• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl çocuk bunlar?

Henüz çocuğum yok ama ne bileyim geleceğinin nasıl olacağından zaman zaman endişelenmiyor değilim :18: neslimiz git gide kötüye gidiyor maalesef

canım malesef çocuklar bile büyüklerin bilmediği şeyleri onlardan önce öğrenebiliyorlar artık..
gerçekten zaman çok kötü:50:
hani önceden derlerdi ya kız çocuğunu korumak lazım,erkek çocuğu gene bakabilir başının çaresine falan diye
şimdi devir değişti erkek çocuğuna da en az kız çocuğu kadar dikkat edilmeli
geçen gün komşumuzdaydık iki tane oğlu var
biri 1 yaşında daha,diğeri 4 yaşına girecek
kapı komşuları var erkek çocuk o da 12 yaşında
o küçük çocukların annesi çalışıyor,çocuklara babaannesi bakıyor
çocukların annesi bize dedi ki kaynanama söyledim hani o çocuğa dikkat etsin(12 yaşında olana)
çünkü 4 yaşındaki oğlu onunla oynuyor diye korkuyor o çocuk büyük Allah korusun diyor
yani herkes artık endişe içinde ya
nasıl koruyacağım bu çocuğu diye endişeli herkes:50:
senin anlattığın çocuğa da çok üzüldüm:14:
Yüce Rabbim hepimizin kardeşlerimizi,herkesin çocuğunu kötülüklerden,kötü insanlardan,belalardan korusun (AMİN)

Amin canım.Daha önce de vardı ama aileler daha bilinçliydi sanki.Annemin yanından ayrılmazdım ben yabancı biri geldiginde.
Şimdiki çocuklar daha rahat.Herşeyi biliyorlar.

çok üzücü yaşananlar.insanın tüylerini ürpertiyo.ben öğretmenim ve bazı öğrencilerime inanamıyorum.bazen öyle dedikodularına şahit oluyorum ki ağzım açık kalıyo.tamamen ailelerin hatası.çocukların masumluklarını yok ediyolar

işte sorun çocukların gelişimlerinden getirmiş oldukları bencillikleri ve aile yapısıyla bunun ikiye katlanması.kızlar size başımdan geçen birşeyi anlatacağım.geçen gün markete gittik,merkat görevlilerinden biri biraz farklı bir vücut yapısına sahipti.yani normalin biraz dışında.benim ikizler henüz 2 yaşında olmalarına rağmen adama bakıp,korkuyorum demezler mi? şok oldum,utancımdam yerin dibine girdim.ilk defa öyle birini gördüler ondan dediler farklı geldi biliyorum ama ben mahvoldum orada.Allah'tan adam duymadı yoksa çok çok üzülecektim.yani düşünün 2 yaşındalar daha ve ben gerçekten eğitimleri konusunda çok üzerinde duruyorum.hemen amca cici,güzel,bak bize oyuncak verecek falan dedim de adama gülücük atmaya başladılar..yani bizim tutumumuz ve olaylar karşısındaki tepkimiz çok önemli.

çok üzücü yaşananlar.insanın tüylerini ürpertiyo.ben öğretmenim ve bazı öğrencilerime inanamıyorum.bazen öyle dedikodularına şahit oluyorum ki ağzım açık kalıyo.tamamen ailelerin hatası.çocukların masumluklarını yok ediyolar

Okullarda da erkek çocukların tuvaletlerde birbirlerini sıkıştırdıklarını duymuştum. 6 yaşındaki çocukla 15 yaşındaki çocuk aynı okulda olmamalı :50:

Amin canım.Daha önce de vardı ama aileler daha bilinçliydi sanki.Annemin yanından ayrılmazdım ben yabancı biri geldiginde.
Şimdiki çocuklar daha rahat.Herşeyi biliyorlar.

evet malesef çok zaman sonra öğrenmeleri gereken şeyleri küçücük yaşlarında,
nereden ve nasıl öğreniyorlar?bilmiyorum ama öğreniyorlar bir şekilde.
şu anda böyle şeyler oluyor,bizim çocuklarımız olana kadar kim bilir daha neler neler olacak?
ama bildiğim şey dünya giderek daha tehlikeli bir hal alacak malesef:50:

Daha önce de duymuştum konuşmalarını uyarmıştım.Yapmayın ablacım diye.Hatta evde çocukları kitapları vardı biraz büyükçe olanlara vermiştim aşağıda okusunlar oyalansınlar diye.
1- 2 gün sonra yine aynı.Ailenin veremedigini biz 2 günde veremiyoruz maalesef.Bütün gün dışarıdalar.Yarın haftasonu düğünler başlıyor yine.Düğünlerde dağıttıkları yemeklerle mevlüt pilavlarıyla akşam ediyor çoğu.Boş buldukça da diğer çocuklara sarıyorlar.Oyun kültürü kalmamış zaten

Okullarda da erkek çocukların tuvaletlerde birbirlerini sıkıştırdıklarını duymuştum. 6 yaşındaki çocukla 15 yaşındaki çocuk aynı okulda olmamalı :50:

15 yaşından büyükler de oluyor ben ilkokuldayken biri vardı bi 17-18 yaşında var diyorlardı.Yok sınıfta kalmış yok geç yazdırmışlar.
Bu okullarda güvenlikten bahsediyoruz.9-10 yaşında bir çocuk bunları ÖĞRENMEMELi.

bende 7.5 aylık hamileyim ve bir kızım olacak korkuyorum inan ki böyle bir dünyaya çocuk getirmeye ... ben kızımı böyle yetiştirmicem inşallah

yaşın kaç arkadaşım???
daha neler göreceksin inan...
buduğu her hayvana işkence eden çoçuklar...
beldn aşağı küfür yağdıran çoçuklar....
yalan konusunda prıfosyenel olmuş çoçuklar....
çoçuğum demeden her türlü haltı bilen gören araştıran çoçuklar..
hırsızlık yapan yaptırılan çoçuklar...
ve daha niceleri..
anne baba olmak o kadar zorki vokdar çok özveri isteyen birşeyki..
bilinçsizce hamile kalıp sırf doğurmak için anne olanlar okadar çokki...
insanlık vasıfalarını öğrenememiş binlerce insan aynı kendileri gibi insanlar getiriyor dünyaya..
onlar en masum şekilde insan doğsalarda insan olarak kalamıyolar malesef...

Daha önce bir konumda bahsetmiştim gece yarıları sokaga bırakılar küçük kızdan.Allaha şükür o konu çözüldü.
Dün yaşadıgımız bir olayı anlatmak istedim.
Yan apartmnda komşunun oğlu var 6-7 yaşlarında.Annesi diyor doğumu biraz sorunlu geçmiş hareketlerinde değişiklik var.Daha sakin daha safca bir çocuk..
Bizim mahalledekiler de tam fenalık.Dün çocuga indir donlarını demişler bu da hep indirmiş.Altı çıplak geziyormuş.Annem uyardı topladı üstünü.
Akşama doğru diğer çocuklar onlar da en büyüğü 10 yaşında indir donunu filan diye sıkıştırmışlar.Vurmuşlar çocuga.Annesi de görmüş balkondan yetişti hemen.
Haklı olarak çok bağırdı çok kızdı şimdi bahçeye cıkarmıyor oğlunu.Bir de bebeği var küçük onu da ayıramıyor yanından.
Ne biçim çocuk ne biçim bir aile terbiyesi.Küçücük cocuklar nerden biliyor böyle şeyleri.O çocugun yaşayacagı travma belki hayatını etkileyecek.
Ayıp bişey.Belki dert değil ama burdakilere anlatmak istedim.Çevrenizi kontrol edin.Artık çocuklar sandıgımız kadar masumane değil maalesef.Belki oyun sanıyorlar ama hiç oyun değil.

ah canım ah bunların böyle olması tamamen ailenin yetiştirmesiyle alakalı canım malesef herkes aynı düşünmüyor..
dün akşam bende dışarı çıktım bi arkadaşımla.okulun önüne iki kız geldi 9 10 yaşlarında .bir görsen nasıl ukalar nerden geliyonuz yabanclar belli aman allahım nasıl cevap veriyolarukalaca .siz hiç tv izlemiyonuzmu ne işiniz var burda dedim aman yarabbi demez olaydım.tamamen aileden gelen terbiyeyle alakalı bişey..

