nasıl davranmalıyım ki ben :(

sizin yorumunuza bayıldım bu arada umarım siz de çok mutlu olursunuz

evet yeni bir ilişki de hani belki olmuştur size de birini tanıyınca onunla ömür geçirme fikrine çabuk alışırsınız bana şuan olan bu birkaç ay ama ben onunla yaşadıklarımı hissettiklerimi 3 yıllık ilişkimde 10 da 1 ini hissetmedim olgunlaşıyorum galiba biraz

anneler kiymetlidir , yok diyorsa vardir bi bildigi ..
anneler kirilmaz, uzulmez
bigun onu kaybedersen çok pi$man olursun herseyden
ortada ciddi bi$eyde yok yol yakinken dön derim ben ..

anneler kiymetlidir , yok diyorsa vardir bi bildigi ..
anneler kirilmaz, uzulmez
bigun onu kaybedersen çok pi$man olursun herseyden
ortada ciddi bi$eyde yok yol yakinken dön derim ben ..

Annemin tek takıldığı şey alevi olması görüştüğümü de biliyo soruyo ne yaptınız ettiniz diye.Annemi kırmak üzmek istemediğim için kafama takıyorum zaten yoksa anlatmam herkes anlatıyo mu sanki ama ben böyle mutluyken içimde kalsın istemiyorum çok iyi biri huyları hareketleri herşeyi fazla iyi ve sırf alevi diye hissettiklerimi çöpe atamıyorum haksızlık gibi geliyor bana

ben alevi değilim ama nekadar alevi tanıdıysam hepsi dünya tatlısı insanlardı gerçekten, hepsi iyiydi, yardımseverdi ve sıcakkanlı :)

yalnız benmde yakın dönemde bir çocukla görüşmüşlüğüm oldu kendisi aleviydi (o da çok iyiydi) ama ben kötü bi ilişkinin altında ezilirken çıktı karşıma, onunda kendinden emin olmadığını düşündüğümden olayı ilişki boyutuna getirmemiştim.. Hala görüşürüz hala arkdşımdır, bazen takılır bana negüzel sevgilim olucaktın yaktın bizi die

İlk görüştüğüm dönemlerde erafımdakilerden tepki almştım aleviyse olmaz falan diye, anneme sormuştum oda saolsun bizim bi problemimiz yok insan olsun yeter demişti (önceki erkek arkadaşmdan sonra adam olsun valla yeter die bi tepkide vermişti)

genede sevgilinle sonunu göremiyosan ayrıl derim boşuna ümit verme ve anneler değerlidir onların söyledikleri yüzde 90 gerçekleşir, adımlarını ona göre atmanı öneririm

son ilişkim bitince annem böyle pimpirikli oldu aslında çok üzüldüm çünkü ben de.
işte sonumuzu konuşmak için çok yeniyiz hani mesajı okuduysan ben çok farklı hissediyorum sorun bu yoksa kestirip atabilirdim ama atamıyorum da kaşınıyorum herhalde ben

benim kız arkadaşım sunni alevi beyle evlendi çokda mutlular... şimdiye kadar hiç problem etmediler..

senin veya onun ailesinden birbirinizin inançlarına karşı bir problem yaşanmıyacağından eminsen sorun olmaz bence de ama ailenden birisi net bir şekilde karşıysa çok problem yaşarsınız. Aileler de istemediğinde sonra çok sorun yaşandığını okuduk burda da

annem hemen tepki verdi ama eğer bizim ilişkimiz ilerler ciddileşirse tanıdığı zaman yumuşar diye umut etmekten başka birşey gelmiyor elimden

annem hemen tepki verdi ama eğer bizim ilişkimiz ilerler ciddileşirse tanıdığı zaman yumuşar diye umut etmekten başka birşey gelmiyor elimden

inşallah canım ama birde şu da var annenin kararı değişmezse , babanın kararı da var ilişki ciddiye bindikten sonra ayrılması daha zor olur gene de sen bilirsin tabi ama annenle herşeyi başdan enine boyuna konuşman daha iyi olucaktır bence

öyle tabi haklısın ben biraz daha zaman geçsin görüştüğümüzde olan şeyleri bana yaklaşımını falan anlatırım zaten ona olmadı eve getirip tanıştırırım annemle ciddi düşünmeye başlarsak ki zaten erkek arkadaşım o konuda kendine güveniyor baya istersen bugün tanışırım ben öylesine birşey yaşamıyorum seninle ailenin onayı önemli ama böyle tepki yerine önce tanımayı deneseler diyor o da haklı yani böyle güzelken herşey pat diye bitiremiyo ki insan

