• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl birikim yapabiliyorsunuz ?

Maaşımız 140 K civarı şuan mecburi yaşadığımız yer Suriye sınırı para harcayacak pek bir yer yok … ama evimiz için eşya aldık araba taksiti falan da var o yüzden maaştan şuan için kalmıyor mart gibi bitecek ödemelerin çoğu inşallah
Maaştan para kalmıyorsa nasıl biriktireceksiniz ki .
Marta kadar bekleyin ondan sonra biriktirirsiniz

Kendinizden tümevarım yapmayın bence. Benim eşim ihtiyaç anında çıkardığım birikimlere her seferinde çok mutlu olur. O yüzden bu sakınmak değil kumbara misali yok sayarak birikim yapmaktır.
Demek ki o da sizin gibi biri o zaman sorun yok. Belki onun da sakladigi seyler vardir. Iyi gunler

Birikim yapmak istiyorum ama bir türlü yapamıyorum , nakit para elime geçmiyor eşim kredi kartı verdi onu kullanıyorum her ihtiyacıma ya da keyfi eşim ödüyor. Kart ile de gidip altın vs alamam eşim görür sıkışırsa ister benden belkide 😀 eşimin maaşı güzel ama sıfırdan ev düzdük oraya çok ödememiz var ancak yetiyor bazen yetmiyor ,bana ayda 5 bin tl para yatıyor bir yerden ama marta kadar bir taksite ödemem lazım o da kalmıyor 🤨 bazen elime 500 600 geçiyor nakit altın alınmaz ama döviz mi alsam ufak tefek ne yapsam çok heves ediyorum biriktirenlere. Marketten falan da kalmıyor ki hiç hep kart kullanıyoruz nakit olsa kalır belki ? Bireysel emeklilik hesabı açtım altın fonunda oraya ayda 1000 tl atabiliyorum sadece
Gerçekten bu soruyu soruyor musun cici kız? 🤣

Cici kız önce calışıyorsun keseleri bir ediyorsun

Sonra her ay kenara atıyorsun cici kız ah cici kız seni🤣🤣🤣

Ev kendimin vardı evlenmeden önce babadan kalan miras ve üzerine ekleyerek aldım ama memlekette tatillerde gidip kalıyoruz kiraya vermedim vermeyi de düşünmüyorum ,araba aldık bir kaç taksiti kaldı, maaşı güzel ama şuan ödemeler çok o yüzden alamadım bir türlü hep kart kullanıyorum nakit vermiyor
O zaman maaşı 140 civarındaysa asker falan lojmanda kalıyorsunuz kira derdi de yok suriye sınırında neye harcıyorsunuz her ay bir ajda bile alınır o maaşla

eline kucuk para geciyorsa gümüş alabilirsin
ben 2019da heves etmistim denizbankta gumus hesabi var. o zaman 7 liraydi gümüş, markete inmis gibi hergun 3 gumus alirdim. hic beni yormazdi farkinda bile olmazdim.
siz de gunde 3 gram alabilirsiniz. bugun gramin tanesi 84 tl
yani gunluk markete gitmissiniz gibi 250 liraya 3er gram alabilirsiniz ki pringles o kadar olmus :)
peki kârli mi?
soyle soyleyeyim
2025 ocağında 34 liraymis tanesi. yani gunde 100 liralik 3 - 3 alsaydiniz ve biraksaydiniz bugun 8500 tl edecekti.
1000121256.webp

bazen artiyor, bazen duruyor, bazen artiyor...boyle bir egilimi var.
mesela ben zamaninda markete gitmis gibi - beni asla yormadan aldigim 1 yillik gramimi bozdursaydim bugun 90 bin edecekti
ha cok para mi? tabii ki degil
ama o zamanlar bir bucuk paket sigara parasiydi. zaten markete inip aburcubur alsam harcadigim bir paraydi. yani yok yere kumbaraya bozukluk atar gibi attigim bir seye gore iyi para.
bence madem elinize az az geciyor siz de gümüş alin bir bankadan.
en azindan satmaniz gerekse saniyesinde satarsiniz.
bu sizin ozel birikiminiz olsun dursun bir köşede. kötü gün olur kullanirsiniz.
gercek birikimi yatirimi esiniz yapsin. madem sizin çalışmanizi istemiyor o düşünsün, kafa yormaya degmez

