Nasıl Değiştirebilirim Ki Kendimi...?

optimist9696

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2017
91
17
3
29
20 yaşındayım son 7 -8 yıldır berbat bir hayatım var.Bu yıl 2 yıllık bir bölüm tercih edip gidicem buralardan hep tıp okumak istedim ama psikolojik sorunlarım çalışmama birşeyleri düzeltmeme izin vermedi.Batmanda yaşıyorum ve burda sadece 1 arkadaşım var arkadaşta denmez her türlü kazığı attı bana ama kimsem olmadıgı için konuşuyorum yanlızlık koyuyor bir süre sonra evde tüm gün boş boş oturuyorum kimsenin benimle arkadaşlık yapmak istemediğini düşünüyorum, öylede oluyor. sosyal ortamlara girdiğimde hep dışlanıyorum, sosyal fobi tedavisi olarak hep sosyal ortamlara gir zamanla alışırsın denilir ama ben girdikçe daha dibe batıyorum çünkü bulunduğum ortamda kimse beni kaale almıyor, iletişim kurmak istemiyor herkes benden kaçıyor.Ben de diğer kızlar gibi özgüvenli cıvıl cıvıl olmak istiyorum ama nereden başlıcam bilemiyorum.Tipinde etkisi oldugunu düşünüyorum 1.65 83 kiloyum oldukça berbat bir esmerliğim var gözlerimin altı mosmor dudaklar ince herkesten çirkin ezik iması yiyorum.Hiç erkek arkadaşım olmadı nasıl özgüvenli olucam bu durumdan nasıl kurtulucam bilemiyorum öneriniz varmı?

Tipini değiştiremezsin.
Kilo verirsin.
bir de kendini çirkin hissettiğin için ,ezik olmak zorunda değilsin.
psikolojini de eğitimine bahane olarak kullanma.

Önce kendini sevmelisin
Sonra sağlığın için kilo vermelisin
Elbetteki dış görünüş, sosyal statü bireyin bulunduğu ortamda kendini iyi hissetmesini sağlayan önemli şeyler.
Evet 2 yıllık da olsa yaz ve oku bu sana iyi gelir. Ama dediğim gibi önceliğin kendini sevmek ve kilo vermek olsun.
Göz altların için concealer kullanabilirsin hepsine çare var.

Valla canım ben de senin yaşlarındayım,evet bu yaşlar acımasız yaşlar ama her şeyin başı özgüven. Bir insan asla kendine çirkin dememeli.

Ayrıca insaların seni normalde yargılamayacağı bir ortamda resmen gelin beni yargılayın der gibi kullanıcı adını ezik kız yapman? Bu tavrını düzeltmezsen ister istemez önyargı oluşturursun benden söylemesi..

ya kusura bakma gerçekten belki söyleyeceklerim ağır gelebilir ama yaşadıklarının hiçbirinin görüntünle alakalı olduğunu düşünmüyorum. ben de lise, ilkokul okudum şu an üniversitedeyim ve ben de bir ara aşırı kiloluydum ama kimsenin bu sebeple birisini dışladığını görmedim veya arkadaş olmak istemediğine şahit olmadım. Dalga geçenler de oldu ama senle mi arkadaş olacağım şişman tarzında değildi, amerikan filminde yaşamıyoruz sonuçta. Bence olay tamamen sende bitiyor çünkü sen, seni bu yüzden sevmediklerine inandırmışsın kendini. bir an önce destek almalısın yoksa düzelmez bu durumun

