• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl çocuk bunlar?

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Daha önce bir konumda bahsetmiştim gece yarıları sokaga bırakılar küçük kızdan.Allaha şükür o konu çözüldü.
Dün yaşadıgımız bir olayı anlatmak istedim.
Yan apartmnda komşunun oğlu var 6-7 yaşlarında.Annesi diyor doğumu biraz sorunlu geçmiş hareketlerinde değişiklik var.Daha sakin daha safca bir çocuk..
Bizim mahalledekiler de tam fenalık.Dün çocuga indir donlarını demişler bu da hep indirmiş.Altı çıplak geziyormuş.Annem uyardı topladı üstünü.
Akşama doğru diğer çocuklar onlar da en büyüğü 10 yaşında indir donunu filan diye sıkıştırmışlar.Vurmuşlar çocuga.Annesi de görmüş balkondan yetişti hemen.
Haklı olarak çok bağırdı çok kızdı şimdi bahçeye cıkarmıyor oğlunu.Bir de bebeği var küçük onu da ayıramıyor yanından.
Ne biçim çocuk ne biçim bir aile terbiyesi.Küçücük cocuklar nerden biliyor böyle şeyleri.O çocugun yaşayacagı travma belki hayatını etkileyecek.
Ayıp bişey.Belki dert değil ama burdakilere anlatmak istedim.Çevrenizi kontrol edin.Artık çocuklar sandıgımız kadar masumane değil maalesef.Belki oyun sanıyorlar ama hiç oyun değil.

Daha önce bir konumda bahsetmiştim gece yarıları sokaga bırakılar küçük kızdan.Allaha şükür o konu çözüldü.
Yan apartmnda komşunun oğlu var 6-7 yaşlarında.Annesi diyor doğumu biraz sorunlu geçmiş hareketlerinde değişiklik var.Daha sakin daha safca bir çocuk..
Bizim mahalledekiler de tam fenalık.Dün çocuga indir donlarını demişler bu da hep indirmiş.Altı çıplak geziyormuş.Annem uyardı topladı üstünü.
Akşama doğru diğer çocuklar onlar da en büyüğü 10 yaşında indir donunu filan diye sıkıştırmışlar.Vurmuşlar çocuga.Annesi de görmüş balkondan yetişti hemen.
Haklı olarak çok bağırdı çok kızdı şimdi bahçeye cıkarmıyor oğlunu.Bir de bebeği var küçük onu da ayıramıyor yanından.
Ne biçim çocuk ne biçim bir aile terbiyesi.Küçücük cocuklar nerden biliyor böyle şeyleri.O çocugun yaşayacagı travma belki hayatını etkileyecek.
Ayıp bişey.Belki dert değil ama burdakilere anlatmak istedim.Çevrenizi kontrol edin.Artık çocuklar sandıgımız kadar masumane değil maalesef.Belki oyun sanıyorlar ama hiç oyun değil.

tüylerim ürperdi :43:

çocuklar sırf dalga geçmek için yapıyorlar işte. bizim sokaktada aklı dengesi pek yerinde olmayan bir çocuk arkadaşımız vardı.oda kızların donunu indirirdi birgün benimkinide indirmişti.herkes gülmüş çok üzüldüm ağladım şimdi gülüp geçersin ama kaç yaşınada gelse insan etkisi üzerinde büyük kaldıysa unutamıyor.ayrıca dediğinizede katılıyorum artık aileler doğurup doğurup sokağa atıyorlar çocuklarını terbiye falanda yok vermiyorlar.o donunu indir diyen çocuklardan birinin donunu indircen bak bakalım bir daha yapıyorlarmı öyle birşey bunu dediğime bile üzülüyorum ama terbiye verilmeyende bundan başka şeyden anlamıyor..saygısızlar:47:

Anlattığınız olay gerçekten çok üzücü.

Peki siz ne yaptınız bu olayla ilgili,o çocukları burda kınamaktan başka.

Çocuklar masumdur,annelerinin öğrettiği kadar bilirler sevgiyi de merhametide.Annelerinin kapısına gidip anlatsaydınız keşke çocuklarının yaptığını.

