Nasıl Davranmalıyım?

Benim de eşimin kardeşi haftaya evleniyor bende büyük elti olacağım 3 senedir de tanışırız ve içiçeyiz allah bozmasın arkadaş gibiyizdir
ve ailelerden bi kere olsun bahsetmemişizdir,gerçekten tek kelime etmedik.Çünkü abi kardeş birbirine çok düşkünler sağolsunlar bizleri de birbirimize yakınlaştırdılar,bi kızkardeşim gibidir eltim.Hiç bir zaman da eşlerimizin ailesi şöyledir böyledir diye de laf etme gereği duymadım...gereksiz bi laf atmış ortaya...

gerçektemn öyle düşünen bir insan bunu böyle gözüne soka soka söylemez davranışlarıyla belli eder kesinlikle tam tersini düşünüyordur...ve şimdi eski gelin tecrübesi moduna girmiş...sana yol yordam gösteriyo aklınca...ve cahil insanın agzı çok ve boş laf yapar...sadece kısa cevaplar ver evet evet hııı yaa dogru falan yap.ben eşimin ailesine sıkıldıgımı,dinlemek istemedigimi ve rahatsız oldugumu bu şekilde belli ediyorum.seni mecburen dinliyorum ama görüşlerini önemseyecek kadar saygı ve samimiyet duymuyorum imajı çiziyorum

canım ne düşündüğünü bilmiyorm belkide dediğin gibi farklı düşünüyordur ama kendi kendine akıl verir tavırlarda olması çok yanlış bi büyüklük havalarında onun benden ne farkı varki eski gelin olması neyi değiştirir neticede ikimizde geliniz ama yok illa rekabet olucak kimseyle kötü olmak istemem o bana yaklaşsa bende yaklaşırım ama tek taraflı olmuyor onun bu tavırlarını gördükçe iyice soğuyorumm ondan ne görmek nede konuşmak istemiyorum onla.

Yakında evleneceğim için şuan evim yerleşme aşamasında ve dün evimdeydim eltimler falanda geldiler birara eltimle yanlız kaldık biraz sohbet ortamı oldu kendisiyle çok sık olmasada ne zaman sohbet etsem mutlaka canımı sıkacak lafları oluyor sanki bana karşı bi çekememezliğimi var anlayamıyorum nasıl davranacağım konusunda bana yardım edin lütfen mesela o gün sohbet ediyoruz kısaca anlatıyım ,kayınvalidemlerden bahsetti falan şöyle iyi aile böyle iyi aile çok iyi bir aileye düştün bana şöyle iyi oldular böyle iyi oldular işte onlara laf söyleyen karşısında beni bulur gereksiz gereksiz laflar hani konuşmak olsunda ne olursa olsun. Bilmiş tavırlarda onun görüşü doğru onun dediği doğru hep bi havalarda yani. Bende insanları asla kırmak istemem hani çirkeflik yoktur yapımda asla ama bazen öye olmak gerekiyor en sonunda patlıycam kimseyle kötü olmak istemem ama gerçekten canım sıkılıyor. Eltimin bu tavırları karşısında nasıl davranmalıyım tecrübelerinizle bana yol gösterin lütfen nasıl davranmam gerekiyorr????????

ha birde şu var annemin sözü '' deli deliyi görünce değnegini saklarmış.'' birde bunu düşün canına tak ederse sakin kalma içine atma sende geri kalma degnegini göster...

