nasıl bir cahilliktir bu, aileni bırakıp bi erkeğin peşine gitmek...

sözde ana kuzusu değil... ama şartlar onu böyle yapmış. özel bi durum var, (sağlık) eşim abisine yakın olmak istiyor. işte bnmde elimi kolumu bağlayan bu... KEŞKE BİRİ UYARSAYDI BENİ ZOR KIZIM GURBET AKLINI BAŞINA AL DİYE...

hangi sehre gideceksiniz

siz yine iyisiniz benim durduğum sehirde ne benim sulalemden ne eşimin sulalesninde biri var.2 sene oldu bu sehre geleli. ayrıca 1 ay sonrada daha başka bi şehre taşıncaz ben napıyım. git bide oraya adapte ol.

siz yine iyisiniz benim durduğum sehirde ne benim sulalemden ne eşimin sulalesninde biri var.2 sene oldu bu sehre geleli. ayrıca 1 ay sonrada daha başka bi şehre taşıncaz ben napıyım. git bide oraya adapte ol.

TATLIM İNAN ÖYLE OLSA razıyım. ikimizde eşit şartlar da oluruz. ama şimdi onun ailesine bi sürü fedakarlık yaparken kendi ailem geliyo aklıma...

Baştan konuşulmuş kabul edilmiş, atı alan üsküdarı geçmiş neyin acısını çekiyorsunuz? Siz de bilmiyorsunuz ki; canınız sıkılmış dert arıyorsunuz kendinize... Nerden biliyorsunuz orada daha mutlu olmayacağınızı?

Doğanın kanunu gereği insanlar evlenip, coğalırlar, bu durumun cahillikle hiç ilgisi yok. Ailesinne ve arkadaşlarına cok düşkün olan insanlar da evlenmesinler bi zahmet.

yok hiç öyle düşünme aslında iyiki onlar var yoksa hepten darlanırsın. inanki b,i arkadaşım vardı oda başka ulkeye gitti bikaç ay once patlıcam sıkıntıdan. kimsem yok burda arkadaş bile. heleki sen kaynanam eltim iyidir diyorsun. daha ne olsun. allah sağlık sıhhat vers,n iş guc versinde ucak biletler 50 60 lira gider gelirsin.mesafeler kısa

nerden nereye gideceksin peki. ben antalyadan konyyaaya gidicem. gecenlerde bi arkadaş zor olacak dedi. antalyadan konyaaya gidince alışmak zor olurmuş

herkes günü geldiğinde yuvadan uçar, başka şehirlerde de olsan ailenle gönüllerin bir olur, tatillerde gitmenin bir heyecanı olur, hem önyargılı olmayın umut dolu olun olumlu düşünün, güzellikleri çekin, sevdiğiniz adamın ailesini öcü olarak görmeyin, bir tehlike olarak algılamayın, sizi üzecek bişey yaparlarsa kendinizi ezdirmeyeceğinizi bilin.. eviniz ayrı olacak, aynı evde yaşayan ne insanlar var, iki sokak ötede kendi ailesi sahip çıkmayan kadınlar var, kendinizi şanslı hissedin, sevdikten sonra eşimle fizana gene giderim, kocam yanımda olsun sağlıklı olalım yeter..

ben 6 sene oldu eşimin memleketine geleli
gurbet çok zorrr ne iyi günün ne kötü günün
herzaman yanında aileni bulamıyorsun
istedikleri kadar seni benimsesinler kendi ailen gibi olmuyor
bir yerde el kızı muamelesi görüyorsun :31:

evet haklısın. çok iyi anlıyorum seni daha bir sene bile olmadı ama sanki senelerce bu şehirdeyim..

bende 2 senwlik evliyim ve istanbulda bi akrabam yok ve kafa dengimde yok.
ayrıca eltim ve eşimin amca çoçuklarıyla bi apartmanda oturuyoruz
benim burada internet ve görümcelerimden başka arkadaşım yok annemler memlekette
sende alışmaya başla bence sen biraz kuruntu yapıyosun bence abartma herkes gurbette
kim evlenipte annesini yada yakınıda olan vardrki %4 tada 5 hazırla kendini
çalışıyomısun???

siz evliliği ve eşinizi kabullenememişsiniz tek sorun bu:34:

Sadece eşinizle gurbette yaşasaydınız yine bu kadar şikayetçi olurmuydunuz ailenizden uzak kaldığınız için? :26: yoksa sadece sorun kalınvalide ve eltiyle içli dışlı olmanın gerekmesi mi? :44:

canım ,eltin k.validen sana kırıcı davranmamışlar bişey yapmamışlar,sende söylüyorsun bunu.. bazı şeyleri hoşgöreceğiz..
samimi olmak istediklerini düşünüyorsun yalnız hissetme kendini diyedir belki de..
sıkı fıkı olmak durumunda değilsin..zaten çalışıyormuşsun, istesende fırsatın olmaz..

ailelerimizle aynı şehirde ,aynı semtte olsak bile ,uzun zaman yüzyüze görüşemediğiz vakitler oluyor..
ev,iş çoluk çocuk derken..çünkü bizlerinde bir düzeni var..
herkes ailesiyle yakın olsun ama, şartlar öyle olmuyor..
gurbet zordur, haklısın ama,

aile, düzen kurmuşsun, bunları sindirmeye çalış..

kayınvalideye yakın olmak ciddi anlamda iyi birşey değil....benim kayınvalimde bi sorunum yok ama annemde kayınvalidemde aynı mahallede bizde yakınız onlara anneme gitsem kadın bekliyor oraya gideyim...artık annemdende kestim elimi ayağımı bazen kayınvalide suratsız oluyor ben direk buna yoruyorum....çok içli dışlı olma taraftarı değilim bende sizin gibi ama yakın olunca bi şekilde bekleniyor demekki...benim eşim aileme gitmeyi kesti bendede böle bi soğukluk oldu gitmek istemiyorum niyetlensemde olmuyo gidemiyorum....

evlilik olayinda hemen hemen her kadin yerini degistiriyor.Cahillikle alakasi ne onu anliyamadim?
senin icin zor olmus olabilir,esinide sevmiyorsun sanirim,zira ben esim icin cine gider orda yasarim:)
kafana silah tutupta evli kalmani saglamiyorlarsa bosanirsin olur biter;:)

ne kadar kolay öyle boşanırsın olur biter :53::53::53::53:
ne kadar basite indirgiyorsunuz olayları şaırıyorum

sevgi değil de mantık evliliği olunca sanırım böyle bir durum yaşandı..
mantıkta işler değişince de durumu kabullenmek zor geliyor...:40:

eşimi seviyorum, sevildiğime de inanıyorum ama daha 9 ay oldu evleneli şuan istanbuldayz ikimizde işimzden dolayı. ama seneye eşimin memleketine yerleşmeyi düşünüyoruz. evlenmeden önce konuşuldu tabi bu konu ama ozamn bu kadar zor olacağınız tahmin etmemiştim. şuan bnm ailemde istanbulda değil ama bi çok akrabam ve arkadaşşım var burda. onlar bana nefes alma yeri gibi oluyor bazen eşimin ailesinden sıkıldığımda... eşimin de bi çok akrabası burda. ama eğer eşimin memleketine gidersek bnm bir allahın kulu olmayacak sığınacağım.

keşke biri bana bu zorluktan bahsetseydi. gel yapma zor olur deseydi. hiiiiiç tahmin edemezdm bu kdar zor olacağını. eşimi çok seviyorum ama herşey sevgi değilmiş, tek çiçekle bahar gelmezmiş. k.valaidem ve bir de eltim var onların da bana karşı hiç kırıcı hareketleri olmadı şimdiye kadar ama işte neticede k.k ve elti. sürekli birlikte olalım istiyorlar tek sıkıntm bu onalrla ilgili.

şuan öle pişmanım ki böyle gurbet evliliğini kabul etttiğim için anlatamammmmm

kayınvalide etli diyip bu önyargıyla gidersen mutlu olmayı bekleme ...madem sorununuz yok neden sıkıntı yaptın anlamadım nelere alışıyo insan hayatta...yapamam edemem dediğimiz şeyleri hepimiz bir noktadan sonra yapıyoruz....pişman olacagın bişiy göremedım ben gitmeniz kaçınılmazsa zevk almaya bakmaktan baska caren yok gibi

Sanırım sen eşini sevemedin. Yoksa "keşke kendi mimleketimden biri ile evlenseydim" diye düşünmezdin.
Gerçekten o senin diğer yarın olsaydı bu kadar üzülmezdin.

Sanırım sen eşini sevemedin. Yoksa "keşke kendi mimleketimden biri ile evlenseydim" diye düşünmezdin.
Gerçekten o senin diğer yarın olsaydı bu kadar üzülmezdin.

kendi memleketlisiyle evlenipte ailesiyle görüşemeyen o kadar çok kişi var ki:34:

Back
X