Ben tamamen eğitimden kaynaklandığını düşünüyorum...Eğer ailede ya da okulda bunun ayıp bir şey olduğu öğretilmediyse çocuklar yaparken kendilerini hatalı görmezler... Bağırarak kızmak yerine keşke bunun ayıp olduğu anlatılsaydı... Bizimde komşularımızın çocukları vardı küçük 4-5 yaşlarında... Mahallede duvar kenarında öpüştüklerini görenler vardı... Çocuklara çok normal birşey geliyorsa eğer böyle öğretilmiş ya da bunun ayıp olduğu bilgisi verilmediyse çocuklarda suçu aramamak gerek...

Son düzenleme:
masum olmayan çocuklar değil içinde yaşadıkları çevre,aile yapısı,görsel medya,internet vb..şeyler.ama şu da var ki çocuklar bencil ve acımsızdır,belirli bir yaşa kadar öyledir.onlara merhameti öğretecek olan biz büyükleriz.

Anlattığınız olay gerçekten çok üzücü.

Peki siz ne yaptınız bu olayla ilgili,o çocukları burda kınamaktan başka.

Çocuklar masumdur,annelerinin öğrettiği kadar bilirler sevgiyi de merhametide.Annelerinin kapısına gidip anlatsaydınız keşke çocuklarının yaptığını.

Tabi ki burda kınamayla kalmadı.Söyledik annesine kapısına gitmiş ailelerinin.Annelerine haber verdik.Hiçbir şey yapmamışlar.Bi tanesi hafiften kızdı oğluna göz dağı vermek için dağıldı hepsi.Bugün kimse yok mahallede.Görünce kızıyorum yapmayın diyorum ama aileleri ilgilenmeyince ben ne yapabilirim.Dilleri de afedersiniz pabuc kadar.Akşama kadar sokaktalar.
Bu bahsettigim minik her gün dışarılara çıkıyordu mutlaka bugün yok.Sanırım annesi çıkarmayacak bir daha :50:

Onlar cocuk tabi en fazla kizap belki biraz sesini yukseltebilirsin ama ya bunlarin ahlaksiz ,terbiyesiz kalin kafali anne babalirina ne yapilir ki:44:konussan anlamazlar ,kizsan anlamazlar,hatta ustune siz bile suclu cikarsiniz:50:bende gecenlerde oglumu parka götürdum tabi bir sürü cocuk ama bi tanesi var ki allah dusmanima vermesin 6-7 yaslarinda ama canavar gibi butun cocuklar onun korkusuna annelerinin yanina oturdu kalkamadi eli hep seyinde, ikide bir tukurüp duruyor,cocuklarin suratina gidip deli gibi bagiriyo oglumada yapti yavrum korktu yanima geldi baktim annesi babasi almislar 1 kilo cekirdek catur cutur iyiyolar kendi cocuklari kabadayi bisey olmaz ya icleri rahat tabii ama birine zarar verme ihtimalide cok yuksek ve onlarin umurlari degil:20:kibarca uyardim tabi ama neymis efendim o cocukmus:53:bende o cocukta burdaki digerleri ne peki herkezi sindirdi görmüyomusunuz dedim pis pis siritiyolar yuzume:41:sinir oldum ya belki suan gurur duyuyosunuz ama emin olun ilerde cok sorun yasiycaksiniz dedim tabi anlayana :50:Piskin insanlarla ugrasmak zor daha ne yapabilirsinki elimden gelse alip evire cevire döveyim:47:

Çok üzücü bir olay. Ancak suç çocuklarda değil de, o çocukları yetiştiren ailelerde. "Saldım çayıra Mevlam kayıra" metoduyla çocuk yetiştirirsen, o çocuktan çok şey beklememek lazım. Sonuçta böyle kötü şeyler yapabilmeleri için karşılarında kötü bir rol modeli olması lazım. Yoksa ne bilsinler böyle şeyleri. Ya ailede, ya çevrelerinde görüyorlar demek ki. Bence de gidip aileleri ikaz edin. Mağdur çocuğun annesi de yanınızda olsun.Yalnız giderseniz, "sen kim oluyorsun ki" diyecek kadar duyarsız insan türü çok çünkü.