Benim de eşimin kardeşi haftaya evleniyor bende büyük elti olacağım 3 senedir de tanışırız ve içiçeyiz allah bozmasın arkadaş gibiyizdir
ve ailelerden bi kere olsun bahsetmemişizdir,gerçekten tek kelime etmedik.Çünkü abi kardeş birbirine çok düşkünler sağolsunlar bizleri de birbirimize yakınlaştırdılar,bi kızkardeşim gibidir eltim.Hiç bir zaman da eşlerimizin ailesi şöyledir böyledir diye de laf etme gereği duymadım...gereksiz bi laf atmış ortaya...

evt en doğrusunu yapmışsınız gerek yokki anlatmaya ben zaten göreceğim neyin ne oldugunu hani iyi insanlar şöyle böyle dese yine neyse ki ben zaten kaç senedir aileyi tanıyorum yani nişanlımla uzun süredir beraberiz kime ne anlatıyor anlamadım hani yeni evleniyorum ama kaç senedir bende bi şekilde ailenin içinde sayılırım

canım ne düşündüğünü bilmiyorm belkide dediğin gibi farklı düşünüyordur ama kendi kendine akıl verir tavırlarda olması çok yanlış bi büyüklük havalarında onun benden ne farkı varki eski gelin olması neyi değiştirir neticede ikimizde geliniz ama yok illa rekabet olucak kimseyle kötü olmak istemem o bana yaklaşsa bende yaklaşırım ama tek taraflı olmuyor onun bu tavırlarını gördükçe iyice soğuyorumm ondan ne görmek nede konuşmak istemiyorum onla.

sen ılımlı birine benziyorsun arkadaşım bende öyleydim bi zamanlar hemde çok ılımlıydım ama ben degnegimi göstermek zorunda kaldım....zorunda bırakıldım.içime attıklarımda gün geldi eşimle ailelerden konu açılıpta ikimizde etegimizdeki taşları dökmeye başlayınca eşimle aramızda problem bile oldu.hemde yıllar sonra...

Uzak durmaya calis canim. Suan evlilik asamasindasin, simdi pek uzak duramasin belki ama evlendikten sonra pek fazla görüsmezsin olur biter. Benim eltimle cok büyük sorunlarim oldu, beni sinirden catlatti, daha 4 aylik evliydim esimin abisi ve eltim bizden para istemeye geldiler kafayi yedim. Esim bizim borcumuz bize yeter dedi, bu seferde eee karin altinlarini satsin dediler. Vermedik, bu seferde borclu olduklari kisilere bizim telefon numaramizi vermisler, adamlar sabah aksam dinlemiyor zirt pirt ariyorlardi, sonunda cildirdim, kayinvalidemi aradim bütün sinirimi kustum. Ondan beri nerdeyse hic görüsmüyoruz. Bayramlarda falan mecburen denk geliyoruz kayinvalidemlerde ama 2 saatcik disimi sIkiyorum artik. Nekadar uzak olursan, okadar rahat olursun

evt canım ben ılımlıyım iyi niyetliyim karşımdaki insana hemen patlamam bi süre sabrederim sineye çekerim ama sonunda bir patlarım tam patlarım içimde biriktiririm bi müddet napıyım yapım böyle benimde huyum kurusun keşke hazır cevap bir insan olsaydım onuda ben yapamıorumm

Uzak durmaya calis canim. Suan evlilik asamasindasin, simdi pek uzak duramasin belki ama evlendikten sonra pek fazla görüsmezsin olur biter. Benim eltimle cok büyük sorunlarim oldu, beni sinirden catlatti, daha 4 aylik evliydim esimin abisi ve eltim bizden para istemeye geldiler kafayi yedim. Esim bizim borcumuz bize yeter dedi, bu seferde eee karin altinlarini satsin dediler. Vermedik, bu seferde borclu olduklari kisilere bizim telefon numaramizi vermisler, adamlar sabah aksam dinlemiyor zirt pirt ariyorlardi, sonunda cildirdim, kayinvalidemi aradim bütün sinirimi kustum. Ondan beri nerdeyse hic görüsmüyoruz. Bayramlarda falan mecburen denk geliyoruz kayinvalidemlerde ama 2 saatcik disimi sIkiyorum artik. Nekadar uzak olursan, okadar rahat olursun

ah canım seninde yaşadıkların hiç kolay değil ne kadar ayıp etmişler karın altınları satsın ne demek ne kadar ayıp mecburmusun sanki onlara borç vermeye. Evet en doğrusu uzak olmak fazla samimiyete girmemek lazımm

