nasıl çare bulurum ki ???

evangeline33

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
385
77
118
40
Merhaba arkadaşlar,
Bu konu için doğru yer burası mı bilemiyorum ama yine de yazmak istedim.
Gerçekten ciddi bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Durumu şöyle özetleyebilirim ;

Şu an benle ciddi düşünen biri var ve açıkçası ben de o şekilde düşünüyorum. Her konuda çok iyi anlaşıyoruz ve mükemmel derecede uyumluyuz hatta onu tanıdıkça evet kesinlikle hayalimdeki eş adayı bu dedim.

Amaaaa benim için en büyük sorun inancının olmaması. Ben de bu konuda yardımınızı istiyorum.
Nolur bişey bilen duyan varsa söylesin. Belki bir fikir belki yol yordam ama en çok da dua...
:85:
Yer gök duayla diye boşuna demiyorlar o yüzden ben de Allaha sığınıp dua etmek istiyorum.
Bu konuyla ilgili bir dua bileniniz varsa lütfen bana söylesin.
Şimdiden teşekkür ederim...

Merhaba arkadaşlar,
Gerçekten ciddi bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Durumu şöyle özetleyebilirim ;

Şu an benle ciddi düşünen biri var ve açıkçası ben de o şekilde düşünüyorum. Her konuda çok iyi anlaşıyoruz ve mükemmel derecede uyumluyuz hatta onu tanıdıkça evet kesinlikle hayalimdeki eş adayı bu dedim.

Amaaaa benim için en büyük sorun inancının olmaması. Ben de bu konuda yardımınızı istiyorum.
Nolur bişey bilen duyan varsa söylesin. Belki bir fikir belki yol yordam ama en çok da dua...
Yer gök duayla diye boşuna demiyorlar o yüzden ben de Allaha sığınıp dua etmek istiyorum.

dönem bu ateist olmak moda.ailesi nasıl yetişme tarzı ahlakı ona göre bir şeyler düşünmek lazım çünkü ateistim diyen çoğu kişi inançlı oldugunu kabul etmez ya da farketmez diyelim.temel önemli bir temeli varsa iyiliği takdir etmeyi güzelliği görmeyi becerebiliyorsa temel sağlam demektir.

bi insana dini öğretmek çok zor bazı şeyler ağaç yaşken eğilir misali tee en başından olmalı çok yorucu bi iş bu adama ateist olmaktan vazgeç demek

Bu konu aslında sizin değerlerinize bağlı ,ben çok farklı dinlerde evlilik yaşayıp mutlu olanlarıda gördüm,ama en tehlikeli durumun inanmamak olduğunu düşünüyorum ,kalplerdeki boşluk büyük olur gibi geliyor ,birbirinizin inancına saygı duyarsanız sizler açısından büyük bir sorun olmuyor ama yinede çok hassas bir konu iyice düşünmenizi öneririm,

Benim abimde bu arkadaşın gibi malesef..
Dinle alakalı birçok şeyi bilir ama inanmıyorum diyor.
Üstelik bu durumu ilk farkeden bendim.. Ne kadar kötü var ya :50:
Hala atamadım o şoku üstümden: :43:
Arada lafını açıyorum falan.
Hatta askerde 2-3 kişiyi kendi düşüncesine çekmiş.
Kendisi dedi birebir..
Yada ALLAHla alakalı konuştuğumuzda bazen pür dikkat dinlerken bazen alaycı bi gülümsemesi oluyor.
Geçen gün bi söz dedi var ya şok oldum :53:
Ezan okunuyordu sanırım annem dedi
"X oğlum toparlan" yatıyordu çünkü.
Kımıldadı yanlızca.
Annem tekrar uyardı falan.
"23 yaşındasın biliyorsun sen bunları" dedi annem
Abimin bu sefer dediği şey
"23 yaşında olduğum için böyleyim işte"
Şoka girdim :53:
Bi an nefret geldi.
Nasıl der ! falan dedim bi an kendi kendime.
Ama bu inanç haricinde gayette iyidir hatta fazlasıyla iyidir.

