Nasıl düşünmem lazım azarlanmak meselesi

All is well

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.327
2.248
133
Merhaba hanımlar uzun süredir işsizdim özel bir kurumda başladım hem müdürlük hem öğretmenlik formatında olacak şekilde.ben her ne kadar yöneticilik istemesemde ucuza kapatmak adına üstelediler.
Neyse tamam dedim tecrübe kazanmak adına ama gelin görün ki hafta başında başladım anlaştık kurum sahibi bugun bildiğiniz azarlayıp durdu beni .hani iş noktasında uyarılar olur onu anlarım ama oturmadan kalkmama kadar laf etmeye başladı bugün.ne oluyoruz oldum zorla yönetici yapan kendisi iş yükün az olacak vs.diye ikna etti.şimdi her iş benim işim hata şansım da yok nazarında.ama çok dokundu milletin içinde abuk sabık eleştirileri oldu bugun.el sıkıştık ama evrakları teslim edilip maaşım sigortam başlamadı.
Sorum şu hanımlar bu adamla gider mi bem hassas yapıdayım bugun canım bayağı sıkıldı.mesleğimi yapmak için dayanırım diyorum ama sizin tecrübeleriniz nedir ya da fikirleriniz hazır yolun başındayken vazgeçsem mi

Cevaplarını verdim her dediğine ama iş çığırından çıkacak gibi aşık atacak yapıda değilim moralimi bozdu bugün yaşananlar adam stres atıyor resmen bilemedipin baştan hiç bulaşmasam mı ..en basiti adam tel konuşuyormuş odaya girerken görmedim bişey sordum adam bana ders veriyor hocam tel konuşurken bekleyelim bitsin öyle ahlak dersi veriyor göresim başta konuştuğunuzu dedim bende uyarı olur dersi şöyle anlatın vs gibi ama böyle saçma sapan herşeye uyarı yapması can sıkıcı

Aslında yönetici olarak başlamak gayet iyi.
İlk günlerden sessiz kalmayın ezmesine izin vermeyin alttan alttan lafinizi söyleyin ki cesaret edemesin

Aslında yönetici olarak başlamak gayet iyi.
İlk günlerden sessiz kalmayın ezmesine izin vermeyin alttan alttan lafinizi söyleyin ki cesaret edemesin
evet o anlamda da tecrübe ederim dedim başlayınca bende çok yırtıcı değilim nasıl diyeyim bilemiyorum üsetsinde gelirim diyemem.ama tabi bazen gerekiyor iş hayatında .acaba dedim adam beni sessiz görünce mi böyle davrandı ona da kafa takTım .beni çok mu sessiz gördü eziyor acaba

Merhaba hanımlar uzun süredir işsizdim özel bir kurumda başladım hem müdürlük hem öğretmenlik formatında olacak şekilde.ben her ne kadar yöneticilik istemesemde ucuza kapatmak adına üstelediler.
Neyse tamam dedim tecrübe kazanmak adına ama gelin görün ki hafta başında başladım anlaştık kurum sahibi bugun bildiğiniz azarlayıp durdu beni .hani iş noktasında uyarılar olur onu anlarım ama oturmadan kalkmama kadar laf etmeye başladı bugün.ne oluyoruz oldum zorla yönetici yapan kendisi iş yükün az olacak vs.diye ikna etti.şimdi her iş benim işim hata şansım da yok nazarında.ama çok dokundu milletin içinde abuk sabık eleştirileri oldu bugun.el sıkıştık ama evrakları teslim edilip maaşım sigortam başlamadı.
Sorum şu hanımlar bu adamla gider mi bem hassas yapıdayım bugun canım bayağı sıkıldı.mesleğimi yapmak için dayanırım diyorum ama sizin tecrübeleriniz nedir ya da fikirleriniz hazır yolun başındayken vazgeçsem mi
Yolun başındayken vazgeçin ama öyle tatlı tatlı değil.Siz yine işinizin başına gidin ilk fırsatta size kabaca müdahale edildiğin de azarlama vs olduğun da hooooppp cevabınızı yapıştırın öyle vazgeçin derim. Belki akıllanırda sizden sonra gelene insan gibi davranmayı öğrenir zırto.
Örneğin: "Ne azarlıyosunuz karşınızda çocuk mu var?"
"Beyfendi kendinize gelin haddinizi aşmayın yoksa hiç hoş olmayan şeyler duymak zorunda kalırsınız"
"Ne bu be yöneticimiyim kuklamıyım siz kim oluyorsunuz da bana böyle bağırma cürretini gösteriyorsunuz?"
Vs vs..
Bunun gibi şeyler söyleyin hemde sesinizi yükselterek.Herkes duysun.
Sonra da "Siz kendinize başka bir köle bulun" deyin ve çantanızı alıp çıkın.

Sözleşmenin canı cehenneme bu yaştan sonra ben mi öğreteceğim insanlığı. Defolsun gitsin. Çalıştığım kurumda beni biri terslemeye kalktı müdürüm olur kendisi. Bana işimi öğretiyor. Üslup falan yerlerde. Lafımı üst perdeden söyleyip onun üstüne şikayet ettim. Allahından bulsun. Beni hamileyken ağlatmıştı.

