nasıl bir cahilliktir bu, aileni bırakıp bi erkeğin peşine gitmek...

sahmerd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
82
1
36
İstanbul
eşimi seviyorum, sevildiğime de inanıyorum ama daha 9 ay oldu evleneli şuan istanbuldayz ikimizde işimzden dolayı. ama seneye eşimin memleketine yerleşmeyi düşünüyoruz. evlenmeden önce konuşuldu tabi bu konu ama ozamn bu kadar zor olacağınız tahmin etmemiştim. şuan bnm ailemde istanbulda değil ama bi çok akrabam ve arkadaşşım var burda. onlar bana nefes alma yeri gibi oluyor bazen eşimin ailesinden sıkıldığımda... eşimin de bi çok akrabası burda. ama eğer eşimin memleketine gidersek bnm bir allahın kulu olmayacak sığınacağım.

keşke biri bana bu zorluktan bahsetseydi. gel yapma zor olur deseydi. hiiiiiç tahmin edemezdm bu kdar zor olacağını. eşimi çok seviyorum ama herşey sevgi değilmiş, tek çiçekle bahar gelmezmiş. k.valaidem ve bir de eltim var onların da bana karşı hiç kırıcı hareketleri olmadı şimdiye kadar ama işte neticede k.k ve elti. sürekli birlikte olalım istiyorlar tek sıkıntm bu onalrla ilgili.

şuan öle pişmanım ki böyle gurbet evliliğini kabul etttiğim için anlatamammmmm

bende gurbetteyim ama şimdiki aklım olsa asla böyle bir şey yapmazdım
yaşadıklarımı anlatsam roman olur :31:

eşimin ailesi çok ama çok cahil
akrabaları felanda kimsecikler kendini yetiştirmemiş
burası küçük bir şehir
bana çok zor oldu yaaa üfffffff
karşındaki insanla konuşmaya korkuyorsun
söylediğin bir şeyi anlamıyorlar
yani kafalarına göre anlıyorlar ne yapsan ne konuşsan olay oluyor
şiddetle karşıyım:47::47:

evlilik olayinda hemen hemen her kadin yerini degistiriyor.Cahillikle alakasi ne onu anliyamadim?
senin icin zor olmus olabilir,esinide sevmiyorsun sanirim,zira ben esim icin cine gider orda yasarim:)
kafana silah tutupta evli kalmani saglamiyorlarsa bosanirsin olur biter;:)

eşimi seviyorum, sevildiğime de inanıyorum ama daha 9 ay oldu evleneli şuan istanbuldayz ikimizde işimzden dolayı. ama seneye eşimin memleketine yerleşmeyi düşünüyoruz. evlenmeden önce konuşuldu tabi bu konu ama ozamn bu kadar zor olacağınız tahmin etmemiştim. şuan bnm ailemde istanbulda değil ama bi çok akrabam ve arkadaşşım var burda. onlar bana nefes alma yeri gibi oluyor bazen eşimin ailesinden sıkıldığımda... eşimin de bi çok akrabası burda. ama eğer eşimin memleketine gidersek bnm bir allahın kulu olmayacak sığınacağım.

keşke biri bana bu zorluktan bahsetseydi. gel yapma zor olur deseydi. hiiiiiç tahmin edemezdm bu kdar zor olacağını. eşimi çok seviyorum ama herşey sevgi değilmiş, tek çiçekle bahar gelmezmiş. k.valaidem ve bir de eltim var onların da bana karşı hiç kırıcı hareketleri olmadı şimdiye kadar ama işte neticede k.k ve elti. sürekli birlikte olalım istiyorlar tek sıkıntm bu onalrla ilgili.

bak canım şuan evliliğinin başındasın,hayatında.
gurbete gittiğinde zamanla alışacaksın emin ol.
ilk başlarda çok zor olacak mutlaka,
ama çocuğun olduğunda belki istanbulda yaşamadığın için sevineceksin bile..
bende evlendiğimde istanbuldaydım,birsüre sonra başka bir şehire taşındık.
başlarda bunalıma girdim,ki istanbulda da yanımda ailem yoktu.
istanbuldan vazgeçmek çok zor gelmişti.
şimdi çok alıştım buraya.
2 çocuğum var ve çok güzel şartlarda ve daha rahat büyütüyorum.
küçük şehirlerde yaşamak maddi manevi daha kolay inan..

