nasıl davranacağımı bilemiyorum / yardım!

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Herkese merhabalar, sizlere danışmam gereken bir durum var, içim içimi yiyor ve nasıl davranacağımı şaşırdım. Ve bütün bunların içinde beni en çok üzen canım annemin ben evlendikten sonra haftalarca gözyaşı dökmüş olması.

Konuya gelirsek, halalar, kuzenler ve yengeden oluşan kalabalık olmayan bir ailem var. Geçtiğimiz ay evlendim, nişanlım nazarlardan saklasın mükemmel birisi ailemde güya çok sevildi çok iyi davranıldı sahip çıkıldı. Bu arada ben başka konularda bahsetmiştim babamla konuşmuyorum kıştan beri ama diğer akrabalarımızı hiç boşlamadık nişanlımla. Herşey çok güzeldi, heyecanlılardı, her gün hatırımı sormalar watsapp'den, hediyeler almalar, gelin arabası organize etmeler... Taa ki kınama kadar... Öncelikle söyliyim çocukken astım geçirdim, eşimin allerjisi var ve benim de migrenim. Sigara konusunda hassasiyetimiz var, yalan yok! Kınamda halam ve kızları mutfağımd asigara içmeye başladılar ben de biraz bozuldum ve söylendim ama sonra sizin başım üstünde yeriniz var diyerek çıktım yanlarından. Zaten o gün eşya da gelmişti kimseyi görecek halde değildim.

Bu arada eğer onların allerjisi olsa ve biz içsek bizden düşüncesizi olmaz... neyse.... Bu olaydan sonra önce nikahtan sonraki yemeğe katılmıcaz dediler, sonra soğukluk çıkarttılar. Küçük kuzenim eşin eve misafir çağarıyorsa sigaradan rahatsız olmayacak gibisinden akıl vermeye kalktı bana haspam...

Annem dayanamayıp ağız yoklamış bu konuya alınmışlar. Özür diledim, çiçek bile gönderdim aile büyüğüdür hakkı vardır diye.. Kİ BENCE HAKLIYDIM!

Nikahıma babam küs olduğumuz için gelmedi ve annem özellikle halamgillere tembihlemiş babasının gelmediğini söylemeyin hasta diyeceğim dedikodu olmasın demiş. Ama sanki bunu dememiş gibi herkese söylemişler. Dayımın eşi olayı sorduğunda da halam "annesi vivelamouru iyi yetiştiremedi babası haklı tamamen" demiş..... Ayrıca benim balayında da arkamdan konuşulmaya devam etmişler...

Neyse halamlar yemeğe katılmadı ama benim nikahtan çıkıp yemeğe başka yere gittiler bu bir.
Annem onların boşboğazlıkları yüzünden akrabalarla uğraşmış durmuş.
Yine annem iyi yetiştiremedi sözü ve benim çok üzülüyor olmam yüzünden üzüntüden hastalanmış.
Bu arada annem iki üniversite bitirmiş dünyadaki en asil ve iyi kadındır ama düşmüş bu aileye..
Babama da gelince her zaman çok kötü bir baba oldu başka konularımda yazmıştım okuyabilirsiniz...

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=668299

Lafı fazla uzattım, şimdi bu insanlara karşı sizce nasıl davranmalıyım ? Önümüzde bayram var ziyareti var var da var...

Hiçbirini görmek istemiyorum...

gitmeyin görüşmeyin .

Dün anneme gittim, halama da gidip sormayı düşünüyordum dedin mi hakkımda böyle diye ama sonra vazgeçtim. Neden iyi olan moralimi bozayım dedim. Gidip görüşmezsem hakkımda daha çok dedikodu yapmazlar mı ?

Bu insanların sizi ve ailenizi ezmesine bir kere müsade edersiniz bu onların hatasıdır. Ama bundan sonra görüşerek sizi ve ailenizi kırmaları için daha fazla fırsat veriyorsunuz. Annenizin sizi yetiştiremediği gibi bir cümle sarfeden insanın yüzüne baksanız ne bakmasanız ne. Hatırmış şuymuş buymuş annenizden kıymetli mi? Belki anneniz düğünde kalabalık olsun yetim gibi hissetmeyin diye bu insanlara sizin hatrınız için katlanıyor, siz neden katlanıyorsunuz? Annenizin başını daha fazla yere eğmeyin bence, bu saçmasapan insanlara da en azından görüşmeyerek hadlerini bildirin.

Son düzenleme:
Haklısınız. Ben de mesafeyi koyuyorum şu andan itibaren. Zaten bayramda burun ameliyatlı olucam ve evden çıkamayacağım bahanesi olur bu da!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…