yaşın kaç arkadaşım???
daha neler göreceksin inan...
buduğu her hayvana işkence eden çoçuklar...
beldn aşağı küfür yağdıran çoçuklar....
yalan konusunda prıfosyenel olmuş çoçuklar....
çoçuğum demeden her türlü haltı bilen gören araştıran çoçuklar..
hırsızlık yapan yaptırılan çoçuklar...
ve daha niceleri..
anne baba olmak o kadar zorki vokdar çok özveri isteyen birşeyki..
bilinçsizce hamile kalıp sırf doğurmak için anne olanlar okadar çokki...
insanlık vasıfalarını öğrenememiş binlerce insan aynı kendileri gibi insanlar getiriyor dünyaya..
onlar en masum şekilde insan doğsalarda insan olarak kalamıyolar malesef...

ne güzel anlatmışsın canım...:46::46:

Son düzenleme:
18 yaşındayım.Gördüklerimden ve göreceklerimden o kadar korkuyorum ki.Bi yanda gelecek kaygısı bir yanda bunlar.Bu kadar kısa zamanda herşey bu kadar değişmiş olamaz gibi geliyor ama değişebiliyormuş.Kuşak farkı artık çok belirgin.Ben onların yaşıyla kıyasladım hepsini.Çok çok büyük fark var herşeyiyle.
Aile yapısı,eğitimi,terbiyesi.Herşeyiyle uçurum.Allah herkesin çocugunu korusun anne babasına bağışlasın.

ÇOcuklar birbirini taciz etmeyi seviyorlar maalesef. Arkadaşımın kızı kreşteydi. Kızlar eğilince falan erkek çocuklar arkadan gelip eteklerini kaldırıp elleriyle taciz ediyorlarmış. Küçücük başlarıyla nerden öğreniyorlar bunları insan şaşırıyor. :19:

ÇOcuklar birbirini taciz etmeyi seviyorlar maalesef. Arkadaşımın kızı kreşteydi. Kızlar eğilince falan erkek çocuklar arkadan gelip eteklerini kaldırıp elleriyle taciz ediyorlarmış. Küçücük başlarıyla nerden öğreniyorlar bunları insan şaşırıyor. :19:

:53::52:...bunu da duydum bir yaşımada daha girdim! bende sebep şu erkek çocuklarına bebeklikten itibaren cinsel organlarının ne kadar değerli bir organ olduğu çeşitli espiri ve adlandırmalarla anlatıldığı için o yöne odaklanıyorlar demek ki..oğlum amcaya aç göster deniliyor ama kızlara gelice ayıp,kapat açma sakın..keşke erkelere de ayıbı öğretebilsek..kızlar saklıyor çünkü doğrusunun o olduğunu daha bebekken öğreniyorlar,erkekler merak ediyor çünkü onlara serbest nasılsa..çok kötü ya,daha kreş çocuğu bunlar!!

18 yaşındayım.Gördüklerimden ve göreceklerimden o kadar korkuyorum ki.Bi yanda gelecek kaygısı bir yanda bunlar.Bu kadar kısa zamanda herşey bu kadar değişmiş olamaz gibi geliyor ama değişebiliyormuş.Kuşak farkı artık çok belirgin.Ben onların yaşıyla kıyasladım hepsini.Çok çok büyük fark var herşeyiyle.
Aile yapısı,eğitimi,terbiyesi.Herşeyiyle uçurum.Allah herkesin çocugunu korusun anne babasına bağışlasın.

Artık toplumumuz daha bencil.

Bireyler herşeyi kendilerinde hak görüyorlar,ve çocuklarda gördüklerini uyguluyorlar.

Kuşak farkının en önemli sebebide televizyon,çocuk kanallarındaki dizilerde bile 8 yaşındaki çocukların sevgilileri var ,10 yaşındakiler öpüşüyor.

Her türlü lafıda televizyondan öğreniyorlar.4 yaşındaki çocuk birşey sorduğunuzda ''seni ne ilgilendirir ''diyebiliyor.

