• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bu kadar vicdansızlar

Bazi hamilelikler riskli oluyor.suyunu dahi alma sana getirsinler demisti drum bana.kendi istedigi durum degil yani.zaten surekli yatmak ve baskasina muhtac olmak igrenc bisey kim ister ki

Konu sahibine şu şekilde cevap verdim zaten:

"Ben bunları sizin iyiliğiniz için söylüyorum. Sağlığınızı ve ruh halinizi başkalarının insafına bırakırsanız üzülürsünüz. Daha beklentisiz bir plan yapın. Daha çözüm odaklı düşünün. Ne kendinize acıyın ne de başkalarını suçlayın. Anneme gidemem o gelemez eşime söyleyemem vs.. Bunlarla bir çözüm bulamazsınız. Eşinizle paylaşın bunları. "Zor bir hamilelik geçiriyorum ve başa çıkamıyorum ne yapmamız lazım?" diyerek konuya girin."

Sidelya eşinle konusmana ve seni anlayışla karşılamasına çok sevindim..Ben inaniyorumki kanamanda olsa bu sefer bu yavru doğacak inş.Diğer gebeliklerini çok küçükken kaybetmissin.annenle de konustunmu gelicekmi ne diyor cnm? Birde bu kanamalar için Dr.lar ne söylüyorlar.rahim ağzı yetmezliği filan değil dimi? Merak ettim neden kanamalar oluyormuş ?;
sağol inşallah.
11 haftada başladı kanama sürekli yeni kanama oluyor kese etrafında. doktorum bi şey demiyor. rahim ağzı yetmezliği olduğunu sanmıyorum bildiğim kadarıyla bu kadar erken olmuyor

İyi de çocuğu yaparken kvdene görüşmemeye görümcene mi sordun. Memnun değilsen ya annene git ya o gelsin ya da yardımcı tut madem. Sen böyle sinir olursan bebeğe sıkıntı yaratabilir
sana da aynısını yazıyım okumadın herhalde
(Daha çocuk doğmadan hesaplar yapılır fesatlıktan.. kaynanam eşime sizin ev küçük çocuk bizde kalsın demiş o kadar iyi niyetli sahip çıkıyor!!! :) ama bu durumda küçük bir yardım etmek zor geliyor. Bu nasıl samiyetsizlik. Lafa gelince yakınımızda oturun yardım ederiz çocuk bizim biz daha yakınız biz de biz. Neyse anlat anlat bitmez allah herkese kendi gibi insanlar çıkarsın.) ki burda olmayı isteyen ben değildim eşim getirdi dilde olduğu gibi özde yardım ederler belki diye. Annesi kardeşi güveniyor işte.

Konu sahibine şu şekilde cevap verdim zaten:

"Ben bunları sizin iyiliğiniz için söylüyorum. Sağlığınızı ve ruh halinizi başkalarının insafına bırakırsanız üzülürsünüz. Daha beklentisiz bir plan yapın. Daha çözüm odaklı düşünün. Ne kendinize acıyın ne de başkalarını suçlayın. Anneme gidemem o gelemez eşime söyleyemem vs.. Bunlarla bir çözüm bulamazsınız. Eşinizle paylaşın bunları. "Zor bir hamilelik geçiriyorum ve başa çıkamıyorum ne yapmamız lazım?" diyerek konuya girin."
Linkini at okuyum bulamadim.

Anneniz nasıl bu durumda yanınızda olmuyor?

Ne kadar uzak olursa olsun, eğer çok özel bir sebebi yoksa insan böyle bir zamanda evladını
kv eline bırakmamalı..

Ya da siz gidin annenizin yanında kalın.
Eşinizden bir kaç ay ayrı kalmak çok büyük bir sorun değil bana göre.
Bu durumda gidemem annem uzakta oturuyor onun gelmesine gelince eşim beni kaynanamlara getirdi. (O kadar yardım ederiz dediler ki ne olacağını bilmeme rağmen onun görmesini istedim) yoksa seve seve gelirdi annem yanıma gelicekte böyle olmuyor

İçimde hayata tutunmaya çalışan bir evlat olacak yıkarım ortalığı, hiç beklemem
Bebeğinizin iyiliği için lütfen silkelenin evinize gidin, annenizi arayın gelsin
Bazı şeyler kocaların hükmünde değildir, ortada bir can var

