Nasıl bir yol izlemeliyim ?

Evlilik kurumuna hoşgeldiniz😉
Kötü günleri atlattiniz şimdi daha kötüleri yolda🙃
Şaka bir yana bir an önce duruma el atın bu hikayenin sonunu çok iyi biliyorum.

Taviz tavizi doğurur unutmayın bu sözü
şu an sadece konuşuyorsunuz fakat bu tür davranışlar
nasıl olsa tolere ediyorsunuz diye daha da artacak :kahve:
Bu süre zarfında, eşinizin yanında yaşama imkanınız yok mu ?

Muhtemelen , aramazlarsa ; sizin kendinizi dışlanmış hissedeceğinizi düşünüyorlardır.
Maalesef yok öyle bir imkanımız. Valla hiç dışlanmış gibi hissetmem aksine mutlu olurum 🤣 ama telefonda muhabbet etmeyi seviyormuş sizin söylediğinizden ziyade. Aramadan edemiyormuş zaten kaynanamla böyle bir problem yok arasa da bu kadar uzun tutmuyor mevzu kayınpeder maşallahı var sabahtan akşama da çalışıyor nasıl enerji buluyor anlamış değilim.

Özellikle yeni evli ya da deneyimli arkadaşlarım üç ay önce nişanım geçen hafta da nikahım oldu eşimin ailesiyle de eşimle de farklı şehirlerdeyiz. Ailesi her gün bazen de gün aşırı arıyor en az 1.5 saat telefonda tutuyor. Sevmiyorum pek telefon muhabbetlerini bi paylaşım olmayınca haliyle konuşacak bi şey de bulamıyorsun özellikle kayınpederim. Çok rahat yetiştim ben ayak uyduramıyorum. Bazen aradığını görmüyorum bakıyorum kaynanamla peş peşe aramışlar hem whatsap üzerinden hem normal yan yana olduklarını biliyorum. KPSS’ye hazırlanıyorum ders çalışmaya fırsat bulamıyorum. Eşime de bir şey söyleyemiyorum çok nahif çok kibar biri. Söylesem anlayışla karşılar ama babasına karşı bir şey diyebileceğini düşünmüyorum bi keresinde söyledi babası alınmış ona. Beni sevdiklerini sevdiklerinden yaptıklarını biliyorum ama alışık değilim bu böyle bir şey mi en başından çok Güler yüzlü davrandın diyor ne yapmam gerekiyordu uzaktan gelen insanlara bir de hayır diyemem hayatta insanlara kapatalım diyemiyorum aradıklarında da. Şimdiden bunaldım. İki sene ayrı yaşayacak onlardan daha sonra aynı şehirde süreç beni çok korkutuyor nasıl sınır koyabilirim ya da bunu karşı tarafa nasıl anlatabilirim abartıyor muyum bilmiyorum gün aşırı 2 saate yakın her biriyle ayrı ayrı konuşmak normal mi 😪
Sürekli çekilmez bu. Aradıklarında hep birkaç dakikadan sonra bir bahaneyle kapat. Birkaç kereden sonra alışırlar muhtemelen. Alışmazlarsa da artık bu, onların sorunu. Yoksa size resmen dert bu durum.. Çok, sıkıcı ve bunlatltıcı. Bozulurlarsa da bozuşsunlar ucunda ölüm,
yok. Ama ben de olsam çok daralırdım. Kibarca şu işim, var bu işim var vs lerle kapatmak zorundasınız. Yoksa resmen mengenede sıkışmış gibi olur hasta olursunuz. Kızmadan bozmadan kibarca kapatın kısa sürede derim ben. Yaşlılar çocuk gibi oluyrlar. Allah yardımcınız olsun, mutluluk versin yuvanızda.

Sürekli çekilmez bu. Aradıklarında hep birkaç dakikadan sonra bir bahaneyle kapat. Birkaç kereden sonra alışırlar muhtemelen. Alışmazlarsa da artık bu, onların sorunu. Yoksa size resmen dert bu durum.. Çok, sıkıcı ve bunlatltıcı. Bozulurlarsa da bozuşsunlar ucunda ölüm,
yok. Ama ben de olsam çok daralırdım. Kibarca şu işim, var bu işim var vs lerle kapatmak zorundasınız. Yoksa resmen mengenede sıkışmış gibi olur hasta olursunuz. Kızmadan bozmadan kibarca kapatın kısa sürede derim ben. Yaşlılar çocuk gibi oluyrlar. Allah yardımcınız olsun, mutluluk versin yuvanızda.
Teşekkür ederim. En güzel zamanlarım gelinlik bakacam hiç hevesim kalmadı. Sürekli sonrasını düşünüp duruyorum. Eşimle de paylaşamıyorım alınır kırarım diye bu sefer günlük hayatıma da yansıyor ve hırçınlaşıyorum biraz rahat olmam gerekiyor sanırım gereksiz kastım. Umarım anlarlar 😢