Sorun şu ki ulaşamıyor. Kendineait eşinden habersiz harcayabildiği veya biriktirebildiği 0.01 kuruşu yok.
Kredi kartı varmış ve istediğimi alabiliyorum diyor.Biz çalışan kadınlar olarak eşimizden habersiz aldığımız bir ruj bir çantayı özgürlükten mi sayıyoruz?Hangimiz eşimizin onayı olmadan gidip kendimize araba alabiliriz mesela?

Çalışmayan, kendine ait geliri de olmayan bir kadın eşinden gizli ne kadar birikim yapabilir ki, yok tırtıklamak yok, aptal yerine koymak falan abartmakta üzerimize yok.
2.çocuğuna hamile kadına sürekli doğuruyormuş gibi bir muamele de ayrıca enteresan. Kadın çalışmıyorum deyince ne yazacağını, nasıl üstten bakacağına şaşırıyor insanlar cidden. Beğenmeyip yorum yazmamak da bir tercih oysaki.

Kartın haricinde nakit parada kullanmalısınız. Eşinize söyleyin, nakit de lazım oluyor diye. İlla birikim de değil mesele, nakite bulunsun elinizde her zaman.
Ayrıca ben sizin yerinizde olsam, tatilden tatile kullandığım aylarca boş kalan memleketteki evi kiraya verir, orada kendime ait sabit bir gelir elde ederdim. Başka geliriniz olsa neyse ama yokken neden o ev boş dursun? Yakın zamanda memlekete gidip,yaşama durumunuz varsa ayrı tabi.

Maaşı da inandırıcı gelmedi valla bilemicem adam bilerek nakit vermiyor belki
Biraz daha abartın olur mu … nedir bu kadar art niyet anlamış değilim neden inandırıcı gelmiyor eşimin gayet iyi bir rütbesi var sınırdayız ekstra tazminat alınıyor normal batı veya merkez gibi değil… bir değişiksiniz biz eşimle her ay oturup maaş yatınca ödemeleri beraber hesaplar yatırırız ne nereye gidiyor ben görüyorum . 3+1 evin içine komple beyaz eşyasından mobilyasına kadar alıp ekstra bir de araba taksiti öderken ne kalmasını bekliyor insanlar ?

Kredi kartı varmış ve istediğimi alabiliyorum diyor.Biz çalışan kadınlar olarak eşimizden habersiz aldığımız bir ruj bir çantayı özgürlükten mi sayıyoruz?Hangimiz eşimizin onayı olmadan gidip kendimize araba alabiliriz mesela?

kazanan alır. Ben bekarken de alabiliyordum şimdi de Arabamı değiştirmeye karar verdiğimde değiştirebilirim. Ama Türkiye’deki kadınların büyük bir kısmının zaten böyle bir geliri yok. Ruj diyip geçmeyin yahu. Evet büyük nimet onu alabilmek. En azından o adam hayatımda olsa da olmasa da ben o ruju alabilirim. Bu bana yeter. Benim standardım düşmez eşim vefat ederse mesela. Sadece hayat arkadaşımı kaybetmiş olurum. Her kadının kendine ait bir geliri olmalı. Ama 3bin ama 30bin. Konu sahibi de eşiyle bu konuyu çözmeli bence. Çalışmak değil mesele.
Kredi kartıyla her şeyi alabilmesi konfor değil ki. Her şeyi alabilmenin sınırı da vardır 140k maaş diyor sonsuz değil. Ve her aldığını eşin görüyor. Benim eşim de ek kart çıkarmış bana bir gün jest yaptığını sanıyor. Beni kısıtlar bu istemem dedim almadım.

