Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ÇOcuklar birbirini taciz etmeyi seviyorlar maalesef. Arkadaşımın kızı kreşteydi. Kızlar eğilince falan erkek çocuklar arkadan gelip eteklerini kaldırıp elleriyle taciz ediyorlarmış. Küçücük başlarıyla nerden öğreniyorlar bunları insan şaşırıyor.![]()
kesınlıkle egıtım verılmelıBunu aileden ögrenmiştir, ya da arkadaş çevresinde bir tane bile bunu ögrenen varsa diğer çocukları etkiler.
Fakat bu davranış karşısında ben çocugu suçlamam, çünkü çocuklar büyükleri model alarak yetişen bireyler.
Benim de 6 yaşında bir oglum var.
Ben de size benim başıma gelen bir olayı anlatayım
Eşim Adana'lı. Aşırı küfürbaz, argovari , agız alışkanlıgı olan biri.
Sinirlendiği anda , araba sürerken vs küfür basar.
Ha şunu da belirteyim bana hiç küfür, hakaret, aksine lan diye bir konuşma yapmamıştır.
Adana'lı arkadaşlar bilirler buranın küfürlerini.
Allah'ın var mı diyerekten başlayıp, Allah'a kitaba söverler.
Bense tam tersi agzımdan konuşurken lan, bile çıkmayan biriyim.
7 yıllık flört süresince biraz olsun degiştirdim eşimi, en azından bıraktı.
Evlendik, 2 ay sonra arabamız çalındı daha kredisi bitmemişti, o olaydan sonra yeniden başladı küfürlere.
Ben her defasında anlatmaya çalıştım, yapma böyle vs vs.
Hatta bir gün telefon ile kaydettim o an neye küfür ediyordu hatırlamıyorum bile.
Dinlettim şaşırdı vs vs bu durum devam etti.
Bir süre sonra Oglum dogdu.
O zaman da hep derdim, bak bu çocuk yarın bir gün büyüyecek konuşmaya başlayacak
o zaman bunları hep sana söyleyecek derdim inanmazdı.
Ama azaltmaya kelimelerine dikkat etmeye çalışırdı.
Gel zaman git zaman oglum 16 aylık oldu.
Bir gün oglumun üzerini ıslanmıştı su içerken, ben de mutfakta işim vardı eşime seslendim.
Üzeri ıslandı degiştirir misin diye,
Oglumu aldı odasına götürüyordu, oglum zaten giyinmeyi soyunmayı sevmeyen bir bebekti,
bir yandan da çıkamomoo, degiştirmomo ( çkarmıcam, degiştirmicem)diye aglıyor :)
Neyse eşim aglarken üzerini degiştirdi, ben de koridorun başından işimi bıraktım yanlarına gidiyordum. Eşim önden geliyor, oglum arkada
oglum birden esoglosek baba, diktir baba dedi.
Biz şokkkkkkkk , ama eşim daha bir şok:)
O anki surat ifadesini hayatta unutamam :)
Ama ben o kadar mutlu oldum ki.İçimin yagları eridi.
Hiç acımadım :)
Eşime döndüm dedim ki yaaaaaaaa bak gördün mü söylediklerin döndü dolaştı sana geldi, bana demiyor çünkü benden duymuyor
ama senin söylediğini bildiği için sana diyor dedim.
Ve o olay eşim için dönüm noktası oldu.
Bir daha agzından asla kötü bir söz çıkmadı :)
Oglum şu an 6 yaşında.
Asla kötü söz bilmez.
Hatta bir arkadaşı kendisine gelip kötü bir söz söylediyse anlamını sorar.
Ben de hemen açıklamasını yaparım, fakat bu kelimenin asla kullanılmayacgını belirtirim.
Artık bazı olaylarda benden önce müdahale ediyor.
Bakınız: Baannemizin boş bulunarak kızıma söyledigi kelimede verdiği tepki :)
Demem o ki, olay kesinlikle ailede bitiyor!!!
kesınlıkle egıtım verılmelı
cocuk yapmak degıl marıfet guzel sekılde yetıstırmek
ben babamla annemın agzından salak kleımesı bıle duymadım benım arkadasımın babası kızına salak dedıgını duyunca benım yanımda çok sasırmıs yadırgamıstım
bırde yanlıs anlaıslmak ıstemem kesınlıkle ama ben sokakta oynamasıan ızın verılemesınede kızıyorum
bakıyorum 5 6 yaslarında cocuklar tek basıan sokaktalar
ya kacırsalar ya tacız etseler ya baska bısey gelse basına
cocuk tabıkı oynayacak ama senın gozetemınde yada guvendıgın bırının gozetemınde olmalı
cocgunun ne yaptıgın neye egılımı oldugnu nasıl arkadaslrı oldugunu bılmelısın
daha bu konuda konuslacak cok sey var aslında
Bunu aileden ögrenmiştir, ya da arkadaş çevresinde bir tane bile bunu ögrenen varsa diğer çocukları etkiler.