Fikirin ne olur bilemem ama zor olur.
Böyle ağır cümleler duyabilirsin hatta daha fazlasını..

İnşALLAH onu sen doğru yola döndürürsün..

dönem bu ateist olmak moda.ailesi nasıl yetişme tarzı ahlakı ona göre bir şeyler düşünmek lazım çünkü ateistim diyen çoğu kişi inançlı oldugunu kabul etmez ya da farketmez diyelim.temel önemli bir temeli varsa iyiliği takdir etmeyi güzelliği görmeyi becerebiliyorsa temel sağlam demektir.

aslında ben ilk duyduğumda çok şaşırdım çünkü dediğin gibi iyilik ve güzellikten anlar hakkını verir ayrıca son derece kibar saygılı ve anlayışlı biri.. çok da mülayim kavgası gürültüsü yok.. konuşunca insana huzur veren bi yapısı var... ama işte bu konu çıktı şimdi yoksa diğer herşeyi mükemmel...

Allah gönlüne hidayet versin, ona doğru yolu göstersin inşallah..

amin canım inşallah

Bu konu aslında sizin değerlerinize bağlı ,ben çok farklı dinlerde evlilik yaşayıp mutlu olanlarıda gördüm,ama en tehlikeli durumun inanmamak olduğunu düşünüyorum ,kalplerdeki boşluk büyük olur gibi geliyor ,birbirinizin inancına saygı duyarsanız sizler açısından büyük bir sorun olmuyor ama yinede çok hassas bir konu iyice düşünmenizi öneririm,

canım zaten bizim aramızda herşeyden önce saygı var ki bu çok güzel bişey ama dediğin gibi çok hassas ve benim için önemli bir konu

Benim abimde bu arkadaşın gibi malesef..
Dinle alakalı birçok şeyi bilir ama inanmıyorum diyor.
Üstelik bu durumu ilk farkeden bendim.. Ne kadar kötü var ya :50:
Hala atamadım o şoku üstümden: :43:
Arada lafını açıyorum falan.
Hatta askerde 2-3 kişiyi kendi düşüncesine çekmiş.
Kendisi dedi birebir..
Yada ALLAHla alakalı konuştuğumuzda bazen pür dikkat dinlerken bazen alaycı bi gülümsemesi oluyor.
Geçen gün bi söz dedi var ya şok oldum :53:
Ezan okunuyordu sanırım annem dedi
"X oğlum toparlan" yatıyordu çünkü.
Kımıldadı yanlızca.
Annem tekrar uyardı falan.
"23 yaşındasın biliyorsun sen bunları" dedi annem
Abimin bu sefer dediği şey
"23 yaşında olduğum için böyleyim işte"
Şoka girdim :53:
Bi an nefret geldi.
Nasıl der ! falan dedim bi an kendi kendime.
Ama bu inanç haricinde gayette iyidir hatta fazlasıyla iyidir.

Fikirin ne olur bilemem ama zor olur.
Böyle ağır cümleler duyabilirsin hatta daha fazlasını..

İnşALLAH onu sen doğru yola döndürürsün..

inan bu tarz cümleleri geç bu konu hakkında bir ima bile duymadım ondan.. hatta sohbet arasında bi konu hakkında ben "inşallah olur ya" gibi şeyler söyleyince bana "amin" diye cevap veriyor ama bu dil alışkanlığı ya da çevreden alışkanlık da olabilir tabi... ben de zaten Allahın izniyle bunu başaracağıma inanıyorum zor bi ihtimal de olsa.. Rabbim benim hayatımdaki insana ve abine tez zamanda hidayet nasip etsin inşallah...