(Yazdığınızı sonradan gördüm, zaten yapılacak yapılmış. Böyle tiplerle uğraşmak çok zor çok. :19:)

Son düzenleme:
Tabi ki burda kınamayla kalmadı.Söyledik annesine kapısına gitmiş ailelerinin.Annelerine haber verdik.Hiçbir şey yapmamışlar.Bi tanesi hafiften kızdı oğluna göz dağı vermek için dağıldı hepsi.Bugün kimse yok mahallede.Görünce kızıyorum yapmayın diyorum ama aileleri ilgilenmeyince ben ne yapabilirim.Dilleri de afedersiniz pabuc kadar.Akşama kadar sokaktalar.
Bu bahsettigim minik her gün dışarılara çıkıyordu mutlaka bugün yok.Sanırım annesi çıkarmayacak bir daha :50:

İşte masum olmayan o anneler.Çocuklarına ayıbı,sevgiyi öğretmeyip yeterki başımdan gitsin diye sabahtan akşama kadar sokağa gönderenler.

Çocuklar çok acımasız olur diyecektim ki, Kadesa daha hızlı davranmış. Gerçektende merhameti öğretecek ailelerdir. Allah o kadına güç kuvvet sabır versin. O ailelere konuyu anlatsa bile muhtemel " ne var bunda çocuk onlar" diyeceklerdir

Son düzenleme:
En büyükleri 10 yaşında olan çocuklardan bahsediyorsunuz.
Onlar daha yaptığının ne kadar yalnış oldugunu bilmiyorlarki.
Burda suçlu olan onları eğiten Anne ve Baba.
Siz bunları gördükten sonra Annelerini uyarmalıydınız.

Hem bu devirde cocugunuzu iyi yetiştirirsiniz ama mahalleden bir cocuk
dogru yetistirilmiyosa, o başka cocuklarada kötü örnek olabiliyor.

Bu devirde cocukları yalnız başına kapı önüne salmaya bile karşıyım ben,
dışarıda ne kadar çok sapık dolaştığını biliyoruz.

Çok üzücü bir olay. Ancak suç çocuklarda değil de, o çocukları yetiştiren ailelerde. "Saldım çayıra Mevlam kayıra" metoduyla çocuk yetiştirirsen, o çocuktan çok şey beklememek lazım. Sonuçta böyle kötü şeyler yapabilmeleri için karşılarında kötü bir rol modeli olması lazım. Yoksa ne bilsinler böyle şeyleri. Ya ailede, ya çevrelerinde görüyorlar demek ki. Bence de gidip aileleri ikaz edin. Mağdur çocuğun annesi de yanınızda olsun.Yalnız giderseniz, "sen kim oluyorsun ki" diyecek kadar duyarsız insan türü çok çünkü.

Dün söyledik haber verdik ailelere çocuklarını. Hala "Çocuk onlar daha" mantıgı devam ediyor maalesef ailelerde.

En büyükleri 10 yaşında olan çocuklardan bahsediyorsunuz.
Onlar daha yaptığının ne kadar yalnış oldugunu bilmiyorlarki.
Burda suçlu olan onları eğiten Anne ve Baba.
Siz bunları gördükten sonra Annelerini uyarmalıydınız.

Hem bu devirde cocugunuzu iyi yetiştirirsiniz ama mahalleden bir cocuk
dogru yetistirilmiyosa, o başka cocuklarada kötü örnek olabiliyor.

Bu devirde cocukları yalnız başına kapı önüne salmaya bile karşıyım ben,
dışarıda ne kadar çok sapık dolaştığını biliyoruz.

