Nasıl daha girişken, konuşkan olunur?

tourmaline

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
5.548
198
688
- Yurtdışı
Merhaba,

İnsanlarla olan iletişimde nasıl daha sıcak ,konuşkan ve girişken bir insan olabilirim önerileriniz var mı? Bu durum aşılabilir mi acaba içinizde aşanlar var mı? Hani böyle yırtık, çok konuşkan, hiçbir şeyden çekinmeyen, espirili ve sıcak bir insan olmak istiyorum. Bunu nasıl aşabilirim acaba?? Psikiyatirye/psikologa gitsem aşabilir miyim nasıl bir tedavi uygularlar? Özellikle erkeklerle iletişim kurmakta çekiniyorum sanırım beğenilmeyeceğimi düşünüyorum ve kimseyle yakınlaşamıyorum, beğendiğim kimseye açılamıyorum.

Cok konuşan cok hata yapar sevecenlikle de konuskan olmanin bi alakasi yok bence...
Ayrıca fitratiniz sessiz sakinse değişeceğini sanmam...
Sevecen bi insan olmak icinde ya vedud ismini zikredin tek tavsiyem bu olabilir.

Hani böyle çok konuşkan, hiçbir şeyden çekinmeyen, espirili ve sıcak....
işte bunlar tamda benı yansıtıyor cnm benım.sor sölıyım sana nasıl böyle olunur

evet olabilir bu nasıl aşılabilir? siz beğendiğiniz biriyle rahatça iletişim kurabiliyor musunuz ben çok çekiniyorum?

Ben yukarda anlattıgın kısıyım . Bu durumunda cok eksısı var . Evet kurarım fena değilimdir ama yınede kendını kasma ıcınden davranmak ıstedıgın gıbı ol rahat .

ne için derken insan ilişkilerinde çekingen utangaç olmamak ve kendimi daha rahat hissetmek için yırtık tabirini kullandım..

Canim o kelime bi bana mi hos gelmiyor bilmiyorum ama kendini rahat ifade edebilmek ve rahat hissetmek icin cok kitap oku. Bir ortamda herhangi bir konu acildiginda fikir sahibi oldugun konular hakkinda konusmaya baslarsin bu bi baslangic olabilir senin icin.

Kendine guven bir ortama girdiginde rahat olmaya calis etraftaki insanlar ne dusunur diye umursama. Birinden hoslaniyorsan eger belli et, sinyalleri yak :) yada direk soyle. Olmadi diyelim karsi taraf istemedi ozaman yikilma uzulme her istedigimiz olucak diye bir sey yok demekki hayirlisi buymus diye dusun.

işte bunu yapmak benim için çok zor çünkü olumsuz bir tepki alırsam bunu kafama çok takarım..hele ki aynı ortamda olmak zorunda kaldığım bir insansa hergün yüzyüze bakıyorsam rahat olamam

Ben sağlık sorunlarından dolayı psikiyatriye gittim ama psikoloğoda gideceğim bikaç video var bende bu konuyla ilgili istersen sana adını gönderip internetten bak :)

30 , hiç aşamadım ben bu sorunumu yıllardır böyle
Anlıyorum sizi.ama yaratılışınız sesiz,sakinse yapacak bir şey yok.ama insanlardan utanmak özgüven problemidir.aileniz sizi yetiştirirken aldıkları yanlış tutum ve davranışlardan kaynaklanabilir.bu tüm yaşamızı etkilemiş de olabilir.o yüzden bir uzmanla görüşmelisiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…