ah canım seninde yaşadıkların hiç kolay değil ne kadar ayıp etmişler karın altınları satsın ne demek ne kadar ayıp mecburmusun sanki onlara borç vermeye. Evet en doğrusu uzak olmak fazla samimiyete girmemek lazımm

herzaman annem ve yengeme özenmisimdir evlenmeden önce. Inanirmisiniz sanki iki elti degil öz kardes gibiler. Bende eltimle ilerde öyle olcam dedim hep evlenmeden önce, ama karsidaki insan bunun tam tersini yapiyorsa, yapcak birsey yok. Hep alttan alayim, iyi davranayim belki degisir dedim ama nafile, sinir hasta olacagima uzak dururum daha iyi

eltiler ve gelin-görümce arasında,hele hele yaşları birbirine yakınsa mutlaka çekişmezlik olur.bence kaynana kayınvalide vs sana ilgili ise biraz fesatlık olmuştur muhakkak başka açıklaması yok.ya da belki sadece sana öyle gelmiştir:) bazen insan alıngan dönemlerde olur ya.

kesinlikle canm tek taraflı olmuyor zaten karşılıklı herşey ama tam bir mutluluk yok ne yazıkki mutlaka insanın canını sıkacak bişeyler oluyor :( canımızı sıkan insanları hayatımızdan uzak tutmak en iyisi yoksa sağlıgımızdan oluyoruz

eltiler ve gelin-görümce arasında,hele hele yaşları birbirine yakınsa mutlaka çekişmezlik olur.bence kaynana kayınvalide vs sana ilgili ise biraz fesatlık olmuştur muhakkak başka açıklaması yok.ya da belki sadece sana öyle gelmiştir:) bazen insan alıngan dönemlerde olur ya.

evt canım fesatlık yapıyor çünkü onu gerçekten tanıdıgımı düşünüyorum insanlar kendini belli ediyor mesela bana kalkmış diğer eltimi çekiştiriyor yok eltimin eşine davranışları yanlışmış falan sanane karı koca arasında nasıl davranırsa seni ne ilgilendiririr yani kayınvalide sanki bunu yapan demekki benide ona çekiştiriyodur kesin

ben de benzer sorunlar yaşadım sayılır ama eğer oralı olursam, ona uyarsam bu sorunların katlanarak artacağını bildiğimden pek muhattap olmamayı öğrendim (çok kısa bir süre içinde). benimki de böyle her şeyi kendinin bildiğini sanıyor, her konuda boş boş sanki çok önemli bir şey anlatırmışcasına saatlerce konuşabiliyor. biz eşya alırken çok aramıştık mesela çünkü ben eşyanın içime sinmesini çok istiyordum. bizi çok bilirmiş gibi öyle yerlere yönlendirmişti ki, hem uçuk fiyatlı hem zevksiz. kaç kez saf saf gittik, zaman kaybettik. işte evi taşınmadan önce tek başıma kendim temizlemiştim, ona bile laf etti, niye kendin temizledin ki temizlikçi yarım günde halledermiş! temizlemesem bu sefer de boş evi temizlemekte ne var derdi kesin. sonra bi kere eşimin annesinin evindeydik hep beraber, bunların çocuğunun kursu vardı çıkmaları gerekiyordu hemen ama bu mutfağı topluyordu. ben de x abla siz çıkın ben toplarım dedim gayet iyiniyetle (başka ne olacak ki zaten), bana ne dese beğenirsin?: ben eski gelinim sen yenisin hemen öyle benim gibi olabileceğini mi sandın (bunun gibi bir şeyler). şok olmuştum, yardım etmemle bunun ne alakası var Allahaşkına? şaka gibi. uzun lafın kısası, madem böyle biri, anladığım kadarıyla kötü niyetli, hiç ama hiç muhattap olma, sadece ve sadece havadan sudan konuş, bi laf edersin mazallah arkandan laf üretir allar pullar herkese farklı şekilde yayar. ben öle yapıyorum eheheh çok bozuluyor anlıyorum, ama kendi istedi napıyım:36:

aman canım ne derse desin boşver takma kafana:19:
sonuçta evin ayrı yolun ayrı olacak
fazla samimi olmazsın görüştüğünde de çok muhatap olmazsın olur biter:31:

Yakında evleneceğim için şuan evim yerleşme aşamasında ve dün evimdeydim eltimler falanda geldiler birara eltimle yanlız kaldık biraz sohbet ortamı oldu kendisiyle çok sık olmasada ne zaman sohbet etsem mutlaka canımı sıkacak lafları oluyor sanki bana karşı bi çekememezliğimi var anlayamıyorum nasıl davranacağım konusunda bana yardım edin lütfen mesela o gün sohbet ediyoruz kısaca anlatıyım ,kayınvalidemlerden bahsetti falan şöyle iyi aile böyle iyi aile çok iyi bir aileye düştün bana şöyle iyi oldular böyle iyi oldular işte onlara laf söyleyen karşısında beni bulur gereksiz gereksiz laflar hani konuşmak olsunda ne olursa olsun. Bilmiş tavırlarda onun görüşü doğru onun dediği doğru hep bi havalarda yani. Bende insanları asla kırmak istemem hani çirkeflik yoktur yapımda asla ama bazen öye olmak gerekiyor en sonunda patlıycam kimseyle kötü olmak istemem ama gerçekten canım sıkılıyor. Eltimin bu tavırları karşısında nasıl davranmalıyım tecrübelerinizle bana yol gösterin lütfen nasıl davranmam gerekiyorr????????

Kesinlikle bi açık verme kvalidenler hakkında ona bişey deme..Çünkü o başlarda yaşamış dediğin gibi sorunları.Senle şuan bi sorunları olmadığı için kıskanıyo,yeni ev ,eşya vs..Hiç koz verme derim..

canim bence gözdagi vermeye calisiyo.. bak aran bozulursa onlarla benim isime yarar der gibi.. bence onun kendisinin o aileyle sorunlari olmus kiii bu konularda konusuyo.. sen simdi onaylama her seyi ama karsit fikirlarini pek dile getirme.. tartisma olcak her sey herkesden dügün öncesi kacin.. benim dügünüm mahvoldu bu kisiler yüzünden halen aklimdan cikmiyo.. sen de ayni seyleri yasama.. birak konussun.. yeri geldi mi sen yerinde lafini edersin o da yersiz konusmaktan vazgecer..ama simdiden takisma..sen zararli cikarsin..

yok canım zaten öyle düğün zamanı kimseyle takışmak istemem ama onun bu tavırları ileridede bu şekilde devam ederse elbet bi yerde patlak verir benimde sabrım bi yere kadar yani

Kesinlikle bi açık verme kvalidenler hakkında ona bişey deme..Çünkü o başlarda yaşamış dediğin gibi sorunları.Senle şuan bi sorunları olmadığı için kıskanıyo,yeni ev ,eşya vs..Hiç koz verme derim..

evt canım kesinlikle kıskanıyor bunu hissediyorum kendisi bişeylerle övünmeyi çok seven biri bişey alır onunla övünür anlata anlata bitiremezz şimdi benimde evim yeni kuruluyor herşey yeni bi çekememezlik var ama anlamadım niye insanlar böyle yapıyor..

Cogu ailede cikar boyle patavatsizlar . Benimde kayinpederim oyleydi. Bi kez cinlendim agzinin payini verdim bi daha da muhattap olmadi bu olay nisanliyken olmustu. Evlenince gorceksin bi sure sonra herkes kendi derdine dusuyo. Birak konussun dursun ilerde gorcez de gul gec. Allah I'm cozumsuz dert vermesin esinle aran iyi ya gerisi yalan.. En zor en stresli zamanlar evlilik arifesi ama geriye dondugunde .. Kiymetini bilememisim yasayamamisim o gunleri dememek icin tadini cikart gelin oluyosun artik sana ait bi ev var sevdigin adamla yasiyacagin guzel bir ev :66:

Back
X