• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasil dayanilir?

Dogru insanla evlendigini dusunuyorsan hic gozunde buyutme canim. Insan oyle bir alisiyorki, bende yurtdisinda yasiyorum mesela tekrar Turkiyde yasamak istermisin diye sorarlarsa hayiiiiiir. Zamanla hersey oturuyor ilk zamanlar zor oluyor tabi ama evini, cevreni oturtturup duzenini kurdunmu bide coluk cocuga kavusdunmu aklina bile gelmiyor hasretlik valla. Zaten msn var hergun canli canli gorusursun. Valla gecen ablamla konusuyordukda sen turkiydeyken bu kadar sik gorusmuyorduk, uzaga gittin daha yakin olduk falan dedi:)) aktivitelere mutlaka katil, kurslara git,cik gez vs vs. bu arada nereye gelin gidcen kismetse??
simdiden mutluluklar...

Evet Allaha sükür dogru insani bulduguma inaniyorum.
Asagda da yazdigim gibi Allah ondan razi olsun nisanlim beni hic yalniz birakmadi.
Ne zaman ona icimi döksem korkularimdan bahs etsem hep iyi niyetiyle yaklasi ve hep elimden tuttu.
InsaAllah bu böyle devam eder bir ömür boyu.
Ah ah bende iste ablamlardan yegenlerimden nasil ayirilcam diye korkuyorum.
Yegenlerimin beni unutacagindan bile korkuyorum inanirmisin :))
Ama belkide sende oldugu gibi bende de öyle olur.
Mesafe sayesinde belki daha da yakinlasiriz.
Bunu ümit ediyorum.
Kesinlikle türkiye benim icin yep yeni bir imkan.
Ben simdi simdi neler yapabilecegimi düsünüyorum.
Eger dügünden sonra kendimi eve kapatirsam tabii ki psikolojim bozulur ve herkesi zor duruma sokarim.
Ama kendi ayaklarimin üzerinde duramya calisirsam ve birseyler basarmaya calisirsam
hem kocamla olan iliskim saglikli olur hem ailemin akli bende kalmamis olur.
InsaAllah hakkimizda en hayirlisi olan olur.
Sana da mutluluklar diliyorum yorumun icin cok tesekkür ederim.

Okuyunca yazmak istedim.
7aylik evliyim.
7aydir ailemden kimseyi gormedim.
Ustelik, Turkiyeden, arap ulkesi olan Ummana gelin geldim.
Esimle de cok iyi sayilmayiz.
Cok iyi dusun derim.
Ben simdilerde o kadar pismanim ki:43: :43: :43:

Allah yardimcin olsun.
InsaAllah kocanla aran düzelir.
Senin icinde cok zor olsa gerek.
Seni cok iyi anliyorum inan ki.
Ben bu konuda kocama güveniyorum.
Oda cok duygusal bir insan ve beni bu güne kadar her konuda destekledi.
InsaAllah bu hep böyle devam eder.

Dogru insanla evlendigini dusunuyorsan hic gozunde buyutme canim. Insan oyle bir alisiyorki, bende yurtdisinda yasiyorum mesela tekrar Turkiyde yasamak istermisin diye sorarlarsa hayiiiiiir. Zamanla hersey oturuyor ilk zamanlar zor oluyor tabi ama evini, cevreni oturtturup duzenini kurdunmu bide coluk cocuga kavusdunmu aklina bile gelmiyor hasretlik valla. Zaten msn var hergun canli canli gorusursun. Valla gecen ablamla konusuyordukda sen turkiydeyken bu kadar sik gorusmuyorduk, uzaga gittin daha yakin olduk falan dedi:)) aktivitelere mutlaka katil, kurslara git,cik gez vs vs. bu arada nereye gelin gidcen kismetse??
simdiden mutluluklar...

Evet Allaha sükür dogru insani bulduguma inaniyorum.
Asagda da yazdigim gibi Allah ondan razi olsun nisanlim beni hic yalniz birakmadi.
Ne zaman ona icimi döksem korkularimdan bahs etsem hep iyi niyetiyle yaklasi ve hep elimden tuttu.
InsaAllah bu böyle devam eder bir ömür boyu.
Ah ah bende iste ablamlardan yegenlerimden nasil ayirilcam diye korkuyorum.
Yegenlerimin beni unutacagindan bile korkuyorum inanirmisin :))
Ama belkide sende oldugu gibi bende de öyle olur.
Mesafe sayesinde belki daha da yakinlasiriz.
Bunu ümit ediyorum.
Kesinlikle türkiye benim icin yep yeni bir imkan.
Ben simdi simdi neler yapabilecegimi düsünüyorum.
Eger dügünden sonra kendimi eve kapatirsam tabii ki psikolojim bozulur ve herkesi zor duruma sokarim.
Ama kendi ayaklarimin üzerinde duramya calisirsam ve birseyler basarmaya calisirsam
hem kocamla olan iliskim saglikli olur hem ailemin akli bende kalmamis olur.
InsaAllah hakkimizda en hayirlisi olan olur.
Sana da mutluluklar diliyorum yorumun icin cok tesekkür ederim.