20 yaşındayım son 7 -8 yıldır berbat bir hayatım var.Bu yıl 2 yıllık bir bölüm tercih edip gidicem buralardan hep tıp okumak istedim ama psikolojik sorunlarım çalışmama birşeyleri düzeltmeme izin vermedi.Batmanda yaşıyorum ve burda sadece 1 arkadaşım var arkadaşta denmez her türlü kazığı attı bana ama kimsem olmadıgı için konuşuyorum yanlızlık koyuyor bir süre sonra evde tüm gün boş boş oturuyorum kimsenin benimle arkadaşlık yapmak istemediğini düşünüyorum, öylede oluyor. sosyal ortamlara girdiğimde hep dışlanıyorum, sosyal fobi tedavisi olarak hep sosyal ortamlara gir zamanla alışırsın denilir ama ben girdikçe daha dibe batıyorum çünkü bulunduğum ortamda kimse beni kaale almıyor, iletişim kurmak istemiyor herkes benden kaçıyor.Ben de diğer kızlar gibi özgüvenli cıvıl cıvıl olmak istiyorum ama nereden başlıcam bilemiyorum.Tipinde etkisi oldugunu düşünüyorum 1.65 83 kiloyum oldukça berbat bir esmerliğim var gözlerimin altı mosmor dudaklar ince herkesten çirkin ezik iması yiyorum.Hiç erkek arkadaşım olmadı nasıl özgüvenli olucam bu durumdan nasıl kurtulucam bilemiyorum öneriniz varmı?
Benim en yakım arkadaşlarım da oldukça kiloluydu esmerdi vs ama ben onların pamuk gibi yumuşacık oluşlarını çok seviyordum, arkadaşlık tipte dwğiş yürekte başlar . dış görünüşten dolayı arkadaşlık kurulmaz ya da bozulmaz..

Geçen ki konunda ayniy dı ve bir sürü güzel yorum ve tavsiye vardı. ....
Herkes önce nick ini değiştir dedi ama sanırım sen bu durumu kabullenmissin gerçekten değişmek isteyen biraz çaba gösterir...

Bu şekilde devam edersen kendine zarar.. Bahaneleri bırak artık.. En kötüsü dediğim gibi sen kendini ezik olduğuna inandirmissin ve en büyük bahanen bu ..
Anlattığın problemlerin çözümü var.. Herkes bu sorunları yaşıyor kimseye güllük gülistanlık değil hepimiz azikliyorlar bizi diye kenara çekilelim o zaman...

Artık güçlü olmanın zamanı gelmiş de geçiyor bile ... Kendine acimayi bırak artık. .

Problem kilolu olman çirkin hissetmen falan değil tüm problemin senin kendini eziğim diye şartlaman. Bir kere, kilo bu alınır verilir geçici bir sorun ve bunu birkaç ay boğazını tutarak bol su içerek yürüyüş yaparak çözebilirsin. Diğer konuya gelince çok klişe olacak ama çirkinlik diye bir şey yoktur bana göre, bakımsızlık vardır. Gerçekten bu böyle. Hani görmüşsündür bi kızın ilkokul fotosu yanında lise üniversite fotosu koyuyorlar "abi çirkin kızlar ileride değerleniyor kıymetini bilin çirkin kızların" falan fistan işte eğer o kız estetik ameliyat geçirmediyse bakımlanmıştır yani başka bi oluru mu var birden tanrı eli mi değdi noldu kız kendine bakmaya başladı :) bi de insan her zaman güzelliği ile dikkat çekmez bazıları çok sosyal olur iyi konuşur arkadaş canlısıdır kadirşinastır bir sürü güzel özellik var ve hepsi dikkat çekici. Ve inanmazsın belki ama bir insan tanıdıkça güzelleşir ya da çirkinleşir. Önemli olan iç güzellik derler ki doğru, o yüzden tabiki dış görünüşüne dikkat et kendine bak ama bi yandan da iç dünyanı pozitif tut. Hayatta çok güzellikler var peşinde koş.
Üniversite için de ille tıp olacak diye diretme bence çok güzel bölümler var, mutlu olacağın ilgi alanına uyan bir bölüme ve şehire git. Yeter ki alanında başarılı olmaya çabala. Meslek önemli ama bir yere kadar. İşini iyi yaptığın sürece aranan olursun. Vasat olursan her meslekte vasat olursun zaten.
Gel gelelim asosyallik meselesine. İnan ki sen iç ve dış dünyanda bu değişimleri yaşasan etrafın bir sürü arkadaş dolar. Herkes böyle bir arkadaşı olsun ister çünkü :)