:53::52:...bunu da duydum bir yaşımada daha girdim! bende sebep şu erkek çocuklarına bebeklikten itibaren cinsel organlarının ne kadar değerli bir organ olduğu çeşitli espiri ve adlandırmalarla anlatıldığı için o yöne odaklanıyorlar demek ki..oğlum amcaya aç göster deniliyor ama kızlara gelice ayıp,kapat açma sakın..keşke erkelere de ayıbı öğretebilsek..kızlar saklıyor çünkü doğrusunun o olduğunu daha bebekken öğreniyorlar,erkekler merak ediyor çünkü onlara serbest nasılsa..çok kötü ya,daha kreş çocuğu bunlar!!

benım de oglum var 2 bucuk yasında ben ona bazı yerleıne kımsenın dokunamayacagını tuvalate banyoya yanlız gırılmesı gerektıgını bazı yerlerının acık gezılmeyecegını tuvalete gıren ve kapısı acık olan mısafır gelen cocuklara bkılınca ayıp olacagını baskasının yatak odasına gırılmeyecegını fılan anlatıyorum

kayınvalıdem gıbı mesela bırı pıpısıne fılan dokunmak ısteyınce hemen kızıp bagırıyor oda babanneye bagırılıyor mu dıyor bende evet dokunulmaması gereken yerlere dokunulunca bagırılıyro dıyoumr ben yabancı degılım kı dıyor hıc farketmez o ona ozel kımse dokunamaz dıyorum
ona gore yabancısın dıyorum
bız hıc boyle seyler ogretmedık dıyor bıseyde olmadı dıyor sımdı zaman kotu coluk cocuk sasırmıs durumda
bır dızı ızlıyordum orda tecavuze ugrayan kucuk cocugun babasının soyledıgı sozu soyledı kadın cocuklarıma buyuklere saygı duymayı ogretecegıme keske ıstemedıgı bısey yapıldıgında bagırmayı ogretseymısım demıstı
zaten saygı ogetılmez kazanılır tabı kı bazı seylerı ogretmek gerekır ama buyuklerden korkutmak ıstemedıgı olunca bagırmalarına ızın vermemek cocukların pısırık suskun sıneye ceken ınsanlar olmasıan sebep oluyor

ayıpsa kızada ayıptır erkegede
evet toplumumuzda kıza gelınce ayıp gunah erkege gelınce aferım benım ogluma
yok yaa oldu sonra ne oluyor ıste boyle seyler duyuyoruz yaptıgı butun sapıklıgı dogru bılen cocuklar goruyoruz

Daha önce bir konumda bahsetmiştim gece yarıları sokaga bırakılar küçük kızdan.Allaha şükür o konu çözüldü.
Dün yaşadıgımız bir olayı anlatmak istedim.
Yan apartmnda komşunun oğlu var 6-7 yaşlarında.Annesi diyor doğumu biraz sorunlu geçmiş hareketlerinde değişiklik var.Daha sakin daha safca bir çocuk..
Bizim mahalledekiler de tam fenalık.Dün çocuga indir donlarını demişler bu da hep indirmiş.Altı çıplak geziyormuş.Annem uyardı topladı üstünü.
Akşama doğru diğer çocuklar onlar da en büyüğü 10 yaşında indir donunu filan diye sıkıştırmışlar.Vurmuşlar çocuga.Annesi de görmüş balkondan yetişti hemen.
Haklı olarak çok bağırdı çok kızdı şimdi bahçeye cıkarmıyor oğlunu.Bir de bebeği var küçük onu da ayıramıyor yanından.
Ne biçim çocuk ne biçim bir aile terbiyesi.Küçücük cocuklar nerden biliyor böyle şeyleri.O çocugun yaşayacagı travma belki hayatını etkileyecek.
Ayıp bişey.Belki dert değil ama burdakilere anlatmak istedim.Çevrenizi kontrol edin.Artık çocuklar sandıgımız kadar masumane değil maalesef.Belki oyun sanıyorlar ama hiç oyun değil.

vicdan kalmamış insanlarda. hep bir küfür, bir sinir, saygısızlık...
küçücük çocuklar ananı avradını diye başlıyor cümleye....

takım elbiseli, efendi görünüşlü adam iniyor arabasından başlıyor küfüre...

genç kızların ağzında hemcinsleri için sürekli o.... lafı.

ışıklarda beklerken duyuyorum. gencecikler, düzgün giyinmişler ama ağızlarını açtıkları anda herşey değişiyor.

şaşırıyorum. Allah evlatlarımızı, bizi ve tüm sevdiklerimizi korusun kollasın...

Back
X