• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerimde olsaydınız ne yapardınız? Karar aşamasındayım

hayatınız az çok bizimkine benziyor ben de tayin olduğum ilde eşimle evlendim evlenmeden öncede nerde yaşayacağız olayı gündemdeydi. annemler benim memleketimde olmamı istiyorlardı hala da istiyor. eşim o zamanlar özel bir şirketteydi benim memleketimde iş bulamam falan dedi neyse biz karar verdik ve eşimin memleketinde ev kurduk...ben bundan çok rahatsız değildim açıkçası ama zamanla her şey koymaya başladı bir düğüne gidersin herkes yabancı iş yerindede arkadaşım yoktu fazla....onun aileside biraz kendi halinde kötü değiller ama hani gidelim gelelim arayalım soralım olayı yok....neyse eşim kppssyle ikimizinde memleketine çok uzak bir yere atandı yani artık eşit uzaklıktaydık buna içten içe sevindim gel gör ki burda çocuğumuz oldu ve yabancı şehirde olmanın ne kadar zor olduğunu o zaman ikimizde anladık...
ben ona hiç bir zaman şuraya tayin isteyelim v.s demedim...memleketime zaten gidemeyiz orda onun kurumu yok. olsa bile erkekler böyle inatlaşınca gitmez. ama hep dua ederdim beni anlasın gurbeti anlasın derdim. evet anladı ama ikimiz içinde zor oluyor. çocuğu bırakacak kimsemiz yok hastaneye kontrollere gitmem lazım kızımı kime bırakayım. en azından onun memleketinde olsak bırakacak birileri olurdu....
gelelim size bence eşiniz memleketinize yakın bir yer istiyorsa kabul edin. eğer zorla kendi memleketinize götürürseniz sürekli başınıza kalakacaktır bunu ve huzurlu olayım derken huzursuz olursunuz. ama ilk önce başka memlekete sonra da kendi memlketinize gidebilrisiniz. çocuk olunca eşinizde bunu kabul edecektir. kaldı ki şöyle düşünün kendi memleketinizde olabilirdiniz ve anneniz çocğunuza bakamayabilirdi babanız v.s rahatsız olabilirdi yine bakıcıya veriridiniz....bence siz bunu takıntı yapmışsınız kendinize çevre oluşturun çocuk olunca çevrede artıyor çocuklu insanlarla görüşmeye başlıyorsunuz zaten ondan vakit bulup sosyalleşemeyeceksiniz bir dönem...tabi ki gönül ister ki ailenize yakın olun ama artık evlendiniz ve buradasınız mantıklı olanı seçmelisiniz...ayrıca ona da hak verin siz ailenize yakınsanız o da olmak isteyebilir ikinizde uzak olun ya da 3*4 saatlik mesafeyle kendi ailenize yakın olun...