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim... gerçekten çok ama çok hassas bir konu... hala bunun için dua arıyorum.. gören duyan bilen "şu ayet buna iyi gelir" diyebilen biri varsa lütfen yardımlarını esirgemesin

İnançlara saygım var. İnançsızlığa da.
İnançsız diye, vicdansız olmuyor insan.
Benim ateist bir çok arkadaşım var fakat sokak hayvanlarına yardım için koştururlar. Çok vicdanlıdırlar.
İnançlı bir çok insandan özellikle.
Bir arkadaşım var, demişti bana "ben ALLAHa inanmıyorum ama vicdana inanırım.2 sokak ötede bir kedi ölsün,oturur ağlarım" demişti.
Vicdanlı biri midir ? Yani inançsız diye, tüm kötülüğün dibine vurmadı, kötü biri olmadığı sürece bence bir sorun yok.
Çocuğunuz olursa, nasıl yetiştireceksiniz? inançlı mı inançsız mı ? Bunu konuşun fikirlerini bir ölçün bence.
Gerçi böyle şeyler insanın içinde olur.
Bazı inançsızım diyenler, herkesten çok inançlı oluyor.
Bir gün çok inanırken, başlarına bir şey geliyor, ölüm gibi , bir trajedi diyelim.
O günden sonra küsüyorlar ALLAHa. Böyle bir şey de olabilir.

İnançlara saygım var. İnançsızlığa da.
İnançsız diye, vicdansız olmuyor insan.
Benim ateist bir çok arkadaşım var fakat sokak hayvanlarına yardım için koştururlar. Çok vicdanlıdırlar.
İnançlı bir çok insandan özellikle.
Bir arkadaşım var, demişti bana "ben ALLAHa inanmıyorum ama vicdana inanırım.2 sokak ötede bir kedi ölsün,oturur ağlarım" demişti.
Vicdanlı biri midir ? Yani inançsız diye, tüm kötülüğün dibine vurmadı, kötü biri olmadığı sürece bence bir sorun yok.
Çocuğunuz olursa, nasıl yetiştireceksiniz? inançlı mı inançsız mı ? Bunu konuşun fikirlerini bir ölçün bence.
Gerçi böyle şeyler insanın içinde olur.
Bazı inançsızım diyenler, herkesten çok inançlı oluyor.
Bir gün çok inanırken, başlarına bir şey geliyor, ölüm gibi , bir trajedi diyelim.
O günden sonra küsüyorlar ALLAHa. Böyle bir şey de olabilir.

evet dediğin gibi çok vicdanlı çok yufka yürekli.. şöyle söylim hani kanser hastası bir kıza bir bakan alay eder gibi konuşup cep harçlığı gibi para vermişti ya, herkes hatırlar o sevimsiz olayı, işte o kız için hıçkıra hıçkıra ağladığını bilirim... nasıl inançsız oldu , başına bişey mi geldi, ne zaman oldu bilmiyorum... bana da bugün söyledi bi anda afalladım ve nasıl tepki vereceğimi ne diyeceğimi kestiremediğim için konuyu uzatamadım ayrıca bulunduğumuz ortam da müsait değildi.. çocuk konusu da çok önemli ama daha oraya gelemedik tabi

Allah'ın varlığını kabul etmemek.. Dİlerim doğruyu senin yardımınla bulur canım

Merhaba arkadaşlar,

Merhaba,

Yapacağın şey ona dini güzelce anlatmak, bir başka deyişle tebliğ etmek. Ama inanmak istemezse yapabileceğin bir şey yok, şimdi belki dini yorum yaptığım için ban yiyeceğim ama sorduğun soruya da başka türlü cevap vermenin yolu yok: Allah, Peygamber Efendimiz'e bile diyor ki, sen hidayet veremezsin, onu ancak ben veririm, sen sadece tebliğ etmekle görevlisin.

Yalnız şunu söylemem gerekiyor, ciddi düşündüğünüzü söylüyorsun ve anladığım kadarıyla sen de inançlı bir insansın. İnançlı bir insanın ateistle yapacağı evlilik Allah katında geçersizdir. Bunu söyleyerek seni kırmıyorumdur umarım, belki de zaten biliyorsundur.