bak canım şuan evliliğinin başındasın,hayatında.
gurbete gittiğinde zamanla alışacaksın emin ol.
ilk başlarda çok zor olacak mutlaka,
ama çocuğun olduğunda belki istanbulda yaşamadığın için sevineceksin bile..
bende evlendiğimde istanbuldaydım,birsüre sonra başka bir şehire taşındık.
başlarda bunalıma girdim,ki istanbulda da yanımda ailem yoktu.
istanbuldan vazgeçmek çok zor gelmişti.
şimdi çok alıştım buraya.
2 çocuğum var ve çok güzel şartlarda ve daha rahat büyütüyorum.
küçük şehirlerde yaşamak maddi manevi daha kolay inan..

evet cnm benmde zaten kabul etmem de bi anadolu şehrinde daha iyi standartlarda yaşayabileceğimi düşünmem oldu. bekarken de 1 yıl istanbulda çalışmıştım ailemden uzaktm ama evlilik başka oluyormuş. keşke kendi şehrimden biriyle bi evlilik yapsaydım diyorum şimdi, nasıl kabullencem bilmiyorum.

Arkadaşım bence biraz abartıyorsun bak kayınvalidenle eltinlede probleminiz yokmuş tamam ailenden uzağa gidiyorsun ama kusura bakmada eşimin işi nerdeyse ve biz nerde mutlu olacaksak orda olurum yarın öbür gün dara düştüğümde o bırakamadığım yakınlarım bana iş,aş vermeyecek. bende ailemden uzağım evet özlüyorum ama inan uzak olmak daha güzel...Ayrıca aileni bırakıp bir erkeğin(eşinin) peşinden gitmek cahillik değil evliliktir sevgidir...

Son düzenleme:
ailesinden uzak olacak ama eşinin ailesiyle yakın olacak bunu demek istiyor
uzaktayken iyi geçinenler yakınlaştıkça ilişkileri kötü gidiyor
onu kabullenemiyor sanırım

bende gurbetteyim ama şimdiki aklım olsa asla böyle bir şey yapmazdım
yaşadıklarımı anlatsam roman olur :31:

Bende gurbetteyim, ama kimseler yok yanimizda.
Ne esimin ailesi ne de benim ailem.
Boylede zor oluyor ama turkiyeye dondugumuzde ayni kosullarda yasayalim diye sinava calisiyorum:))
Yoksa biliyorum bizimde hic huzurumuz kalmayacak.
Kimsenin aslinda bir sey soylemesine gerek yokki evlenmeden oncede.
Olabilecekler ortada degil mi zaten?
Ne kadar iyi olsada kk yada eltin kendi yalniz hissedeceksin yanlarinda.
Rabbim simdiden kolaylik versin.

neden cahillik olsunki bu ekmek parası için uğraşıyo herkezz. bende evlenirken başka şehir aklımızda yoktu. ama daha ii bir iş cıktı memleketten 10 saat uzaga geldim. yani başta konuşmasaydında sonradan cıksaydı bu iş nolcaktı gitmicekmiydin boşanacakmıydın.

ailesinden uzak olacak ama eşinin ailesiyle yakın olacak bunu demek istiyor
uzaktayken iyi geçinenler yakınlaştıkça ilişkileri kötü gidiyor
onu kabullenemiyor sanırım

bak ne güzel sende söylüyorsun uzaktayken iyi geçinenler yaklaştıkça ilişkileri kötü gidiyor bu dediğin kendi ailesi içinde geçerli

birçok kadın bu durumu yaşıyor canım.evlenince başka şehire yada eşinin şehrine yerleşen çok kadın var.bende 8 yıl kadar eşimin mmemleketinde yaşadım.orda hiç kimsem yoktu zorlandım ama asla bunu cahillik olarak görmedim.sonuçta ekmeğimiz nerdeyse orda olmak zorundayız.kaldı ki siz zaten bunları önceden konuşmuşsunuz sana sürpriz olmamış yani:31:bence bu olumsuz düşünceleri kafandan at eşinin ailesi ile mesafeli seviyeli bir ilişki kurarsan eşinde olgun biriyse pek sorun yaşamazsın özlem dersen tek sen değilsin canım çok kadın da bu durum var:40:ne yapalım herkes kaderini yaşıyor yeter ki Allah daha büyük sıkıntı vermesin:34:

arkadaşlar sorun ekmek parası değil biizm ikimiznde çok iyi işi var. nereye istersek oraya gidebiliriz. cahillik dediğim şey de bu kadar zor olacağını bilmiyordum, bu konuda cahillik etmişim. kimsede uyarmadı gözümü açmadı...ayrıca eltimde kayınvalidem de şuan burdalar. onlar zorunlu olarak memleketlerine tayin isticekler. bizde onlar oraya gittiği için gideceğiz:(

Bende gurbetteyim, ama kimseler yok yanimizda.
Ne esimin ailesi ne de benim ailem.
Boylede zor oluyor ama turkiyeye dondugumuzde ayni kosullarda yasayalim diye sinava calisiyorum:))
Yoksa biliyorum bizimde hic huzurumuz kalmayacak.
Kimsenin aslinda bir sey soylemesine gerek yokki evlenmeden oncede.
Olabilecekler ortada degil mi zaten?
Ne kadar iyi olsada kk yada eltin kendi yalniz hissedeceksin yanlarinda.
Rabbim simdiden kolaylik versin.

saol ben gurbetteyim ama eşimin memleketi burası
onun tüm sülalesi burda
ben yalnızım :31:

arkadaşlar sorun ekmek parası değil biizm ikimiznde çok iyi işi var. nereye istersek oraya gidebiliriz. cahillik dediğim şey de bu kadar zor olacağını bilmiyordum, bu konuda cahillik etmişim. kimsede uyarmadı gözümü açmadı...ayrıca eltimde kayınvalidem de şuan burdalar. onlar zorunlu olarak memleketlerine tayin isticekler. bizde onlar oraya gittiği için gideceğiz:(

valla ben seni çok iyi anlıyorum
Allah yardımcın olsun
onlar tain isteyip gitseler siz gitmeseniz olmazmı

ahh gülüm eşimin şehrinde hiçbir akrabam arkadaşım yok on aydır nasıl zorlanıyorum bir ben bir Allah bilir. beni nasıl uyardılar gurbet zorr gurbet böyle söyle seviyorum yaaa amaannn ne olacak. hadi bakalım şu aklımla geçmişe döneyim kesinlikle gelirmiyim buraya.... eşimi çok seviyorum gene onunla evlenirdim ama kendi şehrimde.. bukadar mesafe çok geldi bana

ahh gülüm eşimin şehrinde hiçbir akrabam arkadaşım yok on aydır nasıl zorlanıyorum bir ben bir Allah bilir. beni nasıl uyardılar gurbet zorr gurbet böyle söyle seviyorum yaaa amaannn ne olacak. hadi bakalım şu aklımla geçmişe döneyim kesinlikle gelirmiyim buraya.... eşimi çok seviyorum gene onunla evlenirdim ama kendi şehrimde.. bukadar mesafe çok geldi bana

ben 6 sene oldu eşimin memleketine geleli
gurbet çok zorrr ne iyi günün ne kötü günün
herzaman yanında aileni bulamıyorsun
istedikleri kadar seni benimsesinler kendi ailen gibi olmuyor
bir yerde el kızı muamelesi görüyorsun :31:

iş değişti bana göre. ne alaka onlar gidiyo diye sizin gitmeniz. eşiniz ana kuzusumu yoksa onun olmadığı yerde yaşayamam mantığındamı

iş değişti bana göre. ne alaka onlar gidiyo diye sizin gitmeniz. eşiniz ana kuzusumu yoksa onun olmadığı yerde yaşayamam mantığındamı

sözde ana kuzusu değil... ama şartlar onu böyle yapmış. özel bi durum var, (sağlık) eşim abisine yakın olmak istiyor. işte bnmde elimi kolumu bağlayan bu... KEŞKE BİRİ UYARSAYDI BENİ ZOR KIZIM GURBET AKLINI BAŞINA AL DİYE...

Back
X