hayatınız az çok bizimkine benziyor ben de tayin olduğum ilde eşimle evlendim evlenmeden öncede nerde yaşayacağız olayı gündemdeydi. annemler benim memleketimde olmamı istiyorlardı hala da istiyor. eşim o zamanlar özel bir şirketteydi benim memleketimde iş bulamam falan dedi neyse biz karar verdik ve eşimin memleketinde ev kurduk...ben bundan çok rahatsız değildim açıkçası ama zamanla her şey koymaya başladı bir düğüne gidersin herkes yabancı iş yerindede arkadaşım yoktu fazla....onun aileside biraz kendi halinde kötü değiller ama hani gidelim gelelim arayalım soralım olayı yok....neyse eşim kppssyle ikimizinde memleketine çok uzak bir yere atandı yani artık eşit uzaklıktaydık buna içten içe sevindim gel gör ki burda çocuğumuz oldu ve yabancı şehirde olmanın ne kadar zor olduğunu o zaman ikimizde anladık...
ben ona hiç bir zaman şuraya tayin isteyelim v.s demedim...memleketime zaten gidemeyiz orda onun kurumu yok. olsa bile erkekler böyle inatlaşınca gitmez. ama hep dua iederdim beni anlasın gurbeti anlasın derdim. evet anladı ama ikimiz içinde zor oluyor. çocuğu bırakacak kimsemiz yok hastaneye kontrollere gitmem lazım kızımı kime bırakayım. en azından onun memleketinde olsak bırakacak birileri olurdu....
gelelim size bence eşiniz memleketinize yakın bir yer istiyorsa kabul edin. eğer zorla kendi memleketinize götürürseniz sürekli başınıza kalakacaktır bunu ve huzurlu olayım derken huzursuz olursunuz. ama ilk önce başka memlekete sonra da kendi memlketinize gidebilrisiniz. çocuk olunca eşinizde bunu kabul edecektir. kaldı ki şöyle düşünün kendi memleketinizde olabilirdiniz ve anneniz çocğunuza bakamayabilirdi babanız v.s rahatsız olabilirdi yine bakıcıya veriridiniz....bence siz bunu takıntı yapmışsınız kendinize çevre oluşturun çocuk olunca çevrede artıyor çocuklu insanlarla görüşmeye başlıyorsunuz zaten ondan vakit bulup sosyalleşemeyeceksiniz bir dönem...tabi ki gönül ister ki ailenize yakın olun ama artık evlendiniz ve buradasınız mantıklı olanı seçmelisiniz...ayrıca ona da hak verin siz ailenize yakınsanız o da olmak isteyebilir ikinizde uzak olun ya da 3*4 saatlik mesafeyle kendi ailenize yakın olun...

Yazdıklarınız için teşekkürler.. Ben malesef böyle detaycı bir insanım çocuk düşündükten sonra özellikle böyle oldum, öncesinde aileme haftasonun gidip gelecek kadar yakın olsam yeterli diyordum.. Yakın arkadaşımın ve ablamın bebekleri olduktan sonra etrafta destek olacak insanların var olması gerektiğine inancım arttı.. Yalnızlık duygusu kimsesizimi hissi yaşıyorum.. Çocuğum kuzen, dede, dayı, teyze sevgisi tatsın istiyorum

Umarim cok yanlis anlasilmam ama bence siz kendinizi degistirerek ise baslamalisiniz. Esinizin memleketinde yasamak istemeyisinizi anliyorum. Hakli sebepleriniz de vardir, ki ben de Türkiye`den evlenseydim ben de Ege taraflarinda yasamak isterdim. Fakat gördügünüz gibi esiniz ailenize cok yakin olmak istemiyor, yakin civarlara da hayir demiyor. Bence en mantiklisi. Ben esimin ailesine yakin yasamayi hic istemezdim ama onun da benim aileme yakin yasamasini tercih etmezdim.

Farkli illere gelin giden cok kadin var, ben yurtdisina geldim. Biraz kendinizi cesaretlendirseniz, biraz adapte olmaya calissaniz. Ben de buraya ilk geldigimde sorunlar yasadim ama sonucta yasayacagim yer, adapte olmaya calistim. Üstelik farkli bir dil, farkli bir kültür. Yeni bir dil ögren, insanlarin huyunu suyunu ögren. Arkadas edin... Bunlar zor sürecler ama insan biraz cesaretli olursa asilmayacak seyler degil.

Üstelik destek gelemeyecegini bilerek yasamak insani güclendiriyor. Haklisiniz, ben de hamile kalinca annem, kuzenlerim, sevdigim arkadaslarim yani basimda olsun isterim, hatta özledigim cok arkadasim var. Ama kendi basima da bütün bunlarin altindan kalkabilecek düzeyde olmam beni güclü kiliyor. Esime bir sey olursa, cocuguma bir sey olursa konusunda altindan kalacagima inanarak ilerliyorum. Yanilabilirim ama en azindan güclü hissediyorum.

Ki gittiginiz sehirde de arkadaslar edinmeye bakmalisiniz, sosyallesmeye calismalisiniz. Esiniz sosyallesemiyorsa, evde otursun o zaman, siz gezin. Belki cok iyi komuslariniz olacak.(?) Calistiginiz yerde iyi insanlarla karsilasacaksiniz. (?)

