Evet benimde bazen diyorum sıcacık yatağımda ben bu haldeyim onlar ne yapıyor Allah'ımBen mahvoldum günüm ağlamakla geçiyor. Orda kimsem yok ama sanki ben sıkıştım kaldım göçükte öyle içim daralıyor öyle nefes alamıyorum duvarlar üstüme geliyor
Her nasip farklıdır belki o depremde dışarıda olacaksınız, belki tatilde olacaksınız, belki çok uzun zaman olmayacak bile deprem.. yaşayıp göreceğizIstanbul depreminden çok korkuyorum. Dumduz oluruz herhalde. Kafamda hep uykuda yakalanip oğlumu nasıl koruyabilecegim, evde nereye comelelim diye prova yapıyorum hicbirinde kurtulusumuzu goremiyorum. Uyuyamiyorum, oglumla doğru dürüst ilgilenemiyorum. Hiç iyi değilim ve daha da iyi hissedemeyecrk gibiyim
Uyurken tavana bakamıyorum öyle etkilendim ki sanki tavan alçalır yüzüme kadar inip orda duracakmis gibi. Canlı canlı gömülmek ne demektir ne demek. Allahim sen yardım et oradaki canlara allahim sen büyüksün sebep olanlardan bin kat çıkar acısını.Evet benimde bazen diyorum sıcacık yatağımda ben bu haldeyim onlar ne yapıyor Allah'ımbagriyorlar duyuramiyorlar belki de ağızlarına toz gidiyor
Gözüm hep.avizede en üst kattayim bina yan devrilirse aşağı çökerse direk yıkılırsa dusunmekten yoruldum rüyamda sürekli aşağı düşüyorum en üst kattanUyurken tavana bakamıyorum öyle etkilendim ki sanki tavan alçalır yüzüme kadar inip orda duracakmis gibi. Canlı canlı gömülmek ne demektir ne demek. Allahim sen yardım et oradaki canlara allahim sen büyüksün sebep olanlardan bin kat çıkar acısını.
İhtimalleri düşünürsek ihtimaller sonsuz. Kendi eviniz sağlam olur, o gün misafirlikte olursunuz mesela, orası hasar alır. Belki iş yerinde olursunuz, eviniz gider ama iş binası sağlamdır. Belki dediğiniz gibi tatilde, dışarıda, başka şehirde falan olur insan. Bunu bilmek mümkün olmadığı için düşündükçe de ihtimaller sonsuz yani. Görmedik mi bazı binalar çökmüş ama dibindeki bina sapasağlam. Ben çok evcimen biriyimdir ama sevgilim olduğu dönemler haftada en az iki gece evimde kalmıyorum. Hayat ne getirir belli olmaz o yüzden ihtimalleri düşünüp mutsuz olmamak lazım.Her nasip farklıdır belki o depremde dışarıda olacaksınız, belki tatilde olacaksınız, belki çok uzun zaman olmayacak bile deprem.. yaşayıp göreceğizama bir daha böyle bir felaket yasamamamızı dilerim bizi vurmazsa bile torunlarımızı vs vuracak.. o zamana kadar büyükler önlem alır inşallah
Çok geçmiş olsun. Gerçekten çok iyisin, olgun ve metanetlisin. Ancak insan gelişmeleri takip etmeyip başka bir işle uğraşınca bile vicdan azabı çekiyor. Rabbim korusun sizleri. İnşallah toparlayacağız hep beraberİzlemeyin. Biz yakınlarımızla konuşurken sözlerimizi dikkatle seçiyoruz burada yaşananları/yaşadıklarımızı öğrenip psikolojileri bozulmasın diye. Amcanız mı dayınız mı bilmiyorum ama size fotoğraf video göndermemesi/göstermemesi lazımdı. Tamamen düşüncesizlik bu.
Çok haber izlemeyin. Sosyal medyada paylasilanlara bakmayın. Kendinizi ve çocuğunuzu düşünün. Bizim yaşadıklarımızı sizin de yüklenmeniz gerekmiyor. Allah hepinizden razı olsun yardımlarınız bizi fiziksel olarak besleyip giydirmenin dışında ruhlarimiza da dokunuyor, kendimizi bir nebze olsun iyi hissetmemizi sağlıyorsunuz. Yaptıklarınız bizim için değerli. Gönüllü olarak buraya gelip canla başla çalışanları görüyoruz. Varlığınız bize güç veriyor. Kendinize de o gücü verin lütfen. Sizler iyi oldukça bizler iyilesecegiz. Gücünüzle güçleneceğiz.
Bazı şeyler için elimizden hiçbir şey gelmez. Elinizden gelmeyen şeyler için kendinizi yıpratmayın lütfen.
