Nasıl davranacağımı şaşırdım

firildakmerdane

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2008
151
6
643
İstanbul
eşimle çok sevdik birbirimizi..7 sene sevgili olarak kaldık..sonunda evlendik..2,5 senelik evliyiz..5 aylık bir oğlumuz var..ama eksik birşeyler..eşim çok iyi biri..ama anlaşamıyorum..çok ilgisiz..sevgisini hiç belli etmez..kıskanmaz..cetvel gibi çizilmiş sanki..yaptıkları hep aynı..monoton bir hayat..sıkıldım..konuşmayı deniyorum olmuyor..konuşmak istemiyor..sürekli zamana bırakıyor herşeyi..açmayalım bu konuyu diyor her defasında..zaten hiç açmıyoruz konuları..kendi kendime küsüyorum kırılıyorum ağlıyorum..sonra kendi kendime barışıyorum..gönlümü almayıda bilmez..üzgünken dahada üstüme gelir..daha da üzer beni..ne yapacağımı şaşırdım..bu aralar umursamazlıkta başladı..herşey bitti sanki aramızda..canım çok acıyor..ama onun bundan haberi bile yok..beni özler diye 1 hafta annemde kaldım..özledim dedi..1 gün içinde özlemi bitti..sanırım bana sevgisi bitti..ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım..eski günlerime dönmek istiyorum..yoksa bu gidişat hiç iyi değil..ne dersiniz eski günlerimize dönebilirmiyiz?:1no2:

canim cok uzun bi flort donemi gecirmissiniz.. o gunleri hatirltacak bisiler yapmani oneriyorum.. mutlaka ozel sizin icin anlamli yerleriniz sizin icin ozel filmleriniz vardir..
bunlari hatirlatacak bir program hazirla esiine.. bisi beklemeden sadece ozel bi gun hazirladim sana diyerek yap bunu..
belki sende de bisiler tukenmistir davranis olarak.. belki eskiyi hatirlamaniz lazimdir..

Belki de su an kirilgan donemindesindir.Yeni dogum yaptin sayilir,esin tabii ki daha cok ilgi gostermeli,buna katiliyorum,tabii ki yeri gelince tartismali ama sen de biraz daha rahat l.Eski eskide kalir,yeni guzellikler var simdi onunde bebeginle beraber.Her sey bitmis gibi dusunme,yepyeni seyler basliyor gibi dusun.Belki de artik sevgili degil,kari koca ve ebeveyn oldugunuzu dusunursen daha mutlu olursun diye dusunuyorumEvlilik ve flort farklidir,o kadar uzun bir flort donemi yasamissiniz ki,o gunler ozlemen dogal ama su andan zevk almayi da ogrenmek lazim di mi?

Hemen çocuk da yapmamışsınız , yani sebep ne ki acaba böyle olmasınınCADIARZU

7 yıllık flörtten mi kaynaklanıyor acaba:uhm: Epey uzun sürmüş sevgililik döneminiz, ama yine de bu böyle olmamalı :1no2: Sizde de mi bir şeyler eksik acaba , yani siz evliliğiniz için neler

yapıyorsunuz ? ,Şimdi eşinizin tutumu zaten burda okuduklarımızdan farklı değil ama siz kendinizi açarsanız , mesela evde nasılsınız , iletişimi başlatır mısınız, eşinize şirinlik yapar mısınız...Yani

evliliği canlı tutmak aslında iki tarafın görevi ama eşleri buraya davet etme olanağımız yok ve bari biz biraz çaba gösterelim diyorum...Yoksa her şeyi kadın yapsın diyen biri değilim aslında ama herkes

ancak kendini değiştirebilir, malesef karşımızdakini değiştiremiyoruz...

niyeki çok normal Türk standartlarına uygun bir evlilik
eşinin huyu bu sanırım gamsız vurdumduymaz değiştirebilirsen iyi
değiştiremezsen alışırsın be canım filmlerdeki romantik kocalar yok varsada piyasada yok
piyango gibi arada bir büyük ikramiye birine vuruyor ne yapalım elimizdekiyle mutlu olmayı öğrenelim

Sevgisinin bittigni sanmiyorum...sadece artik sevgi ve alaka göstermeye gerek duymuyor kanimca...

Cok uzun süre birliktesiniz, malesef bircok iliskide ve evlilikte gecen her yil biraz daha monotonlastiriyor herseyi...
Yapi olarak nasil bir insan bilemem ama uzun vaadeli beraberliklerde cokca gördügüm birsey bu..

