Nasıl Davranmalıyım?

Cogu ailede cikar boyle patavatsizlar . Benimde kayinpederim oyleydi. Bi kez cinlendim agzinin payini verdim bi daha da muhattap olmadi bu olay nisanliyken olmustu. Evlenince gorceksin bi sure sonra herkes kendi derdine dusuyo. Birak konussun dursun ilerde gorcez de gul gec. Allah I'm cozumsuz dert vermesin esinle aran iyi ya gerisi yalan.. En zor en stresli zamanlar evlilik arifesi ama geriye dondugunde .. Kiymetini bilememisim yasayamamisim o gunleri dememek icin tadini cikart gelin oluyosun artik sana ait bi ev var sevdigin adamla yasiyacagin guzel bir ev :66:

evt canım gerçekten evlilik arifesi çok stresliymiş inanılmaz stresli birde böyle kendini bilmez insanlar olunca insan iyice sinir oluyor ne diyeyim Allah hayırlısını versin inşallah iyi olur herşeyy

böyle insanların söylediklerine ''he'' deyip geçmekten başka hiç bir yol yok
bırak konuşsun

canım bende öyle yaptım o an ama sonradan kafama takıyorum niye bana böyle konuştu diye söyledikleri aklıma geliyor birde sürekli böylemi olucak diye düşünüyorum yani onun o konuşmaları beni çok rahatsız ediyor.

Öncelikle Allah tamamına erdirsin şimdiden.evlilik birbirini seven 2 insanın bir arada olması açısından güzel birşey.Allah mutluluğunuzu daim etsin.ancak malesef ki huzur kaçıran pek çok etkenler oluyor evliliklerde.önemli olan sizin bu etkenlere ne derece takıldığınız.daha şimdiden kapınızın dışındaki bir insan için kendinizi yıpratırsanız sonra ki zamanlarda savunmanız iyice azalır.YOK gibi davranmayı benimseyn.sizi anlıyorum aynı ortamlarda bulunacaksınız belki de eltinizin dışında aynı ortamda bulunmak istemeyeceğiniz başka insanlarda olacak.ama size şunu söyleyim birine karşı beslediğiniz duygu sizin psikolojinizi ve sağlığınızı da etkiliyor.o kadrolu gelin siz yeni gelin düşüncesini atın kafanızdan.gelin psikolojisine de girmeyin hiçbir zaman.ailenizle yaşarken evinize misafir geliyordu şimdi sizin evinize gelecek;ya da siz ailenizle misafirliğe gidiyordunuz şimdi yeni kuracağınız ailenizle(eşiniz ve siz)misafirliğe gideceksiniz.ailenizle olduğunuz dönemlerde varlığından,yapısından rahatsızlık duyduğunuz komşunuz vs niz yok muydu?mutlaka vardır.bundan sonraki yaşantınızda da hep öyle düşünün ve öyle hareket edin.anlıyorum sizi cevap vermek istiyorsunuz o an.ama emin olun cevap vermek sizi karşınızdaki insanın seviyesine düşürür.kendince akıl vermeye mi çalışıyor,bilmişlik mi taslıyor hiç onun söylediklerini duymuyormuş gibi başka şeyden bahsedin o an.mesela ben bi çay alayım kendime diyip odayı terk edin,ya da diğer arkadaşların dediği gibi hımm,ya tarzı kısa cümleler kurun.ama asla ona cevap verme çabasına girmeyin.susmak en güzel cevap anlayana .ilerde göreceksiniz iş konularında falan da size yaptırımlarda bulunmaya çalışacak kadrolu ya:)sakın planlarına gelmeyin.zaten emin olun siz yok gibi davrandıkça karşınızdaki insanlarda değerlerini anlarlar...

ben en çok eltinizin " onlara bişey diyen karşısında beni bulur" sözüne takıldım.. bana göre şimdiden sizi rakip olarak görmeye başlamış,onların yanında daha iyi gelin konumuna gelme çabasında