Allah hakkınızda hayırlısını versin.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Canım benim sevgilim de bilmezdi, şimdi sözlüyüz ailesi kendisi çok çok iyiler ama gelenek görenek olarak yok pek... Ama o kadar anlayışlı o kadar ılımlı ki. Eskiden çok sert görünürdü özellikle ülkemizde hoca diye gezen kılıksızlar yüzünden dindarım deyip en büyük kötülükleri yapanlar yüzünden saygısı yoktu ama beni ve ailemi tanıdıkça görsen bakış açısı değişti ve şimdi namazımı aksatsam önce o uyarıyor :nazar: evlenelim ben de öğreneceğim seninle herşeyi yapmak istiyorum diyor bu Ramazan mesela ailesi tutmazken oruç o tuttu :) maşallah deyin kızlar çok dua ettim, Allah yüzüme güldü. Hep dedim ki onu Salih kulun eyle yarabbim
O yüzden canım korkma insanlar eşlerini çok zor buluyor, eğer iyi kalpli güzel ahlaklıysa emin ol herşeyi öğrenir görür, inanır...

Son düzenleme:
inanç konusunda ayrım yapacak son kişi olabilirim. etrafım türlü türlü hatta ççok sıra dışı inançlara sahip olanlarla çevrili.

fakat evlilik söz konusu olduğunda bu konuda esnekliğim yok. eğer evlilikte çocuk yapma gibi bir durum olmasaydı inançsız biriyle evlenebilirdim.

ama ileride çocuklarımın babasına çekme ihtimalini baştan bilerek inançsız biriyle evlenip, bana göre büyük bir vebal altına giremem. isterim ki inancımı belli noktalarda ortak, aile olarak yaşayabileceğim bir evlilik olsun.

bu dediğim gibi kişiye göre değişir. kendi doğrularınızla bu kararı vermelisiniz.

başkalarının yorumları kafa karışıklığından başka birşey yaratmaz.

Yapacak bi'şey yok.
Bizim komşumuz kaç yaşında kadın inanmıyorum, kabul etmiyorum derdi AMA nasıl iyi bir kadındı.
Bizim binaya taşındı sapasağlam kocası birden bire kanser olup öldü, evine icra vs geldi. Güzelim aile bi'anda çöktü.
Ogün onu eleştiren babama "bu yüzden inanmıyorum işte" demişti:26:
Her konuşmada "ozaman niye tecavüze uğrayan küçücük kızlara yardım elini uzatmıyo o an" bana bunu açıklayın gibi şeyler derdi:26:
Ancak dediğim gibi çok iyi bi'insandı. Eşi, çocukları inanırdı Allah'a.

Öte taraftan bir arkadaşımın da annesi ile babası inanırdı ama adam eşi kadar değil. Sonra kadın kapanmak isteyince boşanma durumuna geldiler.

İnanç kişisel bi'şeydir. Sen namazını, orucunu tutarken saygısını eksik etmeyecekse bi'sorun yok bence.

Allah'ın varlığını kabul etmemek.. Dİlerim doğruyu senin yardımınla bulur canım

inşallah canım ben de onu ümit ediyorum...

Merhaba,

Yapacağın şey ona dini güzelce anlatmak, bir başka deyişle tebliğ etmek. Ama inanmak istemezse yapabileceğin bir şey yok, şimdi belki dini yorum yaptığım için ban yiyeceğim ama sorduğun soruya da başka türlü cevap vermenin yolu yok: Allah, Peygamber Efendimiz'e bile diyor ki, sen hidayet veremezsin, onu ancak ben veririm, sen sadece tebliğ etmekle görevlisin.

Yalnız şunu söylemem gerekiyor, ciddi düşündüğünüzü söylüyorsun ve anladığım kadarıyla sen de inançlı bir insansın. İnançlı bir insanın ateistle yapacağı evlilik Allah katında geçersizdir. Bunu söyleyerek seni kırmıyorumdur umarım, belki de zaten biliyorsundur.

