- 25 Şubat 2014
- 395
- 122
- 123
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
8 ocakta ilk aşkım, babami kaybettim.Bi süre önce akciğer kanseri tedavisi görmekteydi. Tedavsi baslamadan beni ikinci sevdiğim ,adama vermişti. Nisanladim , nişanin ardından ,gün aldik dogum günün olsun dedi. Ve atama icin şartti guzel tarih olsun dedi yoksa ekimde de bos gün vardi. 3 gun sonra babamin teshisi konuldu. Yikildik tabikide... Doktorlar umutsuz konsumustu ama yinede dirayetlydi babam.Gizlemistim hastaligini sirf etkilenmesin diye ,... aradan 4 ay sonra; (kurtaramadik..O zamanlarrdan 18 ocaga yani doğum doğum günüme aldik. Atama icin ama anlamli tarh olsun dedi. Nereden bilirdik. Babam son haftalarda rahatszlandi iyi giden adam. Bi haftada. Yogun bakam hastane ev serüvenimz babacagimin kalbi bu tempoya bu aciya yorgunlyga ,yetmedi oysakk babam iyiles bak nikahmiz gorceksin geleceksin dedim iyiydi. Son günde elime elbisem ulasmamisti. Son gun 8 ocak gunu geldi aksam babam yatiyordu baba bak bunlari giycem iyiles bak bi hafta kaldo iyi görmek istiyorm diyodum iyydide icimden de anne babama bsiy olmasin diyodim agrilar artiyordu... babam elbisey bana bakti güldü bisey demedi.. sanki bayramligini almis gibi 25 yasimda babama sevincimi gosteriyodum ; ( o hastayken moral olsun diye. Gecesine babam vefat etti.; ne hayallerimiz vardi oysaki daha.. Umudumj hic yitirmemiştim hic bi an inancimida; ( Simdi nikah icin ailelm bilecek kimse gelmyecek buruk olacak goz yasilim aile buyklerim dayilrin 3 ay 5 ay sonrada olsa olacak bu dediler nikah ve atama icindi bide olamsa yapamicaktik ama olemden once babamdan riza almıştık hayattayekn..rizasi vardi. Erteleyelim dedikte. Sonra oyle dediler. Bembeyaz gelinligime düştü lekelr; ( inatla beyaz sevmeme ragmen beyaz diye direktmistim elbisemi boyle mi olcakti simdi nasil mutlu olaym napayım sizce.? Anne babamda cok heveslendim giymemi mutlu olmami o an isterdi dedim giyim mi dedim kimse bilemsin giy icinde kalmsin dedi binsure gizleriz kinarlar dedi. Oysaki icimiz kan ağlıyor. Napayim ben simdj bi yanim giy babamin mezarina da gidecm insallah ama giysem mi ole beyazlar yoksa norml mi giysem keske babamda hayatta olsa da gorseydi bu gunleri ; ( böyle yazı olurmusta rabbime karsi sual olamz uzun oldu biraz ; ( bide nisanlimin uzaktaki ablasi bi bas sagligi bile dilemedi. O da dun aklima geldi. Bende sildim telfonmdan filan ablasini gerci hic hic sorunumda yok bi kac kez grstim iyide bide herkes kendine Yakışani yapar bugün bana yarın ona.daldan dala oldu kusura bakmayin çok doluyum..; (
Yok dügun değil zaten sadece nikah evden o sekilde tabikide cikmam annem bilio kardeslerim zaten kimseye dememistik annemde bi süre gizleme karari aldik yaptigimizi kimseye demicez...; ( baska yerde hazrlaniirm yaparsamda kimseyi soz ettirtmem ama insanm yinde vicdan yapiyorm bu zorlu surecte kimse yanmzda yoktu aslinda kimsenn zerre hakki yok ama jste bilememdim..Atama icin Nikahi yapin daha sonra istediginiz gibi bi kutlama yaparsiniz cok yakin bi tarih nasil gelinlik giymeyi dusunebiliyorsunuz baba yaa daha 10 gun olmus siz nasil o gelinlikle cikacaksiniz evinizden yinede siz bilirsiniz ama ben olsam nikahida ertelerdim ama atama icinse sadece bi nikah yapip bekleyebilirsiniz bi sure gercekten laf edilcek kadar var yani
Haklisinizzzz bu zamana kadar hep ben fedakarlik yaptim gocunmuorm yine yaparim .Allahta baska seyde güldürdün napayimBaşınız sağolsun
Sadece nikah yapın elbiseyi de daha sonra giyer ailece bir yemeğe çıkarsınız. Bize içinizi döktünüz sizi anlıyoruz ama sizi öyle gören anlamayacak. Çünkü insanlar kötü dedikoya bahane ariyorlar. Başkalarının düşünceleri bizi ilgilendirmemeli tamam ama anneniz bundan endişe ediyor belli. Zaten acınız var bir de milletten duyduklarınız uzmesin sizi. En azından 40nı bekleyin derim.
Elalem hic bI zaman yanimzda olmadı hatta babam hastaliginn adını bilmiodu niye kimse gelmiyor bulasicimj bile demisti; ( insanlardan o kadar sogudum ki cikarlari olmasa slm bile yok . Bizim acimiz bize yetio haklisinizda zaten eğlence yapmicaZ bisey etmicez ben onlari giysem bile mutlu mu olacağım yoo hakklsniz.Taziye 3 gündür 40 çıkması fln hep ekleme. .elalem ne der diye yaşama lütfen,nikah yap ve mezara git babanın seni görür ve mutlu olur. .başınız sağolsun. .