hiç umursama canım. o baskınsa sen daha baskın ol! sana saygı duymayana yerinde saygı göster ki; sen yücelesin.
benim de düğün öncesi evimi bana sormadan temizlemeye gelip, evime giderken beni eşimin arabasında arka koltuğa atıp, evimde de başımdan aşağı bi kova su dökmediği kalan bi eltim var. diğer eltim bırak işyerinin, benim kocamın parasına bile göz koyacak kadar aç gözlü... bir sene boyunca kocamın hatırına saygı gösterdim, baktım ki hadsizlik boylarını aşmış, geri çekildim. ama haddimi bildiğim için özellikle kayınpederimin takdirini aldım. şimdi rahatım. aramıyorum, sormuyorum. kimse de ne oldu diyemiyor! düşün ki, bana abla olmaya çalıştığını söyleyen, kendi arabamızda beni adam yerine koymayan eltim, babam kadar sevdiğim ve acıyla kaybettiğim biricik dedemin cenazesinde bırak gelmeyi, baş sağlığı bile dilemedi "iyi" olduğumuz zamanlar!!
kimisi böyle çıkıyor, kimisi de pırlanta.
bahtına kötü biri çıktıysa zaten çok geçmeden anlarsın. dereyi görmeden paçayı sıvama ama sakın ola ki kendinden taviz vermelerine de izin verme arkadaşım. mutlu olun inşallah!!! :nazar::nazar::nazar::nazar:, eşinle kuracağın yeni ve özel hayatına adapte olmaya çalış... boşver gerisi hikaye olmak istiyorsa, olsun.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim canım inşallah iyi olur ama insanın canı sıkılıyor tabi ister istemezz mesafeli olmak en doğrusu ama bir şekilde karşılaşacağız kendisinden hiç hoşlanmasamda onunla bi şekilde muhatap olacağımm

canım tamam aileyi övdü doğru ama hani bilmiş tavırları hoşuma gitmiyr benden bikaç yaş büyük kendince büyüklük havalarına giriyor ona kızıyorum neticede bende gelinim oda gelin yani bir eltim daha var o böyle değil ama bundan hiç hoşlaşmıyorum ama bi şekilde göreceğim bir insan napacağımı bilemiyorum

tatlım akıl yaşta değil baştadır demişler.
sen kendin ol aradaki farkı görenler olur. sen sıkma canını.
ama kimseyi kıramıyorum diye de ezdirme kendini.

canım tamam aileyi övdü doğru ama hani bilmiş tavırları hoşuma gitmiyr benden bikaç yaş büyük kendince büyüklük havalarına giriyor ona kızıyorum neticede bende gelinim oda gelin yani bir eltim daha var o böyle değil ama bundan hiç hoşlaşmıyorum ama bi şekilde göreceğim bir insan napacağımı bilemiyorum
eşinede söyle bu durumu.iş sende bıtıyor aslında erkeğede guven yok.bugun tamam yanındayım der yarın kalkıp onuda korur.sen kalkakanını ve mesafenı koru.ve oyle şeyler soyleyınce dekı.bılmemne blacım yada yengecım zaten oyle olduklarını bıldıgım ıcın evlenıyorum de.ama sankı bana boyle yabancı gıbı konusuyorsun ben aranıza yenı gırıyorum sen benle boyle konusunca ben uzuluyorum ve alınıyorumde.tamemen masumca dıle getır. bunu ona vurgula.oda ya umusayarak dıle getırcek bakalım tepkısnı ölç sen kötu bısey solemıyceksın dogru bısey solıceksın.nıkahı kıymadan bunu yap.senı sessiz bulmasınlae çekınsınler bıraz sozlerınle ve mağrur evecenlığınle döv onları. ezdırme kendını.baştan nasıl gıderse öyle gıder.

eltim yok ama kim olursa olsun çok takılma laflarına sadece mesafeni koru ...karşındakinin tavırlarından hoşlanmıyorsan onu çok dikkate almıyormuş konuştuklarını önemsemiyormuş gibi davran lafı değiştir zaten böyle yaparsan bir yerden sonra susar bence yani ben öyle yaparım işe yarar :34:sen evliliğine adapte et kendini boşver mutluluklar şimdiden :71:

eltim yok ama kim olursa olsun çok takılma laflarına sadece mesafeni koru ...karşındakinin tavırlarından hoşlanmıyorsan onu çok dikkate almıyormuş konuştuklarını önemsemiyormuş gibi davran lafı değiştir zaten böyle yaparsan bir yerden sonra susar bence yani ben öyle yaparım işe yarar :34:sen evliliğine adapte et kendini boşver mutluluklar şimdiden :71:

evt zatn mesafeli davranıyorum aslında arkadaş gibi olmak isterdim ama ne yazıkki tek taraflı olmuyor bazı şeyler, göstermelik birbirimizin yüzüne gülüyoruz bana karşı iyi niyetli olmadıgını düşünüyorum

Back
X