Evet böyle bir muamele beklemiyordum bugun çoştu saçma sapan herşeye laf edip durdu bende her özel mi böyle çabuk mu pes ediyorum noktasındaydım ama şuan gitsem o haklı olacak artık ilk azarlamadında laflarını sayıp çeker giderim.ücretli demiş bir arkadaş o bile çıkmadı geçen yıl bu yılda çook zor..

Üzüntüden uyku tutmadı inanın insanların yanında bildiğiniz azarı bastı.adam kendine yönetici öğretmen değil stres topu aldı sanıyor.yine ders anlatımımı veya eksiklerimi eleştirme ona tamamım ama 28 yaşında aklı başında birine kalkıp telefonla konuşurken şöyle yapılır şöyle yapılmaz gibi aptal bir tutum çok rencide edici

Bu tiplerin çoğu geçici olarak odaklanır. Kısa bir süre sonra eğer özellikle gözüne batmazsanız kendine başka bir kurban bulacaktır. Olanaklarınız iyiyse sırf bu yüzden işinizden olmayın derim.

Özel sektörde çalışıyorsunuz ve idareciler üzerinde hiçbir yaptırım hakkınız yok maalesef. Ben devlet okulunda çalıştım 2 sene ve müdürlerden biriyle kanlı bıçaklıydık. Kimse huzursuz edemedi.
Ama sizin durum farklı. Maddi açıdan sorun olmayacaksa bence bırakın. İnsani haklarınızı daha ilk günlerden yoksayarsa ileriki günlerde emeğinizi sömürecektir. Çünkü özel kurumlarda öğretmenin değeri yöneticiler gözünde yok maalesef. Sizin oraya mecbur olduğunuzu düşünüp bundan fayda sağlamaya ve yüz bulmaya çalışacaktır.
Yaşasın emekçiler falan diyecek gibi oldum ama durum bu.

Bu tiplerin çoğu geçici olarak odaklanır. Kısa bir süre sonra eğer özellikle gözüne batmazsanız kendine başka bir kurban bulacaktır. Olanaklarınız iyiyse sırf bu yüzden işinizden olmayın derim.
bende işimden olmak istemiyorm ama sınır ihlali yapıp ahkam kesmeye başladı herşeyime iştw özel tecrübem yok biraz ezilmeyemek şekilde götüreyim bir dönem diyorum ama pek mümkün gözükmüyor şuan için.

bende işimden olmak istemiyorm ama sınır ihlali yapıp ahkam kesmeye başladı herşeyime iştw özel tecrübem yok biraz ezilmeyemek şekilde götüreyim bir dönem diyorum ama pek mümkün gözükmüyor şuan için.

Olanaklar piyasaya göre iyiyse sakince uyarabilirsiniz ama sabredin derim. Yok başka bir işte de benzer maaşlarla çakışacaksanız canınıza tak ettiğinde çıkın. Benzer sektördeyiz ben olsam böyle yapardım.

Hiç uğraşma bu adamla git devlet okulunda ücretli çalış. Hiç değilse oradakiler kıynetini bilir.
Devlet okulundaki müdürler de pek farklı değil.öğretmen misiniz bilmiyorum ama bana hiç idareci vasfı taşıyanı denk gelmedi...Bildiğiniz onlar patron öğretmenler şirket elemanı gibi bir yönetim.

Valla canım benim de benzer bir yönetici vardı. Yok mail attığı anda yanıt verecekmisim. Yok müdürleri adını en başa yazacakmisim. Yok şu söyle olurmuş bu böyle vs vs. Neyse ben çok sinir oldum çektim bunu kenara okudum canına daha basliyali 2 ay olmuştu. Tamam dedi eleştirilerimi falan kabul ettiğimi söylüyor falan çünkü kendi otu boku eleştiriyor kendisi eleştirilince olgun davranmaya çalışıyor. Neyse 15 gün sonra kovdu beni. Diyo bir de 15 gün daha gel ihbar süreni de geçir. Peki dedim. Ertesi gün aradı açmadım gitmedim bir daha. Yani böyle kontrolcu herkes onun düşündüğü gibi düşünsün yaptığı gibi yapsın onun dışında heskes yanlış yapıyor hata ediyor kafasındaki insanlardan uzak durmak gerek. Yani cevap vermek ya da vermemek senin tercihi ama 2 türlü de sen yipranacaksin. En sonunda sözleşme bile imzalanmamış henüz sana kızıp seni kovabilir. Başka okulda is bulabilirsen iyi olur aslında

Valla özel sektör öğretmenliği bu şartlardan çok da iyi olmaz çevremde gördüğüm. Zamanla bindim azalır muhtemelen ilk günler sıkı tutmak için de biraz fazla üstüne gelmiştir ama özel sektörde öğretmenin değeri pek yok maalesef

Back
X