Nasıl davranmalıyım?

Amaaan eltimden bana ne diye hareket edenlere çok şaşırıyorum. Siz bir ailenin üyesi olmuşsunuz, her yerde karşılaşacaksınız. Düğünde, bayramda, aile toplantısında. Yarın çocuklarınız olduğunda hiç mi amcasini tanımayacak, bayramda evine gidip elini öpmeyecek mi, düğününe çağırmayacak mı, böyle gereksiz konular için ipleri koparmak bana yanlış geliyor.
Eşinizin elinden telefonu alıp, laf söyleyip telefonu kapatmanizi doğru bulmadım. Eşiniz tepkisini versin, siz kendinizi ortaya atıp kötü olmayın. Eşiniz yapsa göze batmaz siz yapınca göze batar, aile ilişkilerinde politik olan kazanır unutmayın.

Bizzat yaşadım
Bana satasti zaten bunu bekliyordum
Dedim ki seni herkes bu deli ağzına geleni söyler diye yaftalamis ve kaale almıyorlar ama ben onlar gibi değilim çok rica ediyorum yüz göz olmayalim
İlginç bir biçimde işe yaradı utandı mi kötü mü hissetti bilmiyorum bi sessizlesti sonrasında ise merhaba dan öte muhabbetim olmadi arada ortaya iğneleyici laf soktu ucu bana değen bana cevap hakkı doğuran diyeyim baktım tebessüm ettim deli işte gibisinden şimdi o kadar iyi ki benimle inanın bende bilmiyorum bu iş nasıl oldu

İlkkan seni hiç dinlemedim ama bence haksızsın yaaaa... Sjsjjxjfjfkf
Şaka bir yana tabii ki. Teşekkür ederim yorumunuz için. Tabii ki umursamazlık etmezdim. Kendisi on yılı geçkin bir süredir ailenin gelini. Sözümden nişanıma hiçbir şeyime gelmedi, eşini de göndermedi. Kritik anlarda ve önemli günler yaklaşırken ailede kavga çıkarıp bütün dikkatleri üzerine çekmeye çalıştı. Bu süreçte eşimden sürekli para istedi, duygu sömürüsü yaptı çocuklarını kullandı.
Siz ister misiniz eltinizin eşinize bu şekilde davranmasını? Bireysel olarak eşimin sorunu fakat sürekli eşimin evin içinde bir şeylere üzülmesini kafaya takmasını artık ben doğru bulmuyorum. Doğru bulamamaktan ziyade hoş bulmuyorum. Kaldı ki elin kızı. Neler neler oluyor hayatta, neyine güveneceğim ben onun? Ki onun bu denli art niyetli davranışlarından sonra benim onu nasıl benimsemem beklenebilir ki?
Çocuklarım Allahım tez zamanda nasip eder de olursa eğer amcalarını tanısın bilsin ki çok da mükemmel bir adamdır. Ama o kadını bilmese de benim için bir şey değişmez? Hatta yararıma olur.

Şu söz öbeği çok hoşuma gitti. Yine de sizin eltiye ben pek güvenemedim. Ama kafanız rahatlamış ya önemli olan da bu. Darısını başıma diliyorum...
Mutlaka o lafı kullanacağım eğer yüzüme karşı bir yanlışını görürsem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…