Problem kilolu olman çirkin hissetmen falan değil tüm problemin senin kendini eziğim diye şartlaman. Bir kere, kilo bu alınır verilir geçici bir sorun ve bunu birkaç ay boğazını tutarak bol su içerek yürüyüş yaparak çözebilirsin. Diğer konuya gelince çok klişe olacak ama çirkinlik diye bir şey yoktur bana göre, bakımsızlık vardır. Gerçekten bu böyle. Hani görmüşsündür bi kızın ilkokul fotosu yanında lise üniversite fotosu koyuyorlar "abi çirkin kızlar ileride değerleniyor kıymetini bilin çirkin kızların" falan fistan işte eğer o kız estetik ameliyat geçirmediyse bakımlanmıştır yani başka bi oluru mu var birden tanrı eli mi değdi noldu kız kendine bakmaya başladı :) bi de insan her zaman güzelliği ile dikkat çekmez bazıları çok sosyal olur iyi konuşur arkadaş canlısıdır kadirşinastır bir sürü güzel özellik var ve hepsi dikkat çekici. Ve inanmazsın belki ama bir insan tanıdıkça güzelleşir ya da çirkinleşir. Önemli olan iç güzellik derler ki doğru, o yüzden tabiki dış görünüşüne dikkat et kendine bak ama bi yandan da iç dünyanı pozitif tut. Hayatta çok güzellikler var peşinde koş.
Üniversite için de ille tıp olacak diye diretme bence çok güzel bölümler var, mutlu olacağın ilgi alanına uyan bir bölüme ve şehire git. Yeter ki alanında başarılı olmaya çabala. Meslek önemli ama bir yere kadar. İşini iyi yaptığın sürece aranan olursun. Vasat olursan her meslekte vasat olursun zaten.
Gel gelelim asosyallik meselesine. İnan ki sen iç ve dış dünyanda bu değişimleri yaşasan etrafın bir sürü arkadaş dolar. Herkes böyle bir arkadaşı olsun ister çünkü :)
çook teşekkür ederim bayram sonrası diyete başlıcam ve de spor salonuna kaydolcam yeni makyaj ve bakım ürünleri alıcam biriktirdiğim az miktar para var diyetisyene ise param yetmiyor .Ve de film izlicem kitap okuycam inşallah bunlar işe yarar

Once kullanici adini degistirerek basla. Soyle civil civil bir sey olsun. Forumda pozitif olumlama ile ilgili guzel toikler var onlari takip et. Kimsenin hayati mukemmel degil maalesef onu yasanilabilir kilmak bizim elimizde.
evet değiştiricem ve evet haklısınız peki nasıl daha güçlü bir karakterim olablir? mesela sinrilenince hiç öfkemi dışarı vuramıyorum araba çarpsa başkası olsa kızar bağırır ben yoluma devam ederim haklı oldugum konularda bile hakkımı arıyamıyorum

evet değiştiricem ve evet haklısınız peki nasıl daha güçlü bir karakterim olablir? mesela sinrilenince hiç öfkemi dışarı vuramıyorum araba çarpsa başkası olsa kızar bağırır ben yoluma devam ederim haklı oldugum konularda bile hakkımı arıyamıyorum
Eger 96 dogumluysan daha gencsin merak etme tabiatinda yoksa bile zamanla olusur o karakter cunku o kadar yuzsuz o kadar adi insan var ki bir sure sonra insanin canina tak ediyor. Pisiyor insan zamanla. Kucuk seylerle basla hakkini aramaya. Ileride cok pisman oluyor insan keske su konuda hakkimi arasaydim diyor cunku aradan yillar gecince o an kendini ifade etmene engel olan korkularin ne kadar bos oldugunu goruyorsun.

Tatliiiimmm. Kendini sakin hafife alma. Insanlar senin diş gorunusune degil, bilgi birikimine ve beyninin doluluguna bakarlar. Elbetteki kendini mesgul edecek seyler bulabilirsin. Bedava kurslara yazilabilirsin, yüzmeye gidip fazla kilolarindan kurtulabilirsin. Ayrica butun bu kosusturmanin sana hem fiziksel hem de beyinsel bircok yarari olacaktir. Oyle bir arkadaslik edinmektense yalniz kal bitanem. O sana arkadas degil, dusmandir. Annenle arkadas ol bir sure. Eminim seninle yakin olmak icin can atiyordur. Sakin vazgecme. Sakin pes etme. Hayatta ozendigimiz guclu kadinlarin hepsi senin gibi dibe battigini dusunen asil ruhlardir. Onlar gibi olmak istiyorsan vazgecmemelisin