Çalışmayan, kendine ait geliri de olmayan bir kadın eşinden gizli ne kadar birikim yapabilir ki, yok tırtıklamak yok, aptal yerine koymak falan abartmakta üzerimize yok.
2.çocuğuna hamile kadına sürekli doğuruyormuş gibi bir muamele de ayrıca enteresan. Kadın çalışmıyorum deyince ne yazacağını, nasıl üstten bakacağına şaşırıyor insanlar cidden. Beğenmeyip yorum yazmamak da bir tercih oysaki.

Kartın haricinde nakit parada kullanmalısınız. Eşinize söyleyin, nakit de lazım oluyor diye. İlla birikim de değil mesele, nakite bulunsun elinizde her zaman.
Ayrıca ben sizin yerinizde olsam, tatilden tatile kullandığım aylarca boş kalan memleketteki evi kiraya verir, orada kendime ait sabit bir gelir elde ederdim. Başka geliriniz olsa neyse ama yokken neden o ev boş dursun? Yakın zamanda memlekete gidip,yaşama durumunuz varsa ayrı tabi.

Arkadaşlar biliyor musunuz bazı kadınlar var; sabah saat 7’de hâlâ uyuyan çocuklarını bakıcıya, kreşe ya da anneanneye bırakıp işe gitmek zorunda kalmıyorlar. Akşam eve koşa koşa dönüp yemek yapmaları, ardından kalan %0,1 enerjileriyle çocuklarıyla ilgilenmeleri de gerekmiyor. Üstelik bu kadınların bir kısmı, sizin çalışarak sahip olduklarınıza çalışmadan da ulaşabiliyor.
Konu sahibi de size “Sus ve çalış, köle”diyebilirdi ama kibarlığından bunu söylemiyor. Bence çalışmanın gazına biraz fazla gelmişsiniz.
Not: Ben çalışan bir kadınım. Yazdıklarım, çalışmaya ihtiyacı olmadığı halde çalış diye zorbalanan kadınlara ithafendir :)
kadın çalışsın üretsin kafasinda hic değilim, çalışmadan da bir geliri varsa okey benim için, konu sahibi tipi kadınlara gıcığım sadece, kocam çalışmamı istemiyor, bir seyimi eksik etmiyor kafasindakilere... Hep öyle devam edeceğinin garantisi olsa yine okeyim:) maalesef ki yok. Yıllarca çalışmadan bi adamın eline bakması, körelmesi, hiçbir şeyde deneyim kazanmadan geçen yıllar. Hayat bu, çalışmak ve kendi ayakları üzerinde durması gereken zaman gelince de, bulaşıkci olarak bile çalışamazlar, onun da profesyonel olanini tercih ederler çünkü.
İnsan her şeyi düşünmeli, ona göre yaşamalı.
Ha bu dediklerimden konu sahibinin bir şey anlamiyacagini çaktım birkac cümlesinden, o yüzden de doğurmaya devam etmesini söyledim, ne diyim başka?😂

Biraz daha abartın olur mu … nedir bu kadar art niyet anlamış değilim neden inandırıcı gelmiyor eşimin gayet iyi bir rütbesi var sınırdayız ekstra tazminat alınıyor normal batı veya merkez gibi değil… bir değişiksiniz biz eşimle her ay oturup maaş yatınca ödemeleri beraber hesaplar yatırırız ne nereye gidiyor ben görüyorum . 3+1 evin içine komple beyaz eşyasından mobilyasına kadar alıp ekstra bir de araba taksiti öderken ne kalmasını bekliyor insanlar ?
Abla sakin ol ben bir şey demedim birikim yapmak istiyorum diyen sensin 140 bin gelir gayet iyi ev araba zaten varmış suriye sınırında parayı nereye harcayabilirsin sana soruyorum borçları gideri hesapla kalana göre birikim planı yap daha yeni aile evinde beyaz eşyaları mobilyayı değiştirdik aman aman 100 bini bulan ödemeler yok aylık. Sen kendşne her ay 1 gram al eline geçeni harcama Kocan ödesin 5 bin gelirine mi kaldınız