Özellikle yeni evli ya da deneyimli arkadaşlarım üç ay önce nişanım geçen hafta da nikahım oldu eşimin ailesiyle de eşimle de farklı şehirlerdeyiz. Ailesi her gün bazen de gün aşırı arıyor en az 1.5 saat telefonda tutuyor. Sevmiyorum pek telefon muhabbetlerini bi paylaşım olmayınca haliyle konuşacak bi şey de bulamıyorsun özellikle kayınpederim. Çok rahat yetiştim ben ayak uyduramıyorum. Bazen aradığını görmüyorum bakıyorum kaynanamla peş peşe aramışlar hem whatsap üzerinden hem normal yan yana olduklarını biliyorum. KPSS’ye hazırlanıyorum ders çalışmaya fırsat bulamıyorum. Eşime de bir şey söyleyemiyorum çok nahif çok kibar biri. Söylesem anlayışla karşılar ama babasına karşı bir şey diyebileceğini düşünmüyorum bi keresinde söyledi babası alınmış ona. Beni sevdiklerini sevdiklerinden yaptıklarını biliyorum ama alışık değilim bu böyle bir şey mi en başından çok Güler yüzlü davrandın diyor ne yapmam gerekiyordu uzaktan gelen insanlara bir de hayır diyemem hayatta insanlara kapatalım diyemiyorum aradıklarında da. Şimdiden bunaldım. İki sene ayrı yaşayacak onlardan daha sonra aynı şehirde süreç beni çok korkutuyor nasıl sınır koyabilirim ya da bunu karşı tarafa nasıl anlatabilirim abartıyor muyum bilmiyorum gün aşırı 2 saate yakın her biriyle ayrı ayrı konuşmak normal mi 😪
normal değil maalesef aslında böyle durumlarda ailelerin dşünmesi gerek çok fazla sıkmamak aşırıya kaçmamak gerektiğini ama işte evlilikte sıkıntı yaratıyorlar her seferinde. Ben telefonda konuşmayı hiç sevmiyorum ya nasıl dayanıyorlar sürekli telefonda :D

İşleri yok sanırım yoksa her gün 1.5 saat ararlar mıydı?
Cidden merak ettim ne konuşuyorlar 1.5 saat ya?
Ben kendi annemle her gün o kadar konuşamam konuşacak bi şey bulup

Teşekkür ederim. En güzel zamanlarım gelinlik bakacam hiç hevesim kalmadı. Sürekli sonrasını düşünüp duruyorum. Eşimle de paylaşamıyorım alınır kırarım diye bu sefer günlük hayatıma da yansıyor ve hırçınlaşıyorum biraz rahat olmam gerekiyor sanırım gereksiz kastım. Umarım anlarlar 😢
Bence söyle eşine, sonra biriktirip anlatsan daha kötü, nazikçe açıklayamaz mısın,?

Gelinliğini de rahatça bak tadını çıkar, ilerde aklında kötü kalmasın🙂

Hayir ya ne munasebet. Kayinvalidyle haftada bir konussan yeter, kayinoederle ona bile gerek yok. Acmaya acmaya alistiracaksin. Ne munasebet, taciz bu resmen. Sakin kibarlik olsun diye taviz verme. Sonra evlenince her gun bize gelin der, gelmisken kalın der. Ogullarinin bile onlardan kopmayi mesafe koymayi ogrenmesi, ogretmesi gerekirken onlar seni de baglayip hepten avuclarinin icine alma peşinde. Burda her gun boyle gelinlerinin akibetiyle alakali konu görebilirsin. Ayık ol yani

2 saat ne konuşuyorsunuz ya ? Ben ayda 1 dakikayı dolduramiyorum 😅

O kadar saçma ki, bu kısma sarfedecek kelime bulamadım.

Aradıklarında açmayın. Kısa bir süre sonra dönüş yapın ders çalışıyordum deyin, siz arayın mesela. Sonra kısa kesin.
Kapı çaldı, kargo geldi, arkadaşım geldi, ders çalışıyorum, kendimi sınav yapıyorum saat tuttum vs vs sıradan bahanelerle geçiştirin.
Bazen sadece müsait değilim diyin, detaysız.
Bazen açmayın siz dönün.
Bazen açın söyleyin kapatın.
Derken azalacaktır.
Eşinize de burada olduğu gibi nahif bir şekilde konuşursanız, o da bahsettiğiniz gibi biriyse anlar zaten 😊
Birşey yapamasa bile durumu bilsin. Sizin rahatsızlığınızın ama saygınızı bozmadığınızın farkında olsun.
Ama mümkünse birşey yapmalı. Babası ne bulabilir saatlerce..
Sorarım, kaç kiçi kayınpederle saatlerce telefonda konuşabilir? Normal değil.

