Nasıl bitecek

1 hafta boyunca sadece 1 dakika görebildim doğumun sezaryen genel anesteziyle oldu 4. Gün 1 dakika gösterdiler küvezin içinde solunum cihazına bağlı uyutuluyodu sadece yüzüne dokundum 1 kere ve 1 hafta sonra başınız sağolsun deyip ölüsünü kucağıma verdiler 9 ay karnımda taşıdığım meleğimi nefes alıp veriyoken teni sıcakken 1 kere alamadım kucağıma öpemedim sarılamadım nasıl geçecek
Cok zor biliyorum ama birde su acidan baksan her serde bir hayir vardir Rabbimin bizim icin planladiklarini biz bilemeyiz melegin gitmis ama evliliginde bitmis ya cocuk icin surdurmek zorunda oldugun bir evlilik olsaydi yenidende evlenmissin bu kadar negatif olma tekrar cocuk sahibi olabilirsin sonucta kendini dusun ve bunlardan uzaklas artik. Unutma emek verip buyuttukleri gencecik evladini topraga koyanlar var Rabbim daha buyuk aci tattirmasin insallah evlattir evet ama gecmise bu kadar takilip kalip geleceginide karartma.

Ben bu dönemi tek başıma yaşadım konuşacak anlatacak kimse olmadı yanımda sadece ilaçlar vardı neyseki konu açınca bi üye yorum yapmış çocuk esirgeme kurumuna git orda onlarla vakit geçir diye benim büyüdüğüm yerde orası ve yarın oraya gitmeyi düşünüyorum

O da bir çözüm tabi. Bu dönemde yalnız olmak çok daha zordur zaten. Eşinle kızını da göndermeseydin keşke. Sessizliğe değil sese ihtiyacın var aslında.
Ayrıca bir daha çocuk istemediğini söylemişsin de ablamın yaşadıklarına birebir şahit olduğum için şöyle bir detay vereyim;
Herkes tekrar bebek sahibi olursa acısının hafifleyeceğini tavsiye etti. Doktoru bile. Ama ablam oğluna haksızlık olacağını düşünüyordu ve bir süre sonra doğal yolla ikizlerine hamile kaldı. Allah'ın hikmeti bu işte. 1 alan Rabbim 2 verdi.
Acıyı veren Rabbim dayanma gücünü de veriyor. Yeter ki tevvekkül edebil ve O'na teslim ol.

Aysel keşke yalnız kalmasan ... keşke sessizlik istemesen ...

Bunlar senin acını kat be kat arttıracaktır .

Hayat sana pek te şirin yüzünü göstermemiş . Anne baban , abin , evladın , ilk eşin .

Ama şimdi geçirdiğin bu sıkıntılı zamanlarda ; gel Aysel evlenelim diyen biri olmuş. Sevgi yok , arkadaşımdı sadece demişsin . Asıl sevgi bu bence .

Hani vardı ya selvi boylum al yazmalım filminde , sevgi neydi sorusu ?

Keşke gücünü toparlasan ve şuan eşinin yanına gitsin . O kızına sarılsan .

Kötü insanların gaddarlıkları karşısında iyi insanlara küsmesen .

Aysel keşke yalnız kalmasan ... keşke sessizlik istemesen ...

Bunlar senin acını kat be kat arttıracaktır .

Hayat sana pek te şirin yüzünü göstermemiş . Anne baban , abin , evladın , ilk eşin .

Ama şimdi geçirdiğin bu sıkıntılı zamanlarda ; gel Aysel evlenelim diyen biri olmuş. Sevgi yok , arkadaşımdı sadece demişsin . Asıl sevgi bu bence .

Hani vardı ya selvi boylum al yazmalım filminde , sevgi neydi sorusu ?

Keşke gücünü toparlasan ve şuan eşinin yanına gitsin . O kızına sarılsan .