Saolun Allah razi olsun cok Uzucu bi duurm gelinlik değil normal beyaz elbise zaten evden ole cikmam.; ( evet bende oyle biliyormmm olede yapmak istiyormBence gelinligi giymelisin. Varsin dugun olmasin salon toren olmasin. Ben giyerdim
Kotu oldum senin yazini okudukca, gozlerim doldu kendimi zor tutuyorum.
Duymustumki öluler mezarin ayak ucunda duranlari hissedermis ve sevinirmis benim icin geldiler diye.
Yanlis hatirlamiyosam gorurmuste. Yanlisim varsa duzeltin.
Bence giy o gelinlgi.
Basin sag olsun, cok zor olmasi gerek. ALLAHIM sabir versin binlerce.
Saolun Allah razi olsun atama iicn hakkimiz kaybolucak bu sefer doguda yasamak zorunda kalacagim annem kardeslerim tek kalacak bixlde güvenceleride yok kardesm calio ama babamdan emekli filamda yok bisey olsa yanlarinda olurum..Basiniz sagulsun.Rabbim mekanini cennet eylesin.Tarihler çok yakin. Neden erteleyemiyorsunuz ki. Ben olsam şunu yapardım diyemiyecegim fakat dedikodular alcak başını gidecek haberiniz olsun.
Cok aci cok zor gecmicek aci sizinde basiniz saolsun..Aynı şeyi yaşamışız bende annemi kaybettim ozaman ertelemeyi cok istedim ama şimdi düşünüyorum iyiki ertelememişim eşimin desteği cok iyi geldi bana başın saolsun bu acı senle hep olacak istersen 10yıl sonra yap nikahını değişmeyecek ogünde keşke babamda görseydi diyeceksin ama hayat devam ediyor emin ol o senle beraber olacak ogün
Zaten normal elbisydi gelinlik değil. Ne hayallerm vardi oysaki nikah bile olsa ozenli olsun istiyodum ama kismet kader...Aminnn inşallahNikahı yapın tabiki, yas hemen geçmez. Uzun süre içiniz acır, sonralarıda tamamen geçmez. İncecikten sizlar. Elbise konusunda kendi uygun gördüğünüzü yapın, ama ben olsam normal şık bir kıyafet giyerdim. Ama uygun bir süre geçtikten sonra mutlaka gelinlik giyer dış çekim yaptırırdım. Resim konusunda takıntılıyım galiba. Özetle; babacığınız nur içinde yatsın. Hep acıyacak ama şu anda çok taze.
; ((((( ne aci ne zorr. .bende suan o durumdayim ekimde aldik günü öğünden beri gün sayarken bi anda sayamaz oldum iyi gibi olan babacığım yorgun düştü; ( keşke gorseydi keşke hayat afftemiuor bazen sizin durumunuza da cok Uzuldum insanlar ne sınavlardan geçiyor anneniz babaniizn mekani cennet olsun galiba rabbim dayanma gücü veriyor yinedeUyumaya hazırlanıyordum ki okuyunca bende yazmak istedim..Hayatımız bir Sınavdan ibaret.
2007 Aralık Ayında babamı.Nişanlandıktan Onbeş gün sonra da aniden annem hastalandı ve kötü Rahatsızlığı ortaya çıktı.Düğün salonum bile tutulmuştu Nişan zamanında.üç ay hastanede;evde annemin acıları ve elimizden hiç bir şey gelmeyişiyle.düğünüme on gün kala annemi kaybettim.Annemin düğünümü görmesini o kadar çok istedim ki!!!!!eşimin ısrarıyla düğünden önce yani annemi kaybetmeden önce evde iki nikahımızı yaptık.şimdiki Aklım olsa nikahımda gelinlikte giyerim annem Görsün diye.
Bir ay kadar düğünüm ertelendi.Annemim vasiyeti diyim ve eşimin beni bir an önce götürmek istemesi ile 45 gün sonra düğünüm oldu.ama ben acımdan düğün Sabahı bile ne kendimi gelin gibi hissettim ne heyecan vardı.Salonda çok Ağladım.iki sakinleştirici ve biraz alkol içmek bile beni zor sakinleştirmişti.iki sene geçti hala atlatabilmiş Değilim.özlemim çok büyük.tek tesellim eşim ve çoçuğum.yani ne annem ne de babam evlendiğimi göremedi.Onun için sevdiklerimizin kıymetini bilelim.
Cok üzüldüm Allah sabirlar versinn canimmm cok zor cok; ( hemde..Sizi o kadar iyi Anlıyorum ki;Yüce Allah onları bizden daha çok sevmiş.bizide böyle bir Sınavdan geçiriyor.Çok şükür ki tutunacak dal veriyor.Eşim olmasaydı bu kadar bile toparlanamazdım.Bende annemi Karaciğer kanserinden kaybettim.çok sinsi bir hastalık mış hiç belli etmedi.kendinizi toparlayıp evlenin.Benim annem Görsün diye evimde kurulmuştu o acıyla.düğün yerimde tutulmuştu.annemide kaybedince evimizde kalmam bana Çok acı veriyordu ben mecbur kaldım.Allah sabrını verecek.Annenize sarılın çok şükür o var.onun yanında olun.biraz kabullenmeye başlayınca evlenin.