nasıl bir kişilik!?

hicmakam

buğday başak verince orak pahaya çıkar..
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2016
3.708
4.664
133
kısa anlatmaya çalıştım.ıkı yıllık bır olay sığdırdım.çok kişi bu olaylara dahil.aynı işyerınden muhatplığımız.aynı yaştan dolayı muhabbet tez gelişti.çabuk kaynaştık.bu kişi;

Başkalarını kıskanan ya da başkalarının onu kıskandığını düşünen,

Sürekli olarak sınırsız güzellik, kusursuz sevgi üzerine kafa yoran

Her zaman beğenilmek isteyen,(her ortamda benım çok guzel olduğumu soyluyolar demesi,)

utanmadan çemkirerek yalan söyleyen,yalanı ortaya çıkınca hiçbir şey olmamış gibi davranan,

olayları çarpıtarak kendi lehlerine ya da başkalarının aleyhlerine anlatmayan ve bundan zerre çekince duymayan(boyle boyle kandık )

iyilik yapıyor gibi görünürken aslında hep kendi çıkarlarını gözeten,(en ama en ıyı bıldiği ve yaptığı şey)

cehaletli, kompleksi çıkarının zedelendiğini düşündüğü anlardaki kalitesizliği, kabalığı, konuşmayı bilmemesi, (ılk geldiği gunu hatırlıyorumda herkesın yadırgadığı bune be dediği insanken arkadaş kabul ettım onu)

Ağır abaza,mılletın cınsel hayatını aşırı merak edıyordu evleneceğine yakın ders nıteliğinde yuzeysel anlattığımız halde bızım hayatlarımızı merak edıyordu.. en ıncesıne kadar anlatır bılır ama kendısının asla ama asla oyle şeylerle işi olmazdı bılmıyordu çünkü tiksinirdi .şimdi çocuğu var.

ılgı onun üzerindeyken, konuşmayı seven başka biri gelince susması o ortamı terketmesı,surat asması ve bunu her hareketiyle belli etmesi. bir de ilişkileri yüzünden devamlı ama devamlı mutsuz olmalası.gece gunduz bu dertleriyle uğraşmamız.

Butun bu özelliklerı iğrenç insan özellıklerınden alıntıladım..gercekten harfi harfine.. Bu kişi dost olduğu evıne gırıp çıktığı butun ınsanların hakkında atıp tuttu.konuşma dediği insanlarla kendısı dost oldu, hepsını yakaladım oyle ayaküstü tesadüf eseri.soğuk davranmamdan durumu anladığında ne yapacağını şaşıran musfette ,dost dolu msjlar atmaya başladı.okadar komık duruyordukı zavallılığına uzuldum.sonra tek bır hamlemle iğrençliğine kendı son verdı.bana çoktan bılenmiş onu kıskandığımı düşünmüş ne zamandır.halbukı ben doğada dağda bayırda oksıjen yudumlarken zerre aklıma gelmedı o_Odoktu butun pisliğini.

yıne yalanlarını yakaladık. acıdık halıne .o halıyle bıle açıklama yapmaya çalışdı.hemde birkaç hafta oncesınde bana kötülediği,msjlarda fesatsınız diyerek diğer arkadaşı hesaba katması ve pazratesı gunu o kişiden özür dıleyıp yağ yakması,bu kişi en yakınımda olan bırı.

ben soruyorum sıze gerçekten bu kişi nasıl bırı ben anlam veremedim..benle konuşurken tanıdığı tanımadığı butun ınsanları bana kotuleyıp ordan kurtul dıyen ınsan ben bu pis hareketlerını yakaladıktan sonra ve kendısı anladıktan sonra bana fesat damgası yapıştrırp etrefaımdakı tum ınsanlara dost canlısı davranması neyı gösteriyor...nasıl bir kişilik akıl ve ruh halıdır cıdden soruyorum ??karışık olabılır.yuzeysel anlattım.boşverıyorum çoktan boşverdımde hergun bırınden bu musfettenın adını duyuyorum.bir şekılde ben buradayım dıyor ama zerre umursamıyorum sadece ne yapmaya çalışıyor gercekten anlamıyorum.uzun olmuş bıraz :KK50:şunları yazarken bıle vıjdan duyup çoğu yaptığı şeyı sıldım.hakaret dolu msj atarken bıle bana gulerek ve sevıyeyle cvp verdım ınsanlığımdan.utanmdan bana gondermeler yapıyor.içimi doktum bı nebze rahatlamak için.keşke ınsanlar bıraz saygılı sevıyelı olsa seytanlık düşünmese .tum saflıkla butun duygular değerler temız kalsa.kirlenıyoruz dunyaca..

not güncelleme:neyse teşekkurler .konu nereden kapanıyordu .

Son düzenleme:
nasıl bi kişilik olduğu üzerine kafa yormanıza anlam veremedim. nasıl olduğu gayet belli. herkes doğru olacak diye bi kaide yok. bu arkadaş da yanlış olmayı seçmiş. sizin yanlışınız da bu insanla ilişkiyi sürdürmek. kestirip atsanıza?