Kötü insanların gaddarlıkları karşısında iyi insanlara küsmesen .
Bunu yapmayı istemiyorum onun zaten annesi ve kalabalık bi ailesi var benim babasının yanındaki varlığım annesinin olmayışı sebebi sanıyo ve bizdensin bile babasına misafirin ne zaman gidecek diye soruyo yanına gidip onu dahada rahatsız mutsuz etmemin bi anlamı yok bence sevgi konusuna gelince o duyguyu artık yitirdim sanırsam ve yarın kendimi iyi hissedersem çocuk yuvasına gidecem yer mekan farklı olabilir ama benim büyüdüğüm ortamda öyleydi zaten yinede teşekkür ederim bu fikir için

Bunu yapmayı istemiyorum onun zaten annesi ve kalabalık bi ailesi var benim babasının yanındaki varlığım annesinin olmayış sebebi sanıyo ve bizdeyken bile babasına misafirin ne zaman gidecek diye soruyo yanına gidip onu dahada rahatsız mutsuz etmemin bi anlamı yok bence sevgi konusuna gelince o duyguyu artık yitirdim sanırsam ve yarın kendimi iyi hissedersem çocuk yuvasına gidecem yer mekan farklı olabilir ama benim büyüdüğüm ortamda öyleydi zaten yinede teşekkür ederim bu fikir için

Bunu yapmayı istemiyorum onun zaten annesi ve kalabalık bi ailesi var benim babasının yanındaki varlığım annesinin olmayışı sebebi sanıyo ve bizdensin bile babasına misafirin ne zaman gidecek diye soruyo yanına gidip onu dahada rahatsız mutsuz etmemin bi anlamı yok bence sevgi konusuna gelince o duyguyu artık yitirdim sanırsam ve yarın kendimi iyi hissedersem çocuk yuvasına gidecem yer mekan farklı olabilir ama benim büyüdüğüm ortamda öyleydi zaten yinede teşekkür ederim bu fikir için

Bence de bu ziyaret sana iyi gelecektir .

Hatta psikolojini toparladığında , oradaki bir meleği evlat edinmeyi de düşünebilirsin .

Bence sırf bu amaç için bile insan hayata bağlanıp , toparlanabilir .

Bence de bu ziyaret sana iyi gelecektir .

Hatta psikolojini toparladığında , oradaki bir meleği evlat edinmeyi de düşünebilirsin .

Bence sırf bu amaç için bile insan hayata bağlanıp , toparlanabilir .
Maddi durumumuz bunun için yeterli değil ama çok isterim bunu tabiki ve umarım birgün olur

Bu normal bir şey değil Aysel .
Annelik sanıldığı gibi doğar doğmaz yavrum, ölürüm biterim duygusu değilmiş . Öğrenilen bir duygu .
1 haftalik bebekler 25 yaşında çocuk aynı sevilemez . Anılar , Yaşanmışliklar bunlar o sevgide etken.
Daha önceden nasıldin ? Bebekten önce
Sizin çocuğunuz varmı acaba.çünkü ben çocuğum olmadan çok küçükken küçük bebekler öldüğü zaman insan neden üzülürki diye düşünürdüm.ama çocuktum tabi.şimdi allah bağışlarsa iki evladım var ve bence yüzünü gördüğün an o sevgi oluyo içinde bunun yaşla ilgisi yok.

Sizin çocuğunuz varmı acaba.çünkü ben çocuğum olmadan çok küçükken küçük bebekler öldüğü zaman insan neden üzülürki diye düşünürdüm.ama çocuktum tabi.şimdi allah bağışlarsa iki evladım var ve bence yüzünü gördüğün an o sevgi oluyo içinde bunun yaşla ilgisi yok.
Karistirdiginiz bir şey var mutlaka üzülür insan . Sokakta kedi köpek ölüyor onun etkisinde kalıyoruz ama bilekleri kesmek normal mi ? Psikolog değilim denklik almadım henüz ama üniversitede bu bölümü bitirdim. Ben normal olmadığını biliyorum çocuk sahibi olmama gerek yok bunun için