Allah hakkınızda hayırlısını versin.

evet çok şükür ben inaçlıyım ve böyle bi durumda evliliğin geçersiz olduğunu bilmiyordum.. çok üzüldüm şu an :43: ama öyle pat diye evlilik olmayacak zaten.. ikimiz de ingilizce öğretmeniyiz ve atama bekliyoruz.. yani en geç ağustosta olur o da neredeyse 1 yıl var.. o zamana kadar inancında değişme olur belki Allah büyük...

Canım benim sevgilim de bilmezdi, şimdi sözlüyüz ailesi kendisi çok çok iyiler ama gelenek görenek olarak yok pek... Ama o kadar anlayışlı o kadar ılımlı ki. Eskiden çok sert görünürdü özellikle ülkemizde hoca diye gezen kılıksızlar yüzünden dindarım deyip en büyük kötülükleri yapanlar yüzünden saygısı yoktu ama beni ve ailemi tanıdıkça görsen bakış açısı değişti ve şimdi namazımı aksatsam önce o uyarıyor :nazar: evlenelim ben de öğreneceğim seninle herşeyi yapmak istiyorum diyor bu Ramazan mesela ailesi tutmazken oruç o tuttu :) maşallah deyin kızlar çok dua ettim, Allah yüzüme güldü. Hep dedim ki onu Salih kulun eyle yarabbim
O yüzden canım korkma insanlar eşlerini çok zor buluyor, eğer iyi kalpli güzel ahlaklıysa emin ol herşeyi öğrenir görür, inanır...

maşallah canım maşallah :) Allah daha da iyilerden eylesin.. darısı da benimkinin başına inşallah... gerçekten çok üzülüyorum çünkü bi tek bu konuda fikir ayrılığı yaşadık şimdiye kadar ve 1,5 yıldır tanışıyoruz düşün yani... öğrendikten sonra çok kötü oldum eve gelince ağladım hatta... ben de onun için dua etmeye başladım... Rabbim ona da hidayetini nasip eder inşallah

inşallah canım ben de onu ümit ediyorum...

evet çok şükür ben inaçlıyım ve böyle bi durumda evliliğin geçersiz olduğunu bilmiyordum.. çok üzüldüm şu an :43: ama öyle pat diye evlilik olmayacak zaten.. ikimiz de ingilizce öğretmeniyiz ve atama bekliyoruz.. yani en geç ağustosta olur o da neredeyse 1 yıl var.. o zamana kadar inancında değişme olur belki Allah büyük...

maşallah canım maşallah :) Allah daha da iyilerden eylesin.. darısı da benimkinin başına inşallah... gerçekten çok üzülüyorum çünkü bi tek bu konuda fikir ayrılığı yaşadık şimdiye kadar ve 1,5 yıldır tanışıyoruz düşün yani... öğrendikten sonra çok kötü oldum eve gelince ağladım hatta... ben de onun için dua etmeye başladım... Rabbim ona da hidayetini nasip eder inşallah

Âmin canım inşallah böyle güzel böyle içten edilen dua umarım en kısa zamanda kabul olur Allah Hidayet nasip eder :)

allaha inanmayan biriyle malesef ki birlikte olmama sevgimden ölsem de yapamam yaradanı inkar eden bir kalp ne derece yumuşak olabilir ki..kusura bakmayın bu benim fikrim bu konuda biraz katıyım... farklı dinde olur allahı kabul eder ama doğru yolu bulamamıştır onu ikna etmeye çalışırsın falan. ama inanmamak başka bişe çok başka

allaha inanmayan biriyle malesef ki birlikte olmama sevgimden ölsem de yapamam yaradanı inkar eden bir kalp ne derece yumuşak olabilir ki..kusura bakmayın bu benim fikrim bu konuda biraz katıyım... farklı dinde olur allahı kabul eder ama doğru yolu bulamamıştır onu ikna etmeye çalışırsın falan. ama inanmamak başka bişe çok başka

