• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasil dayanilir?

eFuLim

sürprizlerle dolu hayat...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2012
6.349
1.666
198
Icimi dökmek istiyorum sadece.
Buna cok ihtiyacim var.

Dogdugum büyüdügüm sehri terk edip gitmek degil bana zor gelen.
Elbette Türkiye'ye alismak zaman alacak.

Ama bir bütünden kopacak oldugumu bilmek gönüller bir olsada eksik olacagimi bilmek aci veriyor.

Biraz da korkutuyor...

Son düzenleme:
Buna cok ihtiyacim var.

Zaman zaman kesinlikle zorlanacagim adapte olmakta.
Ama yapabilirim sonucta orasi Türkiye.
Orasi benim memleketim.

Ama anamdan babamdan kardeslerimden ve o bir sürü bir sürü Allahin mucizesi olan minicik yegenlerimden nasil ayrilacagim?

Hasrete nasil dayanacagim?
Bir araya geldiklerinde bayramda seyranda dogum günlerinde cekilen fotograflarda hep eksik olacagim.
Bunu nasil kaldiracagim?

''Sen istedin.'' ''Madem öyle evlenme.'' ''Kimse seni zorlamadi.''
Buna benzer düsünceleriniz varsa sizde kalsin lütfen.
Cünkü müstakbel kocami cok seviyorum ve onunla kuracagim hayat bir an önce baslasin istiyorum.

Ama bir bütünden kopacak oldugumu bilmek gönüller bir olsada eksik olacagimi bilmek aci veriyor.

Biraz da korkutuyor...

canım tabiki ailelerimizden ayrılmak kolay değil ama ömür boyu onlarlada yaşayamayacağımıza göre?
olur evlilik yaklaştığı zaman böyle düşünceler stres kafana takmamaya çalış yeni ailen olacak sevdiğinle bir ömür yaşayacaksın...
bende gurbetteyim ama türkiye içerisinde sonuçta gurbet gurbettir uzağı yakını olmuyor:(
ama ben ailemin canı sağolsun başkada birşey istemiyorum sık göremesemde eşimle mutluyum ya bu bana yetiyor...
korkacak birşey yok ya yeni hayat yeni sorumluluklar hayatında sevdiğin erkek daha ne istersin:32::16:

canım tabiki ailelerimizden ayrılmak kolay değil ama ömür boyu onlarlada yaşayamayacağımıza göre?
olur evlilik yaklaştığı zaman böyle düşünceler stres kafana takmamaya çalış yeni ailen olacak sevdiğinle bir ömür yaşayacaksın...
bende gurbetteyim ama türkiye içerisinde sonuçta gurbet gurbettir uzağı yakını olmuyor:(
ama ben ailemin canı sağolsun başkada birşey istemiyorum sık göremesemde eşimle mutluyum ya bu bana yetiyor...
korkacak birşey yok ya yeni hayat yeni sorumluluklar hayatında sevdiğin erkek daha ne istersin:32::16:

Cok haklisin.
Bizde bugün nisanlimla bunu konusuyorduk.
InsaAllah cok mutlu oluruz.
Mutlu oluruz ki ailelerimizde bizim mutlu oldugumuzla gurur duyarlar.
Bu aralar bu düsünceler normal degil mi :)
Allah yardimcimiz olsun insaAllah.

valla bende gurbetteyim öyle bir alışıyorsunki sende göreceksin bunu
gidemedikten sonra yarım saatlik mesefen olsa ne lazım
coluk cocuk olunca alıp gideyim olmuyor her zaman herzaman...sabır diliyorum

Cok haklisin.
Bizde bugün nisanlimla bunu konusuyorduk.
InsaAllah cok mutlu oluruz.
Mutlu oluruz ki ailelerimizde bizim mutlu oldugumuzla gurur duyarlar.
Bu aralar bu düsünceler normal degil mi :)
Allah yardimcimiz olsun insaAllah.

elbetteki normal canım biz buna evlilik stresi diyoruzzzz:34:ailelerimiz bizim herzaman mutlu huzurlu olmamızı isterler uzaklık elbette zor ama sonuçta onların sağ olduğunu bile bilmek mutlu eder beni takılma böyle şeylere evlenince evliliğinin ilk günlerinin tadını çıkar olur mu canım?:27:

elbetteki normal canım biz buna evlilik stresi diyoruzzzz:34:ailelerimiz bizim herzaman mutlu huzurlu olmamızı isterler uzaklık elbette zor ama sonuçta onların sağ olduğunu bile bilmek mutlu eder beni takılma böyle şeylere evlenince evliliğinin ilk günlerinin tadını çıkar olur mu canım?:27:

Cok tesekkür ederim.
Bununda üstesinden geliriz insAllah.
Tadini cikarmaya calisacagim :)

valla bende gurbetteyim öyle bir alışıyorsunki sende göreceksin bunu
gidemedikten sonra yarım saatlik mesefen olsa ne lazım
coluk cocuk olunca alıp gideyim olmuyor her zaman herzaman...sabır diliyorum

Evet oda dogru.
Cok yakin mesafede olupta görüsemeyenlerde var.
Yani beterin beteri var.
Bunu hatirlamak bile belki yardimci olacaktir bana.
Amin.
Rabbim herkese sabir versin.

kuzum kıyamam sana,evledikten sonra alışırsın..bende evlenmeden önce koca kazık halimle bile korktuğumda,üzüldüğümde annem ve babamın yanında uyurken bu ayrılığa nasıl alışacam derken alıştım kendi düzenime,hatta şuan annemlerde kalacak olsak evimi özlüyorum,biran önce evime gelmek istiyorum.Allahım mutluluk,huzur,sağlık,sevgi,saygı versin yeter ..

kuzum kıyamam sana,evledikten sonra alışırsın..bende evlenmeden önce koca kazık halimle bile korktuğumda,üzüldüğümde annem ve babamın yanında uyurken bu ayrılığa nasıl alışacam derken alıştım kendi düzenime,hatta şuan annemlerde kalacak olsak evimi özlüyorum,biran önce evime gelmek istiyorum.Allahım mutluluk,huzur,sağlık,sevgi,saygı versin yeter ..

InsaAllah alirisim.
Ilk zamanlar beni cok korkutuyor.
Yeni bir cevre yeni insanlar yeni bir yuva.
Hersey cok yeni olacak.
Ve kendi ailemden tek bir insanin bile yanimda olmayacagini düsününce panikliyorum ister istemez.
Ama zamanla ve kocamin bana olan sevgisi ve destegi ile insAllah alisirim bende.
Cok tesekkür ederim.

Buna cok ihtiyacim var.

Zaman zaman kesinlikle zorlanacagim adapte olmakta.
Ama yapabilirim sonucta orasi Türkiye.
Orasi benim memleketim.

Ama anamdan babamdan kardeslerimden ve o bir sürü bir sürü Allahin mucizesi olan minicik yegenlerimden nasil ayrilacagim?

Hasrete nasil dayanacagim?
Bir araya geldiklerinde bayramda seyranda dogum günlerinde cekilen fotograflarda hep eksik olacagim.
Bunu nasil kaldiracagim?

''Sen istedin.'' ''Madem öyle evlenme.'' ''Kimse seni zorlamadi.''
Buna benzer düsünceleriniz varsa sizde kalsin lütfen.
Cünkü müstakbel kocami cok seviyorum ve onunla kuracagim hayat bir an önce baslasin istiyorum.

Biraz da korkutuyor...

hem ağlarım hem giderim durumları işte ne yaparsın...eşin senın yanına gelse o aynı seylerı dusunecek ailesinden uzak kalacak yanı bu durumda zaten birinizden birinin fedakarlık yapması gerekıyormus o da sen olmussun allah mutlu etsın

hem ağlarım hem giderim durumları işte ne yaparsın...eşin senın yanına gelse o aynı seylerı dusunecek ailesinden uzak kalacak yanı bu durumda zaten birinizden birinin fedakarlık yapması gerekıyormus o da sen olmussun allah mutlu etsın

Amin insaAllah. Cok tesekkürler.
Evet hatta o buraya gelmis olsaydi benden kat kat daha fazla zorlanirdi.
Benim icin biraz daha kolay olacaktir.
Dilini biliyorum insanini biliyorum.
Ama ailevi yönden ayrilik her ikmiz icinde ayni sekilde zor olurdu.
Bu zorlugu ben üstlendim.
Oda bana destek oluyor olacak.

Son günlerde cok hevessizim.
Sürekli aglamak istiyorum.
Ama ailemin beni öyle görmesini istemiyorum.
O yüzden sIkiyorum kendimi.

Ailemle gecirebildigim son 42 günüm kaldi.
Zaman öyle cabuk geciyor ki...

Tam tamina 1 ayim kaldi ailemle gecirebilecegim.
3 hafta sonra veda partim var.
Zaman meger ne cabuk geciyormus...

merhaba canım ben de yaklasık 1 aylık evliyim evlenir evlenmez istanbuldan baküye yerleştim, annemi, babamı ve hatta pek anlaşamadığımız abimi bile özlüyorum....

Eşim haftanin 6 günü çalışıyor işten gelince biraz hoşbeşten sonra yorgunluktan uyuyakalıyor...

bense tek basimayim,bazi geceler ağliyorum gözyaşlarim akip duruyor annemi çok özlüyorum istanbulumu çok özlüyorum annesini arayan kuzu gibi kaldim sanki meleye meleye annemi ariyorum..

bir yandan da yasadiklarimi aileme hissettirmiyorum çünkü üzülebilirler.