Karistirdiginiz bir şey var mutlaka üzülür insan . Sokakta kedi köpek ölüyor onun etkisinde kalıyoruz ama bilekleri kesmek normal mi ? Psikolog değilim denklik almadım henüz ama üniversitede bu bölümü bitirdim. Ben normal olmadığını biliyorum çocuk sahibi olmama gerek yok bunun için
Normal olmadığının zaten farkındayım ve yazıyı dikkatli okursanız psikolojik destek arıyorken kullandığım ilaçların etkisiyle bilinçsiz yapılan birseydi bu zaten
Arkadaşlar ben zaten kötü hissettiğim zamanlar destek alıyorum bayram tatili yüzünden temmuzun 14 dünden önce gün alamadım konu açma sebebim ileriye dönük nasıl toparlanırm değil şu 3 4 günü nasıl anlatabilirim fikir almak için açtım konuyu gerçekten artık saçma sapan yorumlar okuyorum bana bunları yazarken ( Allah etmesin Rabbim korusun evlatlarınızı ) kendinizi benim yerime koyarak fikir sunun çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor

Normal olmadığının zaten farkındayım ve yazıyı dikkatli okursanız psikolojik destek alıyorken kullandığım ilaçların etkisiyle bilinçsiz yapılan birseydi bu zaten
Arkadaşlar ben zaten kötü hissettiğim zamanlar destek alıyorum bayram tatili yüzünden temmuzun 14 dünden önce gün alamadım konu açma sebebim ileriye dönük nasıl toparlanırm değil şu 3 4 günü nasıl anlatabilirim fikir almak için açtım konuyu gerçekten artık saçma sapan yorumlar okuyorum bana bunları yazarken ( Allah etmesin Rabbim korusun evlatlarınızı ) kendinizi benim yerime koyarak fikir sunun çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor

Normal olmadığının zaten farkındayım ve yazıyı dikkatli okursanız psikolojik destek arıyorken kullandığım ilaçların etkisiyle bilinçsiz yapılan birseydi bu zaten
Yavrum ne dememizi bekliyorsun. Durumun normal değil diyorum, sana çok normal söyle böyle diyip neden kötülük yapayım ?
Böyle bağlanma bu seviyede normal değil .
ÜzülürSun mutlaka, canın yanar , ama belli dönemden sonra artık geçmesi lazım.
Ve yineliyorum bu derece yıkılmanin sebebi sadece annelik değil hayatında ilk defa tamamen koşulsuz senin olan bir şeyi kaybetmiş olman . O son damlaydi sen tüm yaşadıklarının acısını yasiyorsun şu an. Annenin üzüntüsünü , babanın üzüntüsünü, yurt günlerini , çocuğunu.
Neden sana kötülük yapmak canını yakmak isteyim
Ama bildiğim şeyi söylüyorum
Durumun normal değil ve bu derece yıkılmanin sebebi eski yasantın.
Asıl sana olur anneliktir filan dersem kötülük yaparım. Bir şey yanlış gidiyor işte süreç böyle olmamaliydi. Grip olunca ilaç iciyoruz geçiyor ama apandisit patlarsa hastaneye yatıyoruz. Ruh da böyle. Neden yatışı kabul etmiyorsun? Benim apandistim patladı ama evde tedavi olucam griptir bu diyorsun. Biz sana Hayır bu grip değil grip olsa bu derece olmazdı diyince kızıyorsun. Kendini neden cezalandiriyorsun?

Uyku ilacı alma hele 3 4 tane asla alma. Bir şeyle oyalan diycem de insan canı sıkkınken oyalanamaz ki .
Sabah uyan ağla, bağır, çağır sonra bi kağıda yaz hissettiklerini sonra o kağıdı yak .
Yor kendini .
Aglamaktan yorul. O zaman uyuyakalabilirsin. Doadan pasiflorali çay var onu alsana kendine . Ilacsiz uyutur

Uyku ilacı alma hele 3 4 tane asla alma. Bir şeyle oyalan diycem de insan canı sıkkınken oyalanamaz ki .
Sabah uyan ağla, bağır, çağır sonra bi kağıda yaz hissettiklerini sonra o kağıdı yak .
Yor kendini .
Aglamaktan yorul. O zaman uyuyakalabilirsin. Doadan pasiflorali çay var onu alsana kendine . Ilacsiz uyutur
Deniycem teşekkür ederim

Hayır yaptığı şey tabiki normal değil.bunu ancak sağlıklı düşünemeyen bi insan yapar.ben onunla ilgili bi yorum yapmadım zaten.benim söylemek istediğim şey çocuk sevgisinin yaşla ilgisi yok.