Tüm bunlar olmasa dahi bence herseyin altindan kalkabileceginize inanin ve esinizi de bogmamak adina -her ne kadar aileniz iyi insanlar da olsa- yakin bir yerlere atanmaktan mutlu olun. Konu da böylelikle kapansin.

Hem kendinizi mutlu hissetmek zorunda olmak, adapte olmak zorunda kalmak, cevre edinmeye calismak, yeni ve kendi basina bir düzen kurmanin da getirileri cok fazla olacaktir.

Teşekkür ederim vakit ayırıp yazdığınız için aksine ben farklı yönlerden bakmak için buraya konu açtım kesinlikle yanlış anlamıyorum..
Siz yurt dışına gelin girmişsiniz bazen düşünüyorum ben de sizin durumunuzda olsam hiç yapamazmışsın gibi geliyor.. Ben buraya adapte olamadım çünkü hep Ege'ye tayin hayali vardı her yıl belki olur diye umutlandım, hiç kendimi buraya ait hissedemedim. Ailenizin, çevrenizin size yakın olmaması sizi güçlendirmiş bende de tam aksi etki yapıyor daha duygusallaştım daha kendime güvenmez oldum..

damardan gir
duygu sömürüsü yap
askerligi bahane et
aslında bahane de degil

Yazdıklarınız için teşekkürler.. Ben malesef böyle detaycı bir insanım çocuk düşündükten sonra özellikle böyle oldum, öncesinde aileme haftasonun gidip gelecek kadar yakın olsam yeterli diyordum.. Yakın arkadaşımın ve ablamın bebekleri olduktan sonra etrafta destek olacak insanların var olması gerektiğine inancım arttı.. Yalnızlık duygusu kimsesizimi hissi yaşıyorum.. Çocuğum kuzen, dede, dayı, teyze sevgisi tatsın istiyorum

tabiki çocuğunuz bunları yaşasın şu anda benim kızım çok yalnız kuzeni yok iki taraftanda halasına aneannesine yabancı senede bir kaç kez gördüğü için yanlarına bile gitmiyor...ben de çok üzülüyorum fakat demek istediğim eşinize ılımlı bir şekilde yaklaşın inada bindirmeyin...olabilecek ihtimalleri değerlendirin ailenize şimdilik biraz yakın olun daha sonra .ocuk olacak ve eşinizde birirne ihtiyacınız olduğunu anlayacak eminim....çok büyütmeyin kafanızda daha da çıkılmaz hale gelir yapamam burda dedikçe daha da çok bunalırsınız bu arada hangi şehirdesiniz ben de karadenizliyim merak ettim

damardan gir
duygu sömürüsü yap
askerligi bahane et
aslında bahane de degil

Daha öncede 3 yıl yalnız yaşadın diyor.. Bir yıl bişey değil ona göre.. Tamam yaşadım da çok zorlandım şimdi bildiğim için yaşayacaklarımı şimdiden endişeleniyorm.. Onu da anlıyorum askere gidecek olan o ve o da zorluk çekecek ama ben ancak ailemin yanında rahat edebilirim bunu da bilmesi lazım..

Daha öncede 3 yıl yalnız yaşadın diyor.. Bir yıl bişey değil ona göre.. Tamam yaşadım da çok zorlandım şimdi bildiğim için yaşayacaklarımı şimdiden endişeleniyorm.. Onu da anlıyorum askere gidecek olan o ve o da zorluk çekecek ama ben ancak ailemin yanında rahat edebilirim bunu da bilmesi lazım..

yahu 3 yıl yalnız yaşadın ama o zaman evli degildinki:34:
şimdi sana alıştım yoklugun çok koyacak
duvarlar üstüme gelecek de
bu şehirde kalamam her yer bana seni hatırlatacak daha kötü olacam de:ssz:

yahu 3 yıl yalnız yaşadın ama o zaman evli degildinki:34:
şimdi sana alıştım yoklugun çok koyacak
duvarlar üstüme gelecek de
bu şehirde kalamam her yer bana seni hatırlatacak daha kötü olacam de:ssz:

Bunları deneyip de ikna edemezsem şurada kaldı 4-5 ay artık bende bildiğimi okuycam.. Biraz da o düşünsün sonrasını..

ikna etmeeye çalış
şimdi adama askerlik psikolojisi çökmüş
bunalmıştır zaten:34:

Bu yıl kabul etmezse sonra hiç olmazmış gibi hissediyorum.. Çocuk olunca anlar diye düşünüyorum fakat o saatten sonra aklı başına gelse ne olacak.. Biz belli süreler tayin isteyebiliyoruz, mesela tayin istedik diyelim başka bir şehre en şaz üç yıl kalmak zorundayız.

canıım sen dolmuş taşmışsın yine.seni en iyi anlayan benim biliyorsun.ben de inatlaşma diretme memleketim diye derim.yakın biry yere kapağı atın önce sonra ki admın memleketine gitmek olsun.inatlaşmayla bir yere varılmıyor benim ki şimdi gidelim dese 5 saat uzaklıkta bile olsa giderim emin ol.hafta sonları gidersin ailenin,arkadaşlarının yanına onlar gelirler.çok üzme kendini orada kalmaktansa ailene yakın bir yere gitmek iyidir.iyi haberlerini bekliyorum...

şimdi eşiniz askerdeyken 1 yıl siz yalnız mı kalacaksınız?
eşinize söyleyin işte.ben yalnız sıkılırım,korkarım diye.en azından ailenizin yanına taşınmazsanız bile 1 yıl ailenizin yanında olursun.
1 yıl geçtikten sonra eşin askerden döndükten sonra belki ikna edebilirsin onu olamaz mı?
ama siz çok doğru düşünüyorsunuz.eğer çocuk yapmaya karar verdiyeseniz çocuk doğduktan sonra insan kendi yakınını görmek ister yanında ona yardımcı olmasını ister ama malesef erkekler bu kadar inceliklere girmezler.herşey onlara çok kolay gelir.(aile geçindirmek,çocuk bakmak,evi düzene sokmak falan filan)

Ben aynı ilde 5 yıldır yaşıyorum fakat 3 yılı başka ilçedeydim son iki yıldır bu ilçedeyim.. Çok sosyal olmamakla birlikte arkadaşlık kurabilen biriyim dostluklarım hep iş yerimden oldu fakat küçük ilçeler geçiş yeridir yıl geçtikçe arkadaşlarım da tayin istediler başka şehirlere.. Bu ilçede de arkadaşlarım var fakat benim bahsettiğim dertleşebileceğim birbirimize yardımcı olabileceğimiz dostluklar kurmak.. Belli bir yaştan sonra böyle dostluk kuramıyorum..
Lise arkadaşlarım Üniversite arkadaşlarımla böyleyim, onları arıyorum ister istemez..

Anladim.. Yine de esiniz son tahlilde kabul etmezse cok uzmeyin kendinizi, bazen bagimli olmayan iliskiler daha saglikli oluyor. Herseyde inanin bir hayir var. Bir arkadasim esinin ailesinin yasadigi sehirden ayrilip kendi ailesinin bulundugu sehre gelmek icin ciddi efor sarfetti, yakin bi ev tuttu kendi ailesine vs, su an annesi ve ablasiyla cok kotu iliskileri var. Genellemek yersiz olur ama bazen yakinlik o kadar da tatli olmuyor.

Uzun süredir konuma yazmadım, umudum vardı sorunumuzun çözüleceğini düşünüyordum fakat yarıyıl tatilinde umudum tamamen bitti :( Tatilde benim memleketime gittik ailemin yanında konu tayinlerden açılınca eşim benim memleketimi yazmayacağımızı ima etti..

Back
X