"Bazı"insanlar vardır çok güzeldir bir içim su dersiniz ama konuşmaya başladığı an o güzellik bir hiçtir, ne konuştuğunu bilemez patavatsızdır, iki kelimeyi bir araya getiremiyordur, argo çok kullanıyordur vs..Bir de çirkin bir kadın vardır(ki bence hiçbir kadın çirkin değildir), ama bir konuşur hayran olursun. Kültürü ve bilgisi, kişiliğiyle ezer geçer. Güzellik neymiş ya dersiniz. Çok şahit oldum bu durumlara iş hayatımda olsun arkadaş çevremde olsun.. O yüzden kuzum sakın bu güzellik mevzusunu kafana takma. Sadece kendin için mutlu hissettiğin şekilde ol. Kilo vermek senin güvenini kazandırıp mutlu edecekse 1 saniye bile durma, bir diyetisyenden yardım alıp kilo vermeye başla. Ama bunu başkaları için değil kendin için yap. Hobiler edin, kültürünü bilgini arttır, diksiyonunu düzelt, her konuda en azından bir bilgin olsun. Bence bunlar harika şeyler. Ki eminim sen her şeyi başarıp yapabilirsin. :KK66:

"Bazı"insanlar vardır çok güzeldir bir içim su dersiniz ama konuşmaya başladığı an o güzellik bir hiçtir, ne konuştuğunu bilemez patavatsızdır, iki kelimeyi bir araya getiremiyordur, argo çok kullanıyordur vs..Bir de çirkin bir kadın vardır(ki bence hiçbir kadın çirkin değildir), ama bir konuşur hayran olursun. Kültürü ve bilgisi, kişiliğiyle ezer geçer. Güzellik neymiş ya dersiniz. Çok şahit oldum bu durumlara iş hayatımda olsun arkadaş çevremde olsun.. O yüzden kuzum sakın bu güzellik mevzusunu kafana takma. Sadece kendin için mutlu hissettiğin şekilde ol. Kilo vermek senin güvenini kazandırıp mutlu edecekse 1 saniye bile durma, bir diyetisyenden yardım alıp kilo vermeye başla. Ama bunu başkaları için değil kendin için yap. Hobiler edin, kültürünü bilgini arttır, diksiyonunu düzelt, her konuda en azından bir bilgin olsun. Bence bunlar harika şeyler. Ki eminim sen her şeyi başarıp yapabilirsin. :KK66:
çok teşekkür ediyorum bayramdan hemen sonra devlet hastanesinde diyetisyene gidip spor salonuna yazılacaım.Yeni makyajlar alıcam makya yapmayı pek bilmiyorum.Hobi edin derken neler yapmalıyım bir de diksiyonumu nasıl geliştireblirim?yaşadıgım şehirde pek imkanda yok tüm gün evde oturup sıkılıyorum

canım ben de 17-18 yaşlarındayken senin gibi çok hissederdim, kimse beni sevmeyecek diye düşünüp dururdum. daha sonra iyi kötü bir üniversiteyi kazandım. kiloluydum senin gibi, çok üzüldüm çok ağladım yeri geldi. daha sonra hırslanıp kilo verdim, sporu hayatımdan eksik etmedim. yeri geldi o ugruna gözyası doktugum ınsanlar, ben onları görmezden gelirken gözüme girmeye çalıştılar :KK66:
daha sonra da çok şükür bana deger veren, her halimle seven biri çıktı karşıma. şimdi ondan başka kimse umrumda değil.
ha ama hala senin gibi çekingenim. bazen ben de bi ortama girdiğimde cıvıl cıvıl herkesle hemen muhabbet kuran kızlara özeniyorum. ama sonra dusunuyorum. ne önemi var ya? diğer insanlardan banane? ben herkes gibi olmak zorunda değilim ki. bazen mesafeli olmak da insanı dikkat çekici kılar unutma :KK66:

ayrıca kilolu olmak güzel olmana engel değil. çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır unutma :KK15:

Back
X