Dün gece eşim çocukla beraber eve geldi kızı benimle uyumak istemiş oda alıp gelmiş inanmadım ama kızı babamla değil seninle uyumak istiyorum deyince çok şaşırdım beraber uyuduk ve şimdi yanımda uzanmış beraber çizgi film izliyoruz bu gerçekten inanılmaz bişey nasıl böyle olduğunu hala anlamadım

Belki yardimci olur diye anlatiyorum, benim yengem yillar önce karninda 7 aylik bebegini kaybetti. O zamanlar zaten saglikli bir kizi vardi cok sükür. Buna ragmen bebeginin kaybini bir türlü kaldiramadi. Yillarca psikolojik olarak bunun travmasini yasadi. Bir cocugu daha oldu simdi ikisi de saglikli cok sükür. Yengem ikinci cocugu dogduktan sonra hala atlatamayinca psikologa gitmeye karar Verdi. Ve psikologu ona evladinin gidisini ölüm olarak degil, dogum olarak görmesini söyledi. Yani evladina burada kavusamasa bile onu ahirette görebilecegini, onun simdi bir melek oldugunu ve belki dünyadakinden cok daha mutlu yasadigini düsünmesini istedi. Ardindan onu kaybettigi günü onun dogum günüymüs gibi kutlamasini söyledi. Yengem her yildönümünde Pasta veya benzer seyler yapip komsulara dagitti, cocugun dogum gününü kutlar gibi neseli davrandi. Daha öncesinde her seferinde oturur aglardi gün boyunca. Simdi oturup dua Edip insanlara Pasta dagitip gününü güzel gecirmeye calisiyor. Belki bunlar size yardimci olur. Belki de psikolojik bir destek almaniz daha iyi olacaktir. Kendinizi üzüp dis dünyadan soyutlayarak acinizi hafifletemezsiniz maalesef.
Allah yardimciniz olsun ve daha kötüsünü yasatmasin insallah. Hayirli bayramlar dilerim yine de.

Dün gece eşim çocukla beraber eve geldi kızı benimle uyumak istemiş oda alıp gelmiş inanmadım ama kızı babamla değil seninle uyumak istiyorum deyince çok şaşırdım beraber uyuduk ve şimdi yanımda uzanmış beraber çizgi film izliyoruz bu gerçekten inanılmaz bişey nasıl böyle olduğunu hala anlamadım
Hoşuna gitti mi peki çocuğun öyle yapması ?

Belki yardimci olur diye anlatiyorum, benim yengem yillar önce karninda 7 aylik bebegini kaybetti. O zamanlar zaten saglikli bir kizi vardi cok sükür. Buna ragmen bebeginin kaybini bir türlü kaldiramadi. Yillarca psikolojik olarak bunun travmasini yasadi. Bir cocugu daha oldu simdi ikisi de saglikli cok sükür. Yengem ikinci cocugu dogduktan sonra hala atlatamayinca psikologa gitmeye karar Verdi. Ve psikologu ona evladinin gidisini ölüm olarak degil, dogum olarak görmesini söyledi. Yani evladina burada kavusamasa bile onu ahirette görebilecegini, onun simdi bir melek oldugunu ve belki dünyadakinden cok daha mutlu yasadigini düsünmesini istedi. Ardindan onu kaybettigi günü onun dogum günüymüs gibi kutlamasini söyledi. Yengem her yildönümünde Pasta veya benzer seyler yapip komsulara dagitti, cocugun dogum gününü kutlar gibi neseli davrandi. Daha öncesinde her seferinde oturur aglardi gün boyunca. Simdi oturup dua Edip insanlara Pasta dagitip gününü güzel gecirmeye calisiyor. Belki bunlar size yardimci olur. Belki de psikolojik bir destek almaniz daha iyi olacaktir. Kendinizi üzüp dis dünyadan soyutlayarak acinizi hafifletemezsiniz maalesef.
Allah yardimciniz olsun ve daha kötüsünü yasatmasin insallah. Hayirli bayramlar dilerim yine de.
Ara ara destek alıyorum bayram tatili yüzünden 10 gün sonraya gün alabildim ve devlet hastanelerinde dinlemekten çok ilaç yazıp göndermeyi tercih ediyolar

Back
X