Ben bu tip kv görümce konuların da hep eşi suçlu ve vicdansız buluyorum.
Çünkü bile bile size bu stresi yaşatan onlara muhtaç hale getiren kişi eşiniz.
Benim ailem de hata yapar ve pat diye söylerim yüzlerine böyle yapmayın diye eşimin yanında hem de.
Bi insan vicdanliysa objektif olabilir sadece.
Aynen öyle sadece kötü kaynana görümce deği kötü gelin kötü olmasına sebep eş hep bi tarafa körkütük oluyorlar tabi özellikle anneye :) . Annenin kötü niyetinin içinde iyi niyet arıyorlar. iki tarafı mutlu eden ayarı tutturan az. Kadınlar daha objektif bence annem babam farkında olmadan bile bi sey yapsalar hemen konuşuyorum.

Geçmiş olsun umarım düzelir. Siz üzerinize alınmayın fakat genelde Türkiyede hamile kadınların tüm çevrelerine sorumluluk yüklemesi benim çok dikkatimi çekiyor. Hamilelik sürecini çocuğun bakımını vs bir çift kendine yetecek şekilde hamilelikten önce planlamalı bence. Çünkü hamile kalmak çok kişisel bir karar ve erkekle kadını ilgilendiren birşey. Eğer kendi temel ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak kadar ağır bir hamilelik süreci geçiriyorsanız da zaten doktor söyler ve bir yardımcı şarttır. Çünkü hamilelik hastalık değildir.
Bence de psikolojik. Yurtdışında büyüdüm orada herkes kendi başına. Evet hamilelik zor geçebilir ama etraftan yardım son çaredir. Ben de ilk haftalar yattım. Eşimle kimseye söylemedik. Bence yemeğe para vereceğine komşuna ver evinde baksın seni

Hamilelik hastalık değil.
Artık her hamile istiyoki pamuklara sarılsın suyu ayağına gelsin.
Herkes kendine doğuruyo annemizede kayınvaldemizede yapmıyoruz çocuğu.
Kendine güvenen yapsın bence
Cok ozur dilerim ama sacma sapan yorum yapiyorsunuz. Konunun hamilelerin nazi ile ne alakasi var? Kadinin kanamasi varmis. Hamilelikte kanama cok buyuk bir sorun. Kadin tum gun yatmak zorunda kalarak zaten yeterince kotu bir halde bir de bu yorumlarla ugrastiriyorsunuz. Tatmin ettiniz mi egonuzu? Simdi kanamasi oldugu kismini bastan okuyup konudan uzaklasin..

Hani böyle naz yaptığımı bu durumumunn çok rahat olduğunu düşünenler (ki görümcem kaynanamda aynı kafa) inanın kolay değil allah kimseyi mecbur etmesin. Başka bir durumda yatağa bağlı kalsam ölsem bir şey istemezdim onlardan. insanın psikolojisi altüst oluyor çocuk düşünürken asla beklenti içine girmedim çünkü tanıyorum onları. Hamilelikte kanamayı bilmiyordum bile. beni anlamanız için her şeyi baştan anlatmam lazım kafam kaldırmaz kendimi üzmekte istemiyorum ama kısaca kaynanam çok soğuk sevmeyi bilmez. Hayatla ilgili her şeyi bilir ama yanlışta olsa kafasına göre gider. Çok saf gibi davranır istediğini yaptırır. Görümcem için her şeyi yapar. görümcemde eşime evlediğimden beri değiştin diyor Kınayeli konuşuyor sürekli suratı asık fesatlık yapıyor. gelinler gibi bir şey alınmadı diye sorun etmedim hiç bir şeyi istemedim her şeyi ben eşim aldık tek kuruş vermediler ona. Üstüne hala para veriyor olsun diyorum küçük kardeşlerin var. boşanmama sebep olacaklardı. eşimin ailesi dedim her seferinde adım attım ilgilendim eşime olan saygım sevgim için. Ben iyi niyetli oldukça değerim düştü. karşıdaki önyargılı olunca ne yapsan yaranılmıyor. Dün akşam misafir geldi benim için odaya geleceklerdi kv odaya almadı çok ısrar etti içeri gel diye çünkü lafta çok iyi yardım sever bir anne kimseye gerek yok biz varız der. Evini pislik götürür sofrayı kim kaldıracak diye kavga eder misafir geldi mi de kendilerini hamarat gösterirler. görselerdi odayı ne olduğu çıkacaktı ortaya. Yine ben kötü olmak istemedim kalktım geçtim içeri.