RABBİM kolaylıklar versin canım.. benim düşüncem anneni üzmemen.. alevi demişşin benım bıldıgıme göre bu aleviliğin çesidimi ne olurmus.. kimi PEYGAMBER EFENDIMIZE (s.a.v) ınanıyor peygamberdır haktır dıyor.. kımıde hayır HZ.ALİ peygamber olacaktı dıyor.. CEBRAİL as (haşaa) hata yaptı diyor.. eger karsındakı kısı bu sekılde dusunuyorsa yanı allaha ınanıyor ancak peygamberımıze ınanmıyorsa musuman degıldır.(ımanın 6 sartından bırını ınkar eden musluman olamaz!) boyle bırıyle evlenırsen kı dınen evlenemessın nıkahın olmaz.. bu dunyada bunun acısını ccekmessın ama obur dunyada cekersın.. buda dını yonden boyutu ıste.. sen kararını ver benım bıldıgım bu.. hayırlısı olsun.

Son düzenleme:

evet çeşitleri olduğunu falan bana anlattı hep ve ben bilmiyordum öyle ayrıntılı birşey olduğunu peygamber efendimizi dinin esasları çok benzer oruç da tutuyo namaz da kılanlar var ailesinde bir tek ayrıca bi 12 gün oruçları varmış ne yalan söyliyeyim bende aleviler için kötü şeyler duydum ama dini benden iyi yaşıyo erkek arkadaşım ve yobaz bi anlayışa sahip değil bu yüzden din aramızda sorun olmuyo hoşgörülüyüz ikimiz de bence çok da farklı şeyler değil inançlarımız

Aleviler sunni es alirlar cunku insanligin mezhepte olmadigini bilirler.

Kızlar öncelikle agzınıza saglık çok güzel yazmıssınız tebrik ederim....

Arkadasım ben de Alevi'yim Alevilerle ilgili çok kötü şeyler duydum derken ne duydun sen bana söyle ben sana birinci agızdan cevap veriyim arkadaşlar da yazmışlar Aleviliklerin de çeşitleri oluyor diye sizde de sanırım Tarikatlar oluyor o 12 gün tutulan oruca da Muharrem Orucu denir canım 12 gün boyunca tutarsın sadece su içmezsin eger tam tutarsan da Kurban kesmek zorundasın

tatlım ben sana işin özünüsöylemeye çalıstım.. senın allaha peygambere kıtaplara meleklere ahıret gunune ve kadere ınancın varsa sen musluansındır. ama erkek arkadasın bunlardan bırını dahı reddedıyorsa musluman degıldır. musluman bır kadınla musluman olmayan bır erkegınde dını nıkahı olmaz. kısaca evlılıkten snra yaptıgınız hersey zına olur ve bunun bedelını ahırette cekersın boyle. namaz kılanlarıda var kılmayanlarıda.. ama namazı nasıl kılıyor?? peygamberımızın ogrettıgı gıbı ı peygamberımızın sunnetlerıne baglı olarak mı kılıyor?? tatlım senın ıcın dın onemlı degılse ahıret cennet cehennem ALLAH korkun yoksa o zaman ıstedıgını yapabılırsın.. ama ıcınde aşktan baska din boyutunuda düşünüp önem veriyorsan senın ıcın evlenmemen hayırlıdır...

evet oruc tutuyorar ama ramazan orucu tutmuyorlarkı.. muslumanlara farz olan oruc ramazan orucudr.. mulumanlarda muharrem ayıda oruc tutar ılk 10 gun asure gunene kadar tutak cok sevptır.. ama oruclarımızda farklılıklar var.. onlar benım bıldıgım o donem bıcag degmezlermıs.. bızım oylemı? degıl.. aleviliği bir mezhep olarakmı goruluyor bılmıyorum ınan kı. ama hak mezhep 4tanedır.. hanefı safii hanbeli maliki.. banlanmama az kaldı.. sana kolay gelsın ben bıldıklerımı anlattm.

İkinizinde içinizde Allah inancı var ikiniz de seviyosunuz birbirinizi mutlu ediyosunuz güzel bir ömür geçireceksiniz belki. Daha önemlisi var mı? Bırakın onu bunu kim ne söylerse düşünürse düşünsün önce insanlık iyi niyet vicdan eğer bunları onda görüyorsan ömür boyu mutluluklar olsun :) anneniz de eğer iyi biriyse tanıyınca size kıyamayacaktır eminim takılmayın bu kadar mutluluğunuza keyfinize bakın :)

ya bana hep aleviler müslüman değilmiş gibi anlatıldı araştırdım mı bu zamana kadar hayır.Şuan araştırıyorum ve gerçekten alevi olanların bizden farklı olduğunu düşünmüyorum tarikatları var dediniz bi bilgim yok ama evine Kuran sokmayan da varmış camide namaz kılanı da çeşitliliği derken bunu kastettim ben

ya ben çok teşekkür ederim yorumunuz için inşallah öyle olur Allah size daha çok mutluluk nasip etsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…