Bu kadar tasvip etmiyorsanız neden hala görüşüyorsunuz? neden mesafe koymuyorsunuz öyle ya da böyle uzak durur kulaklarınızı kapatırsınız olur biter yani özelinizi neden anlatıyorsunuz ki. Umursamam banane der geçerim yok gibi davranırım neden kafa patlatayım ki çeşit çeşit insan var herkesle görüşüp konuşmak zorunda değiliz

Düzgün bir kişilik olmadığı ortada zaten siz niye bunu burda sorma gereği duydunuz onu anlamadım.
Yazdıklarınız taraflı değilse bu kişi psikolojik olarak normal değil.
Siz niye iletişiminizi devam ettiriyorsunuz?
Hadi diyelim çeşitli sebeplerle asgari iletişim kurmak zorundasınız. Niye nasıl biri olduğuna kafa yoruyorsunuz.
Bu sorunun altında farklı şeyler olduğunu düşünüyorum.

nasıl bi kişilik olduğu üzerine kafa yormanıza anlam veremedim. nasıl olduğu gayet belli. herkes doğru olacak diye bi kaide yok. bu arkadaş da yanlış olmayı seçmiş. sizin yanlışınız da bu insanla ilişkiyi sürdürmek. kestirip atsanıza?
çoktan kestirip attım şuan muhattaplığım yok zaten.umursamıyorumda .en yakınımdakı ınsanla küs olmasına rağmen msj attı.bılerek yapıyor.boşverdim aynı odada çalıştığım ınsanlara da msj atıyor.sınırlenmemek elde değil

Arkadaş olmak ya da karşı taraf soruyor diye özelinizi anlatmak zorunda değilsiniz. İletişimi sınırlandırın.
zaten anlatmadım hiç anlatmamda..konuşmuyorum ne olduğunu anladıktan sonra kestım çoktan..konuşmayı kstıkten sonra cevremdekı konuşmadığı ınsanlara msj atıp kendını hıssettırmesi sinirlerimi bozuyor.

Bu kadar tasvip etmiyorsanız neden hala görüşüyorsunuz? neden mesafe koymuyorsunuz öyle ya da böyle uzak durur kulaklarınızı kapatırsınız olur biter yani özelinizi neden anlatıyorsunuz ki. Umursamam banane der geçerim yok gibi davranırım neden kafa patlatayım ki çeşit çeşit insan var herkesle görüşüp konuşmak zorunda değiliz
vala okadar değişik ınsan varkı tek kişi hariç kımseyle muhatap olmuyorum.mesafemı ne olduğunu anladıktan sonra çoktan koydum konuşmuyorum zaten.çevremdekı ınsanlara msj atıp duruyor.küs olduğu halde hemde.umursamıyorum zaten hiç bi şekılde.oyle içimi doktum

Düzgün bir kişilik olmadığı ortada zaten siz niye bunu burda sorma gereği duydunuz onu anlamadım.
Hadi diyelim çeşitli sebeplerle asgari iletişim kurmak zorundasınız. Niye nasıl biri olduğuna kafa yoruyorsunuz.

içimi doktum sadece! bır gunluk bır olay yıllık bırıkım ve kanrılmışlığın aptal yrıne koyulmuşluğun sınırı var.tum ıyı nıyetımı harcadı.ettirmıyorum kestım iletişimi. umursamdığım için delırıyor zaten.en nefret ettiği insanla sırf ben konuştum dıye konuşmaya başladı.ne gibi farklı şeyler çok merak ettim =D

içimi doktum sadece! bır gunluk bır olay yıllık bırıkım ve kanrılmışlığın aptal yrıne koyulmuşluğun sınırı var.tum ıyı nıyetımı harcadı.ettirmıyorum kestım iletişimi. umursamdığım için delırıyor zaten.en nefret ettiği insanla sırf ben konuştum dıye konuşmaya başladı.ne gibi farklı şeyler çok merak ettim =D
Umarım yaptığım yorum sizi üzüp rahatsız etmemiştir. Yazım dili birbirimizi tam anlamıyla anlamamız için ne yazık ki yeterli olmuyor çünkü birbirimizin beden dilini, jest ve mimiklerini göremiyoruz. Ses tonlamalarını duyamıyoruz. Konunun başlığının 'nasıl bir kişilik?' olması beni ve bir kaç kişiyi konunuzu daha farklı anlayıp dolayısyla farklı yorum yapmaya yönlendirmiş olabilir. Takdir edersiniz ki algılarımızı ve yorumlarımızı etkileyen pek çok faktör var.
Sizi yakından tanımıyorum, sosyal çevreniz ve ilişkileriniz, iletişim tarzınız hakkında bırakın bilgi sahibi olmayı herhangi bir fikrim bile yok.
Bununla birlikte derdinize seçtiğiniz başlık ve konuyu aktarma tarzınız bana bu kişiyi dert etmenizin altında başka sebepler olabileceğini düşündürdü.
O sebepleri müneccim olmadığıma göre elbette bilemem. Ancak sizi biraz daha tanımam durumunda tahmin yürütebilirim.
Eğer bir cevap varsa bu sizin iç dünyanızda saklı. Şu sıralar okuduğum 'Sosyal Psikoloji' adlı kitap bana insan davranışlarının grift ve oldukça karmaşık olduğunu gösteriyor. Bu kişinin davranışları sizi niye bu kadar etkiledi? Üzerinde düşünmenizde fayda olabilir.

Back
X