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Her çıkan çocukta , kurduğu cumlelerde ağlıyorum. Annesi babası yaşıyordur umarım diye dua ediyorum. Çocuklarım oynayıp yemek yerken , gece üstlerini orttugumde , karanlıktan korktukları için lambayı açık biraktiklarinda, aman usumesinler diye ayaklarına çorap giydirdigimde oradaki çocuklar geliyor aklıma. Onlarında anneleri böyle yapiyordi diyorum . 4 gün önce o çocuklarda bu şartlarda yaşıyordu.... Depremde çocuğu kalmış bir annenin sözü geliyor aklıma sonra ben oğlumu üşümesin diye taşın üstüne oturtmazdim. Şimdi taşların içinde kaldı dediği...beni mahvetti cocuk ömrümden ömür aldı kendi oğluma o kadar benziyor üstünden uzakki eliyle tutmuş ekmeği titreyerek yemek bekliyor sırada çokta üşümüş üstünde bir ince kazak mont yok belli ki anne baba yok yavrum benim
Bende cok dusunuyrm bnu kacsak ayri kalsak bizi ne zaman kurtarirlar diye düşünüyorum hangi cocuga kosim dyrum cok zor....Istanbul depreminden çok korkuyorum. Dumduz oluruz herhalde. Kafamda hep uykuda yakalanip oğlumu nasıl koruyabilecegim, evde nereye comelelim diye prova yapıyorum hicbirinde kurtulusumuzu goremiyorum. Uyuyamiyorum, oglumla doğru dürüst ilgilenemiyorum. Hiç iyi değilim ve daha da iyi hissedemeyecrk gibiyim
Herseyin sorumlusu iktidar .. kontrol etmek zor değildi yapmadı bile isteye verdi ellerine tüm inisiyatifi muteahitim diyen paragozlerin eline .. 99da bu bey kırılan fay hattı değil ar damaridir demişti sonra ülkeyi müteahhitlerin kucağına o attı..yeter artık yetti hala sınav imtihan diyor çıkıp utanmadanOff söylenecek o kadar şey var ki. Allah bunun sorumlularının topunun belasını versin. Para için yapmayacakları şey yok. Ya az katlı sağlam bina yapmak çok mu zor. Dikiyorlar dar up uzun binaları yaaa burası deprem ülkesi yatay az katlı sapasağlam bina yapmak gerçekten çok mu zor anlamıyorum. Gerçekten diyecek yazacak söz bulamıyorum. Allah hepsinin belasını versin
99 depreminde çocuktum; o travmatij olaydan sonra da toplumsal bi değişime girmiştik sanki. Doğaüstü hurafeler yayılmıştı tüm ülkeye dilden dile, o tarz tv programları artmıştı.. deprem bölgesinde değildik; depremzede kelimesi girdi hayatımıza birden. Depremzede öğrenciler gelmişti okulumuza. O bölgedeki insanların travmalarınu düşünemiyorum bile ama tv lerde izlemiştik uzunca süre.. daha büyük bir travmatik olay yaşadık toplumca (o bölgedeki insanların yaşadıklarını dahil etmiyorm tabi), bir kırılma noktası oldu hayatızda sanki.. değişeceğiz istemesek de; ama nasıl, ona da biz karar vereceğiz..Arkadaşlar dayanamıyorum dayanamıyoruz her anım ağlamakla geçiyor uyku yok iştah yok her dakika ağlıyoruz . Ölü sayısı bilindik 20 bine ulaştı ve en az 200 bin kayıp daha var . Ülkemize noldu bizimbir video gördüm 2 yaşlarında bir çocuk yemek sırasına gecmis titreyerek yemek bekliyor belki evinde eskiden annesine nazlana nazlana yerken şimdi ne verseler onu yiyor annesiz babasız kalan yavrular evladını yitirenler . Rabbim kaldırılmayacak yük yüklemez derler ama bu bizi çok yoracaga benziyor nefes alamıyoruz yaşamaktan utanıyoruz. Şuan enkaz altında hala sağ insanlar varsa nasıl nefes alıyorlar nasıl yasayacaklar birçok kişi zaten açlıktan soğuktan ve nefes yetersizliğinden ölecek zaten amcam bizzat yerine gitti haberlerde görmediğimiz o kadar korkunç ölümler çarkı cesetler video attı iyice çöktük biz bu haldeysek bizim kardeşlerimiz nasıl dayanacak . Nasıl normale döncez dönebilirmuyiz
Uykumdan nasil kalkıp deli dana gibi evde çocuklarıma koşusturdugumu bir araya toplamaya calistigimi offf bir rüya olsunArkadaşlar dayanamıyorum dayanamıyoruz her anım ağlamakla geçiyor uyku yok iştah yok her dakika ağlıyoruz . Ölü sayısı bilindik 20 bine ulaştı ve en az 200 bin kayıp daha var . Ülkemize noldu bizimbir video gördüm 2 yaşlarında bir çocuk yemek sırasına gecmis titreyerek yemek bekliyor belki evinde eskiden annesine nazlana nazlana yerken şimdi ne verseler onu yiyor annesiz babasız kalan yavrular evladını yitirenler . Rabbim kaldırılmayacak yük yüklemez derler ama bu bizi çok yoracaga benziyor nefes alamıyoruz yaşamaktan utanıyoruz. Şuan enkaz altında hala sağ insanlar varsa nasıl nefes alıyorlar nasıl yasayacaklar birçok kişi zaten açlıktan soğuktan ve nefes yetersizliğinden ölecek zaten amcam bizzat yerine gitti haberlerde görmediğimiz o kadar korkunç ölümler çarkı cesetler video attı iyice çöktük biz bu haldeysek bizim kardeşlerimiz nasıl dayanacak . Nasıl normale döncez dönebilirmuyiz
Uykumdan nasil kalkıp deli dana gibi evde çocuklarıma koşusturdugumu bir araya toplamaya calistigimi offf bir rüya olsun
Şükürler olsun iyiyiz ama iyiyiz demeye utanıyorum eşimi hastanede görevlendirdiler
Kac yavrunun yetim kaldığını gördükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum
Bi hafta önce anasının babasının koynundan çıkmayan cocuklar simdi nerelerde
Yemek yerken utanıyorum çocuğumla oynarken aklıma gelince duruyorum
En küçüğüm daha konuşamıyor bile o cocuklardan biri olabilirdi
Susmayan ambulans sesleri surekli hasta indiren helikopterler Allah im tez bitsin şu gunlerr
Nasil toparlarız nasil atlatırız bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?