Nasil davranmaliyim gercekten şaşirdim

ardacinar

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
1.805
1.943
333
Öncelikle derdim dini değil lütfen yorumlarinizda dikkat ederseniz sevinirim
Ben 1 ay önce kendi isteğimle kapandim benim tercihim evliyim eşim bana saygi duyuyo ailem baska sehirde ve senede 2 kere en fazla 1 er hafta ya da 10 gun göruyorum annem ve babam karşı bu fikrime daha önce de gündeme getirmistim istememislerdi şimdi de annem biliyo babam da gidince öğrenek ya da hiç gitmiycem bilmiyorum annem.her telefonda mutlaka iğneliyo beni yaa öyle mi yaa böylemi cevap vermiyorum çoğunda ya da isim var hadi sonra konuşuruz diyorum ama artik cok sıkıldım nasil davranmaliyim gittigim de babama nasil konusmaliyim ben böyle mutluyum ama anlatamiyorum bana bi akil verin

Isteyerek kapanmissiniz, sizin tercihiniz. Asla en yakininiz bile olsa hic kimsenin bu karariniz uzerinden sizi demoralize etmesine izin vermeyin.

Ciddiye almayin. Bu sekilde davranarak sizi kararinizdan donduremeyeceklerini, sadece onlardan uzaklasmaniza neden olacaklarini, saygi duymak zorunda olduklarini belirtin.

Nasıl birini başını kapatması için zorlamak igrencse, açması için zorlamak da iğrenç. Kendi isteğinle bunu yapıyorsan kimsenin yorum yapmasına izin verme. Bu sadece seni ilgilendiren bir konu. Ne ananı, ne babanı, ne kocanı ilgilendirmiyor.

Babanıza kendi isteğinizle kapandığınızı, eşinizin ve çevrenizdekilerin bunda bir etkisi olmadığını anlatırsınız. Ve en önemlisi kendinizi bu şekilde çok huzurlu ve mutlu hissettiğini söylerseniz bu kesin ifadelerden sonra size gösterdiği tepkiler zamanla geçecektir.

Sen mutluysan gerisini neden düşünüyorsun ki? Bırak kim ne derse ne düşünürse düşünsün. Bu baban dahi olsa. Güzel bir dille anlatırsın ve konuyu kapatırsın. Mühim olan iç huzuru insanın.. hiç kafana takma lütfen.

Kabullenirler ama görüsmüyoruz ya seneye yaza belki o da konusmalarini kaldirabilecek gucu bulursam.kendim de yoksa beni göremeyecekler inanirmisiniz sosyal medya ya resim koydugumda bile annemi secip gormemesini saglamayi düşünüyorum o kadar uzaklasiyorum

Ben tesettürlüyüm, başörtümü çıkarsam annem babam tepki gösterir muhakkak. Ters şekilde sizin aileniz de başörtüsüne aynı tepkiyi gösteriyor. Ama zamanla alışacaklardır daha 1 ay olmuş.

Yumuşak bir şekilde böyle daha mutlu olduğunuzu söyleyin, gönüllerini kırmamaya çalışın.

Bir de gercekten güzellikle sakince anlatsam da saygi duymayacaklarini dusunuyorum tepkilerini gercekten kestiremiyorum bu da beni geriyo tabi

Bu senden başka kimseyi ilgilendirmez
Onların kabul l etmesi veya etmemesi söz konusu bile olamaz
Kararına saygı duymuyorlarsa da görüşmezsin olur biter

Evlendikten sonra kapandığınız için sanırım eşinizin baskısı olabilir mi diye düşünmüş olabilirler. Öncelikle kendi isteğinizle kapandığınıza ailenizi ikna edin. İğneleme ya da aşağılama tarzında konuşmalar olursa daha sert bir dille uyarın.

Kadınları bi rahat bıraksalar özgürce diledigimizce yaşasak
Kimi zorla kapatmaya çalışır,kimisi açmaya ne derlerse desinler sizde tepki verin ki seslerini kessinler
Kimseyi ilgilendirmez siz kendi iradenizle hareket ettikten sonra

Forumun ateistlerinden biri olarak yazıyorum, onlara ne?? Onların laf söylemeye hakkı yok. İster saçını kazıtırsın, ister boyarsın, ister örtersin. Toplumca bir rahat bırakıp saygı duysak insanlara her şey çok güzel olacak da.. Ne zaman olur kim bilir?

Anne/Baba, ben yetişkin bir kadınım. Kendimi kapalı olarak mutlu hissediyorum. Bu hayat benim hayatım. Eşim gibi siz de bana saygı duymalısınız. Deyin.

Bu benim kararim saygi duymak zorundasiniz. Kaldiki eşim karismazken sizin karismaya hakkiniz yok. Diye koyun tepkinizi. Siz sustukca,gecistirdikce baskiya laflara soylemlere devam ederleer. Allah muaffik eylesin

Yeni evli değilim o yüzden eşimden bilmiyolar annem özellikle kendi kararim olduğunu çok iyu biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…