Ama şimdiden fazla bilenmeyin, boşuna güzel günlerinizi heba etmeyin.
Gündelik bahanelerle geçiştirin değişir bu düzen👍🏼

O kadar saçma ki, bu kısma sarfedecek kelime bulamadım.

Aradıklarında açmayın. Kısa bir süre sonra dönüş yapın ders çalışıyordum deyin, siz arayın mesela. Sonra kısa kesin.
Kapı çaldı, kargo geldi, arkadaşım geldi, ders çalışıyorum, kendimi sınav yapıyorum saat tuttum vs vs sıradan bahanelerle geçiştirin.
Bazen sadece müsait değilim diyin, detaysız.
Bazen açmayın siz dönün.
Bazen açın söyleyin kapatın.
Derken azalacaktır.
Eşinize de burada olduğu gibi nahif bir şekilde konuşursanız, o da bahsettiğiniz gibi biriyse anlar zaten 😊
Birşey yapamasa bile durumu bilsin. Sizin rahatsızlığınızın ama saygınızı bozmadığınızın farkında olsun.
Ama mümkünse birşey yapmalı. Babası ne bulabilir saatlerce..
Sorarım, kaç kiçi kayınpederle saatlerce telefonda konuşabilir? Normal değil.

Ama şimdiden fazla bilenmeyin, boşuna güzel günlerinizi heba etmeyin.
Gündelik bahanelerle geçiştirin değişir bu düzen👍🏼
Teşekkür ederim. Zaten arada söylüyorum ama yine fark eden yarım saat oluyor bir saati tamamlıyoruz 😂açmamaya başladım artık bakalım. Onlarda nişanlılar aranırmış hani istenmiyormuş muamelesi olmasın diye de bu kadarı fazla geldi.

Evlendim 9 ay oldu 9 ayda sadece 3 kere konuşmuşumdur aramayı telefonda konuşmayı sevmediğimi söyledim😃 kandilde onda bunda aramamı beklemeyin gibisinden, ama güzel dille seviyolar benide sağolsunlar..
Amaa. Cidden yeni nikahlanmışısınız buladar çok aranması saçma geldi.
Aradığında napıyosun diye soeuyolardır eminim, valla başımı derslerden kaldıramıyorum hep ders çalışıyorum bu aralar dahada çok çalışmam lazım fln desen belki anlarlar🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Evlendim 9 ay oldu 9 ayda sadece 3 kere konuşmuşumdur aramayı telefonda konuşmayı sevmediğimi söyledim😃 kandilde onda bunda aramamı beklemeyin gibisinden, ama güzel dille seviyolar benide sağolsunlar..
Aradığında napıyosun diye soeuyolardır eminim, valla başımı derslerden kaldıramıyorum hep ders çalışıyorum bu aralar dahada çok çalışmam lazım fln desen belki anlarlar🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
Kandilde de aranması gerekiyor mu🙄ben şimdilik bayramda arasam yeter dedim 😬

Nikahtan önce de bu şekildeydi 🤣 baştan sınır koymadığım için sanırım. Fazla sevgi de bencilleştiriyor ama insanı şu an sevilmek istemiyorum inanın 😂 belki düğünden sonra düzelirler farklı bi hayata girildiği için bilemiyorum.

Nikahtan önce de bu şekildeydi 🤣 baştan sınır koymadığım için sanırım. Fazla sevgi de bencilleştiriyor ama insanı şu an sevilmek istemiyorum inanın 😂 belki düğünden sonra düzelirler farklı bi hayata girildiği için bilemiyorum.
Aşama aşama azalt bence sen de üzülme onlar da

Ya doğuma gelirlerse🙂
O allahın emri zaten 10 dk mesafedeler allahdan gün içinde gidip gelirler yardım ederler kalmazlar😂😂
Ben sanmıyorum böyleyse böyle gider, aynı şehire gittiğinizdede bu sefer gelin gelin diyip durucaklar yada onlar gelicek inşallh abartmazlar bence dediğim gibi yap ders çalıştığını belli et😃

Biraz konuşup hal hatir vs sorduktan sonra ders çalışmam lazım , kapı çaldı , misafir geldi , arkadan biri arıyor vs gibi bahaneler bularak onları da kırmadan kısa kesmeye çalışın.Zaman sonra kendiliginden kısalmış olur konuşmalar.

Back
X