Nasıl dert bilemedim !

Senin mesajına özellikle teşekkür ederim.. çözüm odaklı ve mantıklı 10 yorumdan en iyisi bu.. 28 yasinda evledim suan 30 yasindayim.. esimde benden bir yas buyuk.. okumuş etmiş bilinçli olgun insanlarız.. sadece eşim bebek sesi duyunca kendini tutamıyor.. normalde de cocuk sesi sevmez ama kendi cocugumuzda sakin olur gibi gelmisti.. oda dayanabilirim sanmisti ama dayanamadi.. yazdiklarinizin hepsini denedim okudum uyguladim ezberledim.. alti temiz karni tok gazi yok zaten gaz icin damla kullaniyorum zorlanip ikindigi zamanlarda da sicak suya sokuyorum belden altini.. ama yinede baya gazli bir bebek.. uyumama sebebi yazdiklarinizdan biri olabilir.. ama aglamasi kucak ve meme istemekten.. ille o meme agzinda olacak.. uyurken uyandigi gibi tokken hep istiyor yalanci memeye 30 gundur deniyorum ama almiyor 6 tane emzik degistirdim.. benim gogsumu yalanci meme niyetine kullaniyor.. alt degistirmeyi bile beklemeden hemen araniyor aglayarak.. memeyi veriyorum susuyor ve saga sola cekip guluyor oynuyor onunla.. Kafam allak bullak gercekten :/

Rica ederim canim, buraya yazdigina gore gercekten caresiz kalip belki bir fikir veren olur diye baktigini anliyorum. Cunku benimde gaz sancisindan asiri agliyan cigliklarini komsularin dahi duydugu bir bebegim vardi ve insan devamli arayis icinde cocugun derdi ne olabilir diye. Rabbim kolaylik versin.

Canim esinide anlamaya calis sadece annelerde degil babalardada dogumdan sonra bir alisma suresi oluyor.

Cok oluyor bu anneyi emzik yerine kullanmalari o yuzden emzige sen alistirmaya calis devam et yoksa sonra yakani kurtaramazsin buyudukce dahada zorlaniyor ayrica buyusede uyaninca tekrar meme istiyor. Seninde uykun duzensiz olur.

Muhtemelen kusuyor gibi yapiyordur emzige ne biliyim geri dusuyordur. Azimle alistir inan bana sonra diceksin dunya varmis. Ben o uyurken 3 saat agzinda emzigi tuttugum gunleri bilirim. Ama sonra emzik onun en iyi sakinlestiricisi oldu morfin gibi :D. ilk 3 ay deli oldum hic uyumuyordu en fazla 10 dk ayrica gizli reflusu varmis ben soylemistim ama inanmamistlardi sonunda ikna ettim ve ilac aldim ve sakin uslu devamli uyuyan bir kizim oldu. Gaz sancisi gecti reflu gecti emzikle uyumayi ogrendi hatta yatakta dusunce agziyla buluyordu ucuna agiz mendili baglamistim agzindan kolay cikmasin diye ve cabuk bulmasi icin. Sen bitane iyi bir damakli emzik dene hala.

Tamam seni anliyorum ama bir cok anne bitisik gibi geziyor ilk 3 ay tabi istisnalarda var ama cok garip degil. Seni istiyor devamli yaninda olmani kokunu sesini gogsunu ozluyor. O yuzden birazcik dayan. Ayrica yorgunluk ve uykusuzluktan birde stres derken sende tabi yiprandin. Dedigim gibi annene gitsen bence iyi olur 2 hafta dahi olsa iyi gelir sana. Annen altini degistirir senin yemegini hazirlar camasirlarinizi yikar. Sen tek bebege bakarsin yukun hafifler.

Ben anneme arada sadece uyumak icin giderdim, kardesimin odasina yatardim gozum arkada olmazdi 2 saat bile uyusan derin uyuyorsun evde yalniz oldun mu bebekle uykunda hafif oluyor. Aglasa bile susturmaya calisirdi bazen mama bile verdi annem benim uyuyup dinlenmem icin. Dedigin gibi bazen alti temiz karni tok dahi olsa aglardi ben aldimmi susardi. Tek degilsin.

Erkek cocuklarindan sunnet olayida dert yapabiliyormus onuda dusun bakalim. Kendi cocugunun derdini en iyi sen anlarsin merak etme doktorlar bilemez.

Rabbim yardimcin olsun. Birsey sormak istersen seve seve yardimci olmak isterim.

Iyi de o daha bebek.
Eşinize onun konusamadigini , derdini sadece ağlayarak belirtebildigini (esiniz bunları bilmeyecek kadar cahil galiba) söyleyin .
Belki biraz insafa gelir.
Çok rahatsız oluyosa alsın bi kulak tipasi onu kullansın.

Dert gibi dert!kendi derdiniz yetmezmiş gibi bir de eşinizin ruh halini düzeltmeye çalışıyorsunuz yazık valla bu kadınların çektiği nedir ya?böyle gitmez bu çocuk daha düşecek dis cikartacak mizmizlanacak yemek yemeyecek ve sürekli aglacak bebek bu. Benim bebeğim abartısız 4 ay sürekli ağladı 7 aylığa kadar sürekli memede ve kucağımda uyudu.10 aylık hala mizlanir arada. Bağırınca küfür edince düzelecek mi?böyle baba olmaz olsun ya şimdi anlamiyo ama ilerde babasının kızdığını anlayacak ne olacak o zaman. Gitsin ilaç mi aliyo napiyosa yapsın sakinlessin böyle omur mu geçer. Siz bunu düzeltemezsiniz sizden çıkmış ha tepki vereyim burnu surtsun derseniz odayı ayırın bi cinnet geçirin siz de ona bağırın belki faydası olur ömrümde böyle saçma şey duymadım herkes eşiyle gerginlik yaşıyor da bebeğe sarani ilk kez duydum

Ben de bazen çok yıpranıyorum, off diye sesimi istemsizce biraz yükseltebiliyorum (keşke olmasa, inşallah önüne geçeceğim) ama eşinin yaptığı çok aşırı. Büyük konuşmak gibi olmasın ama benim eşim yapsa kapının önüne koyar, sakinleş öyle gel derdim herhalde. El kadar bebek, yaptığı çok yanlış.

Back
X