Bence sende bir müddet ona karsi ilgisiz ve sevgisiz davran, baska seylerle mesgul et kendini...hayatin sadece evliliginden ibaret degil arkadasim...Gez toz arkadas cevreni genislet

ya erkekler böyle senden emin onun için bence de ilgi göstermeye gerek duymuyor.

bide ne istediğini açık açık söyleyerek anlat bence.
çünkü erkekler bizim gibi bişeyleri ima etmeye çalışmazlar o bişeyleri direk söylerler ve karşısındakinden de aynı şeyi beklerler. senin annene gidip 1 hafta kalmanın altında senin düşündüğün gibi bişiler anlamaz. onun için sen annene gitmişsindir kalmak istediğin için.
ve gelmişsindir.
ama sen ondan ilgi beklediğini ve şikayetlerini söyeldiğin zaman eminim duyarsız kalmayacaktır

Yani...

Özellikle şu monotonlaşma kısmına katılıyorum...

Evet senin en doğal hakkın ilgi, sevgi, hele ki iletişim olmazsa olmazı evliliğin...

Sıkma canını kafanda kurup kurup kendine eziyet etme bence evine sana sadık ise dışarıda gözü yoksa buna da şükür neler okuyoruz burda evliliklerde...

Sevgili arkadaşım , bu genelde evli bayanların ortak sorunu ,bir çok evliliklerde yaşanıyor.
Erkeklerimizde sanırım bu genetik.Evlilik olunca eş cepte biliniyor.
Özellikle kadınların duyguları vs çok önemsenmiyor.Heyecanlı şeyler , ilgi alaka gösterilmez gibi düşünülüyor.
O yüzden aşk evliliklerinin sonu hayal kırıklıkları oluyor(istisnalar hariç)senağlama

Bence kadınlarda kendini bırakmamalı, bakımlı olmalı , güleryüzlü ,eşlere ilgili olmalı diye düşünüyorum.Özellikle evliliğin ilk yıllarında daha bir önem arz ediyor.
Eşinizi değiştirmeye çalışmadan gayret edin çünkü o durum daha çok yıpratıyor.
Umarım gönlünüze göre evliliğiniz güzelleşir.:teselli:
Sevgiyle kalın....

birçok evlilikte bu sorunlar yaşanıyor maalesef
erkekler belli bir zamandan sonra eşlerine pek ilgi göstermez oluyolar eski heyecanları kalmıyo ama bu eşlerini sevmedikleri anlamına gelmez.o yüzden sizde eşinizin ilgisini çekmeye çalışın yada çok soğuk davranın ona bakalım tavrı ne olacak
ama benim yanlış gördüğüm nokta şu eşinizle problemlerinizi konuşamıyorsunuz anladığım kadarıyla.yani aranızda iletişimsizlik var bu kötü işte.bu sorunu bir an önce halletmeniz gerek bencea.s

canım hamileliğin başlangıcından bebeğin bir yaşına gelene kadarki süre zarfı biz kadınların çok hassas olduğu dönem. benim oğlum neredeyse bir yaşına basacak. aynen senin hissetttiklerini hissedip yaşadım. ve yeni yeni tabiri caizse ayılıyorum. ne kadar eziyet etmişim eşime ve kendime diyorum.ne kadar haksızlık etmişim... ama elimizde değil. bu dönem böyle ilgi isteye isteye,bekleye bekleye,ilgi görünce daha fazlasını bekleye bekleye,kendimizi yiyip bitire bitire geçiyor maalesef. ama geçiyor inan bana. etrafımdakiler söylerdi aldırış etmezdim. ama yaşayanlar biliyormuş... o yüzden ağırlıklı olarak senin hassasiyetin ve duygu yoğunluğunun oluşturduğu bu buhran içerisinde daha fazla kendine dert edinme ve geçici bir dönem olduğunu bilerek bu dönemi de ayrı bir tadı olan herhangi bir hayat dönemi olarak tat. emin ol yaşamdan tat almaya başlayacaksın yeniden. en güzel günler senin ve tüm duygulu, ince ve insan olan insanların olsun...

7 sene flort ve 2,5 sene evlilik ettimi nerdeyse10 yil. ee canim haliyle monotonlasacak..zamanla insanlar birbirlerine o kadar alisiyorki heyecan falan kalmiyor haliyle..arada evliliginizi renklendirmek icin degisik surprizler yapin bence..

Bunun 7 yıl flörtle hiç ilgisi yok arkadaşlar, flört başka evlilik başka... Sonçta flört dönemi boyunca aynı evde yaşamıyorsun, evli bir çift gibi davranmıyorsun...
Bu eşnin kişilik yapısıyla ilgili bir durum bence, bebekten dolayı da olabilir. rkekler baba olmayı gözlerinde biraz fazla büyütüyorlar, psikolojik bir baskı hissediyorlar...
Bence eşinle açıkça konuş....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…