Ama biliyorum,alışacağım.Hem alışmayıp ne yapacağız ki? evet,bunu biz istedik çünkü seviyoruz,hayati kendimize zindan edip kara kara düşüneceğimize,alışmalıyız.

Hedefler koy kendine,kurslara yazıl,sosyal ol,hatta çalışabilirsin de.Değil mi?

Hem bir ömür ayrılmayacaksın ki,işin ucu bir bilet uçağa atladın mi bikaç saat sonra ordasin :)

Lena Allah yardimcin olsun.
Ne kadar zor oldugunu tahmin edebiliyorum.
Müstakbel kocamda haftanin 6 günü calisiyor.
Ayni durumda olacagiz seninle sanirim.
Evet kesinlikle birseyler yapmayi düsünüyorum.
Hatta hic zaman kaybetmeden ramazanda Kur'an kursuna yazilmayi düsünüyorum.
En büyük istegim tabii ki calisip evime katkida bulunmak.
Is bulamazsam dedigin gibi kurslara yazilicam.
Aksi taktirde bütün gün evde oturursam depresyona girerim.
Evet cok haklisin mecburen alisacagiz.
Bu yolu biz sectik. Sevdigimiz insan icin bu fedakarlikta bulunduk.
Allah yardimcimiz olsun.
Ilk basta cok zor olacak eminim.
Ama umarim kisa sürede alisiriz.
Bir ömür mutluluklar dilerim Lena.

Bak ne güzel şeyler düşünmüşsün Kur'an kursu fikri de çok güzel ben de burda bir türk arkadaşımla Kur'an okuyorum,ayrıca kpssye çalışıyorum,evin temizliği,yemeği falan derken günler geçiyor işte..

Sen bir de yaban ellere gitmiyorsun öyle düşün ramazanda eşinle teravihe gidersin mesela burda hiç cami yok desem yeridir :( birkaç tane de arkadaş buldun mu tamamdır artık :)

Sana da müstakbel eşinle bir ömür boyu mutluluk,huzur ve sağlık dilerim.

Bak ne güzel şeyler düşünmüşsün Kur'an kursu fikri de çok güzel ben de burda bir türk arkadaşımla Kur'an okuyorum,ayrıca kpssye çalışıyorum,evin temizliği,yemeği falan derken günler geçiyor işte..

Sen bir de yaban ellere gitmiyorsun öyle düşün ramazanda eşinle teravihe gidersin mesela burda hiç cami yok desem yeridir :( birkaç tane de arkadaş buldun mu tamamdır artık :)

Sana da müstakbel eşinle bir ömür boyu mutluluk,huzur ve sağlık dilerim.

Allah razi olsun ayni dualar senin icinde gecerli cok tesekkür ederim :)
Evet bir sekilde zamanimi degerlendirmeye calisacagim.
Bu benim icin yep yeni bir imkan olacak.
Iyi düsünmek istiyorum ki iyi olsun.
Evet dedigin gibi yaban ellere gitmiyorum.
Aslinda tam aksi yaban ellerden ana vatana dönüyorum :)
Hayatimda ilk defa türkiyede ramazan ayini gecirecegim.
Cok güzel hayallerimiz var nisanlimla.
InsaAllah gerceklestirebiliriz.
Ama bugün yine bir sürü agladim ailemden ayrilacagim icin.

16 günüm kaldi.
Aglamayipta icime de atmak istemiyorum.
Sonra dügün günü gelince patlama yasarim.
Simdiden icimi dökmek istiyorum.

Hakkimizda hayirlisi insaAllah.

Okuyunca yazmak istedim.
7aylik evliyim.
7aydir ailemden kimseyi gormedim.
Ustelik, Turkiyeden, arap ulkesi olan Ummana gelin geldim.
Esimle de cok iyi sayilmayiz.
Cok iyi dusun derim.
Ben simdilerde o kadar pismanim ki:43: :43: :43:

Dogru insanla evlendigini dusunuyorsan hic gozunde buyutme canim. Insan oyle bir alisiyorki, bende yurtdisinda yasiyorum mesela tekrar Turkiyde yasamak istermisin diye sorarlarsa hayiiiiiir. Zamanla hersey oturuyor ilk zamanlar zor oluyor tabi ama evini, cevreni oturtturup duzenini kurdunmu bide coluk cocuga kavusdunmu aklina bile gelmiyor hasretlik valla. Zaten msn var hergun canli canli gorusursun. Valla gecen ablamla konusuyordukda sen turkiydeyken bu kadar sik gorusmuyorduk, uzaga gittin daha yakin olduk falan dedi:)) aktivitelere mutlaka katil, kurslara git,cik gez vs vs. bu arada nereye gelin gidcen kismetse??
simdiden mutluluklar...

Back
X