Allahı inkar etmesini hoş karşıladığımı ya da hoş gösterdiğimi sanmayın sakın ama vicdan meselesi bambaşka. sizin düşüncenize elbette saygım var fakat bu insanı tanıyan benim nasıl biri olduğunu bilen benim...
inançsızlık konusunda da gerçekten onun tarzını anlamış değilim...
inanıyor gibi de inanmıyor gibi de..
ben yine de birden kestirip atmak yerine dua edip Allaha sığınıyorum...

inanç konusunda ayrım yapacak son kişi olabilirim. etrafım türlü türlü hatta ççok sıra dışı inançlara sahip olanlarla çevrili.

fakat evlilik söz konusu olduğunda bu konuda esnekliğim yok. eğer evlilikte çocuk yapma gibi bir durum olmasaydı inançsız biriyle evlenebilirdim.

ama ileride çocuklarımın babasına çekme ihtimalini baştan bilerek inançsız biriyle evlenip, bana göre büyük bir vebal altına giremem. isterim ki inancımı belli noktalarda ortak, aile olarak yaşayabileceğim bir evlilik olsun.

bu dediğim gibi kişiye göre değişir. kendi doğrularınızla bu kararı vermelisiniz.

başkalarının yorumları kafa karışıklığından başka birşey yaratmaz.

Konu Sahibi arkadaşim telefondan yazıyorum kısaca açıklamaya çalışacağım erkek arkadaşın ateist yani hiç bir şekilde bir ilaha inanmıyorsa evliliğin geçersiz sayılır. Ayrıca müslüman bi kadın ehli kitap yani Hristiyan ve Musevi de olsa müslüman olmayan bir erkekle evlenemez. Müslüman bir erkek evlenebilir ehli kitapla ama kadın evlenemez. Ban yemek istemiyorum yardimci olmaya çalışıyorum . Bildiğim için sorumlu hissediyorum. Demişsin ya 1 sene de ben ona bişeyler anlatabilirm diye. Anlatamazsin arkadaşm eğer felsefe bilmiyorsan anlatamazsin. Yaratıcı ya inanmayan adam a Kuran dan yada hadislerden açıklama yapamazsın. Adam Allah a inanmıyor ki peygamberine ve kitabına nasıl inanmasini beklersin ? Yok ben çok seviyorum ve cabalayacagim dersen felsefe kitapları seni bekler.Allah kolaylık versin. William Palay saat analojisiyle başlayabilirsin

Konu Sahibi arkadaşim telefondan yazıyorum kısaca açıklamaya çalışacağım erkek arkadaşın ateist yani hiç bir şekilde bir ilaha inanmıyorsa evliliğin geçersiz sayılır. Ayrıca müslüman bi kadın ehli kitap yani Hristiyan ve Musevi de olsa müslüman olmayan bir erkekle evlenemez. Müslüman bir erkek evlenebilir ehli kitapla ama kadın evlenemez. Ban yemek istemiyorum yardimci olmaya çalışıyorum . Bildiğim için sorumlu hissediyorum. Demişsin ya 1 sene de ben ona bişeyler anlatabilirm diye. Anlatamazsin arkadaşm eğer felsefe bilmiyorsan anlatamazsin. Yaratıcı ya inanmayan adam a Kuran dan yada hadislerden açıklama yapamazsın. Adam Allah a inanmıyor ki peygamberine ve kitabına nasıl inanmasini beklersin ? Yok ben çok seviyorum ve cabalayacagim dersen felsefe kitapları seni bekler.Allah kolaylık versin. William Palay saat analojisiyle başlayabilirsin

önerin için teşekkür ederim... bunun zor bir yol olduğunun farkındayım ama hiçbişey yapmadan da direk vazgeçmek bana doğru gelmedi açıkçası... ben yine uğraşırım bişeyleri anlatmaya çalışırım ve çok dua edip gerisini Allaha bırakırım çünkü o hidayeti nasip edecek olan Allah...

Back
X