çalışıyorsam ben alırım çalışmıyorsam ve kocamdan aldığım harçlıklardan birikimim varsa yine alırım eşimde hayırlı olsun der

Bende anlamış değilim . Biz mutluyuz kimseye muhtaç da değiliz biriktirdiğim parayı alıp kaçacak değilim yine sıkışınca eşime vereceğim, ben eşime muhtaç değilim kendime ait evim de var çalışmıyor olmam aciz birisi olduğum anlamına gelmiyor

Birlikte birikim yapın? Kocanız bilgi vermiyor mu, yanlış görmediysem kendin demişsin ucu ucuna yetiyor, demek ki o kadar da iyi kazanmıyor. O kadar iyi kazansa birikim için de işyersen alırdın ama adam benden ister diye de korkuyorsun. Biraz çelişmiyor mu cevaplar?

Ben paraya ihtiyacım var demedim… çok şükür eşimin maaşı güzel sadece para biriktiremediğimi söyledim

İyide nasıl birikim yapacaksınız tek maaş bir çocuk birde hamilelik? Çocuk küçük sanırım daha okula gitmiyor, daha okula başlayınca dünya masraf. Bu devirde tek maaşla birikim cidden zor.

kadın çalışsın üretsin kafasinda hic değilim, çalışmadan da bir geliri varsa okey benim için, konu sahibi tipi kadınlara gıcığım sadece, kocam çalışmamı istemiyor, bir seyimi eksik etmiyor kafasindakilere... Hep öyle devam edeceğinin garantisi olsa yine okeyim:) maalesef ki yok. Yıllarca çalışmadan bi adamın eline bakması, körelmesi, hiçbir şeyde deneyim kazanmadan geçen yıllar. Hayat bu, çalışmak ve kendi ayakları üzerinde durması gereken zaman gelince de, bulaşıkci olarak bile çalışamazlar, onun da profesyonel olanini tercih ederler çünkü.
İnsan her şeyi düşünmeli, ona göre yaşamalı.
Ha bu dediklerimden konu sahibinin bir şey anlamiyacagini çaktım birkac cümlesinden, o yüzden de doğurmaya devam etmesini söyledim, ne diyim başka?😂
Hanımefendi çalışmamak benim tercihim… benim kendime ait bekarken aldığım bir evim ve şuan 5 bin tl ama mart ayından sonra asgarı ücret kadar olacak bir gelirim var . Şuan bir işim olsa çalışıyor olsam da Suriye sınırında bir köy gibi yerdeyiz çalışma imkanım imkansız burada mesleğim olsa da ya bırakıp eşimle gelecektim ya eşim tek gelecek ben ayrı şehirde kalıp çalışmaya devam edecektim … hayata bakışımız duruşumuz farklı olabilir benim gelecek kaygım yok para biriktirme isteğim heveslenmemden kaynaklı bu kadar katı olmanıza gerek yok siz sabah 6 da kalkın ve işinize gitmeye devam edin lütfen biz böyle mutluyuz .

Birlikte birikim yapın? Kocanız bilgi vermiyor mu, yanlış görmediysem kendin demişsin ucu ucuna yetiyor, demek ki o kadar da iyi kazanmıyor. O kadar iyi kazansa birikim için de işyersen alırdın ama adam benden ister diye de korkuyorsun. Biraz çelişmiyor mu cevaplar?
140 k maaş 3+1 ev düzdük ekstra araba taksitimiz var biraz yüksek ödemesi her ay maaş yatar oturur birlikte hesabımızı yaparız . Aldığımız şeyler pahalı ucuz değil ki . Benden istese de art niyetle değil aldığını fazla fazla verir her şeyi açıklamak istemediğim için cevaplar celişkili görünüyor olabilir

Back
X