktadır.

3. Yaşanabilecek en ufak sıkıntıda adayın üyeliğini sonlandırabilmektedir.

4. İş-kur tarafından izinli Özel İstihdam Bürosudur.

5. Kariyer.net'in ortak olduğu eğitimli bakıcı bulabileceğiniz bir şirkettir.

6. Hizmeti aldığınız süreden bakıcı buluncaya kadar müşteri temsilcileri size destek vermektedir.

Son düzenleme:
arkadaslar yabancı bakıcıların cogu cakmak gazıyla bebeklerı uyutuyormus ben 3 farklı kısıden duydum zaten bu konuyla ılgılı baslıklarda actım yaymak ıcın
bahcede cocogumun oyuncagının yanında cakmak bulunca turkmenıstanlı bakıcımı işten cıkardım
zaten cakmagı buldugumuz gun cocugu uyutamadı
benım annesı olarak 15 dk uyuttugum cocugu 5 dk uyutmasıda enteresandı
odasının kapısıda hep acıktı
cocuk yururken hep düşüyordu
ve bakıcıdan hep kaçıyordu....aman dıkkatlı olun ben evde annem varken anneme yardım etsın dıye aldım 3 hafta kaldı zaten ama o arada yapacagını yaptı
hem annemım hem benım gozumden kaçmıs
ayrıca kımseye guven olmaz ve annesı gıbı cocuga kımse bakamaz
ben anneme 3 ve 1 yasındakı oglumu emanet edıyorum ama annem olmasa kımseye yavrularımı vermezdım
yuvadada kım kıme dum duma bırbırını ısıran cocuklar var buyukler kucuklerı dovuyor vs
en ıyısı cocuga annesının bakmasıdır
lutfen cocuklarınızı o savunmasız yavrulerı kımseye emanet etmeyın cunku allah onu bız annelerıne emanet edıyor...benım nacızane fıkrım ....bu devırde kımseye guven olmaz
ben bıle annesı olarak yaramazlıklarına dayanamayıp poposuna ıkı tane vuruyorum baskası kımbılır nasıl korkutur....

bazı yerlerıne katılıyorum..
ama anna ve babane herdaım yanında olamaz..
hem olsalar bıle ben bakarımd erler tahmınımce ..
ve asla cocuguma annemın yada kayınvalıdemın bakmasını ıstemem..

çok haklısınız.. aynı fikirdeyim..

avcılarda 2 çocuk biiri 28 aylık diğeri 2 aylık buyuk ıhtımal yarım gun(sut ıznınde dolayı) bakıcı ucretı ne kadar olmalı arkadaşlar?(ev işi istemiyorum sadece cocukların beslenmesı ve oturdukları odanın derlı toplu tutulmasını ıstıyorum)

Benimde 7 aylık bi oğlum var.Bebeğim doğunca çalışmaya kararlıydım.5 aylık bi izin sürecim vardı.
Babaanne yada anneannenin bakmasına çok sıcak bakmadım açıkçası.
5 yaşında kreşe giden bi yiğenim vardı.Melek gibi bir kadındı öğretmeni.Oğlum için onunla iletişime geçtim ve bakıcısı o oldu.
Bakıcımız yatılı kalıyor.Ben evdeyken bile oğlum doğduğu günden beri yanımızdaydı.Böylelikle ben onu tanıdım o beni tanıdı.
Oğlum biraz daha büyüyünce faaliyet saatleri,boya saatleri,öğrenme saatleri vs. olacak.4 yaşına kadar kreşe yazdırmayı düşünmüyorum çünkü.
İşim gereği seyahatlere,konferanslara katılıyorum.İlk başlarda cesaret edememiştim oğlum bakıcısıyla kalıyodu evde.Ama daha sonraları bakıcısını ve oğlumu da götürmeye başladım.Kısa bi tatil gibi oluyo yani bize anlıycağınız

Çok faydalı bir bilgilendirme olmuş paylaşım için teşekkürler arkadaşım.

Valla benim de annem baktı, insanın çocuğuna annesinin bakması gibi yok. Bakıcı sonuçta yabancı insan ama illa bulacaksan da orta yaşlı birilerini bulmalı bence. 40 45lerin de hem daha tecrübeli oluyor hem de anne duygusunu biliyorlar.

bende bakici hem de babanneye birakanlardanim. baska turlu icim rahat etmiyor. bir kere hirsizlikla karsilastim, aetik guvenemiyorum. imkani olan mutlaka bakicisini yanina annesi yada kayinvaldesini goZ kulak olmasi acisindan birakmasini tavsiye ederim

mimoza hepsini birden yaz boşuna yorulma kendı kendıne konuşurmuş gibi oluyor böyle

ben de çalışan anneyim bebeğim 8 aylık bu zamana kadar izindeydim.bakıcıya bırakacağım çocuğumu ama nasıl bilmiyorum.komşumuz var 40-45 yaşlarında ve gözlemlediğim kadarıyla çocuklara çok düşkün.direkt olarak ben bakarım demedi ama bazen sevmek için 5-10 dakikalığına bebeğimi evine götürüyor.çok titiz davranıyor.işe başlamadan onunla konuşmam gerek ama neler söyleyeceğimi bilmiyorum..her anne gibi telaşlıyım nasıl olacak diye düşünmekten bir hal oldum ne olur fikirlerinizi tecrübelerinizi paylaşın

Ben de bakıcı arayışına girdim oğlum 15 aylık oldu. Ilk günden kuralları kesin konuşmak gerek sanırım. Çünkü en baştan çizgini çekmezseniz o sizin kurallarınıza uymuyor, siz onunkilere uyuyorsunuz.

anneanne yada babaanne olmazsa nasıl emanet edeceksin başkasına CAN'ının parçasını. herkese güven olmuyor bu devirde

bakıcı çocuğun hayatını en çok etkileyen kişidir.karakterinin oluştuğu evrede ona doğrudan etki eder.bu yüzden aman ha bilimsel ellere emanet ediniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…