Fakat bu davranış karşısında ben çocugu suçlamam, çünkü çocuklar büyükleri model alarak yetişen bireyler.
Benim de 6 yaşında bir oglum var.
Ben de size benim başıma gelen bir olayı anlatayım
Eşim Adana'lı. Aşırı küfürbaz, argovari , agız alışkanlıgı olan biri.
Sinirlendiği anda , araba sürerken vs küfür basar.
Ha şunu da belirteyim bana hiç küfür, hakaret, aksine lan diye bir konuşma yapmamıştır.
Adana'lı arkadaşlar bilirler buranın küfürlerini.
Allah'ın var mı diyerekten başlayıp, Allah'a kitaba söverler.
Bense tam tersi agzımdan konuşurken lan, bile çıkmayan biriyim.
7 yıllık flört süresince biraz olsun degiştirdim eşimi, en azından bıraktı.
Evlendik, 2 ay sonra arabamız çalındı daha kredisi bitmemişti, o olaydan sonra yeniden başladı küfürlere.
Ben her defasında anlatmaya çalıştım, yapma böyle vs vs.
Hatta bir gün telefon ile kaydettim o an neye küfür ediyordu hatırlamıyorum bile.
Dinlettim şaşırdı vs vs bu durum devam etti.
Bir süre sonra Oglum dogdu.
O zaman da hep derdim, bak bu çocuk yarın bir gün büyüyecek konuşmaya başlayacak
o zaman bunları hep sana söyleyecek derdim inanmazdı.
Ama azaltmaya kelimelerine dikkat etmeye çalışırdı.
Gel zaman git zaman oglum 16 aylık oldu.
Bir gün oglumun üzerini ıslanmıştı su içerken, ben de mutfakta işim vardı eşime seslendim.
Üzeri ıslandı degiştirir misin diye,
Oglumu aldı odasına götürüyordu, oglum zaten giyinmeyi soyunmayı sevmeyen bir bebekti,
bir yandan da çıkamomoo, degiştirmomo ( çkarmıcam, degiştirmicem)diye aglıyor :)
Neyse eşim aglarken üzerini degiştirdi, ben de koridorun başından işimi bıraktım yanlarına gidiyordum. Eşim önden geliyor, oglum arkada
oglum birden esoglosek baba, diktir baba dedi.
Biz şokkkkkkkk , ama eşim daha bir şok:)
O anki surat ifadesini hayatta unutamam :)
Ama ben o kadar mutlu oldum ki.İçimin yagları eridi.
Hiç acımadım :)
Eşime döndüm dedim ki yaaaaaaaa bak gördün mü söylediklerin döndü dolaştı sana geldi, bana demiyor çünkü benden duymuyor
ama senin söylediğini bildiği için sana diyor dedim.
Ve o olay eşim için dönüm noktası oldu.
Bir daha agzından asla kötü bir söz çıkmadı :)
Oglum şu an 6 yaşında.
Asla kötü söz bilmez.
Hatta bir arkadaşı kendisine gelip kötü bir söz söylediyse anlamını sorar.
Ben de hemen açıklamasını yaparım, fakat bu kelimenin asla kullanılmayacgını belirtirim.
Artık bazı olaylarda benden önce müdahale ediyor.
Bakınız: Baannemizin boş bulunarak kızıma söyledigi kelimede verdiği tepki :)
Demem o ki, olay kesinlikle ailede bitiyor!!!
Benzer bir olay yeni taşındığım zamanlarda oturduğum sitede yaşandı; çocuklardan biri sessiz, içine kapanık,anne babası ayrılma sürecinde , üzgün bir çocuktu. Bir gün sokakta oynarken diğer çocuklar aynı bu çocuğa yapılan gibi çamaşırını indirmesini istemişler, o da kendini aralarına kabul ettirmeye çalışıyor ya indirmiş garibim, dört tane çocuk bunu dövüp makatına kalem sokmuşlar. Çocuk fenalaşmış, beyninden midesine giden bir şant taşıdığını o zaman öğrendim, hastaymış yavrum. Şok oldum duyunca, o tarihte bu çocukların yaşları 8-10 arası, tacize uğrayan çocuk ise 6 yaşında. Annesi ortalığı birbirine kattı, kadın polis çağırdı falan ama bir şey olmadı, çocuktur dendi ve aileler barıştırıldı. Ve bu aileler polis gelene kadar neredeyse kadını döveceklerdi. Üzerine yürüdüler, küfürler,hakaretler, kadını eve aldım polis gelene kadar. Çocuklarının yaptığı şeyi çocukluk olarak görmeye hala devam ediyorlar. Kadın çocuğu ile birlikte taşındı siteden, yavrum psikolojik destek alıyor hala.
Aklıma geldikçe içim acır,
Ve ben o kadınlardan birinden akıllara zarar bir cümle duydum, oğlu ..ne olacak herhalde çocuklara hiç itiraz etmemiş dedi.
Nerden tutsan olmuyor, bunların neresini eğiteceksin bilmiyorum ki ....