Son düzenleme:
Evine geri dön.. İnan, kendi evinde daha rahat edersin.. Gerekirse, evde peynir ekmek ye.. En azından huzurun olur.. Yemeği dışarıdan söylersin. Kendini iyi hissettiğin de arada bir sen yaparsın.. Ama kafan rahat olur..
Benim de sıkıntılı hamilelik sürecim geçti. Düşük tehlikem de vardı. Daha önce de düşük yaşamıştım.. Ailelerimizden de farklı şehirde yaşıyoruz.. Ben kimselere muhtaç olmamak için, sıkıntılı zamanlarımı kimse ile paylaşmadım.. Kendi işimi kendim yaptım, ben yapamadığım yerde de, eşim çok yardımcı oldu.. Bu zamanlara kadar geldik. Şu anda 35. haftamdayım.. En azından kafam rahat. Kendim pişirirsem, yiyorum. Kendimi iyi hissetmiyorsam da, dışarıdan sipariş ediyorum..İnan psikoloji çok çok önemli..
Sen de hiç kendini, üzme. Yıpratma. Evine git, paşalar gibi evin de yat. Kendi kendine bakarsın.. İyi olursan, yemeğini yaparsın.. Olmazsan da dışarıdan söylersin. En azından milletin ağız kokusunu çekmezsin.. Sinirlerini yıpratmazsın..

Bilmiyorum ama 2 düşüğüm oldu 6 7haftalarda. Bunda başta dualar Allahın izniyle sonra dikkat etmemle 14 haftayı gördüm.
O değilde smdi bunun sebebi arastirildimi ? Bunyenmi kabul etmiyor gebeliği ? Veya rahim şekliyle faln mi alakalı acaba ? Böyle hamilelik geçirenlerde var canm işin zor . Esin destek olmalı bence evine git kimseden hayır yok . Bnm ailem de eşimin aileside yakın kimseden yardm istemedk hic 1 ay gbi zorlu bir zamanı eşimin desteğiyle atlattm. Umarm sende atlatrsin bu durum ne zamn gecicekmis?

O değilde smdi bunun sebebi arastirildimi ? Bunyenmi kabul etmiyor gebeliği ? Veya rahim şekliyle faln mi alakalı acaba ? Böyle hamilelik geçirenlerde var canm işin zor . Esin destek olmalı bence evine git kimseden hayır yok . Bnm ailem de eşimin aileside yakın kimseden yardm istemedk hic 1 ay gbi zorlu bir zamanı eşimin desteğiyle atlattm. Umarm sende atlatrsin bu durum ne zamn gecicekmis?
Bünye herhalde. rahim filmi çektirmiştim önceden sorun çıkmadı ne zaman iyileşirim allah bilir doktor banada bir şey demiyor bilmiyor gibi.

Cok ozur dilerim ama sacma sapan yorum yapiyorsunuz. Konunun hamilelerin nazi ile ne alakasi var? Kadinin kanamasi varmis. Hamilelikte kanama cok buyuk bir sorun. Kadin tum gun yatmak zorunda kalarak zaten yeterince kotu bir halde bir de bu yorumlarla ugrastiriyorsunuz. Tatmin ettiniz mi egonuzu? Simdi kanamasi oldugu kismini bastan okuyup konudan uzaklasin..
Yakın arkadaşısınız sanırım.
Konudan uzaklaşıp uzaklaşmayacağıma sizmi karar vereceksiniz?

Hamilelikte stres de büyük bir sorun canım o yüzden bu can sıkıcı ortamdan ;eşine güzel güzel anlatarak ,kurtulman gerekiyor.

Yakın arkadaşısınız sanırım.
Konudan uzaklaşıp uzaklaşmayacağıma sizmi karar vereceksiniz?
Burda arkadaşım tanıdığım kimse yok. Senin düşüncende olmadığı için arkadaşım mı olmalı. Sende herhalde görümcem ve kv arkadaşısın. :)) Bunlar vicdan meselesi ve samimiyetsizlik kim ne derse desin lafa gelince kızım gibi yaparız ederiz ama bir şey yapmaya gelince mecbur değiliz dilde ne varsa özde de olmalı! benim yengem doğum yaptı bir aya yakın yanında kaldım kız kardeşleri yeğenleri varken yaşlı annesi geldi herkese ben hizmet ettim zoruma da gitmedi mecbur da değillim demedim seve seve yaptım bir gün surat asmadım. Annesi beni o kadar sevdi o kadar dualar etti çeyizimde de bi çok hediyesi vardı.

Son düzenleme:
Back
X