Nasıl bir tavır almalıyım?

beyzat2014

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2014
1.172
788
323
35
merhaba arkadaslar. Eşim 9 kardes ve 7 kızkardesı var. Erkek kardesi bekar. Ben suan aileme yakin tek cocugum. Babamve annem ayakta kendi islerini yaparlar fakat ikisinin de kronik coddi hastaliklari var ve evde yatalak erkek kardesim var. Esimle diger kardeslerinden ayri baska sehirdeyiz. Diger hepsi ayni sehirde ve bekar 5 kizkardesivdaha var. Yaslari 34-45 arasinda degisen. Esas mesele su ki, istiyorlar ki anneleri yazlari koyde kislari bende olsun. Bir bahane bulup mutlaka bize getiriyorlar. Kayinvalidem 3. hafta oldu bizde ve haftasonu mecbur gidecek fakat sonra yine ogluna dönersin diye konustuklarini duydum. Benim sinilerim gerildi. Orda önü arkasi bos kizlari varken. Sizce haksizlik degil mi bu yaptiklari? Ben 3 haftadir annemi babami ziyaret edemedim ki kesinlikle yardima ihtiyaclari oluyor. Hasta kardesimi almaktan kucaga, beli tutulmus annecigimin. Kayinvalideyi evde yalniz birakamiyorum cubku kendi hafif unutkanlik gosteriyor. Annemlere de her defasibda goturemem. Zaten bebegim var, bir de boyle olunca cok bunaliyorum artik. Ne yapmam lazim bilemiyorum.

Eşinizle konuştunuz mu bu durumu , size de gelip kalsın ama neden tüm kış sizde olsun 3 hafta kaldıysa gitsin kızlarıyla kalsin birazda

Sen tabiki ananı babanı ziyaret edeceksin..

Ozaman ogulları da işten izin alıp kendi anasını babasını beklesin..

Ozaman çözüm gelir kendiliğinden..

Ooooo akıllılara bak sen. Anneyi geline postalamaca he. Yaş mıymış bi yerleri onların. Acilen sesinizi çıkarmanız gerek.

Bence eşinizle konuşun bu şekilde olmaz.Baktılar sesiniz çıkmıyor getiriyorlar her seferinde.Bebeğinizde varmış yani bu insanları anlmıyorum herkesin kendi düzeni var.

Eşinizle bu durumu paylaştınız mı?
Onceleri bu konuda cok tartismalarimiz oldu. Gerci benim eski konulara bakarsaniz, bu kalma mevzusunun beni neden rahatsiz ettigini anlarsinuz. Beni asla önemsemiyorlar. Esim de yapi olarak bana karsi acimasiz ama aileye karsi ezik. Ya aslinda buraya insan ne yazsa eksik kaliyor.

Bu kadar yoğun olduğunuzu bile bile buna katlanmak kendinize saygısızlıktır her şeyden önce sizin bebeğiniz var ve yedi sekiz kollu değilsiniz her şeye koşuşturamazsınız. Eşinizle bu durumu konuşun ve eğer işe yaramazsa, Bebeğinizi alıp annenizin babanızın yanına gidin. Eşinizin annesi kıymetli ise sizinkilerde kıymetli. Son zamanları olup olmadığınıda bilemezsiniz. En azından hem siz hem vicdanınız böyle daha rahat olur

Bu kadar yoğun olduğunuzu bile bile buna katlanmak kendinize saygısızlıktır her şeyden önce sizin bebeğiniz var ve yedi sekiz kollu değilsiniz her şeye koşuşturamazsınız. Eşinizle bu durumu konuşun ve eğer işe yaramazsa, Bebeğinizi alıp annenizin babanızın yanına gidin. Eşinizin annesi kıymetli ise sizinkilerde kıymetli. Son zamanları olup olmadığınıda bilemezsiniz. En azından hem siz hem vicdanınız böyle daha rahat olur
Ben de aynisini dusundum. yaslidir, ogludur geldi kaldi 3 hafta. Fakat bir daha gelecek olursa , esime izin alip annesinin yaninda kalmasini soyleyecegim. Ben de annemlere gidip destek olurum. Baska turlu beni anlamayacaklar

Kullandırmayın kendinizi, açık açık söyleyin esinize, ailenizin de size ihtiyacı varmis
Esim annesi ve aileden bir iki kisiye yaranmak icin benliginden vazgecen biri. Ben 2 yila askindir cocuguma televizyon acmamis insanim, cikolata kapali urun yedirmedim. Uyku duzeni sabah7 aksam 8 ama inanin 3 hafta icinde cocuga yedirileb cikolatanin haddi hesabi yok. Arkami donuyorim cikolata verilnis. Butun gun tv acik. Bir de sabah aksam tam pansiyon . Ya yazarkeb bile aptal hissediyorum kendimi. Benim evliligim zaten evlilik degil bir de boyle seyler olunca kendini kaybediylrum.

Bence eşinizle konuşun bu şekilde olmaz.Baktılar sesiniz çıkmıyor getiriyorlar her seferinde.Bebeğinizde varmış yani bu insanları anlmıyorum herkesin kendi düzeni var.
Nasil bir konusma yapabilirim. Cidden soruyorum. Bana hak verecegi ve "sen benim yasli anami sigdiramadin mi" diyemeyecwgi bir konusna nasil yapabilirim

Back
X