Okuyunca yazmak istedim.
7aylik evliyim.
7aydir ailemden kimseyi gormedim.
Ustelik, Turkiyeden, arap ulkesi olan Ummana gelin geldim.
Esimle de cok iyi sayilmayiz.
Cok iyi dusun derim.
Ben simdilerde o kadar pismanim ki:43: :43: :43:

Allah yardimcin olsun.
InsaAllah kocanla aran düzelir.
Senin icinde cok zor olsa gerek.
Seni cok iyi anliyorum inan ki.
Ben bu konuda kocama güveniyorum.
Oda cok duygusal bir insan ve beni bu güne kadar her konuda destekledi.
InsaAllah bu hep böyle devam eder.

Ana kucaginda baba ocaginda son 3 gecem.
Rabbim yardimcim ol lütfen.

:5:

Buraya en son yazali bir seneden fazla zaman gecmis.

Anlatmaya kalksam roman olur bu bir sene benim icin nasil gecti diye.

Benim gibi ailesini baska bir ulke de birakip yine baska bir ulkeye gelin gitmeyi dusunenler icin bir kac cumle yazayim dedim.

Boyle bir adim atmaya hazirlaniyorsaniz evleneceginiz adamdan kesinlikle emin olmalisiniz.

Tabii ki 24 saatinizi onunla gecirmedikce onu tamamiyle taniyamazsiniz ve evlendikten sonra bile zaman zaman sanki yeni tanisiyormus gibi olacaksiniz.

Ama bir insan kendini belli eder. Durusu davranislari sozleri size ya guven veriyordur yada vermiyordur.

Aileme cok bagli biriydim bu yuzden evliligimim ilk uc ayini gece gunduz oyle birden bire aglama krizlerinle gecirdim.

Bir gece annemi ozledim dedim agladim. Bir gun yegenimi ozledim dedim agladim. Hatta bazen yatagimi ozledim odami ozledim yurudugum yollari ozledim diyip agladim.

Oradayken bana cok siradan gelen seyler en buyuk hasretim olmustu. Ictigim su soludugum havasina kadar.

Kocam esim hayat arkadasimdan iste o ilk uc ay emin oldum. Ever dogru karari verdim evet ben onda yanilmadim dedim.

Gecenin bir yarisi da olsa bir kac saat sonra uykusuz bie sekilde ise gidecekte olsa beni kanatlari altina alip sarip sarmalayip "ben senin yanindayim hersey guzel olacak" dedi.

Ve bunu bir sefere mahsus degil her zaman yapti. Allah razi olsun. Tam tersi de olabilir ve hayatim kabusa da donusmus olabilirdi.

Bir senemizi doldurduk ve herseyin ilkini yasadik. Yaz. Kis. Son bahar. Ilk bahar. Hepsinin ilk defa el ele tadina vardik.

Kotu gunlerimiz olmadimi hic? Oldu tabi ki. Elbette! Kavgamiz da oldu. Anlasamadigimiz fikirlerimizin catistigi zamanlar da oldu. Ama uzatmadi hic bir zaman. Ben haksiz olsamda ben hatali olsamda gurur yapmadan bana dogru o bir adim atti.

Evet bunu itiraf ederek kendim de ki acigi goz onune sermis oluyorum. O degil ben daha cok hata yaptim.

Ama hic bir zaman beni bir basina yalnizliga itmedi. Ne zaman ki "ah ailem" desem benim ailem o oldu.

Benim icin ne kadar zor bir sinav olduysa bu ilk sene esim icin bir kat daha zor oldu bu sinav.

Sukurler olsun basariyla sonuclandigina inaniyorum.

Dedigim gibi firtinalar da koptu dort duvarimiz arasinda ama mutlulugun en alasini yasasidigimiz daha da cok oldu.

Bugun verdigim karardan zerre kadar pisman degilim.

Hala icimde bir kor hala icimde bir sizi. Anamdan babamdan o kocaman ailemden uzakta olusum ince ince batiyor yuregime.

Ama evlendigim insan guvenimi bosa cikarmadi ve bu zor yolu benimle birlikte yurudu.

Artim ben ve kocam canimin yarisi cekirdek aile olmak icin adimlarimizi atiyoruz.

Ve attigimiz her adimda ailemin uazktanda olsa hep yanimda oldugunu biliyorum.

Bu aciya nasil dayanilacagini ogrendim yani. Bol dua bol sabir ve bol sevgi.

Allahim sukurler olsun...

Back
X