Uyardık söyledik.Aileleri de "çocuk onlar" dedi.Komşu da aldı çocugunu eve gitti sinirli sinirli.:50:

Cocuklar ile oturup konusulmaz, yanlis ile dogru ögretilmez, sevgi nedir, saygi nedir, merhamet nedir, neden önemlidir anlatilmazsa, üstüne üstlük bir de aksam ailece oturuplup birbirinden ahlaksiz olaylarin, konusmalarin yasandigi müthis diziler izlenirse o cocuklarin nasil olmasi beklenir ki.
Insan dogdugunda yani bir bebekken, 100 dil bilir.
Bunlar, sevgi, merhamet, yardim, iyilik, vb vb seklinde ki yüz dildir.
Ama o bebek büyürken anne babalarin, cevrenin, gördügü, duydugu herseyin etkisi ile o 100 dilden 99 unu unutur bazen.
Geriye sadece benlik dili kalir.
Keske bir bebegin islenmemis bir maden oldugunu bilebilsekte, onun hayatinin ne kadar refah icinde olacagini düsündümüz kadar onun nasil bir insan olacaginida düsünsek.
" ay her istedigini alamam suan onun icin cocuk icin erken" sözünün yerini keske " ben o cocuga donanim kazandiracak, egitecek ve insan gibi insan yapacak yeterlilikte degilim suan onun icin cocuk erken" cümlesi alabilse.

Dün söyledik haber verdik ailelere çocuklarını. Hala "Çocuk onlar daha" mantıgı devam ediyor maalesef ailelerde.
Anne baba olmak için yeterlilik sınavı diye bir şey olsun istiyorum.
Sokaktaki sapığı, hırsızı, şiddet uygulayan canavarları kimler yetiştiriyor diyoruz sonra. İşte bu tip insanlar yetiştiriyor.

Benim burda amacım ailesini afişe etmek ya da kınama gibi değil. Sadece "masum" çocuklarımızın kimi zaman nasıl davranabildgini anlatmak istedin.Evet sorun cocukta değil ailede.
Ben 18 yaşındayım belki buradaki bir çok ablamdan küçüğüm.Ama anne baba olmak sadece doğurmak değilmiş
Konuyu açma nedenim ailenin çocuga eğitim şekliydi. küçücük cocukların böyle şeyleri bu yaşta öğrenebiliyor olması ve bunu diğer yaşıtlarında denemeye calışması şaşırtıyor insanı.
Ben de çocuktum hiç hiç böyle bir şey yaptıgımı hatırlamıyorum.Dünkü olaydan sonra inşallah biraz olsun farkına varmıştır o çocukların annesi.

Son düzenleme:
canım malesef çocuklar bile büyüklerin bilmediği şeyleri onlardan önce öğrenebiliyorlar artık..
gerçekten zaman çok kötü:50:
hani önceden derlerdi ya kız çocuğunu korumak lazım,erkek çocuğu gene bakabilir başının çaresine falan diye
şimdi devir değişti erkek çocuğuna da en az kız çocuğu kadar dikkat edilmeli
geçen gün komşumuzdaydık iki tane oğlu var
biri 1 yaşında daha,diğeri 4 yaşına girecek
kapı komşuları var erkek çocuk o da 12 yaşında
o küçük çocukların annesi çalışıyor,çocuklara babaannesi bakıyor
çocukların annesi bize dedi ki kaynanama söyledim hani o çocuğa dikkat etsin(12 yaşında olana)
çünkü 4 yaşındaki oğlu onunla oynuyor diye korkuyor o çocuk büyük Allah korusun diyor
yani herkes artık endişe içinde ya
nasıl koruyacağım bu çocuğu diye endişeli herkes:50:
senin anlattığın çocuğa da çok üzüldüm:14:
Yüce Rabbim hepimizin kardeşlerimizi,herkesin çocuğunu kötülüklerden,kötü insanlardan,belalardan korusun (AMİN)

Artık çocuklar sandığımız kadar masum değil demişsin.
Ama bu tür olaylar ben küçükken de vardı ve korkarım hep olacak.

Çocukları sahipsiz ve gözetimsiz sokağa salmayı asla doğru bulmam.
Çocuklar bahçede bile oynasalar,mutlaka büyüklerin gözleri üzerlerinde olmalı.

Bazı annelerin kolayına geliyor.Ayak altından çekilsin,gitsin oyalansın,ben de işimi yapayım filan...
Çocuk büyütmek,iyi yetiştirmek o kadar kolay değil.

Back
X